Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland reikt naar wisselbeker vluchtelingen afschrikken

  •  
09-07-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
cup

© cc foto: vitor Antunes

Dat komt door een geniaal idee: zet een eindeloze procedure voor gezinshereniging op touw
Tot nog toe was de wisselbeker vluchtelingen afschrikken vast in handen van Denemarken. Het sieraad staat er hoog en onbereikbaar op de nationale schoorsteenmantel. Het beleid om asielzoekers van hun geld en kostbaarheden te ontdoen zodra zij je grens overschrijden was dan ook geniaal in zijn eenvoud. Daar kon geen enkel van de landen aan tippen die de joods-christelijke-humanistische beschaving uitdragen. De Dannebrog wappert trots en ongenaakbaar in de top van de Europese vlaggenmast.
Hoogmoed echter komt voor de val. Het ziet er naar uit dat Nederland met succes naar de wisselbeker reikt. Dat komt door een nog genialer idee: zet een eindeloze procedure voor gezinshereniging op touw. Vrijdag kon De Telegraaf al trots meedelen hoe goed dat werkte. ‘Migranten druipen af’, stond in chocoladeletters op de voorpagina.
Hoe werkt dat? Bezorgde burgers herinneren zich nog hoe zij zich vorig jaar zo op wonden over het feit dat er allemaal jonge mannen met mobiele telefoons onze kant op kwamen terwijl het bij hun eigen thuis toch altijd een mentaliteit was van ‘Vrouwen en kinderen eerst’ waaruit je weer kon zien hoe achterlijk ze zijn, hun van de islam.
De feiten zijn anders. Vluchtelingen moeten om voet te kunnen zetten aan Europese wal een gevaarlijke tocht over zeer ondernemen in rubberbootjes of wrakke schuiten want je kunt pas asiel aanvragen als je de grens van een EU-lidstaat hebt overschreden. De officiële grensposten blijven voor je gesloten als je uit een land in moeilijkheden komt. Passage koopt men dan ook bij mafiosi die om zo te zeggen vanwege hun monopoliepositie geen Easy Jet prijzen hoeven te berekenen en evenmin veiligheidsmaatregelen in hun calculaties betrekken.
Hoe dat maar al te vaak afloopt, liet verleden jaar de foto van dat verdronken jongetje op het strand zien, die toen door de larmoyante gutmenschen van de leugenpers en de MSM werd afgedrukt. Wat doe je dus als je met je gezin in Syrië tussen twee vuren zit? Je stuurt een jong gezinslid vooruit dat voor de rest de risico’s neemt, zijn leven riskeert en alle andere gevaren trotseert. Als deze eenmaal asiel heeft verkregen, vraagt hij gezinshereniging aan. De vrouwen en kinderen kunnen dan gewoon het vliegtuig nemen en hoeven hun leven niet in de waagschaal te stellen.
Inmiddels heeft Erdogan voor zo lang het duurt een dijk opgeworpen waar deze jonge mannentsunami op stuk slaat maar er zijn er toch al een heleboel binnen gekomen, zoals de bezorgde burgers maar al te goed weten. De gedachte dat het land open ligt voor vreemd gespuis, zoemt immers als een achtergrondmuziekje onder al hun denken mee. Dag en nacht. Altijd en overal.
Zij kunnen nu voor één keer tevreden glimlachen en de bittere hoon achterwege laten, die al zo lang hun kroeggesprekken en hun getwitter kenmerkt. Die vluchtelingen kijken mooi op hun neus. Alle vrouwen en kinderen blijven lekker onder de hoede van IS, Al-Nusra, het regime van Assad of andere bewegingen met de kans om in de vuurlinie terecht te komen als er in hun buurt gevechten oplaaien.
Nederland vertráágt de gezinsherenigingsprocedure. Het is slimmer dan het innemen van geld en juwelen want die kun je nog proberen in voeringen genaaid langs de douane te krijgen maar tegen de knagende gedachte, dat je moeder en je kleine zusje nu misschien in Syrië een bom op hun kop krijgen, is geen kruid gewassen.
Daar hebben die arrogante Denen mooie het nakijken. Wij hebben ze overklast. Hijs het rood wit blauw fier in top! Maak vast een plaatsje vrij voor de wisselbeker. En geef een pluim aan de beleidsambtenaar die deze gedachte voor het eerst aan de bewindslieden heeft gesuggereerd. De profeet Jan Roos had het hem of haar niet verbeterd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (121)

Peter_K2
Peter_K211 jul. 2016 - 11:18

Syrië, Syrië, Syrië... Mijnheer Han van der Horst gaat gemakzuchtig voorbij aan het feit dat de meerderheid van de vluchtelingen zelf zegt helemaal niet uit Syrië te komen. Deze vluchtelingen kwamen overigens in grote getalen via Turkije, en vele nareizenden in het kader van de gezinshereniging blijken gewoon het vliegtuig te pakken in Turkije, wat op zich een veilig land is. Mensen blijken overigens ook vluchten vanuit Damascus te nemen, wat te denken zou kunnen geven. En stel nou eens dat er vrouwen en kinderen onder de hoede zijn van IS, Al-Nusra of het regime van Assad, en gezinshereniging is toegestaan: enig idee hoe ze daar dan aan onttrokken zouden moeten worden? Daar heeft mijnheer Han van der Horst vast niet over nagedacht. Niemand hoeft daar ook over na te denken, want die situatie doet zich zelden voor.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst11 jul. 2016 - 14:36

Het bovenstaande heeft geen betrekking op bovenstaand artikel dat gaat over het toelatingsbeleid in het algemeen en de daarbij geldende regels.

Klapschaats2
Klapschaats211 jul. 2016 - 9:46

Naast alle goede begeleiding door IND, COA, Vluchtelingenwerk en een leger aan vrijwilligers zullen we toch ook na moeten denken over de maximale hoeveelheid vluchtelingen incl gezinshereniging. Beschouwingen over wisselbekers doen dan eigenlijk niet meer ter zake. Bovendien dienen we na te denken over een werkbaar terugkeerbeleid vanuit de gedacht dat Syrië vooral door Syriërs weer zal worden opgebouwd.

1 Reactie
Events, dear boy, events
Events, dear boy, events11 jul. 2016 - 12:32

''....zullen we toch ook na moeten denken over de maximale hoeveelheid vluchtelingen '' Volgens Diederik Samsom vorig najaar zouden we er nog max 200.000 vluchtelingen bij kunnen hebben, maar dan is Nederland ook echt vol. Ik vraag me af hoeveel van die 200.000 we nog te gaan hebben sinds zijn uitspraak.

Minoes2
Minoes211 jul. 2016 - 6:15

Han vergist zich in het aantal landen met regels, althans noemt niet allen. Ik heb begrepen dat het in België zo geregeld is, dat een vluchteling eerst doorgelicht wordt op het hebben van middelen c.q. vermogen, alvorens ze in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Dit omdat dat ook voor de eigen bevolking geldt. Weet niet helemaal meer of dit enkel een voorstel was of dat dit voorstel ook aangenomen is.

Nick Ros
Nick Ros10 jul. 2016 - 19:10

Nu het verwachtingspatroon is gekanteld (veranderd) in geen huis met ligbad en geen wasmachine naar sporthallen met honderden matrassen, wat via digi naar huis wordt gestuurd, zie je een forse afname van economische vluchtelingen. De geldkoe COA heeft nu zelfs gemeente opgescheept met veel kosten. Duizenden bedden worden niet beslapen, wegens een gebrek aan vluchtelingen. In mijn omgeving staan -5- AZC-locaties, die gebouwd of verbouwd zijn, nu compleet leeg. Totaal geschikt voor ca. 2.000 personen. Han, ik denk dat je het nu meer moet gaan zoeken bij onze eigen daklozen en bij gezinnen die met hun kinderen op straat zijn gezet, omdat ze financieel in de problemen kwamen. Laten wij die problemen maar oplossen. Dan krijgen wij geen wisselbeker, maar de CUP met de grote oren.

