Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Natuurlijk wist Adema waar Remkes mee zou komen'

  •  
05-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1714 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole buigen zich kort voor de officiële presentatie over het rapport van Remkes. Politiek duider zegt dat nu vooral de positie van Wopke Hoekstra zijn interesse heeft. Die wilde immers af van de deadline van 2030. Remkes gaat daar niet in mee. Van Jole daarentegen vreest dat de nieuwe minister van Landbouw Piet Adema de boel gewoon gaat laten versloffen. "Dat is wel een typisch Nederlandse houding: harde woorden, slap beleid." Hij stelt dat Adema wist waar Remkes mee ging komen.

Daarna hebben de twee het over de kwestie Khadija Arib. Kee glundert en wil weten hoe Van Jole aankijkt tegen hoe de PvdA daarmee om gaat. Van Jole vraagt zich af of er nog een uitweg mogelijk is. "Als het onderzoek Arib vrijpleit hebben ze een probleem maar als ze wordt veroordeeld ook."

Tot slot nog even over het sms-verkeer van Rutte. Kee hoopt dat de Volkskrant nog een en ander boven water weet te krijgen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

KritischKijken
KritischKijken6 okt. 2022 - 3:36

In het kader van ' achter de schsrmen': Handig dat filmpje van Klaver dat rondgaat op social media. Hoe transparant kun je zijn naar boeren.

Peace ....
Peace ....5 okt. 2022 - 17:08

Conclusie van Remkes ziet iedereen die wat van materie begrijpt al maandenlang van te voren aankomen. Strategisch onderhandelen , maar men vergat dat de grote pot geld plots op was door inflatie, oorlog, cadeautjes en corona. Dus de boeren zitten met een kalf in de put, met een dood paard, met oude koeien en sloot, met de vos en kippen, met haver tot gort, met kroten en kloten...