Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Moslima aangevallen bij bushalte door islamhaatster

  •  
26-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrouw
//
Een racistische vrouw valt een Turkse vrouw uit het niets aan! Laten we hier mee stoppen allemaal! geen racisme ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, godsdienst, huidskleur of achtergrond! Verschil moet er juist zijn!GEWOON KAPPEN NOU PUNT!
Posted by MAROC MEDIA on Saturday, March 26, 2016
Op Facebook is een video opgedoken van een vrouw die een jonge Turkse moslima aanvalt omdat ze een hoofddoek draagt.
Betul Yücesan zat zaterdagmiddag rond lunchtijd in Zutphen bij de bushalte als de vrouw aan komt fietsen en begint te schelden. “Ik ben trots op m’n geloof,” zegt Betul in reactie. “Ik geloof het met al die aanslagen van IS”, zegt de islamhaatster.
Dan wordt de vrouw handtastelijk en moet de moslima zich verdedigen. Dat lukt maar de islamhaatster zet daarna opnieuw de aanval in. Een voorbijganger komt tussenbeide. “Ik zeg alleen maar dat ze geen hoofddoek op moet. Dat hoeft toch niet”, zegt de aanvalster die een labiele indruk maakt. “Dat mag zij weten hè” zegt de voorbijganger in een poging de aanvalster Nederlandse waarden bij te brengen maar dat maakt geen indruk. De aanvalster roept nog iets over “tegen ons”.
De moslima zegt dat ze aangifte gaat doen.

Meer over:

leven, racisme, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (140)

Indisch4ever
Indisch4ever30 mrt. 2016 - 21:10

http://demet.nl/watch.php?vid=225db0334 Er is nog een stukje van de film gepubliceerd. De dame op de fiets is irritant en ze roept agressie op. Twee mannen grijpen in en proberen haar tot rede te brengen. Ergens maakt ze een aangedane indruk op het eind.

Ulltrafox
Ulltrafox30 mrt. 2016 - 21:00

Tja....jammer voor dat meisje. Maar laat dan ook zien dat je als jong mooi ding niet in een moslimwijk kan lopen zonder te worden lastig gevallen omdat men dus duidelijk niet-moslima erbij loopt.. Gewoon googelen zou ik zeggen. En ja er zijn ergere gevallen, waarvan er hier eentje die natuuurlijk het nieuws of journaal niet mag halen he? http://www.dailymail.co.uk/news/article-3437252/Twelve-men-repeatedly-gang-raped-abused-vulnerable-teenage-schoolgirl-saw-utterly-worthless-jailed-total-140-YEARS.html Ja je leest het goed....de moslim advocaat van de 12 heren vond dat het meisje zelf schuld had aan deze situatie.

Freeman2
Freeman229 mrt. 2016 - 6:28

Deze Zutphenaarse wil zeker als boegbeeld voor de fietsersmentaliteit gaan fungeren.

MarinusCalamari
MarinusCalamari28 mrt. 2016 - 16:20

@Zandb [[[Schaamt u zich dan bv voor hooligans? Voor Wilders c.s.? Voor mensen die luid en duidelijk discrimineren? Ik kan u namelijk heel makkelijk kwalijk nemen dat u dat niet doet en zelfs dat u dat nooit zult doen. Nou en? ]]] Maar ik ben dus geen Christen meer, daar heb ik heel rigoureus afstand van genomen. Mensen mogen wat mij betreft moslim blijven hoor, maar dan moeten ze niet moeilijk doen als ik daar bepaalde ideeën bij heb.

1 Reactie
Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 20:40

U begrijpt volgens mij het punt niet: Gaat u er akkoord mee, dat ik u in het openbaar aanspreek omdat ik vind dat u zich dient te schamen voor iets wat andere mensen doen of voor iets wat u helemaal zelf mag weten? En dat u daar dan niet moeilijk over moet doen?

Mark Gh
Mark Gh28 mrt. 2016 - 14:45

Was het een Turkse of een Nederlandse moslima? Gezien dat ze in het Nederlands antwoordde vermoed ik het tweede. Maakt voor de schandaligheid van deze actie niet uit, maar gewoon uit interesse.

2 Reacties
AnthonyB
AnthonyB28 mrt. 2016 - 17:27

Turkse. Op haar instagram is geen woord nederlands te lezen, zodoende

Mark Gh
Mark Gh28 mrt. 2016 - 19:07

Ok, zal wel op vakantie zijn geweest ofzo dan.

Verlichte Liesbeth
Verlichte Liesbeth28 mrt. 2016 - 11:50

Beste Johann, Iemand onverlicht noemen is ook niet bepaald een deugdelijk argument...

Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 11:03

Ik zou graag zien dat Joop.nl hier een vervolg aan vastknoopt, zodat we het vervolg van de aangifte en het verhaal van de aanvalster kunnen lezen. Lijkt me interessant om te zien wat voor haar de reden was. Ik hoop wel dat dit niet weer in de vergetelheid raakt zoals die vorige aanvallen op moslim-dames die uiteindelijk niet waar bleken te zijn of in elk geval niet konden worden aangetoond. Wat dat betreft zou ik ook graag die twee moslim-broeders weer eens voor de 'microfoon' krijgen die indertijd een uitgebreid en diepgravend onderzoek zijn gestart na de vermeende mishandeling van een 'zuster'. Met veel bravour aangekondigd, maar nooit meer wat van gehoord.

