Joop

Na homostel, ook gezin weggetreiterd uit Leidsche Rijn

  •    •  
17-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
terwijde300.jpg
Volkskrant maakt reconstructie op basis van politierapporten... Leden jeugdbende vernielden auto's, bekladden woning en bedreigen agent met de dood... Politie greep niet in...
Het Marokkaanse gezin dat dit jaar halsoverkop is vertrokken uit de Utrechtse Vinexwijk Leidsche Rijn, is weggepest door leden van dezelfde jeugdgroep als hun buurtgenoten, het homostel Hans en Ton.
De politie weet precies wie de leden zijn van deze steeds crimineler geworden jeugdgroep maar was niet in staat hen te stoppen, blijkt uit de politiedossiers die de Volkskrant heeft ingezien. 
Het Marokkaanse gezin vindt dat de politie en het Openbaar Ministerie hebben nagelaten de treiteraars aan te pakken. Hun advocaat Yehudi Moszkowicz dient namens hen deze week een verzoek in voor een artikel 12-procedure bij het hof. 
Het hof moet dan besluiten of de politie en het Openbaar Ministerie de daders  alsnog moeten vervolgen. Het hof oordeelde deze zomer dat politie en Openbaar Ministerie veel fouten hadden gemaakt bij het opsporen en vervolgen van de treiteraars van het homostel, na een gelijksoortig verzoek van Moszkowicz namens Hans en Ton. Deze uitspraak kwam de Utrechtse burgemeester Wolfsen op forse kritiek te staan in de gemeenteraad. Hij zou de burgers in zijn stad niet goed hebben beschermd. Uit de politiedossiers blijkt de ernst van de overlast van de jeugdgroep in volle omvang. Een aantal ernstige incidenten is verzwegen. Zo is bij een inbraak op de muur van een woning de naam van de wijkagent geschreven met de toevoeging ‘gaat dood binnenkort’. Bij het Marokkaanse gezin, dat op een steenworp afstand woonde van het homostel in de buurt Terwijde, is onder meer ingebroken. Een voorruit is ingegooid en hun auto’s zijn meerdere malen vernield. In de zaak van de inbraak bij het gezin en de kwestie van een baksteen tegen hun ruit zijn er genoeg aanwijzingen die vervolging mogelijk maken, zegt advocaat Moszkowicz. Het Openbaar Ministerie bestrijdt dit. Er is te weinig bewijs om verdachten voor deze zaken aan te klagen, aldus een woordvoerder. ‘Anders hadden we dat natuurlijk allang gedaan.’
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

Artois
Artois17 dec. 2011 - 9:48

Wie niet uit Utrecht wordt weggetreiterd is burgemeester Wolfsen!

dino_radja
dino_radja17 dec. 2011 - 9:48

deze mensen verdienen gewoon bescherming, net als er veel geld uitgetrokken wordt om geert wilders te beschermen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 dec. 2011 - 9:48

Straf wie een strafbare feit pleegd, hard ook, en laat je buurman en buurvrouw Said en Saida met rust. Stelletje onbeschoften die denken dat de hele gemeenschap moet gestraft worden door het gedrag van een paar klootzakken. Elk gemeenschap op aard, ook de uwe, kent haar criminelen, racisten en radicalen. De wet is er, doe iets dan, en gebruik je verstand en handhaaf de wet en de Grondwet, anders ga schoonmaken of pizza's bakken in plaats van agent, officier van justitie, rechter, rechercheur worden.

RoosJ
RoosJ17 dec. 2011 - 9:48

Even zoeken naar een serieuze oplossing. Uit huis zetten van de overlast (want dat is het toch) gevende families? Is elders met succes gedaan.

mosygi30
mosygi3017 dec. 2011 - 9:48

hallo wat zijn ze bij de politie toch bamg voor een paar van die jongens ik zou ze oppakken ,en als er alochtonen bij zouden zitten direct terug naar hun eigen land,en de nederlander die zouden naar een opvoed gesticht moeten worden gestuurd zoals de mettrai vroeger in eefde ,doe eens wat alles verziekt door dat slappe gedoe

geejeehaa
geejeehaa17 dec. 2011 - 9:48

Wolfsen is m.i. écht onhoudbaar geworden als burgemeester, hij kan / wil z'n burgers kennelijk niet beschermen tegen crimineel tuig. Dat vind ik belangrijker dan de constatering dat de weggepesten zowel homo's als Marokkanen zijn, en de daders van Marokkaanse afkomst zijn.

ValsPlat
ValsPlat17 dec. 2011 - 9:48

Wat zou er gebeuren indien Justitie aan zo'n zaak net zoveel prioriteit geeft als aan het opsporen van enkele illegale schoonmaaksters?

boswachter2
boswachter217 dec. 2011 - 9:48

Dat krijg je met een Burgemeester die incapabel is en een OM dat pappen en nat houden hanteert.

1 Reactie
Candide2
Candide217 dec. 2011 - 9:48

Die jeugdbende vertoont hetzelfde gedrag als de PVV. De bendeleden kunnen zonder problemen PVV-kamerlid worden. Ze zijn al door de ballotage.

