Joop

Nederland maakt duikeling op ranglijst kinderrechten

  •  
26-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3012 keer bekeken
  •  
kinderen

Nederland schendt de fundamentele kinderrechten, met name op het gebied van jeugdzorg en jeugdbescherming. Daarom daalt Nederland 16 plaatsen op de mondiale ranglijst voor kinderrechten: van de vierde naar de twintigste plaats. De internationale kinderrechtenorganisatie KidsRight en de Erasmus Universiteit kijken bij de samenstelling van de lijst hoe landen scoren op het gebied van leven, gezondheid, onderwijs, bescherming, kinderrechten en klimaatverandering, schrijft het AD.

“Kinderen die in de problemen zitten moeten heel lang wachten tot ze geholpen worden”, zegt Marc Dullaert van KidsRights tegen de NOS. “Als kinderen beschermd moeten worden is er vaak te weinig of geen hulp. Bovendien: het maakt ook uit in welke stad of dorp je woont.”

De decentralisatie van de jeugdzorg onder Rutte-II heeft tot veel ellende geleid. Daarnaast bestaan er grote zorgen over kinderen die in armoede opgroeien en minderjarigen in asielzoekerscentra. “Dullaert zegt dat Nederland een fantastisch land is "als je gezond bent en als je ouders genoeg verdienen". "Maar zodra het wat minder goed met je gaat, wordt het toch problematisch."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (53)

Phantom3
Phantom327 jun. 2023 - 17:03

Veel te weinig personeel. Minderjarige asielzoekers kúnnen niet eens geholpen worden. Al zouden we het willen.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt28 jun. 2023 - 17:55

Dat is OOK een probleem. Het begint echter bij 'willen'. Die wil is er niet in liberaal Nederland.

EenMening3
EenMening327 jun. 2023 - 13:15

Je kunt de mooiste plannen maken en er voldoende budget voor vrijmaken. Maar als je geen mensen kunt vinden, om die plannen uit te voeren, sta je alsnog met lege handen. Het gaat vaak om mentaal en/of fysiek zware banen, die het uitersten van mensen vergen. Daarbij komt dat, als er iets mis gaat, de hele goegemeente over je heen valt. Wie wil er nog leraar, politieagent, ambulanceverpleger, conducteur, buschauffeur, jeugdhulpverlener of verzorgende worden? De mensen die hier commentaar leveren hebben die ambitie meestal niet. Als ze al werk hebben is het vaak een BS-job.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV28 jun. 2023 - 16:01

"U Als ze al werk hebben is het vaak een BS-job." Typisch extreem rechtse feitenloze haatzaaierij.

EUpiet
EUpiet27 jun. 2023 - 10:29

Ik zie hier terecht de vuisten de lucht ingaan vanwege de VVD die ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gezondheidszorg in zijn geheel, jeugdzorg en de woning"markt" heeft laten ontsporen. Buiten alle andere schandalen, leugens en andere onverkwikkelijke zaken om. Maar de basis is gelegd tijdens het zogenaamde Kunduz akkoord, wat ze noemden de constructieve oppositie en naderhand is het tijdens Rutte 2 echt helemaal mis gegaan. Leenstelsel, 50 miljard bezuinigen in crisistijd, alles over de schutting bij de gemeentes gegooid, bejaardentehuizen gesloten tot grote vreugde van de rechtse houwdegens, participatiewet, verhuurdersheffing. Dat was me toch een rechts feestje waar rechtse mensen hun vingers bij konden aflikken. Maar welke partijen waren er bij betrokken in die tijd? En ook nu nog? Ja de VVD! Het CDA! PVV! inderdaad dat zijn rechtse partijen. Maar wie kom ik nu tegen? PvdA? in Rutte 2. GL? studiefinanciering Kunduz akkoord. D66? bijna alles wat de kabinetten Rutte gedaan hebben sociaal economisch gesteund. Dat noemden ze: En nu vooruit! Wat is er eigenlijk nu bereikt in die 13 jaar Rutte kabinetten? Waar ook de zogenaamde linkse partijen van harte aan meegedaan hebben.

vdbemt
vdbemt27 jun. 2023 - 10:10

Dat past in de reeks van duikelingen onder 13 jaar Rutte: zorg, onderwijs, klimaat, huisvesting, ......

