Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland legt beslag op grond van ex-schoonzoon Poetin in Duivendrecht

  •  
25-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8145 keer bekeken
  •  
duivendrechtfaassen

De Nederlandse autoriteiten hebben beslag gelegd op een stuk grond in Duivendrecht dat eigendom is van Jorrit Faassen. Deze Nederlandse zakenman was getrouwd met Maria Vorontsova, een dochter van de Russische oorlogsmisdadiger Vladimir Poetin. Na de Russische invasie plantte iemand al een Oekraïense vlag op Faassens perceel in Duivendrecht. De zakenman zou bedrijfspanden willen neerzetten op het kavel.

De inbeslagname heeft op 12 mei plaatsgevonden, melden The Guardian, Follow The Money en de Russische onderzoekssite Proekt Media op basis van gegevens uit het kadaster. Faassen zou onlangs op Schiphol zijn ondervraagd over het ontwijken van sancties die zijn opgelegd na de Russische invasie van Oekraïne, weet Proekt. Sanctie-expert Heleen over de Linden leidt uit de inbeslagname af dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen Faassen loopt.

Follow The Money schrijft: “Faassen trouwde in 2008 met Maria Putina, een van de twee dochters van de Russische president, maar intussen is het stel uit elkaar, ontdekten Russische onderzoeksjournalisten van Meduza vorig jaar. Faassen en Putina hebben samen een zoon van tien jaar, zo meldde de Russische tv-zender Current Time TV in 2022.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.