Leowieke
Leowieke10 jul. 2016 - 17:31

Hopelijk winnen we die beker EN de gouden medaille

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович10 jul. 2016 - 13:00

Vluchtelingen toelaten is niet de oplossing, de enorme cultuur verschillen tussen daar en hier lijden alleen meer tot spanningsvelden en een verharding van de discussie hier in Nederland. Het gat tussen bevolkingsgroepen is nu al bijna niet meer te overbruggen. Als de vluchtelingenstroom aanhoud gaat het zeker niet lukken. Militairen naar de probleem gebieden sturen is ook niet de oplossing, want westerse eenheden zullen alleen een gemeenschappelijk vijand worden van alle extremisten. Al die jonge mannen die weg vluchten moeten gewoon vechten voor hun eigen land en vrijheid en een staatssysteem oprichten waar ze zich zelf in kunnen vinden.

boerjan35
boerjan3510 jul. 2016 - 12:24

Terwijl we net in de VS zien waartoe het niet integreren van een minderheid leidt wil Van der Horst die minderheid nog veel groter maken. De niet geintegreerde minderheid, die door DENK met Sylvana de meeste heisa veroorzaakt, zet Van der Horst niet aan het denken. Nee 'laat er nog veel meer komen', hoeveel van die mensen vluchtelingen zijn, ik weet dat niet, 'we want a better life' lijkt me geen vluchtelingenpraat. En nooit een woord over een oorzaak van de stroom, een oorzaak die net in 2.6 miljoen woorden na zeven jaar openbaar is gemaakt, de Irak oorlog, waarvan de ellende nog miljarden jaren gaat voortduren door depleted uranium. Geen woord over het westen dat weer een dictator wil afzetten, weer een land in volledige chaos storten, Assad. Ook geen woord over westers neokolonialisme, ons gebracht als 'vredesmissies'. En niets over de volgende westerse zet, de oorlog met Rusland.

Corbieres
Corbieres10 jul. 2016 - 11:47

Hoeveel heeft u er in huis genomen?

1 Reactie
Bartje822
Bartje82211 jul. 2016 - 7:53

Weet je wat NIMBY mensen zijn? Dan is dit het mooie voorbeeld.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder10 jul. 2016 - 10:54

De Telegraaf is een krant met vette koppen die veel mensen graag willen lezen. Dat verkoopt. Valt dit ook onder. Veel mensen een beetje gelukkiger door dit bericht. Verder moet iedereen gewoon doorgaan met ploeteren en zich ergeren. De Telegraaf voorziet in uw geluk. (Heb het Telegraaf artikel niet gelezen omdat ik een Add blokker gebruik. Dan mag ik al dat geweldige nieuws niet lezen. En eerlijk gezegd word ik daar niet ongelukkiger van)

R. Man
R. Man10 jul. 2016 - 10:09

Nederland is een vd dichtstbevolkte landen ter wereld. 400 inwoners per vierkante kilometer. In stedelijke gebieden over de 1000 per vierkante kilometer.in dunbevolkte gebieden zoals Groningen en Drenthe is er nog wel plek, maar willen de asielzoekers dat wel.Gezinnen zijn vaak groot(4,5,6 kinderen). Bestaan er überhaupt zulke grote gezinswoningen(4+ slaapkamers). Willen jongemannen jonger dan 30 wel op een studentenkamer gaan wonen of willen zij meteen een leuk appartement zodat Nederlandse jongeren nog langer moeten wachten.

Albert Einstein
Albert Einstein10 jul. 2016 - 9:35

Als het geen "afschrikking" is, dan heeft het "een aanzuigende werking". Er zit niets tussen. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen.

Albert Einstein
Albert Einstein10 jul. 2016 - 8:47

"Je stuurt een jong gezinslid vooruit dat voor de rest de risico’s neemt, zijn leven riskeert en alle andere gevaren trotseert" Dat jonge gezinslid zou toch ook een jongedame kunnen zijn? Ik denk dat er dan minder weerstand zou zijn tegen asielzoekers. Misschien wat meer van onze dames, maar ach, wat doet dat er toe?

3 Reacties
mulligan
mulligan10 jul. 2016 - 11:14

Welja, seksistisch ook nog.

Suzanne TD
Suzanne TD10 jul. 2016 - 11:58

Het is altijd al zo geweest dat er meer mannelijke dan vrouwelijke asielzorkers zijn. Mannen zijn meer bereid om risico's tenemen en ze hoeven niet of veel minder bsng te zijn voor aanranding, verkrachting, mensenhandel. Ze zijn nooit zwanger en geven over het algemeen geen borstvoeding. Voor zowel ongetrouwde als getrouwde vrouwen is het een zeer gevaarlijke onderneming.

EricDonkaew
EricDonkaew10 jul. 2016 - 18:31

Dat jonge gezinslid zou toch ook een jongedame kunnen zijn? Ik denk dat er dan minder weerstand zou zijn tegen asielzoekers. ----------------------------------------------- Ik zou inderdaad wat milder zijn over asielzoekers als al die bootjes vol zaten met schaarsgeklede Braziliaanse, Filipijnse en Thaise vrouwen. Ik geef het eerlijk toe. Misschien wat meer van onze dames, maar ach, wat doet dat er toe? ----------------------------------------------- Die waren dan, in tegenstelling tot nu, fel tegen geweest. Concurrentie hè?

Mark Gh
Mark Gh10 jul. 2016 - 8:44

Gewoon het vliegtuig pakken? Denk je dat echt? Het soort landen waar mensen uit vertrekken is in dec regel niet bepaald scheutig met zaken als paspoorten en uitreisvisa. Dat nog even los van de onmogelijkheid om in Damascus een vliegtuig naar het westen te pakken...

7 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst10 jul. 2016 - 10:05

In Beiroet wel. In Ankara ook. Doe niet zo mal.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder10 jul. 2016 - 10:38

[Gewoon het vliegtuig pakken?] Als dat kon ging niemand op zo'n bootje zitten. Easy Jet is veel goedkoper.

Suzanne TD
Suzanne TD10 jul. 2016 - 11:59

De meeste achterblijvers zitten in Jordanië of Turkije. Daar kun je inderdaad gewoon een vliegtuig pakken.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder10 jul. 2016 - 13:43

@Han Je hebt gelijk Han. Maar dat neemt niet weg dat die bootjes nog steeds vol met vrouwen en kinderen zitten.

cockpol
cockpol10 jul. 2016 - 14:07

Marc GH heeft gelijk, zonder visum zal je niet snel eenvliegtuig kunnen nemen, tezij je een flinke omkoopsom op tafel kunt leggen. Je kan zomaar geen visum vragen omdat je wil "vluchten".

Mark Gh
Mark Gh10 jul. 2016 - 14:12

Inderdaad, vanuit Libanon of Turkije vertrekken vliegtuigen. Daarmee gaan jullie wel heel makkelijk voorbij aan het tweede deel van mijn bericht: vliegen zonder paspoort en uitreisvisum is knap lastig. Verreweg de meeste mensen die al naar Turkije of Libanon zijn gevlucht zullen die papieren niet (meer) hebben.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2016 - 20:33

Een deel van de Syriers die Noorwegen binnen kwamen fietsen, name de taxi uit Damascus en hadden gewoon een vliegticket voor Beirut naar Moskou waar ze de trein naar Moermansk namen. In Storskog werden ze doorgewuifd door de russische douane.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 8:15

Landen in NW-Europa lijken steeds meer verwikkeld te raken in een "race to the bottom" en proberen door aanvullende maatregelen de komst van vluchtelingen te ontmoedigen. Zelfs landen als Duitsland en Zweden die traditioneel een ruimhartig asielbeleid voerden maken zich hieraan schuldig. Het werkelijke probleem is het VN vluchtelingenverdrag. Dit is in zijn huidige vorm onhoudbaar. Er is slechts een handjevol landen in NW-Europa die dit verdrag strikt naleven en het leeuwendeel van alle vluchtelingen wil doorreizen naar deze landen. Het VN vluchtelingenverdrag moet grondig op de schop. Oorlogsvluchtelingen in beginsel opvangen in regio op eigen continent. Geld dat NW-Europese landen nu kwijt zijn aan opvang en statushouders kan beter besteed worden aan goede en humane opvang in de regio.

