Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nabestaanden treinkapers De Punt beschuldigen Staat van moord

  •  
05-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
treinkaping300.jpg
Treinkapers werden volgens advocate geëxecuteerd ... Treinkaping kostte uiteindelijk 8 mensen het leven waarvan 6 treinkapers
De nabestaanden van treinkapers De Punt stellen de Nederlandse Staat aansprakelijk voor alle schade die ze hebben geleden. Zowel de materiële als immateriële schade. Advocaat Liesbeth Zegveld zegt bewijzen in handen te hebben dat de Molukkers werden geëxecuteerd. Dat meldt zowel het actualiteitenprogramma EenVandaag als Dagblad van het Noorden woensdag.
In de aansprakelijkheidsstelling wordt de Nederlandse staat van moord in de gekaapte trein beschuldigd en het toepassen van disproportioneel geweld toen de passagiers van de treinen werden bevrijd.
De treinkaping van 11 juni 1977 kostte uiteindelijk 8 mensen het leven. Zes daarvan waren kapers, en twee gijzelaars. Negen Molukkers hielden voor twintig dagen 51 treinreizigers gegijzeld om aandacht te vragen voor RMS, een eigen Zuid-Molukse staat in Indonesië.
Cc-foto: Uitzending EenVandaag 5 november

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.