Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Na alle protesten is Max de absolute winnaar

  •  
13-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
thumbnail_image2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (58)

LeftFuturist
LeftFuturist15 dec. 2021 - 19:59

Het was gewoon allemaal 1 groot misverstand. Dat was altijd de standaard tekst altijd van boeven in actiefilms uit de jaren 70 maar ook van notoire demagogen. En van alle misverstanden trok Max toevallig aan het kortste eind. Dat ons mooie oranje gevoel ooit tot het niveau van demagogie gebracht zou worden.

LeftFuturist
LeftFuturist14 dec. 2021 - 11:41

Inmiddels heeft Samuel Jackson zich ook al uitgelaten over deze obvious raciale kwestie.

khuat
khuat13 dec. 2021 - 12:37

Mooi dat met Verstappen ook voor het eerst een Belg wereldkampioen bij de Formule 1 is geworden.

3 Reacties
Mark Bonte
Mark Bonte13 dec. 2021 - 14:15

Zoals Obama volgens mensen als jij geen Amerikaan is?

khuat
khuat13 dec. 2021 - 17:47

Bij mijn weten heeft Verstappen een dubbele nationaliteit. Ik beweer niet dat hij geen Nederlander is, maar ook Belg.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2021 - 8:54

Hij is geen Belg maar is daar geboren en heeft daar gewoond. Veel Nederlanders in de grensstreek wonen in België.

Tony Bolloni
Tony Bolloni13 dec. 2021 - 10:58

Live racisme? Je moet je doodschamen voor zo'n uitspraak. Het is je zeker ontgaan dat Hamilton al 7 x wereldkampioen is geweest?

3 Reacties
Tony Bolloni
Tony Bolloni13 dec. 2021 - 15:01

Was bedoeld voor @LeftFuturist

LeftFuturist
LeftFuturist13 dec. 2021 - 21:26

Nee dat is me niet ontgaan. Als blanken dit onder de beste van ons kunnen wat zouden dan met de rest van ons kunnen. Het is echt angstaanjagend. Dat gevoel gaf deze race mij.

Tony Bolloni
Tony Bolloni14 dec. 2021 - 11:14

@LeftFuturist: ik word niet erg wijs uit wat je hierboven zegt. Als jij bedoelt dat wat zondag in de race gebeurd is, is gebeurd omdat Lewis Hamilton zwart is, dan denk ik dat je een beetje in de war bent..,. That's all

Juppé🎗
Juppé🎗13 dec. 2021 - 10:30

Ik heb niet gekeken, maar ben wel geïnteresseerd geraakt door de consternatie en heb het hier in de neutrale media bekeken. De meeste Nederlanders gaan er (mijns inziens ten onrechte)van uit dat dit een sportieve wedstrijd is. Maar dan is het erg wonderlijk dat als iemand vlak voor het eind een straatlengte voor ligt, dat dan zijn tegenstander ineens uitgerust (met nieuwe banden) door de organisatie vlak achter hem wordt neergezet. Nog wonderlijker is dan dat bijna heel Nederland dit heel sportief vindt. Ik zou netjes 12 seconden wachten en dan pas verder gaan.

10 Reacties
ton14024
ton1402413 dec. 2021 - 13:50

Dat heb ik met foebal.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout13 dec. 2021 - 15:33

Discretionaire bevoegdheid van de FIA stewards die ook de laatste ronde tot een race wilde maken. In The Guardian stonden letterlijk duizenden reacties zoals deze. Maar ook dit soort reacties: “Dear Brits, please stop whining,” emails Perter Jensen. “Just to give a little perspective to all the Brits whining about the result: last week, when both drivers went outside the track, only Verstappen was penalised. Last week, when Verstappen tried to give back the lead and Hamilton drove his car into the back of Verstappen’s, Verstappen was penalised. This week, when only Hamilton went outside the tracks and decided not give back the lead, nobody was penalised. So please just stop!” Hamilton werd ook op Silverstone bevoordeeld. ''I kept my line,'' stelde H, toe hij - achter Verstappen - een binnenbocht zo snel nam dat hij Max van het circuit afduwde. Enz. enz. De FIA heeft een beetje een reputatie om het voordeel voor grote merken te laten uitvallen. Vroeger was dat Ferrari. Dit is een trendbreuk.