Voice
Voice17 dec. 2011 - 9:48

Leven de multi-culti!! Hoera. De excusses die ervoor gevonden worden om toch maar begrip voor zulk tuig op te brengen: Ja, dat doen ook autochtonen kinderen en mensen. Ja, die kinderen zitten tussen 2 werelden, ze hebben psychische stoornissen, enz. enz. Ik weet heeeeeeeeelllll zeker, dat als dit tuig morgen op een boot naar Marokko gezet zou worden en dus het NL-se paspoort verscheurd zou worden, dan zou het gerotzooi, binnen de korste keren in geheel NL ophouden wat betreft onze kut- Marokkaantjes. Dus het heeft NIETS met cultuur of stoornissen te maken, het heeft met de represaiiles te maken, die je tegenover zulke zaken zet. Maar goed, ik ben ook maar een rechtse bal, die geen empathie kan opbrengen voor de daders. misschien ook nog wel fascistisch, omdat ik zulk tuig wil sturen naar een land waar deze klootzakjes zo'n hoge pet van op hebben. Kunnen ze daar hun buren verrot slaan en dreigen en de Marokkaanse politie treiteren en bedreigen. Binnen een dag zijn die billen van onze getinte vrienden zo rood als de roos van de PvdA of de tomaat van de SP, omdat een agent daar of buurman zich dan wel eens eventjes over deze ventjes zullen ontfermen. Oeps, nu verheerlijk ik ook nog geweld, o, ja, ik moet denken aan de pedagogische tik. Kinderen moeten verschrikkelijke trauma's krijgen van een pak op hun billen of een draai om hun oren. Sorry, sorry, sociologisch, psychologisch en pedagogisch NL. Nog iets of iemand vergeten; "SORRY!"

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer17 dec. 2011 - 9:48

Ik snap niet dat dit soort walgelijke reacties door de moderatie komen

lancelot2
lancelot217 dec. 2011 - 9:48

Hulde! Je verdiend een kolom in de krant voor wakker Nederland, oftewel de Telegraaf. Ga zo door!!

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2011 - 9:48

Waarom moet er nou weer zo nodig vermeld worden dat het om een Marokkaans gezin gaat? Dat is toch stigmatiserend? Ik vind daarom dat de etnische achtergrond van de daders ook vermeld moet worden. Qua stigma.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman17 dec. 2011 - 9:48

[Ik vind daarom dat de etnische achtergrond van de daders ook vermeld moet worden. Qua stigma. ] Als er niets vermeld staat is het autochtoon, dat weet je toch?

ValsPlat
ValsPlat17 dec. 2011 - 9:48

Het Volkskrant artikel is daar helder over. Het gaat om allochtone jongeren die een bende vormen.

Petertje2
Petertje217 dec. 2011 - 9:48

De PvdA blijft Aleid maar steunen. Echt een schande. Het is en blijft een baantjes-partij...

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 dec. 2011 - 9:48

Wat heeft de PvdA en de politieke kleur van de burgemeester er mee te maken? De burgemeester is geen dader en zal toch zelf niet in het arrestatieteam kunnen gaan zitten. Tja...want u zou het natuurlijk beter doen...toch? U maakt zelf nooit een inschattingsfout, toch. U zou zonder degelijk bewijs mensen laten oppakken en achter de tralies gooien...toch? U vindt de rechtstaat alleen van belang uzelf en niet voor anderen .... toch? Probleem met misdaden is dat men het vaak zó doet dat men niet makkelijk gepakt kan worden...... Er werken mensen bij justitie. Dan kan er wel eens wat mislopen. Helaas. Dat is vreselijk voor de getroffenen, maar dat moet leiden tot verbeteringen en niet tot schelden en maar wat roepen.

msj_meijerink
msj_meijerink17 dec. 2011 - 9:48

Triest dat het OM telkens wegt geen zaak te hebben, dan kan de burgemeester dus ook weinig uitrichten. Maar het Aleid bashen is een populaire sport geworden.

1 Reactie
lancelot2
lancelot217 dec. 2011 - 9:48

Bij bepaalde bevolkingsgroepen kijkt het OM de andere kant op. Hoe noemt men dat ook al weer? Punt.

Nossie2
Nossie217 dec. 2011 - 9:48

Als ik me verplaats in iemand die de hele dag getreiterd word, kom ik tot de conclusie dat het op een gegeven moment onhoudbaar word. Het lijkt wel of eigen initiatief niet meer bestaat als je zulke berichten leest. Voor 200 euro en zelfs minder kan ik iemand charteren die deze knullen op hun bek slaan als ik het zelf niet aandurfde. Voor duizend euro kan ik ze zover laten brengen dat hun verhuizen en toch lees je nooit zoiets. Hoever kun je een mens treiteren totdat hij zijn gezin en zichzelf gaat beschermen? Je zult over de angst heen moeten stappen en zo'n daad verrichten dat het ook een indruk achter laat dat er niet met je te sollen valt. Wat is je meer waard je familie of de straf die je kunt krijgen bij een daad. Ik zie alleen voordelen bij een daad. Je word eindelijk voor vol aangezien door het schorem maar vooral door de politie die eindelijk werk gaan maken van jouw probleem. Er worden een paar blikken hulpverleners opengetrokken en je huis word bewaakt en misschien worden je vrouw en kinderen opgevangen in veiliger oorden als je misschien een paar weken of maanden moet zitten. En zeker chargeer ik in mijn schrijven om iets duidelijk te maken omdat ik anders te veel woorden kwijt zou raken. Maar ik vind het frappant dat er zo weinig mensen over hun angst heen stappen en in angst leven makkelijker vinden.

