Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nasrdin Dchar emotioneel op Lowlands: 'Nederland waar ben je mee bezig?'

  •  
27-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Nasrdin
Op Lowlands kan je genieten van muziek, optredens, kunst maar ook van speeches en verhalen van professionals. Acteur Nasrdin Dchar was ook op het festival te vinden om zijn solidariteitsinitiatief Ieder1 te promoten. Hij betrad het podium en sprak Nederland, die hij zich voorstelde als een persoon, eens flink toe: ‘je gaat echt fucking slecht soms!’. Hij had het onder andere over etnisch profileren, ‘deislamiseren’ en het gebrek aan empathie in de samenleving.
De acteur werd emotioneel toen hij het over zijn jeugd in Steenbergen had, waar recentelijk hevig geprotesteerd werd tegen de komst van een azc maar wat voor hem de plek is waar hij verliefd werd op het buurmeisje van zijn beste vriend, het meisje dat nu zijn vrouw is en de moeder van zijn kinderen.
Dchar stelt voor opnieuw een script voor Nederland te schrijven waarin iedereen een hoofdrol heeft en noemt het: Ieder1. De acteur roept iedereen op om 25 september mee te lopen om samen een oplossing te zoeken en niet via sociale media en politiek antwoorden te zoeken en op elkaar te reageren.

Meer over:

kijk nou, leven, ieder1
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.