9 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 8:55

Naleeft ipv naleven

erwinnijhof
erwinnijhof10 jul. 2016 - 16:23

Volgens dat vluchtelingen verdrag hoeven we hier geen oorlogsvluchtelingen uit Syrië op te nemen. Oorlogsvluchtelingen behoren in buurlanden opgevangen te worden aldus dit verdrag. Politieke vluchtelingen is een ander verhaal. Het vluchtelingenverdrag is dus niet meteen het probleem, wel de manier waarop het hier vaak wordt uitgelegd. vanaf minuut 22 legt de voorzitter van vluchtelingenorganisaties het haarfijn uit: http://www.npo.nl/nieuwsuur/03-09-2015/VPWON_1241387

Casparus2
Casparus210 jul. 2016 - 16:49

Syrië is een buurland van de EU

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 17:08

@ erwinnijhof Bedankt voor het plaatsen van de link. Uitleg in het filmpje is helder, aanpassing van het VN-verdrag zou dus niet noodzakelijk zijn. Het lijkt er eeder op dat de definitie van vluchteling met name in NW-Europa steeds verder is opgerekt. Oorlogsvluchtelingen uit Syrie krijgen hier bij mij weten generiek een status, alhoewel deze status tijdelijk is.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 17:28

@ Casparus Opvang dient in de regio plaats te vinden. Dat is in het geval van Syrie het MO en niet de EU.

Mark Gh
Mark Gh10 jul. 2016 - 20:10

Casparus, aan welk EU land grenst Syrië dan?

Casparus2
Casparus210 jul. 2016 - 22:05

@mark gh. Aan alle eu landen aan de middellandse zee.Ken u geografie.

Albert Einstein
Albert Einstein11 jul. 2016 - 7:19

@casparus, Argentinie en Namibie grenzen aan alle EU-landen aan de Atlantische oceaan.

Bartje822
Bartje82211 jul. 2016 - 9:29

Ja Mark, Wat casperus zegt, kun u geografie! Zo grenst Nederland aan Japan!

Prosecco
Prosecco10 jul. 2016 - 7:36

De onophoudelijke stroom vluchtelingen, die tegenwoordig door taxidienst Frontex worden opgehaald als ze 500 meter uit de kust zijn, brengen iets wat menig domrechtserik maar niet wil zien. En Schulz zei het ook al, dus dan weet u wel dat het Waar is. Han zegt het vandaag ten overvloede ook nog maar eens een keer en als dan zo langzamerhand de schellen je nog niet van de ogen vallen, dan is de Bezorgde Burger echt van het niveau SBS-6 Hart voor Nederland. Ik herhaal het daarom zelf ook nog maar eens: al die vluchtelingen brengen iets, dat volgens Schulz, "wertvoller is als Gold", kijk dan ben je toch volledig uit positie gel*ld? Het zijn namelijk allemaal aspirant Nederlanders, die hier komen om te werken, te sappelen, te buffelen, bij te dragen en ze doen allemaal hun uiterste best om ons ervan te overtuigen dat hun godsdienst beter is dan die van ons en dat hun cultuur, waarin je met meerdere vrouwen mag trouwen, best wel voordelen hep. Dat zie ik ook wel hoor, ik ben bereid mijn eigen godsdienst op te geven als ik dan als beloning met meerdere vrouwen kan samenwonen en trouwen, Godallemachtig, wat een vooruitgang! Dat zie de Bezorgde Burger niet eens. Ik veronderstel dan ook dat dat hetgene is wat Schulz bedoelde met dat "wertvoller als Gold". En, bovendien moet de Bezorgde Burger nu eindelijk eens gaan snappen dat hij zijn rijkdom moet delen, want dat is onze Bijbelse plicht. Er staat geschreven dat het makkelijker is dat een kameel door het oog van de naald kruipt, dan dat een rijke het Koninkrijk der Hemelen binnen vaart. En voor die arme sloebers is Europa het aardse Koningkrijk der Hemelen. Dat Koninkrijk dat de Bezorgde Burger opeist voor zichzelf en voor zijn nageslacht, dat moet worden gedeeld. Zijn cultuur moet verdwijnen. Zijn Godsdienst moet worden vervangen. Zijn huis moet hij delen, zijn pensioenpotten, zijn Verzorgingsstaat. We leven toch in het Tijdperk van het Nieuwe Delen: Airbnb, Uber en ik zie een gouwe toekomst voor een website waarin de Afrikanen uw pensioenpotten en Verzorgingsstaat komen "delen" met u

4 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 8:53

Dat zie ik ook wel hoor, ik ben bereid mijn eigen godsdienst op te geven als ik dan als beloning met meerdere vrouwen kan samenwonen en trouwen, Godallemachtig, wat een vooruitgang! Ik vind het anders al een bovenmenselijke opgave om slechts een vrouw voldoende aandacht te geven en tevreden te stellen.

Van der Wal
Van der Wal10 jul. 2016 - 9:59

Trouwen is heel wat anders dan tevredenstellen.

Casparus2
Casparus210 jul. 2016 - 12:48

Dom rechtse haat praat.

cockpol
cockpol10 jul. 2016 - 14:03

Houellebecq heeft er een mooi boekje over geschreven, en die is misschien wel rechts, maar niet dom. Regessief links is volgens mij totaal weg van de realiteit, en dat kan men ook dom noemen, dom links dan. Het regressief linkse ideologische conformisme met de multicul propaganda van de globalistische elite is ook dom. Dom links en dom rechts kunnen samen wedijveren om de wisselbeker domheid, en het spelvoordeel is aan regressief links, zonder twijfel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2016 - 7:28

Gezinshereniging is aan strenge voorwaarden verbonden: je mag de partner waarmee je bent getrouwd en je kinderen naar Nederland halen zodra je een verblijfsstatus hebt. Dus niet je kleine zus of je oude vader. Een jong mannelijk familielid erop uitsturen in de hoop dat de extended familie kan volgen is dus zinloos.

Dubbeldenker
Dubbeldenker10 jul. 2016 - 6:47

Heel Europa zou duidelijk moeten maken dat spontaan vertrokken laag opgeleide economische migranten geen toekomst hebben in Europa. Zo duidelijk, dat ook in Afrika niemand de sprookjes van de criminele mensensmokkelaars over een gouden toekomst in Europa meer gelooft. Hoe hard het ook klinkt: stoppen met redden van mensen die op overvolle, wrakke bootjes in de problemen komen. Met één duidelijke boodschap, namelijk dat er geen geluk in Europa wacht, maar alleen maar misère in migrantenkampen aan de afrikaanse kant van de grenzen in Europa. Zonder gegarandeerde voedselhulp en medische voorzieningen. Met alleen hulp voor remigranten die een enkeltje naar huis ondernemen. Alle halfslachtige tussenoplossingen houden alleen de stroom migranten in stand. Ook voor een kleine kans op een betere toekomst zullen veel mensen de risico's van een lange, dure, gevaarlijke reis via mensensmokkelaars blijven nemen. Geen sympathieke of medelevende positie ten opzichte van het migranten probleem, maar wel de enige mogelijkheid om op termijn de stroom te stoppen. Wie de kool en de geit wil sparen in dit dossier helpt alleen de mensensmokkelaars aan nieuwe klanten. En helpt het probleem in stand te houden.