LeftFuturist
LeftFuturist13 dec. 2021 - 17:13

Er zijn gewoon niet zoveel formule 1 fans hier. Alleen Maximilian adepten. Ruwe bolster blanke pit opgegroeid om te racen en de telg uit Africa van zijn troon te stoten.

Juppé🎗
Juppé🎗13 dec. 2021 - 17:42

@Arjan. Het ging me niet om deze rijders ( het zal me een zorg zij wie er wint)maar om het feit wat je sportief noemt. Ik volg het nooit en wat U toevoegt ondersteunt juist mijn mening dat het geen sport is en de zogenaamde liefhebbers niet weten wat sportief is, dat geldt dus ook voor de Engelse. En die organisatie is er kennelijk ook niet in geslaagd om de regels goed en handhaafbaar te maken. Geldt natuurlijk ook voor dingen als kunstrijden en paardendressuur etc. Maar dat zijn echte jury sporten. Verder is het natuurlijk ecologisch uit de tijd. Die duizenden ‘fans’ hebben natuurlijk heel veel meer kerosine verbrand dan de rijders, maar gaat ook om het voorbeeld. Als je het toch doet, doe het elektrisch.

Jozias2
Jozias213 dec. 2021 - 20:51

@juppe Als je de spelregels niet kent is het een beetje raar om over de spelregels te gaan klagen. Er zijn 22 races en bij elke race (en ook de afgelopen tientallen jaren) is het zo dat bij een safety car de auto’s weer achter elkaar kunnen komen. En ook Hamilton heeft daarvan geprofiteerd bij eerdere races en had de keuze zijn banden te wisselen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 dec. 2021 - 9:01

Jozias Klopt. Hamilton had enkel gehoopt dat de safety car de race zou uitdienen tot aan het eind, dit vanwege het tot twee keer toe niet wisselen van zijn banden waarom Hamilton tot twee keer toe had gevraagd. Het antwoord daarop was tot twee keer toe 'negatief' Dat hij overigens zoveel voorliep had hij te danken aan een aanraking van Verstappen waardoor hij een hele hoek afsneed.

Juppé🎗
Juppé🎗14 dec. 2021 - 9:30

@Jozias… » en had de keuze zijn banden te wisselen. »…..deze keuze had Hamilton nou juist niet volgens de kenners van het blad Equipe. Dan had hij zijn eerste plaats aan Verstappen moeten geven. Uiteraard had hij bij een omgekeerde situatie ook omgekeerd afgelopen dus van persoonlijke voorkeur is hier geen sprake. Daarin heeft U gelijk, net als over mijn spelregel kennis. De laatste F1 race die ik met belangstelling heb bekeken was 35 jaar geleden en toen waren die regels zeker anders. Het zal zijn reden hebben, maar ik vind dit raar. Zeker om als je op die manier heb gewonnen zo manifestant te vieren dat je de beste bent. Ik geneer me al als ik een set win door een netballetje.

Jozias2
Jozias214 dec. 2021 - 11:54

@juppe Hij had wel de keuze maar dan liep hij het risico achter Verstappen te komen als de safety car tot het einde had gereden. Het voordeel van Verstappen was inderdaad dat hij kon anticiperen op de keuze van Hamilton. Maar Hamilton heeft onder andere bij de race op imola juist geprofiteerd van de safety car situatie. Het kampioenschap gaat over het hele seizoen en over het hele seizoen heeft elke coureur soms geluk en soms pech. Nu had Hamilton voor het eerst pech. Dat heeft Verstappen meerdere malen gehad dus overall is hij de terechte winnaar en inderdaad gelden de regels voor iedereen hetzelfde dus dan is het eerlijk.

Juppé🎗
Juppé🎗14 dec. 2021 - 12:52

@Jozias….U komt nu met een tweede geval dat het zo is gelopen en dat neem ik uiteraard gelijk van U aan. U zegt nu dat dat elkaar in een jaar uitmiddelt en het dus niet erg is. Ik vind het een tweede reden om het te veranderen, het is dus geen incident. Laat mensen hun tijdsvoordeel behouden als de race tijdelijk wordt geneutraliseerd en laat iedereen zijn pitstop betalen met de tijd die hij er voor nodig heeft. Dat eerste is met de huidige techniek prima te realiseren, dat kan ik U weer garanderen. Ik neem toch aan dat het gaat om de auto en coureur die het snelste racet en niet om tactische trucjes. Dit allemaal los van of F1 nog wel past in deze eeuw, dat is een andere discussie.

