Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Nabestaanden Allende willen autopsie

  •  
13-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-allende_300.jpg
Lichaam van de Chileense oud-president moet worden opgegraven
De nabestaanden van de Chileense oud-president Salvador Allende willen dat zijn lichaam wordt opgegraven en dat autopsie wordt verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.
Dat meldt de NOS. De socialistische regering van Allende werd in 1973 omvergeworpen door militairen onder leiding van generaal Pinochet. Zij hebben altijd beweerd dat Allende zelfmoord pleegde, maar er gaan al jaren geruchten dat hij door de militairen is vermoord. Allende’s nabestaanden hopen dat autopsie daar voor eens en voor altijd duidelijkheid in brengt.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

doeidoei
doeidoei13 apr. 2011 - 6:41

"De nabestaanden van de Chileense oud-president Salvador Allende willen dat zijn lichaam wordt opgegraven en dat autopsie wordt verricht om de doodsoorzaak vast te stellen" Ik vraag me af hoe ze dit gaan vaststellen. Maargoed, ik heb van autopsies weinig verstand.

Bernie2
Bernie213 apr. 2011 - 6:41

"..and the bullets read US of A..." Liedjesmaker/zanger Don Lange zong over de VS-betrokkenheid bij de moord op Allende een waanzinnig goed lied dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. In het liedje een hoofdrol voor de Chileense dichter/zanger Victor Jara, die door de junta werd vermoord terwijl hij door hen werd uitgedaagd om te zingen. Hier een versie van Christy Moore: http://www.youtube.com/watch?v=XdAIWzDp3LY