Ed Verbeek
Ed Verbeek27 jun. 2023 - 9:55

“ Dullaert zegt dat Nederland een fantastisch land is "als je gezond bent en als je ouders genoeg verdienen". Tijd voor links dus om het over de klassenstrijd te hebben. Maar zelfs bij de SP lijkt dat woord taboe. Wat is dat toch?

2 Reacties
Ouru
Ouru29 jun. 2023 - 11:47

Mensen zijn niet gek, Thatcher zei het al Labour does, not work

BrotherV
BrotherV29 jun. 2023 - 15:28

Thatcher zei "there is no society". Ze was een walgelijk mens.

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2023 - 7:52

2 Daarvoor is in de plaats gekomen, de strijd om (extreem)rechts te bestrijden, incluis de woke en gender als goedmakertje om enigszins nog op te komen voor de zelf verkozen kwetsbaren. Vooral door het wijzen naar anderen en de discussie op andere vlakken te voeren, probeert "links" zich nog staande te houden. Zowel de christen democratie als de sociaal democratie zijn niet meer christelijk of sociaal. Dat geldt overigens ook voor de liberalen. Nederland is geen gaaf land meer voor de slachtoffers van het falende systeem, en de verschuiving van de aandacht naar de gevolgen maakt het erger en groter. Zo lang de oorzaak niet geaccepteerd wordt, moddert de politiek en de overheid door op een ondergrond van drijfzand. Reacties Nederland maakt duikeling : 26 Reacties Verbieden partijen : 70 Het is maar waar de socialisten van Joop hun prioriteit leggen.

6 Reacties
tinekea2
tinekea227 jun. 2023 - 9:18

en zo is het

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2023 - 15:16

De Verhouding is nu 37 -112. Nog steeds schijnt "links" te denken dat anti(extreem)rechts een linkse ideologie is. Zij voelen zich verplicht om de rest van Nederland te waarschuwen tegen de mogelijkheid dat er (extreem)rechtse partijen zijn, terwijl ze tegelijkertijd meewerken aan institutioneel racisme en discriminatie, afbraak van zo'n beetje alle ondersteuning en belangrijke zaken in Nederland. Eenzijdig met oogkleppen voor beschuldigen ze andere democratische partijen, terwijl ze op hetzelfde moment datgene uitvoeren, waar iedereen voor gewaarschuwd dienen te worden Hoe ver verwijderd van de werkelijkheid moet je zijn om dat niet te willen zien en dan zeg ik het nog zo netjes mogelijk. Natuurlijk ben ik FVD aanhanger, nazi volger, racist en fascist, blijft wel staan of mijn opmerkingen hout snijden. Daar hoor ik ze niet over, verder dan de bekende reflex beschuldigingen komt "links" niet meer. Iedereen die een andere mening of standpunt heeft, moet verboden worden en dat noemen ze democratie. Uiteraard wel hun interpretatie van wat democratie is. Gevolgd door een foute prioriteit van aandachtspunten. Ik blijf het schrijven, zonder aanval op personen.

BrotherV
BrotherV27 jun. 2023 - 15:25

Gimli weer aan het jijbakken en de schuld van VVD beleid links in de schoenen schuiven. Reacties kiezen partijen: 70 Waarvan minstens de helft uit extreem rechtse hoek, maar dat moffelt hij onder de tafel. Een echte VVD soldaat.

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2023 - 22:40

@BrotherV Zoals gewoonlijk mis ik weer inhoud en onderbouwing, het zijn herhalingen van herhalingen en het wordt eentonig. Kom eens met wat origineels. Mijn reacties zijn feiten, waar legt links haar prioriteiten? Niet bij het beschermen van de kwetsbaren, daar is veel minder aandacht voor. Ik heb ook nog geen oplossingen gelezen om dat probleem op te lossen, hoe links Nederland weer hoger op de lijst wil krijgen. Dat is de reden van het socialistische bestaan.

BrotherV
BrotherV28 jun. 2023 - 16:02

gimli die het over herhaling heeft, lol.

