Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland blijft corona-besmettingsrecords breken

  •  
17-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GGD: extreem druk met testafspraken

© PIJNACKER-NOOTDORP - Een GGD-medewerker voert een coronatest uit in een teststraat. Bezoekers kunnen er zeven dagen per week terecht voor een test. ANP RAMON VAN FLYMEN

De stijgende lijn qua coronabesmettingen zet flink door. Woensdag werden er over de afgelopen 24 uur 20.829 nieuwe positieve testuitslagen gemeld. Ruim zeshonderd meer dan een dag eerder en opnieuw het hoogste aantal besmettingen op één dag sinds de start van de pandemie.
De drukte in de ziekenhuizen neemt ook toe. Inmiddels liggen er 2077 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 402 op de intensive care. De afgelopen 24 uur overleden 44 covid-patiënten. Dat gemiddelde loopt ook op: afgelopen weken overleden er dagelijks gemiddeld 27 coronapatiënten, een week eerder waren dat er 23.
De afgelopen dagen kampt de GGD met storingen in het afsprakensysteem voor coronatests. Woensdagmiddag was het zelfs helemaal niet mogelijk om online een afspraak te maken. Telefonisch kan dat nog wel, maar vanwege de enorme drukte, komen mensen die een afspraak willen maken vaak urenlang niet langs de wachtrij. Maandag lieten 91 duizend mensen zich testen op het coronavirus, dinsdag waren dat er 93 duizend. Niet eerder lieten zoveel mensen zich op één dag testen. Het aantal afgenomen tests van dinsdag is ook meteen het maximum aantal dat de GGD op dit moment aankan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (47)

The Apple
The Apple18 nov. 2021 - 4:36

Thuru: “We zien wel hoe alles gaat lopen.” Mensen zoals jij maken het redelijk goed voorspelbaar hoe het gaat lopen. En het maakt duidelijk waarom de strategie van "de hamer en de dans" de enitge is die er in kan slagen on dit soort infectieziektes blijvend tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen. Dan vraagt er niemand mer of je wil meewerken, dan moet je gewoon thuisblijven totdat dat gelukt is.- https://www.youtube.com/watch?v=govlqurAXNA

11 Reacties
The Apple
The Apple18 nov. 2021 - 4:38

O ja, dat is waar ook: Phantom en Thuru kijken niet op een mensenleven..

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg18 nov. 2021 - 11:03

@ Apple De ironie is dat de kinder-IC's in Duitsland nu overlopen doordat een breder cohort aan (zeer) jonge kinderen geen infectie met het RS-virus heeft doorgemaakt, en zich nu een grote golf aan ernstig verlopende gevallen presenteert. Er wordt al ruim interregionaal geschoven met patiëntjes. Zonder lockdown waren die getalsmatig niet met meer geweest, maar wel beter gespreid in de tijd. De lockdown heeft ook een forse wissel getrokken op de mentale gezondheid van met name jonge mensen, evenals de scholing van kinderen. Ik ben daarmee niet tégen een lockdown, denk wel dat de negatieve consequenties meegewogen moeten worden, en de voorkeur gegeven moet worden aan effectievere maatregelen cq. maatregelen met een betere lasten-baten-balans. Wegkrijgen gaat met dit virus echt nooit meer lukken. Infectie is niet het probleem, ernstig ziektebeloop wel. Boosteren die hap, dus. En wel als de wiedeweerga.

