Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nationale actiedag voor slachtoffers aardbeving en tsunami Sulawesi

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sulawesi
Op verschillende plekken in Nederland wordt vandaag aandacht besteedt aan de slachtoffers van de tsunami die het Indonesische eiland Sulawesi trof. Bij die ramp kwamen volgens de laatste tellingen meer dan 2000 mensen om. Daarom nemen vandaag veel bekende Nederlanders zitting in belpanels om geld in te zamelen voor noodhulp en zijn er door het hele land optredens door artiesten die belangeloos meewerken. Hier gaat het om:
Naast het hoge dodenaantal op Sulawesi zijn ook naar schatting zo’n 5000 mensen nog niet gevonden. Er is noodhulp op gang gekomen, maar de regering in Jakarta houdt nauwlettend toezicht op de uitvoering hiervan. Of daar meer achter zit dan slechts de touwtjes in handen te willen houden is niet duidelijk. Vanaf vandaag staken de Indonesische autoriteiten met het zoeken naar vermisten in het rampgebied.
Zo’n 50.000 mensen zijn ontheemd. Er zijn negen Nederlandse hulporganisaties actief op Sulawesi, die financieel gesteund kunnen worden via Giro555. Een indruk van de belpanels waar bekende Nederlanders klaar zitten om mensen te woord te staan die een bedrag willen doneren:
Niet alleen bekend Nederland zet zich in, ook in het land gebeurt genoeg. Op basisscholen wordt volop geld ingezameld. Bijvoorbeeld door de 10-jarige Braelyn uit Diemen, die jampotjes verkoopt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.