6 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen10 jul. 2016 - 8:58

Het bekende verhaal van de tegenhouders: onze welvaart lokt mensen aan. Daar zullen ongetwijfeld overdreven verhalen de ronde over doen in de landen van herkomst, maar zolang 'geen toekomst in Europa' verre te verkiezen is boven 'geen toekomst in het eigen land in oorlog/hongersnood/armoede' zal de stroom in stand blijven. Misschien was het toch niet zo'n goed idee om ontwikkelingshulp af te knijpen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 9:30

"Hoe hard het ook klinkt: stoppen met redden van mensen die op overvolle, wrakke bootjes in de problemen komen." Dit vind ik nogal hardvochtig. Wilt u dat Frontex deze mensen aan hun lot overlaat? Ik hoop toch echt dat u de bootjes minimaal terug wil laten slepen naar Libie.

cockpol
cockpol10 jul. 2016 - 13:39

Inderdaad Hugo Bergveen, het was geen goed idee om onwikkelingshulp af te knijpen, het zou beter zijn het geld, dat nu naar opvang en statushouders gaat, zou men beter in ontwikkelingshulp steken. De verhalen over een gouden toekomst zullen wel doorgaan in Afrika. Er zijn immers rolmodellen die wel gelukt zijn. Jonge mannen kunnen zich erg overschatten en denken dat ze ook zullen slagen zoals die schatrijke andere statushouders die het gelukt is (bv. voetballers) Het is regressief lijks die dat niet wil zien.

hugo bergveen
hugo bergveen10 jul. 2016 - 15:24

@Cockpol Ik denk dat je nu het gezonde verstand en het beoordelingsvermogen van het overgrote deel van de vluchtelingen/emigranten onderschat. Die weten heel goed dat een gouden toekomst slechts voor een enkeling is weggelegd, maar een toekomst van blik is nog altijd beter dan een toekomst van roest. Het is natuurlijk wel handig om de vluchtelingen weg te zetten als gelukzoekers die verblind door mooie verhalen een leven van luxe nietsdoen komen zoeken. Dan hoef je je niet bezig te houden met de redenen waarom mensen bereid zijn hun leven te wagen voor een reis naar landen waarvan ze weten dat ze er niet welkom zijn.

cockpol
cockpol11 jul. 2016 - 18:06

@ Bergveen. Ik heb tien jaar met vluchtelingen gewerkt, Bergveen, ik weet waarover ik spreek. Jij denkt dat je een goed mens bent omdat je de vluchtelingen wil toelaten. Dit is echter gutmenschen logica. Hoe kan Afrika nu uit de put geraken, als vele ambitieuze Afrikanen enkel dromen van, en een toekomst zien in de USA of Europa. Denk daar eens over na, en wees consequent, pas dan zal je een goede mens zijn, als je naast je hart ook je verstand gebruikt.

hugo bergveen
hugo bergveen12 jul. 2016 - 6:10

@Cockpol Of ik al dan niet een goed mens ben is hier niet aan de orde, ook niet of ik mijn verstand gebruik. Het gaat er om dat de mensen overzee hun verstand gebruiken en tot de conclusie komen dat hun land ze misschien hard nodig heeft, maar dat hun toekomst in Europa meer kansen heeft.

Nick Ros
Nick Ros10 jul. 2016 - 6:04

Het hele verhaal doet mij denken aan M* (Mohammed) uit Egypte die gelukkig in Egypte ging trouwen met een achternicht van mij. Ik ben daar in Egypte geweest. M* was in Egypte reisleider en leerde zo mijn achternicht kennen. Die hele familie van M* verdiende een leuke boterham en woonden voor Egyptische norm goed en konden er redelijk van leven. M* ging naar Nederland en ging wonen in een huisje op een wat uitgeleefd vakantiepark en kreeg werk op een tapijtfabriek met een minimumloon. Ging wat onderhoud doen als schilderen bij de andere huisjes en kon zo € 250,00 naar broers, zussen en de moeder sturen, zodat ze daar er goed van konden leven. Tot zover geen problemen. Alleen belasting betalen was M* niet gewend. M* kocht zich een mooi Makro kostuum, met stropdas, schoenen, etc.. Ging voor een mooie witte villa staan met een Audi A1 + A7 voor de deur, liet foto’s maken en stuurde die op naar zijn familie en vrienden In Egypte. M* had het helemaal gemaakt in Nederland. Later ging dat via iPone, PC en Facebook. Enkele familieleden en vrienden kwamen op vakantie naar NL. M* huurde bij Center Parcs een 8 persoon bungalow, met zwemparadijs en ging daar naar werktijd wonen. M* huurde hij een vette Audi. M* had het helemaal gemaakt in Nederland. M* moest om dat te betalen allerlei bijhandeltjes organiseren die geld op brachten. Die familieleden en vrienden die dachten wat M* kan, willen en kunnen wij ook. Die hadden nog maar één doel ► naar Nederland. Op naar “The Bold And The Beautiful”. Om een lang verhaal kort te houden, M* is al een paar jaar spoorloos. “The Bold And The Beautiful” via Facebook, eigenhuis, auto, etc., die droom gaat ook door de wereld van de vluchtelingen, totdat ze de realiteit leren kennen en dan gaan ze gefrustreerd terug naar hun land en hun gezin.

5 Reacties
Van der Wal
Van der Wal10 jul. 2016 - 10:01

Ach ja, reclame. Wie is er niet mee groot geworden.

hugo bergveen
hugo bergveen10 jul. 2016 - 16:03

Dus? Wil je met dit verhaal zeggen dat alle (oké, niet alle, maar wel veel) vluchtelingen goudzoekers, oplichters en poseurs zijn? Zullen we de kranten eens navlooien op politici, voetballers, advocaten en andere volbloed Hollanders die soortgelijk gedrag hebben vertoond?

Nick Ros
Nick Ros10 jul. 2016 - 17:34

Ne Hugo. Wel dat ze hun omgeving zand in de ogen gooien en valse verwachtingspatronen sturen via de digi naar hun omgeving. Plus dat hun omgeving daar in stappen en hier in de problemen komen met een lege portemonnee.

Nick Ros
Nick Ros10 jul. 2016 - 17:39

Mijn achternicht is opgezadeld met een berg aan schulden en komt daar nooit meer uit. Ach, als sommigen verliefd zijn, dat teken ze elk briefje.

hugo bergveen
hugo bergveen10 jul. 2016 - 18:21

@Nick Dat soort zal er zeker zijn, maar zouden de ontvangers van die berichten hun smartphones alleen daarop afstemmen? Zouden ze niet aanlopen tegen andere sites waarop ze kunnen zien hoe het er hier werkelijk aan toegaat? En zouden ze de jubelberichten van hun familielid niet met een flinke korrel zout nemen, maar er toch maar op ingaan, omdat alles beter is dan hun situatie in eigen land? De waarheid zal zoals gebruikelijk wel weer ergens in het midden liggen.

Bagus
Bagus10 jul. 2016 - 5:57

Han jouw sarcasme heeft mij diep geraakt. Hoe laag zijn 'we' al niet gezonken waar het de universele mensenrechten betreft. Aan de oostzijde van de EU (de 'nieuwe' democratieen) door gewoon te weigeren aan hun door de EU vastgestelde quota te voldoen, maar nog veel meer door de vileine wijze waarop de 'oude' democratieen, zoals Denemarken en nu Nl nu te werk gaan. Dit verval is heel snel gegaan en doet mij wederom afvragen of 'onze' zog westerse beschaving en universele mensenrechten niet slechts een dun beschavingslaagje zijn (geweest). OPTISCH BEDROG dus! Dank je voor je opiniestuk!

12 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst10 jul. 2016 - 8:38

Ik ben bang dat je gelijk hebt. De meeste reacties op dit stuk zijn bewijzen voor je stelling. Het begint trekjes aan te nemen van de Balkan in de jaren negentig, althans het politieke discours begint erop te lijken.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 9:21

Punt is dat slechts een paar landen de universele mensenrechten strikt naleven. Zelfs in deze landen brokkelt het draagvlak in rap tempo af omdat steeds minder overige westerse landen hun verantwoordelijkheid nemen. VN blijft steeds dezelfde landen die juist al relatief veel gedaan hebben hierop aanspreken.

