Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslimleiders bezoeken Auschwitz voor Holocaust-herdenking

  •  
24-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
222 keer bekeken
  •  
EO-8-H2XkAAaAPf
Een delegatie van islamitische religieuze leiders heeft Auschwitz bezocht voor een holocaust-herdenking. De delegatie bestond uit 62 moslims, waaronder 25 prominente religieuze leiders uit meer dan 24 landen, samen met leden van het Amerikaans Joods Comité.
De delegatie bezocht Auschwitz 4 dagen voor de viering van de bevrijding van het kamp door Sovjet-strijdkrachten, inmiddels 75 jaar geleden.
De secretaris-generaal van de ‘Moslim World League’, Mohammad al-Issa, noemde het “zowel een heilige plicht als een diepe eer”. De in Mekka gevestigde organisatie, die ernaar streeft de ‘tolerante principes’ van de islam te presenteren, plaatste beelden van het bezoek op Twitter.
Op vrijdag bezoeken leden van de delegatie het museum voor de geschiedenis van Poolse joden (POLIN) in Warschau en wonen daar islamitische en joodse religieuze diensten bij.
Wereldleiders sloegen alarm over het oplevende antisemitisme, toen zij zich donderdag verzamelden bij het nationale Holocaust Memorial in Israël om de bevrijding van het nazi-vernietigingskamp te herdenken.
De Israëlische premier Netanyahu en de Amerikaanse vice-president Pence hekelden Iran in hun toespraken op het World Holocaust Forum. Ze beschuldigden Iran van hondsdol antisemitisme en de vernietiging van Israël. Putin en Macron beloofden het toenemend antisemitisme in eigen land te bestrijden.
De Duitse president Frank-Walter Steinmeier zei tijdens de conferentie in het herdenkingscentrum van Yad Vashem dat hij zijn hoofd buigt voor het “grootste verdriet voor de ergste misdaad in de geschiedenis van de mensheid” begaan door zijn landgenoten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.