Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Naam ING Bank komt bovendrijven bij Maleisische miljardenfraude

  •  
12-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-12-om-18.50.58
De ING Bank zou betrokken zijn bij de miljardenfraude rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Dat meldt de Volkskrant woensdag. Uit een Amerikaanse dagvaarding zou blijken dat de bank in Nederland een rol heeft gespeeld in grote overboekingen tussen ‘een kluwen aan’ vennootschappen. Geld dat uiteindelijk op rekeningen belandde die werden beheerd door de Maleisische premier Najib Razak.
Momenteel loopt er een omvangrijk internationaal strafrechtelijk onderzoek naar de miljardenfraude. Premier Razak zou geld naar zijn privérekeningen hebben weggesluisd uit het staatsinvesteringsfonds 1MDB. In zeker vijf landen, waaronder de Verenigde Staten, loopt nu een onderzoek naar de fraude. In het Amerikaanse onderzoek is de rol van ING Bank boven komen drijven.
Een woordvoerder van ING wil desgevraagd niet tegen de krant zeggen of de bank op enige wijze betrokken is bij de strafrechtelijke onderzoeken. ‘Wij zeggen nooit iets in dit soort zaken. Als justitie daar om vraagt, werken wij uiteraard mee.’

Meer over:

fraude, wereld, nieuws, ing

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

rbakels
rbakels13 okt. 2016 - 9:35

Bezwaren tegen corruptie getuigen van een westerse neo-koloniale mentaliteit. Wij zullen die inlandertjes wel eens leren wat fatsoen is! Intussen zijn wel zelf ook corrupt Corruptie ontstaat overal waar geldgebrek heerst. Bij voorbeeld op onze universiteiten. Alleen noemen we het daar anders, uiteraard. Toen ik als student een belachelijk makkelijk tentamen kreeg voor een keuzevak bleek dat de betreffende afdeling werd afgerekend op aantallen keuzevakstudenten. En het idee was dat studenten vóór alles makkelijke vakken kiezen. "Meetbare doelstellingen" laten zich meestal manipuleren (ze vervangen denken door tellen), en dat is feitelijk ook een vorm van corruptie. Ach, een VVD-er zou dat "marktwerking in het bestuur" noemen: wie betaalt krijgt zijn zin, ook al heeft hij daar geen recht op. Mooi toch?

OpiniePaultje
OpiniePaultje12 okt. 2016 - 19:12

If it looks like a criminal, it probably is a criminal

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't12 okt. 2016 - 18:48

Maar heeft het ons nog wat opgeleverd deze fraude, da's de hamvraag!

ikdus2
ikdus212 okt. 2016 - 16:54

wat een smerig rotland zijn we toch ook dat we dit toestaan.

4 Reacties
arjenZH
arjenZH12 okt. 2016 - 19:43

Dat er geld is overgeboekt vanaf ING rekeningen is voor jou het bewijs dat ze schuldig zijn? Als jij uitkeringsfraude pleegt en je jezelf laat uitbetalen op een rekening van de Rabobank is dan de Rabobank medeplichtig?

Earl Johnson
Earl Johnson13 okt. 2016 - 5:27

@arjenZH Ben jij nog iemand die de banken op hun woord gelooft dat ze al hun miljarden op de eerlijke manier verdienen? Al die boetes die zo goed als alle banken jaarlijks krijgen zijn allemaal foutjes die per ongeluk gebeurden? Word wakker AUB

Nico de Mus
Nico de Mus13 okt. 2016 - 7:14

@Earl Johnson 13 oktober 2016 at 07:27 !Al die boetes die zo goed als alle banken jaarlijks krijgen! Je weet toch hopelijk ook dat die boetes uiteindelijk door rekeninghouders betaald worden he!

arjenZH
arjenZH13 okt. 2016 - 7:35

@Earl Jij denkt echt dat alle banken crimineel zijn? Dat is net zo generaliserend om dat ze zeggen dat alle uitkeringsgerechtigden frauderen en/of lui zijn.