Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Naar Ibiza vliegen om een pilsje te drinken is goedkoper dan een krat bier in de winkel kopen

  •  
04-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14537 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-04-04 om 13.12.32

Dat vliegen ondanks de hoge kosten en de enorme impact op de leefbaarheid van de planeet toch nog spotgoedkoop kan zijn, is maar weer eens aangetoond door een sociale media-influencer. De Brit Callum Ryan nam het vliegtuig naar Ibiza om daar in de zon van een pilsje te genieten, voor minder geld dan het in Londen kost om een krat bier te kopen.

Ryan kwam naar eigen zeggen op het idee toen hij in de supermarkt een kratje van een bekend Spaans biermerk zag staan voor 15 pond, oftewel ongeveer 17 euro. Hij vond daarop een last minute-vlucht naar Ibiza voor slechts 10 pond (11,45 Euro). Niet veel later bevond hij zich al op een terras op het zonovergoten Spaanse eiland.

De influencer haalt vaker soortgelijke stunts uit. Hij vloog ook al naar Italië voor een verse pizza voor minder geld dan het kost om een pizza van een bekend bezorgrestaurant te bestellen.

Dat luchtvaartmaatschappijen zo kunnen stunten met bespottelijke ticketprijzen komt onder meer doordat ze voor een groot deel gratis CO2-rechten krijgen. Zo hoeven luchtvaartmaatschappijen  al decennialang geen belasting te betalen voor het gebruik van kerosine. Dit levert oneerlijke concurrentie op voor bijvoorbeeld treinvervoerders, aangezien voor de stroom die een trein gebruikt wel belasting moet worden betaald. Daar komt in 2026 een einde aan. Vanaf dan moeten luchtvaartmaatschappijen CO2-rechten inkopen, wat waarschijnlijk wordt doorberekend in de ticketprijzen. 

Meer over:

kijk nou, vliegen, co2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.