Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Muzikaal protest tegen snelweg door het bos

  •  
05-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
De Duitse pianist Igor Levit heeft vrijdag een concert gegeven in het bos. Hij deed dat om de milieuactivisten te steunen die in het Dannenröder Forst protesteren tegen de uitbreiding van de A49. De activisten woonden een jaar in boomhutten in het bos om de aanleg van de snelweg te vertragen.
Inmiddels wordt het laatste stukje bos gekapt. Op enkele meters van de plaats waar Levit speelde stond een hek met prikkeldraad. Ook waren er veel agenten op de been om de laatste boomhutten te ontruimen. “Dit bos staat symbool voor zoveel dat moet veranderen”, aldus Levit die drie stukken speelde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Greendutch
Greendutch6 dec. 2020 - 21:57

überhaupt dom om nu nieuwe wegen aan te leggen of te verbreden want over een paar jaar is er minder verkeer, dankzij covid19: kunnen we dat virus ook eens iets goeds verwijten

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland6 dec. 2020 - 12:28

er zijn hier op joop maar wat veel mensen die altijd negatief reageren op activisten beseffen jullie wel dat als het aan jullie gelegen had jullie nu massaal rechteloos en hongerig in de fabrieken stonden te zwoegen?

Poeha
Poeha5 dec. 2020 - 15:57

“ De activisten woonden een jaar in boomhutten in het bos om de aanleg van de snelweg te vertragen.” Ik vraag mij af of de activisten een baan hebben gehad. Ze hebben inboedel geval tijd gehad om de politie te verwonden. https://www.hessenschau.de/panorama/dannenroeder-forst-a49-gegnerin-abgestuerzt-neue-angriffe-auf-polizisten,a49-absturz-100.html “ Bei der Bilanz am Abend hieß es, insgesamt 14 Polizisten seien betroffen. Sie hätten Knalltraumata erlitten oder kleinere Schürfwunden und Prellungen. Alle hätten aber den Dienst fortsetzen können. Insgesamt wurden nach Angaben der Polizei am Samstag 46 Menschen in Gewahrsam genommen. Weiterhin seien 20 Ermittlungs- und 26 Ordnungswidrigkeitenverfahren eingeleitet und 49 Platzverweise ausgesprochen worden.”

4 Reacties
Karl Proudhon
Karl Proudhon5 dec. 2020 - 22:30

`Ik vraag mij af of de activisten een baan hebben gehad.' Een domme kleinburgerlijke oprisping, waarvan je nog blij mag zijn dat die op een progressief platform überhaupt wordt geplaatst.

The Apple
The Apple6 dec. 2020 - 2:54

En dan een muzikaal protest houden, alsof de vogeltjes dáár blij mee zijn.

frankie48
frankie486 dec. 2020 - 9:49

Beste Poeha, En als die activisten geen baan hadden, wat wil je daar dan precies mee gaan zeggen, dat je ze net als jij een bijl in hun handen had moeten gaan geven, en ze daarmee aan het werk had moeten gaan sturen!

Poeha
Poeha6 dec. 2020 - 13:53

Politie agenten verwonden lijkt me in ieder geval het laatste wat ze moeten doen.

frankie48
frankie485 dec. 2020 - 15:12

Ja dat bos wat gekaapt wordt staat ook symbool voor al het volk in de volksbuurten die in en rondom het centrum van veel steden woonden, en die door dezelfde politieke elite daaruit werden verdreven!

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 dec. 2020 - 14:51

Toen ik kind was luisterde ik naar de vara radio die mijn vader altijd had aanstaan . Toen was er al een heleboel heibel rond amelisweerd . Er was zelfs een liedje bij wat ik me nog kan herinneren . Ach ja de vara vroeger. Die zouden geen Baudet uitnodigen bij Sonja Barend

1 Reactie
dezeeuwgerard
dezeeuwgerard6 dec. 2020 - 13:41

Nee, inderdaad. Gelukkig waren we een tijdlang bereid om alle meningen aan te horen. Tegenwoordig ziet het er naar uit dat alleen meningen die voor types als Griezel welgevallig zijn gehoord mogen worden. Fijne wereld is dat. Hebben we nu in Venezuela ook. Je krijgt alleen te eten als je Maduro's mening aanhangt. Wat dat betreft is het bij Joop nog enigszins vrij.