Jozias2
Jozias214 dec. 2021 - 16:16

@juppe Tactiek is nu net wel een belangrijk onderdeel van de race. De procedure dat je bij een safety car je voorsprong kwijt bent is er altijd geweest en is gewoon de standaard regel en niet alleen in de F1. Het is een beetje alsof je voorstelt dat buitenspel afgeschaft moet worden omdat er een doelpunt afgekeurd is en die ploeg tegen de verhoudingen in een wedstrijd verloren heeft.

pahan
pahan13 dec. 2021 - 8:58

Als overtuigd Hamilton fan kon ik de laatste ronde niet blijven zitten. De rest van de aanwezigen schreeuwden hun Max over de finish, wat een hart heeft die man getoond zeg! Die was bereid om dood te gaan. En dat maakte het verschil met Lewis. Terechte uitslag wat mij betreft in die condities. Hoe heeft hij in vredesnaam genoeg benul overgehouden om de wagen op de baan te houden na het inhalen?? Onvoorstelbaar, ik ben benieuwd wat zijn hartslag was op het laatste stuk. Over het handelen van de wedstrijdleiding is het hele seizoen al een hoop te doen. Natuurlijk telt in dit soort landen een mensenleven alleen maar als het een man is en familie van de koning, maar toch wil ik wel eens weten hoe het vrij maken van de baan is gegaan en waarom ze deze gok hebben genomen. Als Lewis zijn innerlijke Gandalf had aangeboord (YOU CANNOT PASS!!!) was dit niet goed afgelopen. Waarom neemt men dat risico? Is commercie dan toch weer belangrijker dan veiligheid? Als de protesten van Mercedes daar helderheid over geven is dat winst. Op de echte winst hebben ze wat mij betreft geen recht, dan had hun rijder zich maar niet als een beginneling in moeten laten halen.

2 Reacties
ton14024
ton1402413 dec. 2021 - 18:32

´´Als overtuigd Hamilton fan kon ik de laatste ronde niet blijven zitten.´ leuk, maar dan ´´dan had hun rijder zich maar niet als een beginneling in moeten laten halen.´´ dit commentaar van een onbenul.

pahan
pahan13 dec. 2021 - 22:34

Prima joh. Maar wel een onbenul met plezier in zijn leven.

LeftFuturist
LeftFuturist13 dec. 2021 - 7:54

Er was live racisme te zien gisteren. Hamilton mocht het in de laatste lap met 4 platte banden opnemen tegen het blanke droomkind Max, de belofte met gloednieuwe banden. Dit terwijl Hamilton de hele tijd voorlag. Er kon hier sprake zijn van voorkennis bij Massi. Wat een afgang dit zeg..

23 Reacties
Ewout Pool
Ewout Pool13 dec. 2021 - 8:37

Gnah, ik neem aan dat je dit ironisch bedoeld? Als er racisme zou meespelen dan was Lewis écht niet achtvoudig wereldkampioen. Mercedes maakte zélf de keuze om geen banden te wisselen en hebben met deze keuze gegokt en verloren. Er kan een hoop worden afgedongen op de keuzes van de Stewards en de FIA, maar niet dat dit voortkomt uit racisme.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine13 dec. 2021 - 8:40

Dit moet satire zijn ;-) (ik heb er niet veel verstand van, maar toevallig een keer gekeken bij familie, en volgens mij was het gewoon de keuze van het team van Hamilton om niet naar binnen te gaan om banden te wisselen. Als je dit wilt framen als racisme van de F1 tov de man die al 7 keer! wereldkampioen is geworden bij de F1 dan heb je een enorme plaat voor je kop)

Eid
Eid13 dec. 2021 - 8:48

Never waste a good crisis. Alles weer terug leiden tot racisme. Wat een triest leven toch.

pahan
pahan13 dec. 2021 - 9:00

In welke linkse toekomst kan je dit verbinden aan racisme?

Starter2
Starter213 dec. 2021 - 9:04

Het droevige is dat je dit ook nog meent.