Olav Meijer
Olav Meijer28 jun. 2023 - 19:46

@ Gimli: [Natuurlijk ben ik FVD aanhanger, nazi volger, racist en fascist, blijft wel staan of mijn opmerkingen hout snijden.] Dat heeft veel weg van een bekentenis..... :)

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2023 - 7:44

Gezien de aandacht die het onderwerp over het verbieden van de FVD krijgt ten opzichte van echte sociale problemen, zegt genoeg over de ideologische aandacht voor dit onderwerp. Het is belangrijker om de democratie af te breken door partijen te verbieden en daar een onzinnige bom over op te zetten, dan een inhoudelijk debat te voeren over hoe het in vredesnaam mogelijk is dat Nederland 16 plaatsen daalt. De veronderstelling dat andere landen het opeens beter zijn gaan doen, wordt nergens door onderbouwd met gegevens uit het rapport. Het zegt eigenlijk meer over de ideologische afbraak, die heeft plaats gevonden bij de ooit beschermers van de kwetsbaren in Nederland. Dat zijn de kinderen, onschuldig aan wat hun overkomt en de basis van de sociale ondersteuning van de samenleving. Als dat ineenstort en een val van 16 plaatsen is een ineenstorting van de ondersteuning van het kwetsbare kind, ongeacht of hij, zij of het autochtoon/allochtoon is. Of het hoort bij de minder bedeelden of bij de vluchtelingen. Voor die groepen opkomen is links, die willen beschermen is links, daar een discussie over het hoe, wanneer, waar en hoeveel nodig is, hoort op Joop besproken te worden. Niet een gehakketak over de mate waarop de afbraak is opgetreden. Onsje meer of minder is niet inhoudelijk, alleen een manier om zand in de sociale motor te strooien. Zoals ik al vaker heb gezegd, is "links" de ideologie van het beschermen van de kwetsbaren al tijden kwijt.

2 Reacties
BrotherV
BrotherV27 jun. 2023 - 15:27

jij loopt altijd te hakketakken en links de schuld te geven van VVD beleid.

Olav Meijer
Olav Meijer28 jun. 2023 - 20:18

@ Gimli: [Zoals ik al vaker heb gezegd, is "links" de ideologie van het beschermen van de kwetsbaren al tijden kwijt.] Dat is onzin, gewoon een bedenksel van jou. Wat versta je dan onder "links"? Kennelijk ook de VVD en D66. De PvdA heeft inderdaad haar kiezers verraden door volledig in een Rutte-kabinet mee te draaien, maar die partij heeft de laatste jaren geleidelijk een wat beter pad gekozen. Toch niet goed genoeg, dat is waar, met het steunen van het kabinet in de Eerste Kamer. Wat betreft de SP, GL, PvdD en BIJ1 kan je jouw bewering niet had maken. N.B.: het gaat niet om de somd falende praktijk, maar om de de door jou gestelde "ideologie van het beschermen van de kwetsbaren". (En nee, ik heb nooit PvdA gestemd, maar altijd links daarvan).

Ger Meesters
Ger Meesters26 jun. 2023 - 12:50

Behalve dat internationale kinderrechtenorganisatie KidsRight en de mensen van de Erasmus Universiteit hierachter zoals zovele bij dit soort "beoordelingen" zelf eerst eens beoordeeld zouden moeten zijn op mate van transparant objectief wetenschappelijke verantwoordelijkheid en ontbreken van politiek gekleurde invloeden hoeft er ook helemaal geen sprake van te zijn van een zekere achteruitgang en zeker niet een zo grote als beweerd. Het is heel goed mogelijk bij een gelijkgebleven of zelfs licht toegenomen kwaliteit inzake kinderrechten m.b.t. jeugdzorg en jeugdbescherming andere landen ons land volgens slecht te vergelijken indicatoren zijn voorbijgestreefd in deze rangschikking. Veel beter is om zonder naar anderen te kijken wel objectief vast te stellen dat het met de jeugdzorg en jeugdbescherming in Nederland in wat wij ónszelf tot doel hebben gesteld niet best is ondanks dat we ruim genoeg geldelijke middelen tot beschikking hebben gesteld hiervoor . Dat wordt, net als met meer zaken waar overheden bij betrokken zijn, nog steeds veroorzaakt door de wet van Baumol en daarbij de welbekende management-leemlagen. Die stal moet worden uitgemest.