Albert Einstein
Albert Einstein10 jul. 2016 - 9:24

Westerse beschaving omvat heel wat meer dan alleen mensenrechten.

rbakels
rbakels10 jul. 2016 - 10:06

Dan denk ik aan Ministers Schippers, die meende dat het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (uit 1950) langzamerhand uit de tijd is. Dat bewijst dat ze de tekst nog nooit gezien heeft. Bovendien vindt men het in VVD kringen maar kwalijk dat rechters kritiek kunnen uitoefenen op politici, omdat ze (de rechters) niet democratisch gelegitimeerd zijn. Daarmee ontkent ze de klassieke rechtsstaat met gescheiden machten. Daarin kan de rechter democratisch genomen beslissingen wel degelijk toetsen, zij het slechts aan rechtmatigheid. Nu is er geen enkele stok achter de deur om de Grondwet na te komen. Thorbecke schreef onze Grondwet om het centrum van de macht te verschuiven van de Koning naar het Parlement, maar hij schoot door en gaf - naar moderne maatstaven - het Parlement te veel macht. In essentie hebben we nog steeds de grondwet van Thorbecke. In de VVD heerst een sfeer van "wie ons tegenspreekt heffen wij op" (denk ook aan de Eerste Kamer). Maar Grondrechten zijn er juist voor om ook voor politici een normenkader te scheppen. Gek genoeg werd dat bevestigd toen wij ons een paar jaar geleden rot schrokken toen oud-minister Donner heel academisch opmerkte dat in Nederland de Sharia kan worden ingevoerd als een meerderheid dat wil. Er zijn ook VVD-ers die menen dat het respecteren van Grondrechten niet meer te betalen is. Marktwerking in de Grondrechten! Ook dat geeft blijk van weinig kennis. De "klassieke grondrechten" verplichten de overheid vooral zich van allerlei activiteit te onthouden, dus dat spaart alleen maar geld. Ja, de sociale grondrechten houden een actieve verplichting in. Is het recht op een eerlijk proces niet uit de tijd, nu de kosten van de rechtspraak de pan uit rijzen? Heeft een zware misdadiger niet zijn recht op een eerlijk proces verspeeld? Nee, zo denk ik er niet over, ik vermeld slechts rare ideeën die opgeld doen. Natuurlijk zijn grondrechten ook door mensen bedacht, en dus voor kritiek vatbaar. Er zijn extremisten die menen dat universele grondrechten onbestaanbaar zijn gezien de grote verschillen tussen de culturen op aarde (wie dat zegt doel meestal op de islam). Naar mijn idee is het juist opmerkelijk hoeveel overeenkomsten er zijn tussen mensen op de wereld. Ook moslims houden van hun vrouw en kinderen! P.S. Ik spreek van grondrechten i.p.v. mensenrechten omdat die ook organisaties kunnen toekomen. En volgens de Partij voor de Dieren ook beesten. Nee, dat betekent niet dat beestachtig gedrag een grondrecht is, zoals sommige voetbalhooligans kennelijk denken.

Hanvander Horst
Hanvander Horst10 jul. 2016 - 10:07

Je hebt gelijk Albert, de Goelag, Auschwitz en Buchenwald horen er bijvoorbeeld ook bij.

Bagus
Bagus10 jul. 2016 - 12:08

@ Gadfly Maar we hameren daar tov de 'achterlijke' culturen toch steeds op omdat we het zelf ook WILLEN? Niet omdat het van de VN of welk ander orgaan dan ook MOETEN! Als het 'moeten' zou zijn dan is het geen beschaving meer, maar politieke 'berekening'.

Bagus
Bagus10 jul. 2016 - 12:23

@ Albert Einstein. Ja zeker is er zeker meer, o.a. kunsten en wetenschappen, maar bijv. geen facebookgemekker of haatzaaien in speeches of op schrift. En op dat laatste doel ik als ik -i.t.t. rechtspopulisten- mensenrechten bij uitstek tot 'beschaving' (lees: bijschaving) reken (moeizaam opgebouwd na de puinhopen van WO II). Onze eigen beschaving (je weet wel van die 'superieure cultiuur') mocht je me nog niet goed hebben begrepen!

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 13:12

@ Frits Jansen 12.06 "Natuurlijk zijn grondrechten ook door mensen bedacht, en dus voor kritiek vatbaar" Precies. Grondrechten en verdragen zijn niet een statisch gegeven en onveranderlijk tot in de eeuwigheid. Deze moeten kunnen worden aangepast aan nieuw omstandigheden en hebben alleen betekenis indien deze daadwerkelijk worden nageleefd door alle landen die zich hieraan hebben gecommiteerd.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon10 jul. 2016 - 13:32

@ Bagus 14.08 Klopt dat wij dit zelf ook willen, wij hebben deze verdragen immers zelf als Nederland uit vrije wil ondertekend. Alleen komen wij meer en meer alleen te staan omdat het bij veel landen blijft bij intenties en dit ondermijnt uiteindelijk de waarde van dergelijke verdragen.

Bagus
Bagus10 jul. 2016 - 14:49

OK. Boodschap ontvangen en begrepen!

Van der Wal
Van der Wal10 jul. 2016 - 16:29

Qua beschaving, Oost-Europa heeft de reëel bestaande Linkse beschaving aan den lijve ondervonden, en daar hebben ze dus geen zin meer in. De EU doet haar uiterste best om net zo burocratisch te zijn als de Sovjet-Unie, met hetzelfde soort Apparatsjiks aan de macht. Dat is ook een beschaving, volgens een van de vele definities. De morele definitie van beschaving is niet dat iemand anders besluit wat jij moet doen. En al helemaal niet iemand, zoals Merkel, die jij niet mede gekozen hebt om de landsregerung te vormen. Wat er moreel onbeschaafd aan is om mensen die in het water liggen terug te brengen naar de vertrekhaven is mij ook nog steeds niet uitgelegd. Bij mijn weten eist een moreel hoogstaande organisatie als de Reddingsbrigade ook niet van de redders van drenkelingen dat ze de drenkelingen de rest van hun leven thuis opvangen op eigen kosten. Maar het kan heel goed zijn dat ik daar fout zit, dus ik hoor graag dat de Reddingsbrigade dat wel verwacht, en dat alle leden dat dus ook doen.

Albert Einstein
Albert Einstein11 jul. 2016 - 7:28

Han, Die sneer past toch juist de goedmensen? Zij zijn het die zich beroepen op een beschaving, waar de holocaust volgens jou dus ook bij hoort. Mijn punt is nu juist dat dat beroep op beschaving daarom onterecht is. Het is veiliger om onder beschaving alleen onze artistieke en wetenschappelijke prestaties te rekenen. Dat levert tenminste geen tegenspraak op.

Regnerus
Regnerus10 jul. 2016 - 5:06

Uhhhhhhhhh, zullen we de wisselbeker niet geven aan: Saudie Arabie?????? Quatar???????? Koeweit?????????? Om maar een paar landen te noemen?????? Ohhh, maar dat zijn geen blanke landen....

1 Reactie
timblanks
timblanks10 jul. 2016 - 8:06

Waarom zo ver? Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije komen volgens mij al veel meer voor deze wisseltrofee in aanmerking.

Van der Wal
Van der Wal10 jul. 2016 - 5:06

Het is wel traditie dat Socialisten andermans geld opmaken. Waarom een uitzondering gemaakt voor rijke mensen uit het Midden-Oosten?

1 Reactie
Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis10 jul. 2016 - 9:02

Je ziet het verkeerd. Liberalen, dat wil zeggen kapitalisten, zuigen hun minder begaafde broeders uit en zorgen voor een scheve inkomensverdeling die leidt tot grote verschillen in inkomen. Socialisten beseffen dat dit inhumaan is en proberen die scheve inkomensverdeling met de daaraan gekoppelde inkomensverschillen te egaliseren. Dat is wat anders dan andermans geld uitgeven.

Casparus2
Casparus210 jul. 2016 - 4:58

Als variatie op de uitspraak"beurzen open,dijken dicht" stel ik voor: "grenzen open,rechtse muilen dicht"

5 Reacties
Van der Wal
Van der Wal10 jul. 2016 - 10:03

Zeker bang dat je eigen onzin verdrinkt in die van de rest.

