Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

'Nederland praat met Hamas'

  •  
02-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hamas_300.jpg
Omstreden islamitische beweging beweert gesprekken te voeren met vijf Europese landen ... Ontkenningen volgen snel
Hamas, de islamitische organisatie die heerst over Gaza en berucht is vanwege de gewapende strijd tegen Israël, heeft de afgelopen maanden in het geheim overleg gevoerd met vijf Europese landen. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt. Volgens bronnen zou Nederland een van de bewuste vijf landen zijn. Officieel wijst Europa onderhandelingen met de terreurorganisatie af.
Update 00:15
Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat er gesprekken zijn geweest, meldt Metro.
Eerder
De gesprekken zijn tegenover het internationale persbureau Associated Press onthuld door Osama Hamdan, de man die bij Hamas verantwoordelijk is voor de buitenlandse betrekkingen.
NRC Handelsblad schrijft:
Hamdan zei dat de gesprekken met de EU gericht waren op de positie van Hamas ten opzichte van Israël en de vastgelopen vredesonderhandelingen. Hamdan wilde niet zeggen met welke landen er overleg is gevoerd, maar volgens drie anonieme Hamas-leden uit Gaza is onder andere gesproken met Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.
De Britse regering gaf een verklaring uit waarin wordt ontkend dat er gesprekken zijn geweest, meldt de Israëlische krant Haaretz. De deelname van Nederland zou uiterst opvallend zijn. Demissionair minister Rosenthal heeft juist de banden aangehaald met Israël. Gedoogpartner PVV heeft in het verkiezingsprogramma staan dat de partij ‘onvoorwaardelijk’ solidair is met de joodse staat.
cc-foto: Tarciso

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

clara51
clara512 mei 2012 - 20:51

Als het waar is: 't werd tijd Als het niet waar is: 't wordt tijd En voor het overige laat ik dit eeuwigdurende gezelschapspel een keer aan me voorbij gaan. Neem de mensenrechten als beoordelingscriterium, is mijn advies. En het internationale oorlogsrecht. En het volkenrecht. Want alle andere criteria leiden al sinds mensenheugenis tot alleen maar meer hakken in het zand, meer doden, meer ellende.

lancelot2
lancelot22 mei 2012 - 20:51

Praat o.a. met Nederland. Zal wel moeten zijn: praat met Nederlanders, en hoe kan het ook anders met groen linksers. Is het van Bommel?

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer2 mei 2012 - 20:51

"Zal wel moeten zijn: praat met Nederlanders, en hoe kan het ook anders met groen linksers. Is het van Bommel? " Nee, ik zet in op Richard de Mos van de SGP.

ockham
ockham2 mei 2012 - 20:51

Hamas omschrijven als terreurorganisatie is natuurlijk onzin. Welke gewapende strijd, de paar vuurpijlen ?

2 Reacties
RMHeijmans
RMHeijmans2 mei 2012 - 20:51

Hoe naïef kun je zijn. Check deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terroristische_aanslagen Crtl+f en type Hamas. Ik zeg niet dat de Israëliërs lievertjes zijn, maar een paar vuurpijltjes is toch wel en understatement.

TheGreenMachine
TheGreenMachine2 mei 2012 - 20:51

In southpark was een leuke aflevering waarbij ze hun hoofd in het zand begraven... Na uw bedenkelijke uitspraak moest ik daar meteen aan denken.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa2 mei 2012 - 20:51

Mandala en zij beweging werden ook als terroristen door het Westen beschouwen, later kreeg Mandela de Nobel prijs voor de Vrede door het zelfde Westen. Is dat niet iets om lachen?!

3 Reacties
ockham
ockham2 mei 2012 - 20:51

Die kreeg Arafat toch ook ?

RMHeijmans
RMHeijmans2 mei 2012 - 20:51

Mandela stond ook bekend om zijn raketaanvallen. Het feit dan je deze 2 in 1 zin met elkaar noemt is een belediging richting Mandela. Wat misselijk makende vergelijking.