Olav Meijer
Olav Meijer26 jun. 2023 - 11:14

Van begin af aan was duidelijk dat het over de schutting gooien van de jeugdzorg (de verantwoordelijkheid werd van het Rijk naar de gemeenten geschoven), met tegelijkertijd vermindering van het budget met een kwart, tot verschraling en ongelijkheid zou leiden. Ook is duidelijk dat Nederland al jarenlang de rechten van kinderen heeft verwaarloosd en geschonden. Daarover is al meermalen internationaal gerapporteerd. Het is de hoogste tijd dat hieraan politieke prioriteit wordt gegeven.

13 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem26 jun. 2023 - 12:25

'Het is de hoogste tijd dat hieraan politieke prioriteit wordt gegeven. Er zijn geen mensen voor Jeugdzorg, net zoals de reguliere zorg, het onderwijs, het OV, de Politie, de Brandweer, Defensie en het COA.

Vuurrood
Vuurrood26 jun. 2023 - 13:29

GeenProbleem: En dat is voor jouw dus een goede reden om kinderen in de hel te storten. We hadden het kunnen weten!

GeenProbleem
GeenProbleem26 jun. 2023 - 17:30

@vuurrood 'En dat is voor jouw dus een goede reden om kinderen in de hel te storten. We hadden het kunnen weten!' Nee, dat is niet de schuld van die kinderen; maar de schuld van de overheid.

djh
djh26 jun. 2023 - 18:53

@ vuurrood 15.29, dat zegt "geen probleem" helemaal niet. Hij constateert dat het heel moeilijk of niet mogelijk is om personeel te vinden. En waar niet is verliest de keizer zijn recht.

BrotherV
BrotherV26 jun. 2023 - 19:37

geenprobleem denkt dat een natuurwet is. Dat het een gevolg is van rechts beleid, daar is hij blind voor. Ik zeg hij, omdat ik denk dat het een man is gezien zijn toxisch gedachtengoed zoals dat blijkt uit zijn bijdrages alhier.

Viso
Viso26 jun. 2023 - 22:33

Waarom regel jij het dan allemaal niet even Olav. Jij weet het allemaal immers zo goed. Net zoals al die anderen die hier commentaar komen leveren op alles wat niet goed is omdat het lekker bekt want het is natuurlijk kabinet Rutte de zoveelste. Misschien moesten jullie eens een keertje wat realistischer worden en inzien dat die exodus niet meer op te vangen valt. Links idealisme gaat daar niets aan veranderen.

Vuurrood
Vuurrood27 jun. 2023 - 7:45

GeenProbleem: Nee, dat is niet de schuld van die kinderen; maar de schuld van de overheid. Jij komt altijd met dezelfde kulsmoes als het woord "asiel" in de berichtgeving staat. Jij wil helemaal geen kinderen helpen omdat er misschien ook asielzoekers kinderen bij zitten. Vertel de goegemeente dan maar eens waarom er wel honderden miljoenen subsidie gegeven wordt voor E auto's, E fietsen, zonnepanelen, etc.etc. maar niet voor kinderopvang. Daar is geen geldgebrek. Kinderopvang is over de schutting van de gemeente gegooid onder vermindering met een kwart van het beschikbare budget. Daar horen wij jouw nooit over want dat interesseert jouw helemaal niet. Zoals jij geen enkele interesse hebt voor welke sociale oplossing dan ook. Jij kom continu met dezelfde PVV riedel over personeelsgebrek. Jij bent gewoon een PVVer!

Vuurrood
Vuurrood27 jun. 2023 - 8:08

Viso: Jij vindt kinderen de zorg onthouden waar ze gewoon recht op hebben realistisch? Jij vindt kinderen de zorg geven waar ze recht op hebben links idealistisch? Ben ik even blij zwaar links te zijn!

