Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslima aangevallen bij bushalte door islamhaatster

  •  
26-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
322 keer bekeken
  •  
vrouw
//
Een racistische vrouw valt een Turkse vrouw uit het niets aan! Laten we hier mee stoppen allemaal! geen racisme ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, godsdienst, huidskleur of achtergrond! Verschil moet er juist zijn!GEWOON KAPPEN NOU PUNT!
Posted by MAROC MEDIA on Saturday, March 26, 2016
Op Facebook is een video opgedoken van een vrouw die een jonge Turkse moslima aanvalt omdat ze een hoofddoek draagt.
Betul Yücesan zat zaterdagmiddag rond lunchtijd in Zutphen bij de bushalte als de vrouw aan komt fietsen en begint te schelden. “Ik ben trots op m’n geloof,” zegt Betul in reactie. “Ik geloof het met al die aanslagen van IS”, zegt de islamhaatster.
Dan wordt de vrouw handtastelijk en moet de moslima zich verdedigen. Dat lukt maar de islamhaatster zet daarna opnieuw de aanval in. Een voorbijganger komt tussenbeide. “Ik zeg alleen maar dat ze geen hoofddoek op moet. Dat hoeft toch niet”, zegt de aanvalster die een labiele indruk maakt. “Dat mag zij weten hè” zegt de voorbijganger in een poging de aanvalster Nederlandse waarden bij te brengen maar dat maakt geen indruk. De aanvalster roept nog iets over “tegen ons”.
De moslima zegt dat ze aangifte gaat doen.

Meer over:

leven, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.