Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Motoragent met losse handjes slaat vrouw zomaar vol op het gezicht

  •  
07-06-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
530 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-06-07 om 23.10.47
In Capelle aan den IJssel, nabij het winkelcentrum de Koperwiek, heeft een politieagent een vrouw dinsdag vol op het gezicht geslagen. In een video, die online wordt verspreid, is duidelijk te zien dat de vrouw met een andere agent in gesprek is wanneer de motoragent zich met het gesprek bemoeit. Let wel: fysiek met het gesprek bemoeit. Hij duwt haar herhaaldelijk weg, waarna hij haar vol op het gezicht slaat.
Volgens een omstander is de situatie niet uit de hand gelopen, omdat een agent met hond en knuppel zich bij het gezelschap voegde en de vrouw hierop wegliep.
Update 8 juni:
De politie heeft een verklaring naar buiten gebracht. Hieronder te lezen.
" Een 32-jarige man werd dinsdag rond 16.45 uur op de Reigerlaan in Capelle aan den IJssel door vier mannen beroofd van zijn gouden ketting. Hij belde 112 en gaf een signalement door van de berovers. Een groot aantal eenheden stelde in de omgeving een onderzoek in. Nabij winkelcentrum de Koperwiek zagen agenten drie mannen lopen die onder andere qua kleding voldeden aan het doorgegeven signalement. De agenten herkenden de mannen bovendien als personen die eerder voor soortgelijke feiten en geweldsmisdrijven zijn aangehouden. Zij werden staande gehouden voor een gesprek, maar waren direct recalcitrant en voldeden bovendien niet aan wat nou net de bedoeling was: blijven staan. De agenten kregen het vermoeden dat ze er vandoor wilden gaan. Toen een agent één van de staande gehouden mannen belette weg te lopen, keerde deze zich tegen de politie. De 18-jarige Capellenaar werd daarop aangehouden en verzette zich direct. Voor een tweede man die staande was gehouden een reden om de agenten ook aan te vallen. De twee agenten werden door de 17-jarige zo in het nauw gedreven dat ze spoedassistentie van collega’s moesten inroepen. Terwijl ze hun handen vol hadden aan de aanhouding, hinderden zo’n dertig tot veertig omstanders en familieleden de hulpverleners. De agenten merkten dat de aangehouden verdachte zich gesterkt voelde door de bemoeienis van de omstanders, waarbij sommigen zelfs aan de agenten trokken. Dit bleek te gaan om een groep van vijftien personen. Eén van de agenten moest hen wegduwen om een veilige werkruimte te creëren. Dit werkte bij veertien personen. Een vijftiende, een vrouw, bleef hinderen en werd na een aantal nieuwe waarschuwingen om afstand te houden gepepperd en aangehouden. De drie in eerste instantie staande gehouden mannen zitten vast. Hun betrokkenheid bij de overval wordt bekeken. Daarnaast werd de vrouw aangehouden voor belemmering, net als een man die zich niet onbetuigd liet. Veel omstanders hebben de dik twintig minuten durende aanhoudingen gefilmd. Zo circuleert een ingekort fragment al op het internet van een zus van twee aangehouden verdachten. De politie ontvangt graag alle gemaakte opnames. Die kunnen worden geupload via onderstaand tipformulier."
Nabij winkelcentrum de Koperwiek zagen agenten drie mannen lopen die onder andere qua kleding voldeden aan het doorgegeven signalement. De agenten herkenden de mannen bovendien als personen die eerder voor soortgelijke feiten en geweldsmisdrijven zijn aangehouden. Zij werden staande gehouden voor een gesprek, maar waren direct recalcitrant en voldeden bovendien niet aan wat nou net de bedoeling was: blijven staan.
De agenten kregen het vermoeden dat ze er vandoor wilden gaan. Toen een agent één van de staande gehouden mannen belette weg te lopen, keerde deze zich tegen de politie. De 18-jarige Capellenaar werd daarop aangehouden en verzette zich direct. Voor een tweede man die staande was gehouden een reden om de agenten ook aan te vallen. De twee agenten werden door de 17-jarige zo in het nauw gedreven dat ze spoedassistentie van collega’s moesten inroepen.
Terwijl ze hun handen vol hadden aan de aanhouding, hinderden zo’n dertig tot veertig omstanders en familieleden de hulpverleners. De agenten merkten dat de aangehouden verdachte zich gesterkt voelde door de bemoeienis van de omstanders, waarbij sommigen zelfs aan de agenten trokken. Dit bleek te gaan om een groep van vijftien personen.
Eén van de agenten moest hen wegduwen om een veilige werkruimte te creëren. Dit werkte bij veertien personen. Een vijftiende, een vrouw, bleef hinderen en werd na een aantal nieuwe waarschuwingen om afstand te houden gepepperd en aangehouden. De drie in eerste instantie staande gehouden mannen zitten vast. Hun betrokkenheid bij de overval wordt bekeken.
Daarnaast werd de vrouw aangehouden voor belemmering, net als een man die zich niet onbetuigd liet. Veel omstanders hebben de dik twintig minuten durende aanhoudingen gefilmd. Zo circuleert een ingekort fragment al op het internet van een zus van twee aangehouden verdachten. De politie ontvangt graag alle gemaakte opnames. Die kunnen worden geupload via onderstaand tipformulier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.