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2023 - 10:15

@Vuurrood Het feit is dat Nederland 16 plaatsen is gedaald op de ranglijst, wat altijd wordt gebruikt om door de neoliberalen om mekaar schouderklopjes te geven. Het feit is dat zowel "links" als "midden", dat heeft veroorzaakt. Daar heeft rechts niets mee te maken, zij regeerden niet en de neoliberalen met de PvdA wel. Het anti(extreem)rechts wordt schijnbaar belangrijker gevonden dan het eigen falen. Dit onderwerp heeft het huidige kabinet beoordeeld, incluis gedogers en de uitslag is niet echte goed uitgevallen. Natuurlijk treedt dan de ontwijkende reflex en de schuld ergens anders neerleggen op, echter dat is wel erg hypocriet.

Viso
Viso27 jun. 2023 - 10:25

De realiteit is dat er op alle vlakken onvoldoende capaciteit is en er steeds meer vraag komt. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat jij jezelf graag zwaar links gelukkig prijst gaat daar niets aan veranderen.

BrotherV
BrotherV27 jun. 2023 - 15:30

Volgens gimli is de VVD niet rechts, duidelijker kan het niet.

Olav Meijer
Olav Meijer28 jun. 2023 - 20:01

@ Viso: [Waarom regel jij het dan allemaal niet even Olav. Jij weet het allemaal immers zo goed.] Hoe kinderachtig kan iemand reageren.....Dus een individueel persoon, die constateert waartoe de decennialange neoliberale politiek heeft geleid, zou het maar even moeten oplossen? Nou, in ieder geval heb ik mij jarenlang ingezet voor kinderrechten door het mede-oprichten van een kinder- en jongerenrechtswinkel, en het daar jarenlang als advocaat belangeloos medewerking aan geven. En jij? Doe jij ook iets concreets?

Viso
Viso30 jun. 2023 - 20:19

"Hoe kinderachtig kan iemand reageren.....Dus een individueel persoon, die constateert waartoe de decennialange neoliberale politiek heeft geleid, zou het maar even moeten oplossen?" Het gaat niet om constateren maar om een onrealistisch inzicht wat gedreven wordt door een persoonlijk politieke voorkeur. Alsof non neoliberale politiek wel iets aan dit en al die andere problemen die hier zuur geopperd worden vanwege een rechts kabinet zou kunnen veranderen. Er is onvoldoende capaciteit op alle vlakken terwijl de problemen alleen maar groter worden door een enorme bevolkingstoename van voornamelijk buitenaf. Een links kabinet zie ik de problemen alleen maar groter maken. Die willen alles en iedereen hier opvangen zonder ook maar enig realistisch inzicht en denken dat Nederland B.V. een bodemloze put is qua financiele middelen. De Dublin verdragen zijn er een bewijs van. Mensen van duizenden km verderop hebben hier 'rechten' terwijl oma en opa die hun hele werkende leven lang hebben gesappeld op een houtje mogen bijten. Wat jouw persoonlijke inzet voor kinderen betreft... Een welgemeend chapeau. Wat mij betreft... Behalve belasting betalen doe ik persoonlijk 0,0 Behalve financieel Cliniclowns ondersteunen dan. Dat ik daarnaast belasting betaal en daardoor gedeeltelijk bijdraag is verder prima. Maar de verantwoording voor kinderen ligt bij de ouders . De overheid is niet je moeder.

Joop  den Uil
Joop den Uil26 jun. 2023 - 10:42

Toch denk ik dat NL niet beter kan; alle zeilen worden momenteel bijgezet.

2 Reacties
Zandb
Zandb26 jun. 2023 - 12:47

Joop Dat hangt er van hoe je het bekijkt. Ik bedoel, alle zeilen bijzetten is prima, als je dan maar de goede kant op gaat.

BrotherV
BrotherV26 jun. 2023 - 19:38

Mooie reactie Zand.

TheunT
TheunT26 jun. 2023 - 10:26

Zoveel personeelstekort in zo'n dichtbevolkt land. Waar zouden we dan teveel van hebben?

1 Reactie
BrotherV
BrotherV26 jun. 2023 - 19:39

managers en bullshitbanen zoals communicatiemedewerkers en consultants.