The Apple
The Apple18 nov. 2021 - 19:35

Hanneke – Ik ben zelf al enige tijd geleden “geboosterd”, dus ik hoef je verder niet duidelijk te maken hoeveel waarde ik daaraan toe ken. Ik twijfel er echter aan -net als jij- of vaccinatie voldoende zal zijn en ik ben dus voorstander -al vanaf het begin- van de “hamer en de dans” strategie. Niet dat die een definitieve oplossing biedt, maar het werkt ALTIJD om het infectieniveau terug te brengen dat -lokale- uitbraken controleerbaar maakt. Hoe harder de lockdown, hoe korter de periode en hoe minder schade, -in elk opzicht. Overigens waardeer ik jouw bijdrages best wel, alleen heb ik bezwaar tegen de tendens om steeds de zaken te relativeren of zelfs te bagatelliseren. Ik wil je er aan herinneren dat de eerste keer dat wij met elkaar in de clinch kwamen was, toen de eerste berichten opdoken dat ook bij hele kleine kinderen een “cytokine-storm” kan optreden. Ik zag dat als een teken aan de wand en jij noemde dat “alarmistisch”. Nee, er was nog niets bewezen, maar ik ben van mening dat bij een arts in zon gevak alle haren recht overeind horen te gaan staan. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk blijkt -bevestig je nu zelf- dat ik wel degelijk gelijk had. Ik heb enige tijd samengewerkt met o.a. een huisarts -waar ik ontzettend veel van geleerd heb- en ik begrijp meer van jullie vak als je misschien wel denkt. Ik ben dan wel een diplomaloze boerenlul, maar ik ben/was razendsnel van begrip.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg19 nov. 2021 - 5:27

@ Apple Hoe mensen een crisis zien, is denk ik er sterk van afhankelijk hoezeer ze door de crisis getroffen worden - of door het crisismanagement. Ook met delta geldt dat het meerendeel van de geïnfecteerden niet ernstig ziek raakt. En daarbij kan ik, veertiger, rustig naar gemiddelden kijken. Voor iemand van 70, zeker als die onderliggend lijden heeft, kan ik me voorstellen dat die niet naar gemiddelden kijkt, maar specifieker, en dan tot andere conclusies over de dreiging van dit virus. Wat ook niet helpt: ik heb een schoolgaand kind, en zie wat er gebeurt met haar, terwijl ze, net kleuter-af, in deze levensfase toch vooral onbevangen in het leven zou moeten staan. Hoe leeftijdsgenoten geen speelafspraken mogen maken. En ik hoor van mijn zussen, die huisarts zijn, hoeveel depressies ze zien, hoeveel lichamelijke achteruitgang bij ouderen, gewoon omdat alles stillag. Ikzelf heb dan weer een bias omdat ik toch óók een keer een sinusvenenthrombose na vaccinatie heb gezien. Één, inderdaad. Maar wel bij een verder volstrekt gezonde man van mijn leeftijd. Dat is griezelig. Ik snap waarom je voor de hamer en de dans pleit, vrees echter dat, nu ook huisdieren besmet blijken te kunnen worden, en delta zich zo razendsnel verspreidt, het station indammen gepasseerd is. Het rondgaan afremmen en de risicogroepen beschermen, is daarmee het enige wat we kunnen doen. En ja, er is een groep die daarbij ontzettend de l*l is, namelijk die mensen die vanwege onderliggende ziekte geen afweer kunnen opbouwen na vaccinatie (vandaar ook dat ik zo fel tegen 2G ben, dat gooit juist die groep voor de leeuwen). Ik denk wel dat het redelijk is te benoemen dat voor die mensen íédere ziektekiem een bedreiging is. Dus, bagatelliseren? Alarmistisch? Ik denk dat het een kwestie van perspectief is.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 nov. 2021 - 8:37

Hanneke Kouwenberg Ik vind het ook zo belangrijk voor vooral die basisschoolkinderen. Juist de ontwikkeling van die kinderen gaat zo snel en in een veel kortere tijd dan enige andere leeftijd. Maak me daar ook zorgen over. Die sociale ontwikkeling is zo belangrijk voor hen op deze leeftijd. Het vormt ze voor de toekomst.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 nov. 2021 - 9:23

Minoes/Hanneke kinderen hebben er recht op dat we er alles aan doen om de scholen open te houden. Ook voor oudere "jongeren" is de sociale kant van groot belang. De “hamer en de dans” is een metafoor, geen specifiek pakket aan maatregelen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 nov. 2021 - 12:36

Zweden heeft een consistent lange termijn beleid. Zonder lockdown, wel met beperkingen. Er is nog geen 4de golf maar die kan natuurlijk nog komen. Anders Tegnell acht nieuwe aanbevelingen dan ook niet uitgesloten.

