Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland arresteert verdachten van mogelijke aanslag op Belgische minister van Justitie

  •  
24-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1854 keer bekeken
  •  
ANP-451667477

De Nederlandse politie heeft drie verdachten gearresteerd in verband met een "ernstige" dreiging tegen de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Dat melden Belgische media waaronder De Morgen. De beveiliging van de minister is verhoogd en een deel van zijn afspraken is geschrapt.

Volgens Het Laatste Nieuws werd vrijdagmorgen een verdachte auto opgemerkt in de onmiddellijke omgeving van de woning van Van Quickenborne, in een residentiële buurt aan de rand van Kortrijk. Of er ook inzittenden waren, is niet bekend. In het voertuig lagen enkele kalasjnikovs en explosief materiaal, meldt de krant volgens betrouwbare bronnen. Het verdachte voertuig met Nederlandse nummerplaten werd in beslag genomen en weggebracht voor onderzoek. Alle bevoegde instanties, waaronder het OCAD dat nagaat in hoeverre ons land wordt blootgesteld aan terroristische en extremistische dreigingen, werden gealarmeerd.

België heeft om uitlevering van de verdachten gevraagd. Belgische media werden vrijdag verzocht te wachten met berichtgeving over de vondst van de auto omdat met alle middelen de jacht op de verdachten aan de gang was. Er zouden ook gasflessen in de auto gevonden zijn.

De NOS meldt dat de arrestaties zijn verricht in de omgeving van Den Haag. Het vermoeden is dat het gaat om een dreiging vanuit het criminele milieu:

Van Quickenborne is sinds 2020 minister van Justitie. Onder zijn bewind werden sinds vorig jaar maart honderden mensen opgepakt in verband met Operatie Limit. Hierbij werd gebruikgemaakt van gekraakte berichten die criminelen via de beveiligde berichtenservice Sky ECC naar elkaar stuurden. Daarna kondigde Van Quickenborne aan ook achter "tientallen kopstukken in Dubai" aan te gaan. Eind december reisde hij naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar tekende hij verdragen die opsporing van deze kopstukken makkelijker moet maken. Volgens onder meer de VRT is dat "mogelijk bij de kopstukken in slechte aarde gevallen".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

JAvanGaanderen
JAvanGaanderen25 sep. 2022 - 19:14

Let op : Geen (aanbiedende) onderwereld, zonder (vragende) bovenwereld. Iedereen in Nederland, die ten aanzien van deze weerbarstige materie, stante pede vol verontwaardiging en onvoorwaardelijke afwijzing zou willen wijzen op en naar de "zelf-evidente" perifere gebruiksstatus van "de gebruikelijke" sociaal-economische en/of sociaal-maatschappelijke subculturen in dezen, (die) moet ik helaas ernstig teleurstellen. Immers, verreweg de belangrijkste klanten van het fijnmazige, zeer goed-georganiseerde, uitermate discrete en zeer consument-vriendelijke drugs-dealernetwerk in Nederland, zijn tal van alom gerespecteerde vertegenwoordigers van de hoogopgeleide, goedverdienende intelligentsia uit de hogere middenklasse, zoals artsen (en vergelijkbare medische beroepsgroepen), advocaten (en andere juristen), politici, ambtenaren, high-end ZZPers en HBO / VWO / WO docenten, om maar eens wat willekeurige categorieën te noemen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/als-de-keuken-aan-kant-is-wordt-een-lijntje-op-tafel-gelegd~b1f3d3b7/ Heeft u trouwens wel eens nagedacht over de enorme potentiele chantage-macht, die voortvloeit uit al die justitieel uitermate gevoelige adres- en gebruikersgegevens, die door de drugsmiddenstand (en hun gewelddadige, grootverdienende syndicaat-directies) worden bijgehouden. Of over de gevolgen voor ons natuurlijke milieu (chemisch drugsafval) of voor de bevolkingen van Zuid- en Midden-Amerika (endemisch geweld en dito corruptie op elk niveau).

Bouwman2
Bouwman224 sep. 2022 - 17:13

Federaal minister Van Quickenborne (Open VLD) is een bestrijder van de drugscriminaliteit. Die voelt zich door hem beknot in de bestaanszekerheid. En dan volgt wraak. Net als bij Peter de Vries en Derk Wiersum. Voor een grijpstuiver word je vermoord. Verschrikkelijk.

Peace ....
Peace ....24 sep. 2022 - 16:20

Daders uit het drugsmilieu ... duhhhhh

Olav Meijer
Olav Meijer24 sep. 2022 - 15:18

Niet zo slim van deze minister om tevoren aan te kondigen achter "tientallen kopstukken in Dubai" aan te zullen gaan.

Panthera
Panthera24 sep. 2022 - 13:29

Als je nou nog langer gaat lopen wachten met het preventief laten opruimen door een groep Nederlandse commando's van die criminele moordcommando's die hier in het rondte loopt, dan gaat dit echt ontsporen. Onze daadstrafrecht gewoon effe op een zijspoor gaan zetten om de Europese rechtstaat te kunnen beschermen?

