Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

'Nederland stelt onredelijke eisen gezinshereniging'

  •  
02-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Raad van Europa: 'Nederland schendt mensenrechten met strenge regels'
De commissaris voor mensenrechten van de Raad van Europa vindt dat Nederland de mensenrechten schendt met haar strenge gezinshereniging beleid. De commissaris, Thomas Hammarberg, meent dat mensen die een aanvraag indienen moeten voldoen aan ‘onredelijke’ voorwaarden. Zodoende wordt het steeds moeilijker voor immigranten om hun familieleden over te laten komen.
Volgens Hammerberg zorgen de onredelijke voorwaarden voor ‘obstakels voor aanvragers om te kunnen leven met hun geliefden’.
Genaturaliseerde burgers en migranten die al lange tijd in Nederland wonen wordt het recht op gezinshereniging ontnomen. Nederland is volgens Hammerberg leidend in het steeds beperkender en selectiever beleid in Europa. Hij wijst erop dat het Nederlandse kabinet, met gedoogsteun van de PVV, de voorwaarden voor gezinshereniging wil aanscherpen, waardoor de situatie nog zorgwekkender wordt.
Eerder oordeelde het Europees Hof dat Nederland geen standaard minimuminkomen mag eisen als voorwaarde voor gezinshereniging.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Yggdrasil
Yggdrasil2 feb. 2011 - 12:41

Zoals wel eens eerder gesteld zullen uiteindelijk alle gedoogwensen van wilders stranden op of de Nederlandse wet of op de Europese regelgeving. Maar stranden zullen ze.

FrankS2
FrankS22 feb. 2011 - 12:41

Laatst als adviseur mee te maken gehad. Ging vrij eenvoudig (Pakistan). Ik snap het probleem niet.

nachtwacht2
nachtwacht22 feb. 2011 - 12:41

Als Pa een meerwaarde heeft,dwz.een materieele inbreng en van (algemeen)voordeel:dus in minder belang als humane afweging,dan is men welkom! Anders zo blijkt dat economische belangen hoger staan,als het menselijk individu. jk

a.doorgeest
a.doorgeest2 feb. 2011 - 12:41

Mensen als Hammerberg kun je alleen maar succes wensen met hun politiek correcte leuterpraatjes. Als ik me niet vergis heeft nogal ongebreidelde, heilloze immigratie de laatste decennia tot nogal wat problemen geleid in dit land, maar ook elders in Europa. Het is dus alleen maar goed als overheden op zoek gaan naar een redelijk net instrumentarium om de ergste uitwassen op dit gebied te bestrijden en in te dammen. In wezen zou de Nederlandse autonomie op dit gebied veel groter moeten zijn. Het is lastig Europese verdragen open te breken. Wel is het charmant een aantal verdragen van wat supplementjes te voorzien, die het weer mogelijk maken ook op dit gebied onze eigen koers te varen. Verder is het grappig dat Hammerberg het over "geliefden" heeft. De importbruid - vaak nog halve familie ook - die naar ons land wordt gedeporteerd om de wettige echtgenote uit te hangen, zonder dat ze haar a.s. echtgenoot kent: heeft dat iets met liefde te maken? Vast wel (of juist niet). Luie bestuurders leveren lui beleid t.b.v. een verloederende samenleving... Zat het niet zo? Daar lijkt het bij heer Hammerslag in dit geval wel op...

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

Goh, dit moet dan helemaal uit de koker van Rutte en Verhagen komen, want ik had begrepen dat Wilders compleet geen inbreng heeft en dit kabinet zijn punten ook niet uit wil voeren. *grinniken doet*

1 Reactie
arieroos
arieroos2 feb. 2011 - 12:41

Jochie, ik heb een verrassing voor je ... dit is nog beleid van Balkenende en Bos. Hier zit de PvdA achter.

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

Het wordt tijd om wat verdragen op te zeggen.

2 Reacties
eeweew
eeweew2 feb. 2011 - 12:41

Wat zal je daarmee bereiken? Het beperken van immigratie is toch een middel. U doet alsof het een doel is. De schade die hierdoor zowel op diplomatiek gebied als op persoonlijk gebied wordt aangericht is groot. En we krijgen er niet tot nauwelijks iets voor terug.

Harmen2
Harmen22 feb. 2011 - 12:41

Dat kan niet zomaar, gelukkig maar.

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

Interessant dat de heer Hammarberg zich laat leiden door zijn emotie en niet zijn rationaliteit. De wensen van de natiestaten zijn kennelijk ondergeschikt voor de raad van Europa.