Roep en Toeter
Roep en Toeter26 jun. 2023 - 10:21

''De decentralisatie van de jeugdzorg onder Rutte-II heeft tot veel ellende geleid.'' Het is niet voor niets dat de rechtse PVV het Rutte1 kabinet niet langer wilde gedogen toen het allemaal te a-sociaal werd. Maar geholpen heeft dat helaas niet. Wie kent ze niet, de PvdA/D66/CU/CDA/GL elites die om toerbeurt het extreem rechtse Rutte 2 t/m 4 in het zadel houden met a-sociaal resultaat als gevolg. De rijen voor de voedselbank en luxe vakanties op Schiphol langer, woningnood, oorlog, mega inflatie, afbraak sociale voorzieningen/gezondheidszorg, afbraak arbeidersverworvenheden etc. En uiteindelijk zijn dus ook de kinderen van die ander (die niet tot de rijke bovenmodale doelgroep van Rutte 2 t/m 4 en gedogers behoren) het kind van de rekening. Hoelang moet het nog duren voordat iedereen wil begrijpen en ook uitspreken wat Rutte 2 t/m 4 elites bedoelen als ze het hebben over ''onze'' kinderen.

1 Reactie
Gentleman
Gentleman26 jun. 2023 - 14:28

PVV stemt net zoveel met VVD mee als de PvdA, zie partijgedrag.nl.

Satya
Satya26 jun. 2023 - 10:19

Zal wel weer de schuld van links, vluchtelingen, moslims en zwarten zijn volgens Wierd Duk en Vrij Links.

10 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem26 jun. 2023 - 12:23

Wat zou Ivan Petrovitsj Pavlov hier van vinden?

Gimli1955
Gimli195526 jun. 2023 - 12:32

Niet volledig, het is de schuld van neoliberaal "links" wat mee heeft geregeerd in Rutte 2, waaronder veel afbraak is ingezet en gecontinueerd in Rutte 3 en 4. Dit gaat ook, maar niet alleen om de opvang van kinder vluchtelingen, die niet goed geregeld is. "Neoliberaal "links" heeft mee gedaan met neoliberaal "liberaal, incluis neoliberaal christelijk. De bekende partijen, die al 40 jaar de dienst uitmaken, dat komt niet van Wierd Duk, maar van de kinder Ombudsman en het rapport wat het exact beschrijft. Je kunt je verschuilen achter de voorspelbare daders, waar de neoliberalen constant naar verwijzen. Echter hebben die niet al 40 jaar de dienst uitgemaakt in Nederland. Dan moet je echt bij de VVD, CDA, D'66, GL, PvdA, CU en de PVV als kortdurende gedoger zijn. Ze zijn allemaal in meer of mindere mate schuldig aan de huidige situatie. Zeker gezien de onwil om wat voor motie dan ook van de oppositie aan te nemen door de kadaver discipline van de coalitie. De enige echte linkse partij, die hier al heel lang voor waarschuwt, is de SP. Maar ja, die volgen Mao, Pol Pot en Noord Korea toch?

Vuurrood
Vuurrood26 jun. 2023 - 13:31

Satya: Wat zou GeenProbleem hier van vinden behalve zijn uitgekauwde stereotiepe PVV reactie?

Satya
Satya26 jun. 2023 - 14:32

"De bekende partijen, die al 40 jaar de dienst uitmaken, dat komt niet van Wierd Duk, maar van de kinder Ombudsman en het rapport wat het exact beschrijft. Je kunt je verschuilen achter de voorspelbare daders, waar de neoliberalen constant naar verwijzen." Je blijft maar met excuses komen Gimli. Je kunt de macht prima aanpakken zonder een zondebok. "De enige echte linkse partij, die hier al heel lang voor waarschuwt, is de SP. Maar ja, die volgen Mao, Pol Pot en Noord Korea toch?" Ik vind ze nu meer met de nationalisten optrekken wat aangeeft dat ze geen benul hebben wat werkelijk aan de hand is.

Satya
Satya26 jun. 2023 - 14:34

"Wat zou Ivan Petrovitsj Pavlov hier van vinden?" Onderbouw maar dat het er één is. Lijkt weer nergens naar gp.

Satya
Satya26 jun. 2023 - 14:57

Vuurrood Ik heb opgegeven om iets van gp te begrijpen.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...26 jun. 2023 - 16:55

De hoge instroom van AMA's zal de zaak géén goed. Rare sneer richting 'Vrij Links'.

