Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Naam ING Bank komt bovendrijven bij Maleisische miljardenfraude

  •  
12-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-12-om-18.50.58
De ING Bank zou betrokken zijn bij de miljardenfraude rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Dat meldt de Volkskrant woensdag. Uit een Amerikaanse dagvaarding zou blijken dat de bank in Nederland een rol heeft gespeeld in grote overboekingen tussen ‘een kluwen aan’ vennootschappen. Geld dat uiteindelijk op rekeningen belandde die werden beheerd door de Maleisische premier Najib Razak.
Momenteel loopt er een omvangrijk internationaal strafrechtelijk onderzoek naar de miljardenfraude. Premier Razak zou geld naar zijn privérekeningen hebben weggesluisd uit het staatsinvesteringsfonds 1MDB. In zeker vijf landen, waaronder de Verenigde Staten, loopt nu een onderzoek naar de fraude. In het Amerikaanse onderzoek is de rol van ING Bank boven komen drijven.
Een woordvoerder van ING wil desgevraagd niet tegen de krant zeggen of de bank op enige wijze betrokken is bij de strafrechtelijke onderzoeken. ‘Wij zeggen nooit iets in dit soort zaken. Als justitie daar om vraagt, werken wij uiteraard mee.’

Meer over:

fraude, wereld, nieuws, ing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.