The Apple
The Apple20 nov. 2021 - 4:29

Hanneke: "Wat ook niet helpt: ik heb een schoolgaand kind," Dus scholgaande kinderen worden harade geraakt door 6 weken of 2 maanden lockdown, dan dooe tee jaar "zwaard van Damocles"? Daar twijfel ik aan, maar dat is en blijft specullatie. Wat voor antwoord verwacht je daarop? Ik heb ook een kleindochter die naar school gaat? Dat is tegelijk waar en bietszeggend. Ik doe niets anders dan optellen eb aftrekken, kijk naar de landen waar ze het anders aanpakken en zeg dan: harde lockdown en "de dans".. Een van de problemen is dat die optie buiten de discussie wordt gehouden door de overheid, omdat dat een bekentenis zou zijn dat ze het van het begin af aan verkeerd hebben aangepakt en een ander probleem is dat de GGD's niet op die strategie waren voorbereid en DUS ook nog steeds niet zijn.

The Apple
The Apple20 nov. 2021 - 4:55

Hanneke: "Ikzelf heb dan weer een bias omdat ik toch óók een keer een sinusvenenthrombose na vaccinatie heb gezien. Één, inderdaad. Maar wel bij een verder volstrekt gezonde man van mijn leeftijd. Dat is griezelig."" Je mist het punt. Wil je nou daarmee zeggen dat je dajn niet kijkt of dat vaker voorkomt? Of dat je biet elke keer als je daarna leest over een ander geval, dat je je dan niet afvraagt of dat nou wel toeval is? Of reageer je dab ook met:: "Nou, dat was er maar eentje."? DIE reactie, DAAR teken ik bezwaar tegen aan.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg21 nov. 2021 - 7:39

"Of reageer je dab ook met:: “Nou, dat was er maar eentje.”? DIE reactie, DAAR teken ik bezwaar tegen aan." Ja, natuurlijk reageerde ik met "het was er maar ééntje". Niet omdat ik daarmee het overlijden wil bagatelliseren, in tegendeel, ik noem het omdat ik me terdege besef dat niets in het leven zonder risico is. En geen interventie zonder schade. De afweging tussen de risico's enerzijds, en de voordelen anderzijds is mijn dagelijks werk. Radiologen weten dat met een "onschuldige" longfoto, bij een bepaald (zeer, zeer klein) percentage van hun patiënten kanker veroorzaken, een chirurg weet dat een operatie een infectie tot gevolg kan hebben, of erger. Zulke afwegingen zijn er in ieder vak, en de impact als het net bij die ene patiënt die zeldzame bijwerking optreedt, is dat schrikken. Doet je beseffen dat het afwegen geen rituele dans is, maar echt. Maar het kan niet je emoties bepalen; ik zou mijn werk niet meer kunnen doen en waarschijnlijk het risico lopen iedere morgen te denken dat vandaag de hemel op mijn hoofd zal vallen. Angst is een slechte raadgever. Dus kijk ik naar de cijfers: sinusvenenthrombose na vaccinatie komt voor, maar het risico is zeer, zeer laag. Ik heb me daarom zonder angst of onzekerheid een booster laten geven (en heb inderdaad geen trombose ontwikkeld). MIS-C (multinflammatory syndrome in children, waaronder ook Covid-gerelateerde Kawasaki valt) komt behoorlijk vaak voor als kinderen wegens COVID op de IC hebben gelegen. Aan de andere kant: de kans dát kinderen met COVID op de IC belanden is echt heel erg klein. Onder de streep is het aantal kinderen dat een risico loopt door COVID nog steeds heel, heel erg klein. En ik denk dat de kinderen dat ontzettend kleine percentage als dreiging boven hun hoofd te hangen, en ze dus af te schermen van vanalles en nog wat, hen, als cohort, grotere schade oplevert. Long Covid heeft een aanzienlijke incidentie, ruim 20% ontwikkelt tenminste één symptoom na infectie, maar ook een aanzienlijk deel daarvan herstelt in de eerste 12 weken. Betekent dat dat long covid niet ellendig is? Nee, natuurlijk niet. Maar het is ook niet de grote arbeidsongeschiktheid-veroorzaker die soms gesuggereerd lijkt te worden. Cherry picking, of ernstige ziektebeelden presenteren met een ronkende, alarmerende kop erboven, zonder iets te zeggen over incidentie cq. mortaliteit, is misdadig want mensen onnodig de stuipen op het lijf jagen. Daar iets van zeggen, kan al snel overkomen het leed van mensen te willen bagatelliseren, maar daarmee ga je er aan voorbij dat angst aanjagen óók leed veroorzaakt - direct, én indirect door kortzichtige beleidsbeslissingen.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg21 nov. 2021 - 7:59

