Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland niet het beste land voor vrouwen

  •  
10-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
GCI300.jpg
Glazen plafond nog ferm op zijn plaats
Vorige week jubelden de media nog dat Nederlandse vrouwen de mannen op de arbeidsmarkt inhalen. Maar dat was niet helemaal terecht. Nederland haalt amper een voldoende als het gaat over de behandeling van vrouwen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een internationale inventarisatie van The Economist ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.
In totaal onderzocht The Economist de situatie in 27 ontwikkelde landen. Gekeken is naar factoren als deelname aan het hoger onderwijs, participatie op de arbeidsmarkt, loon, kinderopvang, zwangerschapsverlof, aanmeldingen bij businessschools en het aantal vrouwen in hogere functies. Nederland komt met een score van 57,5 uit de 100 op een miezerig vijftiende plek, achter de Scandinavische landen, maar ook achter landen als Polen, Hongarije, Portugal en Slowakije. 
Op de website van The Economist is per factor te bekijken hoe de landen scoren. Nederland blijkt vooral slecht te scoren als het gaat om het opleidingsniveau, salaris en het aantal vrouwen in hogere functies. Betere scores haalt Nederland op het aantal vrouwen in het parlement en de kosten voor kinderopvang.
GlassCeilingIndex

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.