Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslima's belaagd door islamhaters

  •  
09-01-2015
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
450 keer bekeken
  •  
moslima_300.jpg
Golf van haat overspoelt Nederlandse vrouwen: 'Nooit gedacht dat ik dit ooit zou mee maken. Nooit.'
Nederlandse moslima’s worden zonder enige aanleiding aangevallen door islamhaters. Twee van hen werden op Amsterdam Centraal met bier overgoten. Een redacteur van de Kleurrijke Lijst werd uitgescholden in de supermarkt. Een moslima werd geweigerd bij het openbaar vervoer. Weer een ander kreeg op straat verwensingen naar het hoofd geslingerd en daarna nog een belerend vingertje van iemand die zogenaamd te hulp schoot. Op Facebook zijn steeds meer verhalen te lezen over uitbarstingen van moslimhaat.
De daders lijken hun woede over de terreur in Parijs af te wentelen op willekeurige moslima’s. Noor El doet haar relaas op Facebook , een verhaal dat ze telefonisch aan Joop bevestigt. 
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou mee maken. Nooit. (…) Dit is de eerste keer dat ik op zo een vernederende manier te maken heb gekregen met racisme. En dat op Amsterdam Centraal. Ik ben HE-LE-MAAL flabbergasted. 
Ze vertelt hoe ze in de trein met een haar onbekende Marokkaans-Nederlandse vrouw gezellig aan de praat raakte en vervolgens bij het verlaten van de wagon werden uitgescholden door een man die hen dood wenste en ‘terroristen’ noemde.
Ik liep weg en vroeg of hij normaal wilde doen. Vervolgens liep hij tot mijn grote opluchting weg maar rende erna toch op mij af en gooit ie zijn hele blikje bier over mij en de dame die ik pas leerde kennen heen. Nat stonden we daar, hoofddoekken onder het bier. Mensen om ons heen, waaronder moslims, deden niks. Niemand kwam voor ons op. Maar het hield niet op. “HET WORDT EENS TIJD DAT JE BOEKJE VERBRAND WORDT EN JE JE DOEKJE AF MOET DOEN, MAROKKAAN.” Op dat moment kwam een Surinaamse man tussen ons in staan aangezien het escaleerde en deze onmenselijke gozer mij wilde slaan.
De man droop daarna af en Noor El heeft aangifte gedaan maar ze is ook geschokt door het feit dat op de enkeling na geen van de omstanders ingreep. En ze is boos op de terroristen die dit soort reacties in gang zetten. De dader was volgens haar niet dronken.
RTEmagicC_448f64e5cb.jpg
Op dezelfde dag werd een andere moslima ook al getrakteerd op een uitbarsting van moslimhaat. Malika Ouacha, redacteur bij de Kleurrijke Lijst, werd belaagd tijdens het boodschappen doen in een supermarkt:
Voor mensen zoals de meneer vandaag in de Albert Heijn die het heel gewoon vond om schreeuwend de uitspraak ‘ga weg’ naar m’n hoofd te gooien:  Parijs is hier zo’n 600km vandaan en ik draag geen Kalasjnikov. 
Ze sprak de man aan en vroeg of hij misschien een probleem had maar de man weigerde verder iets te zeggen. Ook zij is er van geschrokken dat niemand haar te hulp kwam. In het programma Dichtbij Nederland deed ze vrijdagavond haar relaas (luister vanaf 24:30)
Een andere moslima moest het een dag eerder ontgelden in Amsterdam:
Zo, mijn allereerste “Hey F*kking k*nkermoslim dat je bent!” naar mijn hoofd gesmeten gekregen van een langsfietsende holbewoner. Gewoon hier in Amsterdam. Een andere niet-moslim kwam mij toegestormd om zijn excuses voor het juist voorgevallen gebeuren aan te bieden. Ik zei hem dat ik niet geloof in het geforceerd verantwoording moeten afleggen voor andermans bekrompenheid. Hij voelde zich alsnog verplicht om mij enigszins gerust te stellen want “afstand nemen lucht op en vermijdt onnodige generalisatie, zouden jullie ook eens moeten doen”, knipoogt hij mij nog even na.  SobhanaAllah, ik ben niet zo van het verdrinken in een slachtofferrol maar mag ik even hardop zuchten want.. zucht!
In reacties op de Facebook-berichten worden nog meer onverkwikkelijke voorvallen gemeld. Zo vertelt een moslima uit Alkmaar:  Ik maakte een paar uur geleden ook wat mee in de winkel werd zomaar uitgescholden.
Een vrouw uit Rotterdam werd gediscrimineerd en uitgescholden bij het ov-bedrijf RET:
Ik heb vandaag ook iets meegemaakt meneer achter de balie van de RET wou mij niet helpen en zij dat ik maar moest opdonderen, Vroeg vervolgens meneer bent u boos?? Waarop hij antwoorden JAA op de islam!!! Ik was echt in shok en heb zoiets nog NOOIt mee gemaakt!
Een ander schrijft:
Hier vandaag ook was een rij bij de apotheek voor ons stond nog een dame (buitenlandse moslima) en mn moeder en ik er achter .. ergens tussen de rij schreeuwde een vrouw dat wij buitenlanders moesten oprotten .. apotheek was bang dat het ging escaleren en besloot onze medicatie thuis te brengen ..niemand die je helpt ze staren je gewoon aan alsof je een buitenaardse wezen bent .. wat een gezeik om moedeloos van te worden .. leef en laat leven
cc-foto: Wikimedia

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.