@ Apple Overigens ben ik het met je eens dat deze regering, een aantal uiterst onverstandige beslissingen heeft genomen, zowel epidemiologisch als ook qua verwachtingsmanagement. Dat delta een ernstiger dynamiek zou veroorzaken, en doorbraakbesmettingen (met eventueel aansluitend ziekte) zouden voorkomen, was namelijk al máánden bekend. "Dansen met Janssen", "We laten alle regels los" en het treuzelen met boosters zijn wel de duidelijkste illustraties van de zelfgenoegzaamheid en stupiditeit.

EenMening
EenMening17 nov. 2021 - 23:26

Volgens bovenstaande berekening is het aantal ziekehuisopnames met 11 gedaald en het aantal IC-opnames met 17 gestegen. Per saldo is het totaal aantal opnames dus met 6 gestegen. Betekent dit dat het aantal opnames stabiliseert of zal het nog verder stijgen?

1 Reactie
ManekiNeko
ManekiNeko18 nov. 2021 - 10:17

Is je glazen bol defect? De mijne ook toevallig

Ed Verbeek
Ed Verbeek17 nov. 2021 - 22:10

"Positief getest: 20.829 Totaal: 2.355.232 (+20.760 ivm -69 corr.) Perc. positief 09 nov – 15 nov: 20,1% Opgenomen: 265 Huidig: 1.675 (-11) Opgenomen op IC: 36 Huidig: 402 (+17) Overleden: 44 Totaal: 18.829 pic.twitter.com/98B7UF2ElR." Verpleegbedden in ziekenhuizen bezet door mensen met positieve coronatest: 1641 (bron https://stichting-nice.nl/covid-19-op-de-zkh.jsp) Totaal operationele ziekenhuisbedden: 12.500

1 Reactie
Ed Verbeek
Ed Verbeek18 nov. 2021 - 7:50

1641/ 12.500 = 16% van de operationele ziekenhuisbedden is bezet door mensen die positief getest zijn.

Paul Spijkers
Paul Spijkers17 nov. 2021 - 22:02

En dadelijk krijg je die mensen weer die zeggen dat het makkelijk praten is naderhand, dat 1+1 inderdaad twee had moeten zijn. Er is een hele wereld van voorbeelden, en niet moeilijk om te zien wat de besten al lang deden, maar Nederland leeft in een Bubbel, want VVD en CDA willen polderen voor overeenkomsten van meningen, niet regeren met en naar een doel. Je kan niet eens vaccinatie bij de familie dokter krijgen. Terwijl Delta al hoe lang er is? Organiseer je onder Delta flut vaccinatie, krijg je te weinig gevaccineerden en dus te snel en wijd besmetting en te erg ziektes.

Phantom3
Phantom317 nov. 2021 - 19:47

Goed nieuws. Laat het virus maar rond gaan. Dat helpt de klimaatcrisis en wooncrisis (om er maar eens twee te noemen).

Thuru
Thuru17 nov. 2021 - 18:07

Hopelijk voor de komende dagen inclusief weekend dat er geen nieuwe maatregelingen komen. Zowiezo mogen extra maatregelingen wegblijven wat mij betreft. Hebben mensen in ieder geval nog kans om vroeg nog uit eten te gaan, vroeg rond 17:30 bijvoorbeeld. Eigenlijk mogen ze de hele horeca gewoon weer naar 3:00 laten duren, wel eventueel met QR code. Corona zal nooit over gaan, dus gewoon alles weer open maar wel G1 of hoe dat ook heet. Mensen zijn wel klaar met lockdown en willen ook weer is naar een concert of festival gaan. Mazzel dat het zeer geslaagde festival in weekend van 5 en 6 november wel door kon gaan. En daar zullen we maar van moeten teren, alrhans voor wie dat festival bezocht heeft. We zien wel hoe alles gaat lopen.