Arend Wortel
Arend Wortel10 jul. 2016 - 10:03

“Grenzen open, rechtse muilen dicht” Totdat duidelijk wordt dat een belangrijk deel van de migranten eveneens beschikt over een zgn. "rechtse muil". Dan is de aardigheid er voor u natuurlijk snel van af.

frank ten cate
frank ten cate10 jul. 2016 - 10:44

casparus je kan beter die linkse muilen dicht houden dan wordt het niet zo chaos in nederland. en vergeet ook niet dat op sos.media ook het een en ander wordt vertoond met foto s of filmbeelden dat ze niet allemaal prettig zijn jullie zgn vluchtelingen.

Corbieres
Corbieres10 jul. 2016 - 12:13

U heeft de ramp zeker niet meegemaakt, anders zou u weten dat de Zeeuwen, niet eerst een paar duizend km gereisd hebben naar b.v. het midden oosten en daar asiel hebben aangevraagd, ze bleven in de buurt en zodra het veilig was gingen ze terug, een enkeling daargelaten. Weet u toevallig ook nog hoeveel geld er toen uit het midden oosten ontvangen is, als hulpgeld? Zijn de beelden van een buitengewoon luxueus Kampement in Saoedi Arabië( capaciteit 1.000.000 mensen, exclusief voor moslims) u ontgaan wat constant (sorry 11 maanden per jaar) leegstaat? Het is bijzonder onkies om de gevolgen een natuurramp te vergelijken met een onverdraagzaam volk wat elkaar al eeuwen afmaakt, om de finesses van iets wat ze een godsdienst noemen. En als u met rechtse muilen , de groeiende aanhang van de PVV bedoeld, kan ik u feliciteren, dat is ontstaan,en zal blijven groeien tot men een keer gaat luisteren en filantropen als u , de dienst niet meer trachten uit te maken.

PocoPoco
PocoPoco10 jul. 2016 - 15:41

@Corbieres "filantropen als u" .. ik denk meer een gevalletje, iemand anders betaald. Dus zo filantropisch zal het niet zijn.

rbakels
rbakels9 jul. 2016 - 22:35

Het recht op een gezinsleven naar eigen keuze is een van de meest omstreden grondrechten. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is zeer terughoudend met het erkennen van dit recht in concrete gevallen, wetende dat dit menigmaal controversieel is in de landen. Gezinshereniging is controversieel omdat dit het aantal asielgerechtigden kan verveelvoudigen, en dan staat Wilders al klaar om te klagen over "massa-immigratie". Aan de andere kant is het ronduit wreed om gezinshereniging te frustreren. Van der Horst verwijst naar de "joods-christelijke-humanistische beschaving". Dat is een moeizame aanduiding voor "de westerse cultuur", waar ik wel deel van zou uitmaken, ook al heb ik niets met het joods geloof of het "humanistische" geloof en ligt de tijd dat mijn familie christelijk was ver achter me (mijn overgrootvader, overleden in 1921, was nog een - zeer vrijzinnige - dominee). Maar hoe de westerse cultuur ook aanduidt, de mensen die beweren dat deze "superieur" is worden hier toch geconfronteerd met het feit dat die cultuur nu vooral egoïstisch is. De westerse cultuur kan beter als de geldcultuur worden aangeduid.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2016 - 7:44

Voor zover ik weet zijn westerlingen niet uniek. Volgens een recent (2013) survey van het internationale marketing bureau IPSOS: "Indian and Chinese consumers lead world rankings when it comes to materialism and economic optimism." Turkije stond ook hoog op de lijst.

rbakels
rbakels10 jul. 2016 - 9:48

Ah, de westerse cultuur rukt op. En Turkije lijkt aan te tonen dat die te combineren is met islam! Westerse cultuur leidt onvermijdelijk tot vrouwenemancipatie. Niet omdat het vrouwen gegund wordt, maar omdat werkende vrouwen het geld wat ze verdienen ook weer uitgeven, en dat vindt het bedrijfsleven fijn.

Sfinx2
Sfinx210 jul. 2016 - 9:57

Het westen is superieur in economisch, militair, wetenschappelijk, technologisch en democratisch opzicht tegenover de islamitische, Chinese en Indiase, Afrikaanse en zuid Amerikaanse delen van de wereld. Betekent niet dat wij beter zijn maar dat wij het beter voor elkaar hebben.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2016 - 11:24

Chinezen hebben ons daar echt niet voor nodig. Vrouwvriendelijk zijn ze trouwens ook niet.

cockpol
cockpol9 jul. 2016 - 22:01

"De gedachte dat het land open ligt voor vreemd gespuis, zoemt immers als een achtergrondmuziekje onder al hun denken mee. Dag en nacht. Altijd en overal." (Van der Horst) Lach maar met die bittere waarheid, Han. Maar ik zou er toch rekening mee houden, of er zal een dag komen, die u en ik niet willen beleven, namelijk dat Wilders, net als Nagel Farage zal zeggen: U lachte met mij een tijd geleden, maar nu lachen jullie niet meer!

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst9 jul. 2016 - 22:55

Een staatsman uit de eerste helft van de vorige eeuw zei dat ook over dat lachen in een van zijn grote redevoeringen, ja.

Albert Einstein
Albert Einstein10 jul. 2016 - 9:29

Hetgeen bewijst dat zowel de goede als de slechte staatslieden dit kunnen zeggen.

De nuance
De nuance9 jul. 2016 - 21:28

Met een verwijzing naar zo'n kop ben ik het artikel toch maar even gaan lezen. Vind het stemmingmakerij beste Han, in je stuk maak je al onderscheid tussen asielzoekers en migranten, de conclusie van het artikel in de Telegraaf is 'De grootste groep vertrekkers komt nog altijd uit veilige landen. Ze maken in vrijwel alle gevallen geen schijn van kans op een verblijfsvergunning. Het gaat voor een groot deel om ’gelukszoekers’ uit Balkanlanden als Albanië, Kosovo en Servië.' Over teleurgestelde asielzoekers wordt geschreven 'Het hoge aantal vertrekkers is niet alleen toe te schrijven aan de hoge asielinstroom van vorig jaar, want een grote meerderheid van de toen binnengekomen mensen heeft een verblijfsvergunning gekregen.' De hulporganisatie merkt een nieuw fenomeen op waarbij migranten uit Irak na korte tijd weer terugkeren omdat ze de asielprocedure te lang vinden duren. Ook zijn er teleurgestelde vluchtelingen die dachten dat de rest van het gezin sneller naar Nederland kon komen.' De soep is m.i. dus minder heet dan de suggestieve kop stelt...

BarendDeVries
BarendDeVries9 jul. 2016 - 21:12

De regering zit met een dilemma: Ze regeren een land waarvan een groot (misschien zelfs wel het grootste) deel van de bevolking deze mensen niet in het land willen hebben. Aan de andere kant zit je wel met die verdragen, waarin je hebt beloofd om mensen met vluchtelingclaim toe te laten en hun status vast te stellen. Als ze lef hadden zouden ze een keuze maken. Voor de eigen bevolking die wil dat je ze gewoon niet toelaat of voor die verdragen waardoor je die mensen royaal ontvangt en de nodige rechten verleend. Omdat ze geen keuze durven te maken, gaan ze treiteren, afschrikken, ontmoedigen ...

Meta Foor
Meta Foor9 jul. 2016 - 20:57

wat Han in zijn vrolijkheid maar gemakshalve overslaat is dat er wel eens vrouw en kinderen zijn die helemaal niet naar Europa willen en blij zijn dat pa/broer/oom/buurman zijn eigen paradijs heeft gevonden.

2 Reacties
cockpol
cockpol9 jul. 2016 - 21:56

Of ze wachten op de fortuinen die hun zonen gingen opsturen uit het rijke Europa. Dat hadden de mensensmokkelaars toch zo gezegd. Daarom hebben ze ook samen gespaard en geleend om geld genoeg te hebben om hun zonen op te sturen.

