Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

'Mumbai-achtige aanslag in Europa verijdeld'

  •  
29-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mumbai_300.jpg
Inlichtingendiensten vernietigen met onbemande vliegtuigen Pakistaanse uitvalsbases
Het verhaal lijkt zo uit de thriller Patriot Games geplukt. Vanaf bases in de Verenigde Staten hebben geheim agenten met op afstand bestuurde onbemande vliegtuigen in Pakistan schuilplaatsen vernietigd van terroristen. Een terreurgroep zou daar bezig zijn met de voorbereiding van grootschalige aanslagen op Europa.
Volgens de berichten in de Britse media zou het gaan om aanslagen in de stijl van het bloedbad dat terroristen in 2008 aanrichtten in de Indiase stad Mumbai. Bij een drie dagen durende terreuraanval vanuit onder meer een luxe hotel kwamen minstens 166 mensen om het leven en raakten honderden gewond.
Europese inlichtingendiensten zinspelen al langer op de mogelijkheid van een dergelijk aanslag. Gisteren nog werd voor de tweede keer in vrij korte tijd, in allerijl de Eiffeltoren ontruimd uit vrees voor een aanslag. Een speurtocht leverde overigens niets op.
Maandag werden bij een vanuit de VS geleide operatie met onbemande vliegtuigen nog vier verdachte terroristen gedood in Pakistan.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

oldambtster
oldambtster29 sep. 2010 - 7:13

Het grappige, kuch, kuch, aan de hele 'war on terror' is dat de VSA zelf nota bene al die terreur eenheden zelf heeft opgeleid. Dat geldt zeker voor Al Qaida, wat zoiets betekend als de basis. Schijnt dat de CIA deze naam zelf verzonnen heeft. Ook de Mudjahedin is getraind door de CIA en werd vanuit de VSA van wapens en munitie voorzien. Jaren later blazen diezelfde Mudjahedin de soldaten van de NAVO op. De 'vrijheidsstrijders' van weleer opgeleid door het vrije Westen is nu hun vijand. Zoals bij veel zaken die bizar en tegenstrijdig lijken kan men zich afvragen: "Wie heeft er belang bij?" Vaak wordt het dan wel duidelijk. Alleen is iets verder nadenken dan 'zwart-wit' wel handig. Als er onverwacht vrede op aarde uit zou breken zou dat betekenen dat de investeerders zich uit de wapenindustrie terug hadden getrokken en deze failliet is gegaan. Achter een schijnbaar absurde complexe werkelijkheid zit vaak een eenvoudige waarheid.

Klaas2
Klaas229 sep. 2010 - 7:13

---[Maandag werden bij een vanuit de VS geleide operatie met onbemande vliegtuigen nog vier verdachte terroristen gedood in Pakistan.]--- We zullen nooit weten van wat er waar is wat de veiligheidsdiensten ons vertellen. Er is geen controle mogelijk, de verdachten zijn gedood. We zullen blind vertrouwen moeten hebben.

AlbertHofmann
AlbertHofmann29 sep. 2010 - 7:13

Gek he....met al die samenwerking tussen inlichtingendiensten die geweldige technologische overheersing en afluistertechnieken zijn ze in staat om de jeuk op de bil van een vermeend terrorist in Pakistan waar te nemen...echter de grote leider Osama Bin Laden blijft maar voortleven...heel frappant.

