Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslimleerlingen voor 'terrorist' uitgescholden door docenten

  •  
03-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
mt
Het politiseren en normaliseren van moslimhaat door politici als Geert Wilders en Donald Trump werkt door in de samenleving. Het aantal gewelddadige incidenten tegen islamitische personen en instellingen neemt toe, zowel hier als in Duitsland en Frankrijk. Ook scholen blijven niet verschoond van anti-islamitische sentimenten. Zo bleek vorig jaar uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting dat 61 procent van docenten  recentelijk getuige was geweest van moslimdiscriminatie in de klas. Maar niet alleen de leerlingen laten hun onderbuik spreken, ook docenten blijken zich racistisch uit te laten tegen moslimleerlingen.
Waleed Abushaaban (12), een uiterst goede leerling van First Colony Middle School in Sugar Land Texas, was met zijn klas Bend It Like Beckham  aan het kijken toen hij in lachen uitbarste. Zijn docent zei daarop:
"Ik zou maar niet lachen als ik jou was."
Toen Abushaaban daarop vroeg waarom niet, was het antwoord:
"Omdat we allemaal denken dat je een terrorist bent."
De docent is geschorst , maar de leerling wordt sinds het incident zwaar gepest door zijn medeleerlingen. Een Britse leraar verloor eerder dit jaar nog haar baan, nadat ze een protesterende leerling die net gestraft was voor praten in de de klas, toebeet:
"Ik onderhandel niet met terroristen."
De lerares weigerde vervolgens excuses aan te bieden aan de jongen van 12 met een moslimachtergrond. Maria Valdes, een lerares in de Amerikaanse staat Florida, kreeg slechts een tik op de vingers nadat ze een 14-jarige leerling uit een moslimgezin herhaaldelijk voor ‘terrorista’ uitmaakte in de klas. Toen de leerling de klas binnenkwam in een capuchontrui, zei Valdes:
"Daar heb je de kopvod-Taliban. "
En even later:
"Oké Taliban, wat is het antwoord?"
De leerling diende een klacht in, waarna de lerares vijf dagen werd geschorst en een diversiteitstraining moest volgen.
Dat deze docenten het kennelijk normaal vonden om dergelijke taal uit te slaan tegen leerlingen is niet eens zo heel vreemd, als je bedenkt dat de 14-jarige scholier Ahmed Mohamed vorig jaar nog geboeid werd afgevoerd, nadat hij voor een wetenschapstentoonstelling een zelfgemaakte klok mee naar school had genomen. De scholier werd ervan beschuldigd een bom te willen maken.
Afbeelding: screenshot Mathilda
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.