H.Witte
H.Witte9 jul. 2016 - 22:23

Het lijkt me nogal voor de hand liggend dat je als jonge(re) man als eerste de benen neemt uit die poel van ellende. Immers, het zijn de mannen die ofwel gedwongen worden in het leger van Assad te gaan, ofwel opgejaagd worden door terroristen die er op uit zijn juist mannen uit te schakelen. Cockpol, des te triester is hun omstandigheid.

Thijsv2
Thijsv29 jul. 2016 - 20:55

Blij dat we in iedereen geval iets doen dat werkt, al is het nog veel te weinig. Voorkomt hopelijk dat we straks weer met Somalische toestanden te maken krijgen, waarvan 70 procent van de instroom meer dan 20 jaar na binnenkomst nog steeds qat-kauwend in de bijstand hangt.

1 Reactie
Donutz
Donutz10 jul. 2016 - 7:23

Al weer die mythe van 70% *zucht*. Dat cijfer is naar nationaliteit gezien maar laat dus de Somaliërs die genaturaliseerd zijn buiten beschouwing (die tellen we immers als Nederlanders, ongeacht of ze ook nog de Somalische nationaliteit hebben of niet). Kijk je op herkomstgroep dan ligt dat cijfer lager. Ergens tussen de 50 en ruim 50 % zeg ik uit het hoofd. Valt vast te googelen (in het verleden heb ik op Joop nog de moeite genomen de cijfers er bij te halen maar dat zet helaas geen zoden aan de dijk als die 70% nonsens maar terug blijft komen). Is nog hoog en zeker een probleem maar geeft wel een eerlijker beeld.

PieterPan3
PieterPan39 jul. 2016 - 19:53

Het zijn geen vluchtelingen. Het zijn illegale immigranten. Ze trekken minimaal door 7 landen om bij de landen met de beste uitkeringen te geraken. Geef geen uitkeringen en gratis woningen meer en ze komen vanzelf niet meer.

5 Reacties
Events, dear boy, events
Events, dear boy, events9 jul. 2016 - 21:36

''Ze trekken minimaal door 7 landen om bij de landen met de beste uitkeringen te geraken.'' Dat kun je honderd keer tegen de Gutmenschen en Vd Horsts zeggen, maar dan ben je in hun ogen een ''bezorgde burger'', wat tegenwoordig ongeveer gelijk staat aan abjecte, asociale, egoïstische, hardvochtige, harteloze, ''daar-moet-een-piemel-in'' zingende, ''minder, minder'' scanderende PVV stemmende tokkie. De Gutmenschen houden hun morele straatje schoon door inderdaad dit soort uiterst cynische stukjes te schrijven. Het maakt ze echt werkelijk geen reet uit of er 58.000 derdewereldlanders per jaar binnenkomen, 158.000, of 358.000: ''Vluchten doe je niet voor je lol'', zeggen ze, en daarmee heeft iedere derdewereldlander die het in zijn bolle hoofd haalt om hierheen te komen, ''recht'' op gratis huisvesting, gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs, en bij gebrek aan vaardigheden waar hier vraag naar is, gratis geld. Volgens Vd Horst hebben we nu de wisselbeker ''vluchtelingen afschrikken'' gescoord. Zelf zou ik willen gaan voor de Europacup, willen we op termijn nog iets van ons land voor onszelf overhouden.

mulligan
mulligan9 jul. 2016 - 22:37

Volgens uw redenering zou Nederland nooit meer een helpende hand hoeven uit te steken aan mensen op de vlucht, tenzij deze uit België of Duitsland komen. Ik hoop dat u zo langzamerhand onpasselijk wordt van u zelf.

Hanvander Horst
Hanvander Horst9 jul. 2016 - 22:57

In de tweede alinea geef je inderdaad een goede zelfomschrijving.

Suzanne TD
Suzanne TD10 jul. 2016 - 12:05

Punt een. Als er niet een gedeelte van de vluchtelingen zou doorreizen naar de noordelijke landen zouden alle vluchtelingen uit Afrika en Azië nu dus in Griekenland en Italië wonen. Of liever nog gezellig in Turkije met zijn miljoenen. Punt twee.Gratis woningen krijgen ze niet. Ze betalen gewoon huur. Punt drie. Iedereen die geen werk heeft heeft recht op een uitkering. Er zijn zo'n 100.000 Nederlandse Nederlanders die een uitkering hebben van de Sociale Dienst. Die zijn dus niet ziek!

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events10 jul. 2016 - 13:40

''Gratis woningen krijgen ze niet. Ze betalen gewoon huur.'' Christus. Waarvan? ''Iedereen die geen werk heeft heeft recht op een uitkering.'' Exact. En omdat het overgrote merendeel van de ''migranten'' niet over vaardigheden beschikt waarmee je hier in Nederland in eigen levensonderhoud kunt voorzien - alle indianenverhalen over ''hoogopgeleide'' Syriërs ten spijt - betekent dat dus dat de samenleving er voor opdraait in de vorm van gratis geld, of uitkeringen. Al die ''sociale vangnetten'' zijn in het leven geroepen ten tijde van 'vadertje Drees', de jaren 50 en iets daarna. Eea werkt alleen bij een tamelijk ''gesloten systeem''. Mensen zijn bereid om premies/belastinggeld af te dragen om een aantal ongelukkige sloebers die buiten hun schuld werkloos, arbeidsongeschikt, zwaar ziek, etc zijn/worden, op ''solidaire wijze'' te ondersteunen. Dat hele verzorgingsstaatmodel wordt natuurlijk hoe langer hoe onhoudbaarder indien, zoals nu al een aantal decennia het geval is, van alles en iedereen uit het buitenland hier binnen komt - de laatste jaren alweer dat het een aard heeft - en er ook een beroep op doet. Van de voormalige asielzoekers die al 15 jaar of meer in Nederland verblijven heeft slechts ca 50% betaald werk van 38 uur in de week. Bij voormalige asielzoekers die korter dan 15 jaar hier aanwezig is, loopt dat percentage snel op, of eigenlijk ''terug'' moet ik natuurlijk zeggen, richting de 100% werkloosheid en dus uitkeringsafhankelijkheid. Heeft Mohannad, de Syrische asielzoeker die wekelijks in de Volkskrant gevolgd werd, al betaald werk als beroepsduiker gevonden? Een biertje zegt van niet.

Rick2
Rick29 jul. 2016 - 19:49

Han wordt er cynisch van. Ik vind het prima - laat die jonge mannen allemaal terug gaan om DAAR voor de belangen van hun vrouwen en kinderen op te komen. Dus vechten tegen IS of Assad of wie dan ook. Laat ze de rommel in hun eigen land opruimen, dan doen wij dat hier.

peterh2
peterh29 jul. 2016 - 19:42

Ondertussen staan wel de AZC's leeg, zijn de protesten verstomd en de incidenten uit het nieuws verdwenen... Je kunt ook heel cynisch constateren dat het 'werkt'.

3 Reacties
Johan eldert
Johan eldert9 jul. 2016 - 20:21

Helaas heb je niet gelijk. Er is wel wat ruimte over maar dat komt ook omdat nederland zich niet aan de EU afspraken houdt. Daarnaast is het probleem niet opgelost. In plaats van dat de oorlogsvluchtelingen veilig aan land komen, verdrinken ze nu weer in de middellandse zee omdat ze de gevaarlijke lang route nemen. Dus het is een kwestie van tijd dat er weer teveel doden, jonge, op de italiaanse stranden liggen. En dat wat? Trots ? het is een grof schandaal gewoon

mulligan
mulligan9 jul. 2016 - 22:40

Protesten zijn verstomd? U leest geen kranten meer? Ogen en oren sluiten is niet hetzelfde als concluderen 'dat het werkt'.