Karel Drenth
Karel Drenth24 sep. 2022 - 12:44

Jan, Piet Joris, en Corneel?

7 Reacties
Zandb
Zandb24 sep. 2022 - 17:03

Het zijn Jan, Pier, Tjoris en Corneel. Ik heb echter geen idee wat die hier mee te maken zouden hebben. En als dit grappig bedoeld zou zijn, waarom dat dan grappig zou zijn.

oproerkraaier
oproerkraaier24 sep. 2022 - 19:00

Deze reactie is verwijderd

Karel Drenth
Karel Drenth24 sep. 2022 - 21:56

@Zandb Het zijn. Jan, Piet, Joris, en Corneel. Jij hebt oudere namen gevonden van hetzelfde stel waarvan de latere verbastering algemeen bekend is en het om kapers gaat. In die tijd had je ook Barbarijse zeerovers wat Berbers waren.

Satya
Satya25 sep. 2022 - 6:28

Dit soort racisme sloopt de solidariteit. Het komt neer op dat de kleur van iemands huid belangrijker is als de acties van een individu. Lego veroordeeld niet het gedrag maar zoekt een stok om de groep mee te slaan ipv het gedrag van individuen veroordelen. Fuck racism.

Zandb
Zandb25 sep. 2022 - 16:26

Karel Het zijn dus Jan, Pier, Tjoris en Corneel. U bent degene die verbastert. Maar inderdaad: het zou wat als het nergens op slaat.

Karel Drenth
Karel Drenth25 sep. 2022 - 16:43

Over welk "racisme" heb je het Satya? Het gaat hier toch gewoon over de Mocromaffia, zoals in andere gevallen over de Italiaanse en dan ook gewoon genoemd wordt.

michellekepen
michellekepen25 sep. 2022 - 18:38

Karel Drenth, Dat weet Satya natuurlijk donders goed, wat die zeer waarschijnlijke achtergrond van deze daders/opdrachtgevers is: dat is namelijk precies ook de reden dat ze zo driftig aan het reageren is....

Satya
Satya24 sep. 2022 - 10:19

Nu denk ik dat er voornamelijk word gewacht op tot welke groep deze daders behoren om er schande van te spreken. Dat lijkt helaas de nieuwe standaard. Kunnen we er moslims mee slaan? Of vluchtelingen? Of links? Is het rechtse terreur zal het weer excuses regenen. Zo diep is onze samenleving al gezonken. Bedankt Pim Fortuyn! Het is tribalisme wat de klok slaat.

9 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers24 sep. 2022 - 11:24

Fortuyn was maar een specifieke consequentie in een langer bredere process. Niet de oorzaak. Een bekende. Niet de analyse. Voor de oorzaak moet je terug naar liberalisme en de derde weg. Breek je de sociale staat af krijg je verdeeldheid en conflict zonder grenzen.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal24 sep. 2022 - 12:02

moeder - wens - gedachte ? insinuaties zijn ook fakenieuwtjes

Toussaint de la Serna
Toussaint de la Serna24 sep. 2022 - 12:11

@Satya, 24 sep. 2022 - 12:19 "Zo diep is onze samenleving al gezonken. Bedankt Pim Fortuyn!" - Hoewel ik geen Fortuyn-adept ben, vind ik het te makkelijk om hem hierin te betrekken. Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de Mocro-maffia heeft zijn oorsprong in België (Antwerpen), dus is het niet zo raar dat de ogen eerst die richting op gaan. De term Mocro-maffia klopt niet helemaal, want het zou eigenlijk de Mocro/Antilliaanse-maffia moeten heten.

Jozias2
Jozias224 sep. 2022 - 13:42

@satya Helemaal eens, selectieve verontwaardiging waarbij vooral de ideologie bepalend is voor de mate van afkeur bij verkeerde zaken viert hoogtij.

KritischKijken
KritischKijken24 sep. 2022 - 14:50

@satya Dus schande spreken van groepen op links of bv moslims mag niet, maar PF automatisch aanwijzen is blijkbaar wel bon ton?

Satya
Satya25 sep. 2022 - 6:19

Deze reactie is verwijderd

Satya
Satya25 sep. 2022 - 6:23

Paul, tx, bal Het gaat om het tribalisme. Iedere oudere binnen de Nederlands Keniaans gemeenschap die NL voor en na Fortuyn kent wijst op Fortuyn om aan te geven waar je identiteit belangrijker werd als je gedrag.

Satya
Satya25 sep. 2022 - 6:26

Kritisch kijken Fortuyn heeft het tribaal denken normaal gemaakt. Dat is geen wijzen maar een feitelijke analyse. Het maakt onze samenleving wel kapot. Als je de uiterst racistische reactie van Drenth hier boven leest zegt het alles. Jij verwacht hopelijk niet dat ik enige solidariteit voel met zo'n racist waar er momenteel erg veel van zijn.

Satya
Satya25 sep. 2022 - 7:43

Jozias Precies. Hopelijk mag dit wel. Hahahaha.