Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mysterieuze flits boven Kyiv houdt Oekraïne in zijn greep

  •  
20-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4243 keer bekeken
  •  

Een oogverblindende flits boven Kyiv houdt Oekraïne in zijn greep. Een Russische aanval werd al snel uitgesloten, daarna werd gedacht dat het om een NASA-satelliet ging die uit de lucht was gevallen. Inmiddels lijkt het erop dat het om een meteoriet gaat.

Woensdagavond werd rond 10 uur plots een heldere gloed waargenomen aan de hemel boven de hoofdstad. Het luchtalarm werd erdoor geactiveerd, maar de luchtverdediging trad niet in werking. Hierdoor was al snel duidelijk dat het niet om een raketaanval ging. Maar wat dan wel?

In eerste instantie dacht het Oekraïense leger dat het om een neergestorte satelliet ging. Preciezer, een in 2018 afgedankte satelliet van NASA waarvan wordt verwacht dat hij elk moment op aarde kan storten. Het Amerikaanse ruimteagentschap heeft echter laten weten dat hun satelliet nog steeds in een baan om de aarde draait.

Omdat de flits ook zichtbaar was bij de noorderburen in Belarus, gaat Oekraïne er nu vanuit dat het om een meteoriet gaat die de atmosfeer binnendrong.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.