Corbieres
Corbieres10 jul. 2016 - 12:53

Johan Eldert Wiens schuld is dat? Misschien dat de welkom welkom kliek, eens wat zachter moet zingen, dan begrijpen ze daar wellicht een keer, dat ze niet al die moeite moeten doen,en al zeker niet illegaal. En als u wilt dat de mensen ophouden met in de bootjes stappen, dat zoals in het geval van het aangespoelde jongetje, dat dus verdronk omdat papa had gehoord, dat je hier een gratis kunstgebit kreeg, is er geen andere oplossing dan zeer consequent aangeven, dat wanneer men illegaal oversteekt men nooit maar dan ook nooit asiel krijgt in Europa. Dan alleen houdt het op. Maar dat is natuurlijk teveel gevraagd van de Elite in Brussel, en den Haag, die keer op keer hun zelf opgestelde regels niet naleven/ schenden.

Auguust
Auguust9 jul. 2016 - 19:39

Dit is weer een makkelijke politiek correcte reactie van iemand die de toestroom van "vluchtelingen" wil bevorderen. Heb je ze zelf al in huis genomen? Bekend met het feit dat velen die toestroom zat zijn? Deze toestroom leidt tot onvrede van de burgers tussen welke ze geplaatst worden. Want laat duidelijk zijn dat ze niet in de villawijken geplaatst worden. Bovendien kost de opvang van deze gelukzoekers miljarden aan belastingpoet. Miljarden die mensen voor de kiezen krijgen die het toch al niet breed hebben! De vertraging van gezinsherenigingsprocedure kan mij dan ook niet lang genoeg duren! Vele gelukzoekers zullen hierdoor ons land verlaten. Hoe meer hoe liever! Dat is dan mijn Zwitserleven gevoel.

9 Reacties
Johan eldert
Johan eldert9 jul. 2016 - 20:26

ah weer rechtse drogredenen en valse voorstelling van zaken op vele fronten. ik vraag mij toch af hoe het zou zijn als je zelf in de situatie terecht zou komen? Zou je zeker ook afgeven op je mede vluchtelingen. Dat het allemaal profiteurs zijn. Wat lopen die vluchtelingen nu te seiken over het feit dat hun huizen platgebombardeerd worden door meerdere partijen. Wat zeuren ze nu dat hun vrouwen als slavin wordt verkocht. Dat hun kinderen ook aan de meest gure types verkocht worden. Ja jij heb pas echt last van die vluchtelingen. Goh prachtig dat zwitserleven gevoel van je.

aburrido
aburrido9 jul. 2016 - 20:42

@ Johan Eldert. quote : "Wat zeuren ze nu dat hun vrouwen als slavin wordt verkocht. Dat hun kinderen ook aan de meest gure types verkocht worden." Mijn vraag aan u is dan... Als man zijnde zal ik blijven en er alle aan doen om mijn vrouw en kinderen als eerste laten vertrekken. Iets wat niet het geval is. Zelf heb ik verleden jaar toen ik in Hongarije was die vraag gesteld aan zg mannelijke vluchtelingen. Het antwoord wat ik meerdere malen kreeg zal ik u besparen anders wordt het toch niet geplaatst. In ieder geval is de logica ver te zoeken.

BasVV
BasVV9 jul. 2016 - 21:23

Johan: Deze vrouwen en kinderen die jij benoemd zullen nooit met een mooi vliegticket in Nederland aan komen. De vrouwen en kinderen die dat wel lukt zitten dus niet in een levensbedreigende situatie.

BasVV
BasVV9 jul. 2016 - 21:29

Johan: Als je vrouw en kinderen dat risico zouden lopen. Zou jij ze dan in de steek laten.

cockpol
cockpol9 jul. 2016 - 22:16

"Dat hun kinderen ook aan de meest gure types verkocht worden." (Johan Eldert) Ja, Johan dat gebeurt, en het gebeurt zelfs dat ze dit doen om hun overtocht te betalen. Het verdrag van Geneve moet dringend in vraag gesteld worden, want nu geeft het miljoenen mensen de hoop naar een land van Melk en Honing te kunnen komen, waar de gebraden kippen hun in de mond vliegen. Niet alle mensen zijn heiligen, maar je mag niet politiek correct zijn om dit in te zien.

Dunya2
Dunya210 jul. 2016 - 8:26

"Dat hun kinderen ook aan de meest gure types verkocht worden.” (Johan Eldert) Ja, Johan dat gebeurt, en het gebeurt zelfs dat ze dit doen om hun overtocht te betalen." @Cockpol Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

cockpol
cockpol10 jul. 2016 - 14:31

Wat ik weet is uit ervaring, Dunya, ik heb 10 jaar met vluchtelingen gewerkt, en anders als andere medewerkers in die branche heb ik mijn ogen en oren opengehouden. Het heeft dus niet met een karaktertrek van mij te maken. Het is meer een waard die zijn klanten kent.

Dunya2
Dunya210 jul. 2016 - 16:29

@cockpolen "het gebeurt zelfs dat ze dit doen om hun overtocht te betalen.” "Het is meer een waard die zijn klanten kent." Ha, door uw ervaringen met vluchtelingen weet u dat vluchtelingen hun kinderen verkopen aan de meest gure types, om de overtocht te betalen. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

cockpol
cockpol11 jul. 2016 - 18:19

Je moet mijn woorden niet verdraaien Dunya. Dat lost niets op. Er zit veel immoraliteit in die vluchtelingenhandel, dat weet je best. Je weet ook dat vele jongeren dromen van een gouden toekomst in het westen, en dat die jongeren hun energie verspillen in deze droom, in plaats van hun ambitie in te zetten voor hun eigen land.

nesje2
nesje29 jul. 2016 - 19:24

Wat een sarcastisch stuk.Denk dat de bezorgde burger het hier mee eens is. Ze hebben toch zelf hun gezin achtergelaten in de bommen regen my god wie doet dat,u kent het wel bagataliseren wie heeft hun beloofd dat het gezin gelijk na mocht komen niemand toch, Ja de mensen smokkelaars. Daarom zijn ze al die landen doorgelopen en hebben nergens asiel aangevraagd.Omdat nederland het beloofde land was de echte vluchtelingen zitten nog daarginds hebben geen geld voor de overtocht.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jul. 2016 - 19:24

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Johan eldert
Johan eldert9 jul. 2016 - 20:30

[Dat ze die ‘barre tocht’ beginnen in een veilig land,] Welk veilig land? Zijn er dan in het middenoosten die het predikaat veilig verdienen? Goh vertel wilders dat even die elke dag loopt af te geven op turkije, of vertel het jan roos die turkije om de haverklap voor alles uitmaakt behalve veilig of vertel het Ebru Umar die de ellende in turkije zelfs oblibaat rondtwitterde. ja het zijn echt hartstikke veilige landen

Henriette3
Henriette39 jul. 2016 - 20:45

De echte vluchtelingen zijn de Jezidi's. Gek toch, daar hebben we er nagenoeg niet 1 van in Nederland. Nee, die zitten in de kampen in Jordanië mits ze niet verkocht zijn op de slavenmarkt. Geen probleem mee om deze mensen op te halen, zij kunnen nooit meer terug. De huidige stroom bestaat uit Irakezen, Oost Europeanen en vele Afrikanen. Dit zijn economische migranten. In 1945 lag half Nederland in puin en men nauwelijks fatsoenlijk te eten. Kijk waar we nu staan. 90% van deze "vluchtende " jonge mannen zijn te beroerd om hun land op te bouwen en zijn op zoek naar het rijke Europa alwaar de straten met goud geplaveid zijn....right

Albert Einstein
Albert Einstein10 jul. 2016 - 9:39

Henriette, Jezidi's zijn geen moslims. Die hebben dus geen jihadistisch motief om naar Europa te komen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2016 - 10:05

Henriette er zitten grote groepen Jezidi's in Duitsland oa. in Celle en Bielefeld al sinds halverwege de vorige eeuw (schattingen omtrent 80,000). De totale "diaspora" bestaat uit over een miljoen, een veelvoud van de bewoners in de landen van oorsprong. Er is niet zoveel over hen bekend omdat ze zich niet "mengen" met de omringende bevolking.

Dunya2
Dunya210 jul. 2016 - 19:21

Jezidi's zijn geen moslims. Maar ze hebben soortgelijke gewoontes/cultuur als die van moslims. Vrij orthodox zijn ze opgevoed.