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 dec. 2021 - 9:05

Nou, nou, nou Als het nu gloednieuwe witte banden waren geweest.....;)

adriek
adriek13 dec. 2021 - 9:15

Gekkie.

Sluwe
Sluwe13 dec. 2021 - 9:41

Zou je mij kunnen uitleggen waarom dit racisme is?

Krek
Krek13 dec. 2021 - 9:45

Racisme? Waarom? Niet elke dubieuze beslissing jegens iemand met een donkere huidskleur heeft racistische motieven. Ook donkere mensen hebben soms gewoon pech of krijgen te maken met onrecht. De beslissing zelf vind ik dubieus, net zoals zovele andere beslissingen eerder dit seizoen. Meestal vielen ze ten nadele van Verstappen uit, ditmaal ten voordele. Grosso modo lijkt mij dat het wereldkampioenschap dan ook naar de juiste persoon is gegaan. Kijk je echter puur naar deze race, dan vind ik de beslissing om Hamilton de plek te laten behouden nadat hij buiten de baan kwam niet juist. Toto Wolff's geklaag over het verdedigen van Perez was pure onzin. De beslissing om slechts een deel van de auto's met een ronde achterstand er tussenuit te halen vind ik twijfelachtig. Ik begrijp waarom voor deze optie gekozen werd. De beslissing ligt ook in de lijn van eerdere beslissingen van Masi, en ik ben blij met de uitslag, maar ik heb alle begrip voor de woede van de Mercedes fans.

KM2
KM213 dec. 2021 - 10:05

Voorkennis van Massi dat Latifi met zijn Williams-Mercedes zou crasen zodat Hamilton met zijn mercedes niet kampioen zou worden? Dus dat het vooropgezet is dat een coureur crasht die voor een team rijdt dat nauwe banden heeft met het verliezende team? Ik heb gisteren genoten van wat jij racisme noemt.

Dehnus
Dehnus13 dec. 2021 - 10:06

Zijn twee steenrijke idiotenet idiote teams achter zich. Alleen op forums vind je racisme in deze discussie. Het is meer triest mannetjeset snelle auto's rijden rondjes. Daarom betwijfel ik ook of jij wel eerlijk bent, en niet probeert een reactie uit te lokken. Je weet hoe racisten reageren en op die manier zieltjes proberen te winnen online. Laat Maxxie en Hammie eerst maar eens normaal belasting betalen. Dan praten we weer.

Middenman
Middenman13 dec. 2021 - 10:27

Je bewijst de strijd tegen het racisme een hele slechte dienst als je overal racisme ziet, zelfs als het er niet is.

Mr Ed
Mr Ed13 dec. 2021 - 10:34

Heeft Sylvana al kamervragen gesteld? De onderste steen moet boven!

Pieterplezier
Pieterplezier13 dec. 2021 - 10:36

Prachtig troll-bericht dit. Als je geen verstand hebt van Formule-1 kun je beter je comments steken in onderwerpen waar je wel een achtergrond bezit.

ton14024
ton1402413 dec. 2021 - 10:43

Dit is sport. Probeer het zelf eens.

manaandezijlijn2
manaandezijlijn213 dec. 2021 - 10:56

Voor mensen die dagelijks de vreselijke gevolgen van racisme ondervinden, is deze reactie wel enorm infantiel!

Wieowie
Wieowie13 dec. 2021 - 11:01

Hamilton kon toch ook gewoon zijn banden wisselen? Dat heeft toch niks met rascisme te maken.

LaBou
LaBou 13 dec. 2021 - 11:21

Werden er dan twee verschillende races tegelijk gereden? Want ik heb een andere race gezien, eentje waarbij de een het risico nam te wisselen en de ander daar te voorzichtig voor was.

Mark Bonte
Mark Bonte13 dec. 2021 - 11:53

Je bent ziek in je hoofd. Maar dat geldt voor meer die in ieder geval van een gekleurd persoon in competitie met een blank persoon achter iedere boom racisten zien. Maar vraag je eens af of die gekleurde mensen er wel op zitten te wachten dat voor hen steeds weer de racismekaart getrokken wordt, of hoe ze erover denken wanneer gekleurde mensen, zelf, in wat voor competitie ook met blanke mensen, steeds maar weer die racismekaart trekken.

