Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Natuurlijk onnatuurlijk

  •  
23-09-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
CDA-raadslid kan wel wat voorlichting gebruiken
Hadden we niet afgesproken dat het CDA flink opgeschoven was naar rechts, en hadden we niet tevens waar kunnen nemen dat rechts tegenwoordig reuze voor homo’s en vrouwen is, op voorwaarde dat die mishandeld worden door duistere volken elders en akelige minderheden hier?
Nou zijn er veel dingen onnatuurlijk. Kroketten, aspirine, files, draadloos telefoneren, om een paar dingen te noemen die we in de naakte natuur niet tegen zullen komen, opera, de Bijenkorf, verkeerslichten, Pauw en Witteman, geblondeerd haar en doperwtjes uit blik. Als wij ‘natuurlijk’ zouden leven, is een bekend misverstand, worden we niet ouder, maar sterven we gemiddeld voor ons dertigste een natuurlijke dood aan de pest of de vliegende tering. De regisseur John Huston, gevraagd naar het geheim van zijn hoge leeftijd antwoordde naar waarheid: ‘operations’.
Ook met onze seks zijn we al niet meer erg natuurlijk, al wordt dat terrein nogal eens gezien als het beestachtigste en dus natuurlijkste deel van ons leven. Nou ken ik Nico Stoevelaar zijn privéleven niet en dat wil ik graag zo houden, maar kan die man er op zweren dat hij alleen aan seks doet als hij zich daar tegelijk bij voortplant en anders niet? Zo niet, dan moeten we hem dus ernstig vermanen. Onnatuurlijk, Stoevelaar! Beetje neuken voor de lol.
Dit is de menselijke werkelijkheid: wij hebben ons al vergaand van onze hormonen geëmancipeerd. We vrijen omdat we dat willen met wie we willen en om vele redenen die niets meer met ‘natuur’ te maken hebben. Iemand moet dat Stoevelaar misschien even uitleggen.
Dit stuk staat ook op anjameulenbelt.nl

Meer over:

politiek, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

keck66
keck6623 sep. 2010 - 16:49

Waarschijnlijk bedoelt de betreffende man 'tegennatuurlijk' en baseert hij zich op de Heilige Schrift. Hij mag dit vinden. Anja: 'wij hebben ons al vergaand van onze hormonen geëmancipeerd' is natuurlijk klinkklare onzin... ons seksleven is eenenal opspelende hormonen en zou zonder een natuurlijke drift niet bestaan. Ik vind gayparades en roze zaterdagen ook flauwekul, omdat het de homo stereotypeert, het tegenovergestelde wat de homobeweging wil bereiken.

Scepticus2
Scepticus223 sep. 2010 - 16:49

'wij hebben ons al vergaand van onze hormonen geëmancipeerd' onzin we zijn er meer en meer aan toe gaan geven (idd gayparades, vrije seksuele moraal, de pil) en volgen bijna slaafs onze hormonen. Dat gedrag, het slaafs volgen staat haaks op de logica en redelijkheid. Daarom is het onnatuurlijk ja... de mens is toch een redelijk wezen?!?

Gelijkhebber
Gelijkhebber23 sep. 2010 - 16:49

Neem Stoevelaar de volgende keer eens mee naar Gaza. Wat ik nu van hem weet lijkt het erop dat hij nog veel kan leren.

Nachtegaaltje
Nachtegaaltje23 sep. 2010 - 16:49

Ik denk dat dhr. Stoevelaar zowel als mevrouw Meulenbelt hun huiswerk eens moeten doen; Homoseksueel gedrag komt bijna onder alle diersoorten voor. En néé niet als een reactie op een tekort aan vrouwtjes of mannetjes maar gewoon als variatie. Er zijn inmiddels genoeg gedocumenteerde observaties van homoseksuele stellen in de dierenwereld die voor het leven een paar vormen. Ook bij deze reacties wordt er meteen de gayparade weer bijgehaald. Alsof het zomercarnaval minder bloot laat zien! Maar goed, zolang mensen zich nog steeds bedreigd voelen door de gayparade blijkt hij nog bitter noodzakelijk te zijn!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen23 sep. 2010 - 16:49

Ik zou aan dit betoog nog hebben toegevoegd dat bijbels ook niet aan de boom groeien;)

RonVermeer
RonVermeer23 sep. 2010 - 16:49

Kroketten, aspirine, files, draadloos telefoneren, om een paar dingen te noemen die we in de naakte natuur niet tegen zullen komen, opera, de Bijenkorf, verkeerslichten, Pauw en Witteman, geblondeerd haar en doperwtjes uit blik Tja allemaal onnatuurlijk, maar deze CDA'er baseert zich op den Bijbel, en daar staat in dat het zondig is. Net zoals dat in de heilige Koran staat.