1 Reactie
Thuru
Thuru17 nov. 2021 - 18:29

G1 moet 1G zijn. Beter is natuurlijk 2G of 3G.

Wieowie
Wieowie17 nov. 2021 - 18:02

Zag op de pc lekker veel file staan. Dat was allemaal omdat het niet anders kon? Wat heeft iedereen ineens een cruciaal beroep.

JasDon
JasDon17 nov. 2021 - 17:35

En weer zag ik aso's in de buurtsuper zonder mondkapje lopen. Sommige mensen zijn gewoon te dom om te poepen.

8 Reacties
Thuru
Thuru17 nov. 2021 - 18:47

kan ook zijn dat men dat vergeten zijn meetenemen en geen zin hadden om weer naar huis omndat optehalen

AlexanderVolken
AlexanderVolken17 nov. 2021 - 20:19

@Thuru: ‘geen zin’ is inderdaad een goede reden om iemand te besmetten (of zelf op de IC te belanden). Ik zou zeggen: ‘dan maak je maar zin’.

Wieowie
Wieowie17 nov. 2021 - 20:22

Thuru: te dom om te poepen dus.

itsme3
itsme317 nov. 2021 - 21:53

Ja, winkels staan "heel hoog" in de lijst van plekken waar besmettingen plaatsvinden. Zo hoog dat ze zelfs niet eens in de lijst van het RIVM settings staan. Dat zou betekenen dan er minder dan 0.1% van de besmettingen plaatsvindt.

Paul Spijkers
Paul Spijkers17 nov. 2021 - 22:08

De regering niet lang geleden zij laat maar met die maskers. Met Delta! NIETEGELOVEN. Die waren eerst te dom en de eerste onder en voor de dommen. Na dat stomme op en neer gepolder moet je niet gek opkijken als wat mensen uiteindelijk hun rug keren. Domme mensen zijn van alle tijden. Het is de baan van de regering om het zo te organiseren en leiden dat dat voor de algemene gezondheid niet uitmaakt.

Thuiszitter
Thuiszitter17 nov. 2021 - 22:38

Jasdon - en door hen zijn de besmettingen zo oplopend ? Die buurtsuper zou een doosje bij de ingang kunnen zetten of degene die de mondkap zijn vergeten er een te geven , dat doet onze buurtsuper.

Molly Veenstra
Molly Veenstra17 nov. 2021 - 23:55

@JasDon - 'En weer zag ik aso’s in de buurtsuper zonder mondkapje lopen.' Die heb je, neem ik aan, ook even ferm toegesproken.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen18 nov. 2021 - 9:05

Laat je boodschappen toch gewoon bezorgen, man.

Dehnus
Dehnus17 nov. 2021 - 16:16

Er is ook altijd een vertraging tussen maatregels en effect. Maar het is inderdaad niet best. Helemaal als je ziet hoeveel de leeftijd lager ligt op het IC als je niet gevaccineerd bent. De delta variant is toch een stuk gevaarlijker blijkt.

Phantom3
Phantom317 nov. 2021 - 16:07

Dat vaccin werkt dus voor geen meter. En de QRcodes evenmin. Wanneer gaan we nu echt structurele oplossingen bedenken?

7 Reacties
Jozias2
Jozias217 nov. 2021 - 16:26

Serieus? Het klopt dat de vaccins een stuk beter zouden werken als die 15% van de mensen zonder vaccin hem ook zouden zetten. Maar 400 IC bedden en gemiddeld zo'n 30 overlijdens per dag bij meer dan 20.000 besmettingen zonder lock down dat is wel heel iets anders dan in de eerste golf en vorig najaar.

itsme3
itsme317 nov. 2021 - 16:32

Volgens RIVM: 1-16 November - 194.890 positieve tests, waarvan van 107.794 de vaccinatiestatus bekend is. Van die 107.794 uitslagen waren er 65,185 mensen niet gevaccineerd, oftewel 60%, 38% volledig gevaccineerd en 2% niet volledig gevaccineerd. En dat terwijl ongeveer 85% van de 12 plussers is gevaccineerd. Dat betekent dat ongevaccineerden 9 keer meer kans hebben om besmet te raken dan gevaccineerden. En u wilt werkelijk beweren dat het vaccin niet werkt? Complete bullshit. Niet zeuren en laat u gewoon prikken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 nov. 2021 - 16:35

Intussen in Zweden nog steeds geen serieuze "herfstgolf". Gewoon dat prikje halen.

lmgikke
lmgikke17 nov. 2021 - 16:54

Goed idee voor een eerste structurele oplossing. Jij (Phantom) stopt met verspreiden van onzin. Vaccins werken. Dat jij iets niet snapt betekend nog niet dat het niet werkt.