Tom Meijer
Tom Meijer2 mei 2012 - 20:51

"Mandala en zij beweging werden ook als terroristen door het Westen beschouwen, later kreeg Mandela de Nobel prijs voor de Vrede door het zelfde Westen." Tja. Maar is het Westen wel een monolitisch blok?

juliusvold
juliusvold2 mei 2012 - 20:51

´Hamas omschrijven als terreurorganisatie is natuurlijk onzin.´ --- O ja? Lees het handvest van deze club maar eens door? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hamas_Handvest Eliminatie van Israel is nog de meest vriendelijke uitspraak... 'Welke gewapende strijd, de paar vuurpijlen ?' --- als je het zo heerlijk nonchalant bekijkt, neem ik aan dat je vindt dat de daden van Israel ook niets voorstellen. Israel bouwt een paar huisjes in een woestijn en pest af en toe wat Palestijnen, maar dat stelt natuurlijk ook niets voor...

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine2 mei 2012 - 20:51

Die paar vuurpijlen... de hypocrisie is inderdaad lachwekkend. Zo iemand neem ik bij voorbaat niet serieus.

[verwijderd]
[verwijderd]2 mei 2012 - 20:51

Zou het soms zo kunnen zijn dat Hamas denkt dat ze met Nederland praat als ze met ene Gretta praat?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa2 mei 2012 - 20:51

Bedoel je daarmee de ex-premier van Agt? of die is ook gek?

diadorim
diadorim2 mei 2012 - 20:51

Hamas vuurt geen "vuurpijltjes" af maar 122 mm middelzware russische Grad artillerie raketten en gebruikte een russisch kornet anti-tank wapen tegen een schoolbus. Dit is een Grad lanceerinstallatie: http://www.enemyforces.net/artillery/grad.htm Dit is een Kornet: http://www.army-technology.com/projects/kornet/kornet1.html Terrorisme wordt gedefinieerd als het opzettelijk doden of trachten te doden van burgers uit naam van een politieke ideologie ongeacht of het doel waarvoor men strijdt legitiem is of niet. Daarmee is iedere raket die Hezbollah of hamas op een israelische stad afschiet een daad van terrorisme. En dan staat de teller al op 14.000. Witte fosfor is trouwens een legitiem wapen, ook volgens het goldstone report "White phosphorus use is legal for purposes such as illumination and obscuring smoke, and the Chemical Weapons Convention does not list white phosphorus in its schedules of chemical weapons." "The Goldstone report accepted that white phosphorus is not illegal under international law but did find that the Israelis were "systematically reckless in determining its use in build-up areas". It also call for serious consideration to be given to the banning of its use as an obscurant" http://en.wikipedia.org/wiki/White_phosphorus#Gaza_War_.282008.E2.80.932009.29 Turkije heeft trouwens in 2009 wel degelijk verboden chemische wapens ingezet tegen de Koerden: http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,711536,00.html

1 Reactie
pietdevries2
pietdevries22 mei 2012 - 20:51

Die 'raketten' hebben, als ik me goed herinner, tot nog toe zegge en schrijve één dode opgeleverd. Dat van die schoolbus kan kloppen. Wat betreft 'terrorisme', elke bezetter, ook de Duitse in de tweede wereldoorlog, noemde verzet altijd terrorisme. Er kan toch geen twijfel over bestaan dat zionisten de Palestijnen verdreven, hun terugkeer onmogelijk maakten, en hun grond, huizen, boerderijen, stadjes en dorpjes stalen, en vrijwel alles wat boven de grond was met de grond gelijk maakten. Dat is nu sinds 1948 of zo aan de gang. Hoe verwacht je nu dat een volk dat accepteert ? Wat betreft fosfor, vreselijk spul. Hitler verbood de Luftwaffe lange tijd het te gebruiken, helaas bedienden Britten en Amerikanen zich er op ruime schaal van. Lees eens een beschrijving van het bombardment van Dresden.