Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nazi’s willen in Amsterdam marcheren

  •  
23-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-23-om-10.20.23
Naziclub Voorpost heeft op Facebook laten weten zaterdag de gelederen van Pegida te komen versterken. Dat schrijven zij op Facebook, daarbij gebruikmakend van de PVV leus #kominverzet.
Pegida wil met de nieuwe demonstratie ‘revanche’ nemen voor de vorige anti-islamdemonstratie op het Waterlooplein. Die liep niet geheel volgens plan, omdat het plein moest worden afgezet nadat een verdacht pakketje werd aangetroffen. Volgens de explosievenopruimingsdienst ging het om ‘een bedrieglijk echte nepbom’. Als steuntje in de rug krijgt Pegida nu bijval van de naziclub die bij de AIVD officieel te boek staat als extreemrechts.
Het nieuwe protest staat gepland voor de ambtswoning van burgemeester Van der Laan. Voor de haatmars is ook een kledingadvies opgesteld door Pegida: een varkensmuts. Met zowel het hoofddeksel als de locatie, wil Pegida Van der Laan op de kast jagen. De burgemeester heeft echter laten weten geen probleem te hebben met een demonstratie voor zijn deur. Wel zegt hij dat het logistiek lastig kan worden; op de gracht voor de woning is niet heel veel plek.
Bron: AT5

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.