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 dec. 2021 - 12:11

Beetje een vreemde beschuldiging dat hier sprake zou zijn van racisme. Leftfuturist voert daar voor exact nul bewijs voor aan.

Nemo2
Nemo213 dec. 2021 - 13:54

Och jé, een samenzweringstheorie, compleet met de obligate racismekaart. Verstappen heeft volgens mij toch ook niet Hamilton er van weerhouden om aan het eind ook nieuwe banden te nemen. Dat was toch echt zijn eigen beslissing en/of die van zijn team.

LeftFuturist
LeftFuturist13 dec. 2021 - 15:51

Mensen de beslissing die masi nam was pas genomen toen alle feiten op tafel lagen. Hij wist dat Max een voordeel had op zijn banden. Lewis had de pitstop al gemist. Die overigens wel de pitstop in wou maar door onbekende redenen niet meer kon. De Britse pers en de broer van Hamilton spreekt er schande van en dit gaat nog een staartje krijgen… Alle smoesjes van hun deden het ook zijn niet echt sportief en dit land onwaardig.

ton14024
ton1402413 dec. 2021 - 18:36

Zijn team liep hem vallen, immers, geen bandenwissel voor Lewis. Dat is geen racisme, dat is wraak.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine13 dec. 2021 - 7:41

Toen ik gisteren na de hond uitlaten nog even over de tv zapte bleef ik even hangen bij de Verstappen koorts op SBS6. En wie zag ik daar, meneer Rutte met trui en petje vrolijk vertellen dat hij net Max had gebeld om hem te feliciteren, dat hij trots was, dat 'we' wereldkampioen waren geworden en wat een gaaf land we hadden. Toen dacht ik, die man heeft het begrepen, die heeft zojuist weer een plus gescoord bij de miljoenen F1 fans in Nederland en kan wel weer een schandaaltje hebben.

5 Reacties
Dehnus
Dehnus13 dec. 2021 - 10:07

Jup, in triest eigenlijk. Maar het werkt en we zien ook nog lang niet van Markie en zijn wappie vrindjes af.

Middenman
Middenman13 dec. 2021 - 10:31

Lastig hé. Los van wat ik van Rutte en de formule 1 vindt, is mijn gevoel al lang dat veel politieke leiders zichzelf te serieus nemen en zich daarmee boven een groot deel van het volk plaatsen.

LaBou
LaBou 13 dec. 2021 - 11:24

Ja, daar zijn dat soort mensen goed in: nooit ook maar iets bijdragen en vervolgens wel zorgen dat je vooraan staat als het succes komt. In het gewone leven noemen we dat: profiteurs.

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 dec. 2021 - 12:16

@sunshine [Toen dacht ik, die man heeft het begrepen, die heeft zojuist weer een plus gescoord bij de miljoenen F1 fans in Nederland en kan wel weer een schandaaltje hebben.] Hoe veel Nederlandse F1 enthousiastelingen zijn er volgens jou met een zodanig lage graad van ontwikkeling dat ze zich ook daadwerkelijk laten misleiden met de kraaltjes en spiegeltjes van sommige politici?

Wieowie
Wieowie13 dec. 2021 - 19:36

Labou: wat een onzin. Kijk eens hoeveel kartbanen er met overheidsgeld zijn aangelegd waar Max op heeft getraind.

Krek
Krek13 dec. 2021 - 7:30

Nog niet. Mercedes heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak met betrekking tot de safety car situatie en het unlappen van - een deel van - de achterblijvers.

3 Reacties
LeftFuturist
LeftFuturist13 dec. 2021 - 7:55

Dit moet gewoon naar een rechtbank buiten de organisatie als je het mij vraagt.

Eid
Eid13 dec. 2021 - 8:49

@left Niemand zal t u vragen....

LeftFuturist
LeftFuturist13 dec. 2021 - 19:43

@Eid Toch gaat Mercedes in hoger beroep en dat stopt niet snel zal ik je zeggen. Ook al heeft masi hier geen zak geld voor gekregen of vond hij dat hij neutraal handelden. Er is eigenlijk geen manier om dat zeker te weten en dat is al vreemd op zich in een finale in de laatste minuten. Waarvan iemand zei dat dit de laatste 10 jaar niet gebeurd is.