Joop

Nederland en Indonesië werken samen aan minder CO2-uitstoot

  •    •  
05-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Jakarta_Smog_Papi_Teddy_300.jpg

Projecten in Indonesië moeten Nederland helpen CO2-doelen te halen. Betere waterhuishouding moet uitstoot verminderen in veengebied Indonesië

Nederland en Indonesië gaan samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Nederland wil een deel van zijn eigen verplichting om CO2-uitstoot te verminderen, nakomen door in Indonesië deel te nemen aan vier projecten. De uitstoot van Indonesië moet in de veengebieden verminderen door een betere waterhuishouding.
Het gaat om een project waarbij gebruik wordt gemaakt van aardgaswarmte en drie projecten waarbij gas uit afval wordt omgezet in nuttige energie. Dit meldt De Volkskrant vrijdag.
Dit staat in een overeenkomst die demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vrijdag in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft gesloten met viceminister voor planning Lukita Diarsyah Tuwo.
Lees hier het hele artikel
Foto: Flickr CC Papi Teddy

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

omaoeverloos
omaoeverloos5 mrt. 2010 - 10:22

De oplossing is nog simpeler, stop met kopen van tropisch hardhouten tuinsetjes van de Gamma.

Yggdrasil
Yggdrasil5 mrt. 2010 - 10:22

Nederland en Indonesië werken samen aan minder CO2-uitstoot. Dat is een manier van iets zeggen, maar je kunt ook zeggen dat Nederland een onderontwikkeld land gebruikt om haar rotzooi te dumpen. Je koopt een stukje schone lucht om je eigen atmosfeer nog verder te kunnen vervuilen en dat noem je vervolgens samenwerken. Die hele CO2 uitruil is te krankzinnig voor woorden.

vanessa2
vanessa25 mrt. 2010 - 10:22

De oplossing is niet moeilijk: een paar grootgrondbezitters en 'industrieelen' op Sumatra pakken die elk jaar daar de bossen in brand steken om daar voor ons palmolie te telen. De hele omgeving staat maanden blauw (en je stikt zowat) en stoot een waanzinnige hoeveelheid CO2 uit.

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine5 mrt. 2010 - 10:22

Spreekt u nu uit de linkse onderbuik? De grootindustrieel met zijn hoge hoed is slecht? En wat bedoelt u met 'pakken'? Daar ben ik erg benieuwd naar.

Ellen12
Ellen125 mrt. 2010 - 10:22

"De grootindustrieel met zijn hoge hoed is slecht?" Wel als deze natuur vernietigt. Habitats vernietigt van bedreigde dieren, in dit geval van dieren als de gibbon, tijger, nevelpanter, marmerkat, tropische kikkers, etc, en niet te vergeten de orang oetan. Bovendien worden die orang oetans gemarteld door de werknemers van die bedrijven, wist je dat? Moeders vermoord, babies eenzaam opgesloten in kleine hokjes. Afgrijselijk. Site van mensen die daar ter plekke zijn en orang oetans zo veel mogelijk proberen te redden, te huisvesten en trainen voor een leven in het wild, en ze vervolgens weer uitzetten in hopelijk beschermd gebied. Ook lobbyen ze tegen nieuwe palm olie plantages en kapvergunningen. http://naturealert.blogspot.com Bedreigde dieren aanraken en iets aandoen is er verboden, maar er wordt niet tegen opgetreden. De habitats waarin ze leven vernietigen is legaal in Indonesie. De regering maalt er over het algemeen niet om. Ik ben voor economische hulp, maar alleen tegen voorwaarden. Nederland mag best betere natuurbescherming eisen. Het is beter om natuurbescherming en ontwikkelingshulp te combineren.

1 Reactie
Ellen12
Ellen125 mrt. 2010 - 10:22

Ik had gereageerd op Justin Goosen @13:08u.