Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NAVO: Militair ingrijpen Libië geen eindstation

  •  
08-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshot_libië.jpg
Twijfels ontstaan nadat bij NAVO-aanvallen ook rebellen zijn geraakt
De Amerikaanse generaal Carter Ham heeft toegegeven dat de Libische dictator Muammar Khadaffi waarschijnlijk niet met militaire middelen zal kunnen worden verdreven. Twijfels over de NAVO-aanvallen zijn ontstaan, nadat NAVO-vliegtuigen behalve troepen van Khadaffi ook stellingen van de rebellen onder vuur zouden hebben genomen. De rebellen zeggen dat hierbij vijf van hen zijn omgekomen, zo meldt persbureau Reuters.
Bij de dagelijkse schermutselingen in de haven van het Oost-Libische Brega en de strijd om Misrata in het westen lijken de rebellen weinig te kunnen uithalen tegen het geweld van Khadaffi. De NAVO erkent dan ook dat de missie om burgers te beschermen moeizaam verloopt, zo meldt de nieuwssite France24.
Het was de tweede keer in minder dan een week dat NAVO-vliegtuigen het onderscheid tussen Khadaffi’s leger en de rebellen niet wisten te maken. De NAVO wordt bovendien verweten te langzaam te zijn met de inzet van de luchtaanvallen waarvan de rebellen nu in grote mate afhankelijk zijn. 
De NAVO zegt de aanvallen op rebellen nog te onderzoeken en dat de situatie niet helemaal duidelijk is.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.