1 Reactie
HanvanderHorst1
HanvanderHorst117 dec. 2011 - 9:48

Dan moet je natuurlijk ook in bepaalde kringen verkeren, zoals jij blijkbaar doet, Eduard.

BasVV
BasVV17 dec. 2011 - 9:48

Het is al lang gaande. Maar niet nieuswaardig. Het is zo simpel. Er woont bijna geen autochtoon meer in allochtonen buurten. En nu hebben de allochtonen overlast van hun soortgenoten. Ach krijgen ze een koekje van eigen deeg.

3 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 dec. 2011 - 9:48

"soortgenoten"..... Schaam u voor deze opmerking! We hebben het hier over mensen die slachtoffer zijn. U zegt nu dat allochtonen dus allemaal "een soort van crimineel" zijn. Schaam u! De term "heer" in uw nickname kunt u beter laten vallen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 dec. 2011 - 9:48

Oeps...ik bedoelde niet de heer Meijerink.... excuus... Maar ik vind dat Bas zich dient te schamen!

kapitanlaipose
kapitanlaipose17 dec. 2011 - 9:48

Wat een misselijke en latent racistische opmerking. Alsof het Marokkaans gezin ook crimineel is in de zin van "koekje van eigen deeg"

JanB2
JanB217 dec. 2011 - 9:48

Ziehier het falen van de PVV. We gingen dit soort tuig toch aanpakken. Stelletje slapjanussen.

1 Reactie
lancelot2
lancelot217 dec. 2011 - 9:48

Wat heeft de PVV hier nou mee te maken?? Dit is het falen van de multiculti beleid van links. Het zijn struisvogels die hun kop in het zand steken als er misstanden zijn. En maar azijn pissen als de, ja nu wel ;-) PVV er melding van maakt. Dus..................... ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2011 - 9:48

Ach, die arme jongens in die jeugdbende kunnen er eigenlijk toch ook helemaal niks aan doen. De prachtjeugd zit wat met die verdraaide schaamtecultuur, zijn een beetje verward over hun sexuele identiteit - dan krijg je dit soort kwajongensstreken. Zie het als cultuurverrijking. Bovendien is het allemaal onze schuld, de gemene blanke racisten, wij snappen het allemaal niet.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 dec. 2011 - 9:48

Ik maar zoeken naar het blanken en anders dan blanken gedeelte in het artikel..... Maar ik kan het niet vinden.....

Lozerech
Lozerech17 dec. 2011 - 9:48

De Marokkaanse cultuur wordt meestal als eercultuur gezien. Een schaamtecultuur is iets heel anders, de Japanse cultuur wordt door velen als voorbeeld daarvan gezien. En de Nederlandse cultuur is dan weer een schuldcultuur.

ANRandy
ANRandy17 dec. 2011 - 9:48

Toch aardig te zien dat zolang het het alleen om het homostel ging in dit geval, of om autochtonen die lastig gevallen werden in eigen wijken, dit nauwelijks een issue was, en indien wel, er allerlei verklaringen werden gezocht, en zelfs schuld, in dezelfde autochtone omgeving, en de rest van het altijd schuldige Westen. Opeens is de toon in reacties hier nu anders dan eerder bij de doorgaans overwegende apologeten van dit gedrag, en wordt er ook zomaar zonder meer redactioneel aandacht aan besteed, en zelfs eenduidige schande over gesproken, dus zonder de gewoonlijke mitsen maren, en daarbij het zoeken naar excuses voor de doorgaans zo zielige of minstens niet eenduidig schuldige daders, want er blijken ook mensen met dezelfde achtergrond het slachtoffer te zijn, alsof dat niet vaak al zo was, maar nog meer, alsof dat wat zou uitmaken. Schande, inderdaad.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger17 dec. 2011 - 9:48

Het probleem is altijd in Nederland dat je zogenaamd 'politiek correct' nooit het probleem mag benoemen. Je doet dat wel met voetbaltuig, met andere jongeren die relschoppen maar zodra het Marokkanen zijn dan is het opeens not done om het probleem bij naam te benoemen.

Opinius
Opinius17 dec. 2011 - 9:48

die jongeren die van alles terroriseren binnen de samenleving , hebben ouders,opvoeders !!!!

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer17 dec. 2011 - 9:48

Nee die moeten werken opvoeding doet de school daar ligt het probleem ook leerfabrieken waar mensen hun eigenwaarde structureel wordt afgebroken.