BrotherV
BrotherV26 jun. 2023 - 17:04

Gimli: Bijna goed, alleen de PvdA en vooral GL horen niet in je rijtje thuis.

Gimli1955
Gimli195526 jun. 2023 - 19:06

@Satya Vertel maar waar mijn stereotypen en excuses niet kloppen, ik zie alleen ontwijkingen en negeren. Precies datgene wat de bevolking in Ter Apel al jaren voelen, net als de Groningers in het gaswinning gebied. Het is het wegkijken, en de schuld ergens anders neerleggen, wat het vertrouwen in de politiek en overheid sloopt. De politiek en de overheid is fout en de zondebok, dat niet willen aanvaarden is niet willen luisteren naar de mensen met hun problemen. De politiek en de overheid heeft institutioneel racisme en discriminatie uitgevoerd, dat zijn feiten en ze zijn schuldig aan de schade van de Groningers door in het jaar na de grootste aardbeving nog een tientallen meer miljarden kuub gas op te pompen. Het is de Pavlov reactie dat (extreem)rechts de schuld is, en dat wordt gebruikt om je achter te verschuilen om het eigen falen van de PvdA, dat toen in Rutte 2 zat, ter verantwoording te roepen. Het ligt bij links altijd aan anderen, aan rechts of aan mij of Baloe, enz. enz. Nooit aan "links", terwijl links eigenlijk neoliberaal is sinds Rutte 2. De enige partij die echt links is en nog steeds is, is de SP. Die hebben recht van spreken en zeker Leijten en zo zijn er nog een reeks.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 jun. 2023 - 20:59

Pavlov? Nix waarschijnlijk al was zijn werk van grote betekenis voor de ontwikkeling van de experimentele psychologie. Zelf was hij fysioloog.

Volrin
Volrin26 jun. 2023 - 9:51

Hadden we dit maar zien aankomen.....

2 Reacties
Gimli1955
Gimli195526 jun. 2023 - 10:07

LOL, ik ga ervan uit dat dit cynisch bedoeld is. Het ligt aan de prioriteit die gelegd wordt bij de aandacht voor de onderwerpen en dan vooral van ideologisch sociale aard. Ik heb daar mijn mening over, en die heb ik al zeer vaak gedeeld. Wat gezaaid wordt door de overheid, wordt in de samenleving geoogst. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, en de afbrak gaat sneller dan iets opbouwen. Een neoliberale overheid breekt hoofdzakelijk af, en lost niets op. Daar is al genoeg over gezegd en dit is een gevolg van een oorzaak. Zo lang de oorzaak ergens anders neergelegd wordt, zullen de gevolgen verder uitbreiden en steeds duidelijker zijn. Het ligt aan een falende overheid, die misbruik maakt van haar macht en gevuld is met incompetente politici. De decadentie van de macht en de blindheid van de aanhangers zal vroeg of laat voor de ineenstorting zorgen. Er zijn vele beschavingen ons voor gegaan, en veronderstellen dat het ons niet kan overkomen is erg naïeve. Het is zichtbaar in de zorg, onderwijs, woningbouw, onderhoud infra structuur, veiligheid en vele ondersteunende instanties, gevuld in de leiding door incompetente oud politici, die het behoud van macht moeten beschermen. Andersdenkenden en afwijkende meningen moeten worden verboden, alsof dat iets oplost. Geen visie en geen alternatief, gevolgd door geen perspectief als het tegen zit in de samenleving. Ik blijf het zeggen, schrijven en melden op Joop en andere fora.

GeenProbleem
GeenProbleem26 jun. 2023 - 10:09

Hoezo? Dat zag je toch ook aankomen? Of kunnen we nog ergens wat blikken docenten, artsen en COA medewerkers opentrekken? Een jeugdarts zei het het in ieder geval heel goed bij de NOS: 'Er is een verdubbeling van de instroom, maar wij hebben niet twee keer zoveel mensen.' https://nos.nl/artikel/2479831-noodkreet-zorgverleners-zorg-voor-kinderen-en-zwangeren-in-azc-s-moet-beter Allemaal niet zo heel ingewikkeld..