JasDon
JasDon17 nov. 2021 - 17:36

"Dat vaccin werkt dus voor geen meter." Besmettingen zijn niet het grootste probleem, maar de grote aantallen wappies die het virus verspreiden en in het ziekenhuis belanden en dan wel zorg eisen. Dus uw en uw soortgenoten... zijn het probleem.

Mr Ed
Mr Ed17 nov. 2021 - 21:51

Wanneer gaan we nu echt structurele oplossingen bedenken? Preventief ruimen?

Paul Spijkers
Paul Spijkers17 nov. 2021 - 22:10

De vaccins werken. Maar niet genoeg vaccinaties maakt dat ze niet goed genoeg werken. Zo werkt dat. Een structurele oplossing is als de regering fatsoenlijke vaccinatie organiseert.

adriek
adriek17 nov. 2021 - 16:07

Ik blijf het een akelig idee vinden dat het merendeel van die ernstig zieken te voorkomen was geweest als die mensen niet naar Willem Engel hadden geluisterd en zich gewoon hadden laten vaccineren.

4 Reacties
JoostdeV
JoostdeV17 nov. 2021 - 16:45

Ik ben ook voor zoveel mogelijk vaccineren, maar ik vind het een akelig idee dat het kabinet, zelfs met 100% vaccinatie, het aantal doden en IC opnames net zo hoog had laten oplopen. Met volledige vaccinatie groeien de cijfers namelijk nog steeds exponentieel. De verdubbelingen volgen elkaar iets minder snel op, de IC's hadden wellicht een maand later vol gelegen.

itsme3
itsme317 nov. 2021 - 19:19

@joostV De cijfers uit Portugal, met een vaccinatie ratio van 89% van de totale bevolking, spreken u tegen.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl17 nov. 2021 - 21:11

Eirda fulmineert: "Ik blijf het een akelig idee vinden dat het merendeel van die ernstig zieken te voorkomen was geweest als die mensen bla bla bla..." Ik blijf het een akelig idee vinden dat het merendeel van de angstigen mij het recht ontzegd om een natuurlijke dood te sterven op het geëigende moment en meent dat het beter voor mij zou zijn om een experimentele en artificiële substantie tot mij te nemen die me daartegen zou kunnen beschermen.

ManekiNeko
ManekiNeko18 nov. 2021 - 10:22

@Ötkan Amahl 17 november 2021 at 22:11 Ik blijf het een akelig idee vinden dat het merendeel van de angstigen mij het recht ontzegd om een natuurlijke dood te sterven Niemand houdt je tegen een natuurlijke dood te sterven. Leef je uit zou ik zeggen. Rook je een longkankertje, zuip je een levercirrose, en zorg dat je corona oploopt. Dan kan het niet lang meer duren. En btw, niet naar het ziekenhuis of zoiets hè, gewoon natuurlijk sterven

AlexanderVolken
AlexanderVolken17 nov. 2021 - 15:57

Voor iedereen die zich niet heeft laten vaccineren ‘omdat het kabinet de capaciteit van de IC’s niet had moeten verlagen’: ook in Duitsland maakt men zich nu ernstig zorgen over de capaciteit. Als besmettingen exponentieel oplopen heeft verdubbelen van capaciteit geen zin. Dus: gewoon dat prikje halen.

1 Reactie
EenMening
EenMening17 nov. 2021 - 23:33

Duitsland had gisteren 3190 mensen op de IC-liggen. Duitsland beschikt over ca 4.000 IC-bedden die geschikt zijn voor covid-patiënten. Als je dat aantal omrekent naar de Nederlands situatie, kom je uit op ongeveer 650 mensen op de IC (3190 / 4,8).

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts17 nov. 2021 - 15:50

Top, zijn we toch ergens heel goed in ;-)