1 Reactie
Joeri2
Joeri223 sep. 2010 - 16:49

Dan moet hij zeggen: "Homofilie is zondig" Dan klinkt meneer Stoevelaar tenminste ook zo oubollig als dat ie is. Geloven is onnatuurlijk. Geen dier doet het. Tenzij je zegt dat door cultuur de mens is gaan geloven en omdat de mens deel uit maakt van de natuur dat dus per definitie ook natuurlijk is. Maar ja, dan valt homofilie daar dus ook onder. Het is niet voor niets dat vrijheid van geloof en vrijheid van seksuele voorkeur samen in de wet zijn opgenomen. Ik wordt een beetje moe van al die politici die alleen hun eigen parochie in de wet willen houden en niet beseffen dat die net zo zinnig/onzinnig zijn als de parochies waar ze zo op tegen zijn.

TheoJ2
TheoJ223 sep. 2010 - 16:49

Ik vind de argumentatie van de heer Stoevelaar ook helemaal fout. Maar mevrouw Meulenbelt maakt het nog bonter door te gaan speculeren over 's mans seksleven. Er moeten rationeler argumenten te vinden zijn als je je gelijk wilt onderbouwen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas223 sep. 2010 - 16:49

---[Maar mevrouw Meulenbelt maakt het nog bonter door te gaan speculeren over 's mans seksleven. ]---- Dat heet satire, is je de satirische toon in het artikel niet opgevallen?

JoopSchouten
JoopSchouten23 sep. 2010 - 16:49

Volgens mij ken ik deze man. Is dit hem? http://www.youtube.com/watch?v=l9BQDDIyb-o

1 Reactie
Joeri2
Joeri223 sep. 2010 - 16:49

We zijn 20 jaar verder zou je zeggen... Maar gelukkig doet de afbraak van ons onderwijs veel goed en kunnen we regelrecht terug de jaren 50 in.

LastShadowPuppet
LastShadowPuppet23 sep. 2010 - 16:49

Een beetje een zinloos opiniestuk. Ik denk dat vrijwel iedereen het met mevrouw Meulenbelt eens is. Zo'n beetje de laatste nederlanders die vinden dat homo's vies zijn, zijn oerconservatieve christenen en moslims, en die worden niet bereikt via dit medium.

1 Reactie
Klaas2
Klaas223 sep. 2010 - 16:49

---[zijn oerconservatieve christenen en moslims, en die worden niet bereikt via dit medium. ]---- Dat zou ik niet zeggen, iedere keer als de SGP ter sprake komt komen ze er aan, ik zal geen namen noemen, ik ben ze ook vergeten, maar er zijn zeker fundamentalistische Christenen en Moslims die op Joop meelezen. ----------- Zonder fundamentalistische Christenen zouden de huidige kabinetsformatie-besprekingen nooit hebben plaatsgevonden. Wilders wordt gefinancierd door fundamentalisten, de SGP moet gedoogsteun geven, en het CDA, wat de aanleiding is van dit artikel is regeringspartner. Wij denken steeds dat we een liberale regering krijgen, maar niets is minder waar. We krijgen een Christelijk/Rechts regering met een stevige fundamentalistische invloed.

kassakijker73
kassakijker7323 sep. 2010 - 16:49

Ik hoop dat u deze boodschap ook meeneemt naar Gaza, daar is nog een wereld te winnen als het gaat om homosexualiteit.

1 Reactie
Klaas2
Klaas223 sep. 2010 - 16:49

Dat klopt, en in Gaza zeggen ze, zou je niet eens naar je eigen tuintje kijken als je dat van ons bekritiseert. Dus, het een sluit het ander niet uit.

ErwinMdR
ErwinMdR23 sep. 2010 - 16:49

"Dit is de menselijke werkelijkheid: wij hebben ons al vergaand van onze hormonen geëmancipeerd." Hahaha, mevr M. moet nodig eens haar biologie ophalen. Zonder hormonen geen libido. Zonder libido geen sex. Zonder sex geen mensheid. Hypothalamus rules mevr. http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypothalamus

1 Reactie
JanVG2
JanVG223 sep. 2010 - 16:49

Volledig mee eens. Juist de lust tot en het genot van het vrijen laat zien dat hormonen en allerlei andere zaaktes die we niet met de ratio beheersen nog steeds eigenlijk ons leven bepalen. Hoezo geëmancipeerd? We mogen soms even over de rand van de box heen kijken .. maar voor de rest liggen we nog volledig aan de leiband van de natuur! Het probleem voor S. is dat ook die andere sex, die niet gericht is op voortplanting, door de natuur (hormonen en al die andere stofjes en zaakjes) weldegelijk is geinitialiseerd. In tegenstelling tot wat men vaak denk gebeurt er ook in de natuur veel waarvan op het eerste - en soms ook op het laatste - gezicht niet duidelijk is waar het goed voor is, het geen direct positief effect voor het voortbestaan van de soort heeft... Ook de natuur zit vol van `overbodige' of `inefficiente' zaken - zolang ze maar niet dodelijk zijn ... "The fittest" is veel minder helder omschreven dan we graag denken ... Dus ook de liefde voor mensen van gelijke kunne (NB: ook bij verschillende dierensoorten te aanschouwen!!) is natuurlijk en door de natuur gestuurd, zelfs als het geen kinderen oplevert ...