Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Muur van Moeders beschermt nu ook demonstranten in Israël

  •  
27-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wallofmoms
De demonstranten die in Portland, Oregon protesteren tegen racisme en politiegeweld, hebben recent gezelschap gekregen van in het geel geklede moeders. De moeders dienen als menselijk schild die de demonstranten beschermen tegen de politie. De vrouwen die soms zonnebloemen met zich meedragen, zingen teksten als ‘Feds stay clear, Moms are here’ en ‘Hands up, Please don’t shoot me’.
Ook in Israël hebben vrouwen nu het idee van de ‘Wall of Moms’ omarmd. Meer dan duizend vrouwen hebben zich aangemeld om demonstranten te beschermen die protesteren tegen de rechtse premier Banjamin Netanyahu. “Ik zag de wanhoop en ellende van de jonge demonstranten en voelde dat we als moeders moesten reageren”, verklaart een van de initiatiefnemers tegenover Haaretz.
Dit weekend eisten duizenden demonstranten het aftreden van Netanyahu bij diens ambtswoning in Jeruzalem. Elders in het land waren er nog tientallen demonstraties tegen de van corruptie verdachte premier.
De demonstranten verwijten Netanyahu ook dat hij niet goed optreedt tegen de coronacrisis. Het land kent inmiddels meer dan 60.000 bevestigde besmettingen. Deskundigen vinden dat de regering de lockdown te snel weer heeft opgeheven.
Foto: @MacSmiff
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Paul250371
Paul25037128 jul. 2020 - 9:48

Mooi initiatief. Breng het maar op een vreedzame manier thuis bij deze extreem rechtse slachter.

Jaap Job
Jaap Job28 jul. 2020 - 2:38

beetje goedkoop en vooral hypocriet als deze moeders zich niet ook uitspreken voor PLM waar waren de protesten rond de vorming van de huidige regering van israel, die aangekondigd heeft de westelijke jordaanoever de confisqueren ? waarom netanyahu van kritiek leveren op zijn corruptie of gebrek aan corona-contrôle, zonder hem op zijn oorlogsmisdaden jegens de Palestijnen aan te spreken? waar is het gevoel voor universele mensenrechten gebleven?

Lilian Emma
Lilian Emma27 jul. 2020 - 22:36

Deze Netanyahu heeft toch wel meer op zijn kerfstok, toch?? Wat dacht je van al die moorden op Palestijnen ? Deze vent moet sowieso worden vervolgt en veroordeeld ! Maar daar hoor je die Israëliers niet over ...

Ivan61
Ivan6127 jul. 2020 - 18:52

Wanneer gaat hij gevangenis in?

Frans Kwakman
Frans Kwakman27 jul. 2020 - 15:50

De dag dat Netanyahu het veld ruimt zal ik vieren.