1 Reactie
Harmen2
Harmen22 feb. 2011 - 12:41

Dat is leuk, bestempel het tot emotie en de relevantie is daarmee gedaald tot nul?

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

De Raad van Europa staat ver van de realiteit af. Nederland hikt, evenals vele andere westerse landen, tegen vergrijzing aan. We staan voor gigantische kosten. Opgeleide zorgverleners zijn meer dan welkom, maar tot die groep professionals behoort de bulk van de immigranten die door gezinshereniging naar Nederland komen niet.

1 Reactie
Harmen2
Harmen22 feb. 2011 - 12:41

Welke bulk, hoeveel zijn het er dan?

TheoJ2
TheoJ22 feb. 2011 - 12:41

De Raad van Europa zou liefst iedere aardebewoner het recht geven zich in Nederland te vestigen.

1 Reactie
eeweew
eeweew2 feb. 2011 - 12:41

bron?

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

Volgens Hammerberg zorgen de onredelijke voorwaarden voor "obstakels voor aanvragers om te kunnen leven met hun geliefden". Daar heeft Hammerberg ongelijk in. Als die mensen met hun geliefden willen wonen in Turkije of Pakistan of welk land dan ook, dan legt Nederland deze mensen geen strobreed in de weg. Maar voor vestigen in ons mooie landje met alle voorzieningen die daar bij horen, daarvoor stelt Nederland eisen. Geheel terecht dus.

1 Reactie
arieroos
arieroos2 feb. 2011 - 12:41

[Volgens Hammerberg zorgen de onredelijke voorwaarden voor "obstakels voor aanvragers om te kunnen leven met hun geliefden". Daar heeft Hammerberg ongelijk in.] Let op: volgens jou heeft Hammerberg ongelijk. Onthoud dat je dit hebt gezegd. [Als die mensen met hun geliefden willen wonen in Turkije of Pakistan of welk land dan ook, dan legt Nederland deze mensen geen strobreed in de weg. Maar voor vestigen in ons mooie landje met alle voorzieningen die daar bij horen, daarvoor stelt Nederland eisen.] O ? Dus Nederland werpt obstakels op, waardoor het moeilijker is voor geliefde om samen te leven ? Maar ... dat is toch precies wat Hammerberg zegt ? Toch heeft hij ongelijk, volgens jou ... kan je dat uitleggen ?

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

Wat me wel steekt, is dat dit van oorsprong een PVDA plan is. Dit had de PVV moeten verzinnen. Gemiste kans!

1 Reactie
Amarinde
Amarinde2 feb. 2011 - 12:41

Er is wel meer dan wat jou steekt. Ik vermoed dat dat komt omdat je alleen een hekel aan de PvdA hebt maar totaal geen weet hebt van dat wat zij aan dit vraagstuk en wetgeving hebben bijgedragen. Veel van deze wetgeving, zo niet alles, komt uit de hoed van de PvdA en niet bij jouw vriendjes vandaan. Jouw clubje wil alleen maar zeuren en zwarte pieten verder komt er geen zinnig voorstel of opmerking. Maar goed ook de PVV leugen is dagelijks zichtbaar, de realiteit zo het werkelijk is en voor velen is dat een hard gelach.

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ22 feb. 2011 - 12:41

Waar zet je je toch tegen af, Huub? Waarom beschuldig je mensen ervan de ze zichzelf meer waard achten dan anderen? Waar haal je het vandaan?

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2011 - 12:41

Zodoende wordt het steeds moeilijker voor immigranten om hun familieleden over te laten komen. Het is ook onzin om ze te laten overkomen. Je emigreert en niet de hele familie.

1 Reactie
Amarinde
Amarinde2 feb. 2011 - 12:41

Probeer maar eens een buitenlandse partner naar Nederland te halen ............. ik vermoed dat je ogen dan pas opengaan. Het is nu al erg moeilijk en het effect is dat men komt zonder de benodigde status en buiten het zicht van Nederland hier verblijft. Willen we dat dan? Met de aangekondigde aanscherping gaan we wel meer die kant op. Den Haag denkt wel dat indien ze weigeren toe te laten ze van een hulpvraag als bijstand e.d. af zijn maar ze willen niet kijken naar de realiteit en mensenrechten. Beetje erg kortzichtig en het zal dit kabinet ook uiteindelijk in het gezicht ontploffen. Men is niet voor niets al bezig om mensen strafbaar te stellen als ze illigaal in Nederland verblijven. Er staan immers meerdere detentiecentra geheel leeg :) Den Haag zorgt dus eigenlijk goed voor haarzelf, de kiezers bedotten ze maar de kosten die het geeft worden onder tafel gehouden.