keroman
keroman29 sep. 2010 - 7:13

De VS hebben destijds geen terreurgroepen getraind maar geld en wapens via de Pakistaanse inlichtingendienst aan de Muhajedin in Afghanistan geleverd. Dit als reactie op de zeer bloederige bezetting door de Socialistische Heilstaat waarbij meer dan 1 miljoen mensen om het leven zijn gekomen en 6 miljoen Afghanen naar o.a. Pakistan zijn gevlucht. Tegen deze brute onderdrukking was destijds vrijwel geen protest uit Europa te horen dit in tegenstelling tot de Amerikaanse 'bezetting' van Afghanistan. De dubbele moraal van onze socialistische mensenvrienden komt ook hier weer fraai aan het licht; alleen woorden tellen, daden niet. Een miljoen mensen ombrengen is niet erg als het maar voor de juiste (theoretische) zaak gebeurd. Pakistan speelt al jaren lang een uiterst dubieuze rol in de regio. De staat heeft er geen leger maar het leger heeft de staat. Onder president Zia Ul Haq werd de islamitisering van het land voortvarend getimuleerd; daar waar het reguliere onderwijs bijzonder slecht of zelf afwezig was vulde madrassas met geld uit de Golfstaten (ja, inderdaad óns oliegeld) het gat in de markt. Bijzonder eng religieus onderwijs dat zich hoofdzakelijk richt uit het van buiten opdreunen van de Koran. De rol van inlichtingendiensten is natuurlijk uitermate zorgwekkend maar wel een logisch antwoord op de a-symetrische oorlog die nu woedt.

AartLiberty
AartLiberty29 sep. 2010 - 7:13

@ Peet van Velzen Heb je het nou nog steeds niet door, dat de media je belazeren? We hadden al eerder een discussie over die 2 terroristen, die zgn. op Schiphol uit het vliegtuig werden gehaald en nu komt men weer met een partij onzin over terroristische acties, die Taliban strijders in Europa willen gaan uitvoeren. De Taliban wil alleen terecht die rovende en moordende Amerikanen en zijn bondgenoten uit Afghanistan en Pakistan weg hebben. Zij hebben niet alleen geen enkele behoefte in Europa aanslagen te gaan plegen, maar ook niet de financiële middelen (tenzij de Mossad wil sponsoren). Zie dit artikel over de oefenterreinen van de USA, NATO en hun bondgenoten: http://aartliberty.blogspot.com/2010/09/amerika-moordt-er-lustig-op-los-in.html

frankie48
frankie4829 sep. 2010 - 7:13

Volgens niet nader gespecificeerde bronnen binnen inlichtingendiensten. De toekomst zal moeten uitwijzen of wij als burgers, wel goed ingelicht worden, of dat ze de angst in stand willen houden. Voorlopig ga ik maar van uit dat ze veel leed hebben weten te voorkomen.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 sep. 2010 - 7:13

"De toekomst zal moeten uitwijzen of wij als burgers, wel goed ingelicht worden, of dat ze de angst in stand willen houden." De betrouwbaarheid van inlichtingen die de diensten verstrekken is wel duidelijk geworden rond de massavernieitigingswapens in Irak, het niet doorgeven van inlichtingen rond Srebrenica door CIA en MI6 aan Nederland en andere voorvallen. Op een schaal van 0 to 10, -10.

[verwijderd]
[verwijderd]29 sep. 2010 - 7:13

Het wordt hoog tijd dat Pakistan die lui zelfs eens stevig gaat aanpakken.

2 Reacties
Klaas2
Klaas229 sep. 2010 - 7:13

---[Het wordt hoog tijd dat Pakistan die lui zelfs eens stevig gaat aanpakken.]---- Ik geloof niet dat de Amerikanen graag overbodig zouden worden. Ze zijn er niet alleen om hun zelfopgeleide terroristen te bestrijden, maar vooral om controle te houden over grondstoffen

Tabari
Tabari29 sep. 2010 - 7:13

Het wordt hoog tijd dat jij zinnige opmerkingen neerzet of, beter nog, helemaal niets als je ergens slecht over ingelicht bent. Harde aanpak zegt ie. Er is nu al een paar jaar een burgeroorlog gaande in Pakistan. http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_North-West_Pakistan

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort29 sep. 2010 - 7:13

Ik geloof er geen donder van. War on terror is terrorisme in zijn puurste vorm. Fear and submission voor politiek gewin. noun 1. the use of violence and threats to intimidate or coerce, esp. for political purposes. 2. the state of fear and submission produced by terrorism or terrorization. 3. a terroristic method of governing or of resisting a government.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen29 sep. 2010 - 7:13

Jij hebt gelijk en ik geloof ook dat de dreiging kan bestaan. Onderschat niet het vermogen van het industrieel militair complex om zowel terrorisme te provoceren (met het heerlijke risico op aanslagen) als de angst gevoelens te bespelen door die politici machtig te houden die de angst als wapen gebruiken.