2 Reacties
AnthonyB
AnthonyB28 mrt. 2016 - 12:48

"Muserref heeft aangifte gedaan bij de politie van discriminatie en het geweld dat haar is aangedaan." "Er is online veel kritiek op het filmpje van mensen die vinden dat de film maar een deel van de gebeurtenis laat zien. De 26-jarige Muserref zegt dat ze slechts een deel van de film in een besloten groep op Sociale Media heeft gegooid, maar dat het daar was verwijderd, maar dat enkele personen het hadden opgeslagen en elders hadden gepubliceerd. Op sommige Facebookpagina’s is de film al meer dan een half miljoen keer bekeken binnen een dag. “Ik heb nog niet eens de kans gehad om rustig te zitten en na te denken over wat er vandaag is gebeurd en wat het met mij heeft gedaan. Ik heb begrepen dat het veel heeft losgemaakt op sociale media. Ik wil er rustig voor gaan zitten morgen en mijn verhaal uitschrijven en de hele film, die ongeveer 3 minuten duurt, dan publiceren”." Bovenstaand is van eergister, ben benieuwd naar het hele verhaal.........als dat ooit komt

Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 13:58

@AnthonyB Rustig afwachten. Ik kan me voorstellen dat zo'n voorval een behoorlijke indruk op iemand maakt en ook de commotie die daarna ontstaat, is natuurlijk overweldigend. Dan kan ik me goed voorstellen dat je even de tijd wilt nemen om de zaken rustig te overdenken, emoties te laten betijen en op papier te zetten.

Overdeweg
Overdeweg28 mrt. 2016 - 0:17

Dat Moslims zich nu nog voor hun geloof zouden kunnen schamen, na alles wat we mee gemaakt hebben geloof ik absoluut niet dat dat nog mogelijk is.

5 Reacties
Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 8:33

Schaamt u zich dan bv voor hooligans? Voor Wilders c.s.? Voor mensen die luid en duidelijk discrimineren? Ik kan u namelijk heel makkelijk kwalijk nemen dat u dat niet doet en zelfs dat u dat nooit zult doen. Nou en?

Overdeweg
Overdeweg28 mrt. 2016 - 14:29

Ik erger mij vaak aan dergelijke lieden. Maar ik schaam mij vaak diep voor voor de politieke 'correcte' elite die ons systematisch blijven voorliegen en hen die daar niet in mee willen gaan per definitie voor rotte vis uit maken.

Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 15:14

Overdeweg: Ik ga niet in uw simplificatie van de werkelijkheid die u schetst in uw beeld van "de politiek correcte elite". Dus... ik maak u per definitie uit voor rotte vis? U bent toch wel helemaal lekker, daar van boven? Maar u gaat niet in op het feit, dat u mensen die u niet kent, kwalijk neemt dat ze zich niet schamen (hoe weet u dat ze zich niet schamen) voor hun geloof, ja zelfs dat u het onmogelijk acht dat ze zich ooit kunnen schamen voor hun geloof. En dat alleen maar omdat u vindt, dàt ze zich moeten schamen. Terwijl ik u met een voorbeeld laat zien, hoe idioot dat is!

Overdeweg
Overdeweg28 mrt. 2016 - 15:39

Ze zijn in ieder geval niet hypocriet en daar heb ik toch wel een zekere 'bewondering' voor.

Ulltrafox
Ulltrafox30 mrt. 2016 - 21:05

precies....ik zou me ook schamen. Een heel natuurlijke reactie toch? En als ik de Koran ook eens echt ging lezen dan zou ik me nog meer gaan schamen.

Doppernia
Doppernia27 mrt. 2016 - 20:38

Het antisemitisme viert hoogtij in Nederland. Doet me denken aan de poging tot doodslag van een Joods bejaard echtpaar door een stel allochtonen enige tijd geleden in Amsterdam. Ging in dat geval ook puur om een antisemitische hate crime, gezien de uitspraken van de overvallers die overduidelijk hintten op de joodse afkomst van de slachtoffers. Verschrikkelijk dit soort mensen. Ik hoop dat in beide gevallen de daders worden opgepakt en streng worden gestraft.

Verlichte Liesbeth
Verlichte Liesbeth27 mrt. 2016 - 16:20

Beste Hafez, jij vindt me misschien niet verlicht, maar ik kan wel beter spellen :)

2 Reacties
Dunya2
Dunya227 mrt. 2016 - 18:35

Van alles wat je zegt, blijkt het tegendeel.

johannn2
johannn228 mrt. 2016 - 9:24

Liesbeth, Iemand aanvallen op zijn taalfouten is het argument van de argumentloze. .

rbakels
rbakels27 mrt. 2016 - 15:54

Wilders moet hier rechtstreeks voor verantwoordelijk worden gesteld. Met niet aflatende ijver heeft hij geprobeerd ons allemaal te indoctrineren dat alle islam vreselijk is en dat het dragen van een hoofddoek ongepast is. Ik denk dat het tijd is voor een nieuwe grondrecht: iedereen heeft het recht zich in de openbare ruime te kleden zoals hij wil. Tenzij dat onzedelijk is (naaktloperij), of de omgeving op het verkeerde been zet (uniformen). Ongezonde kleding moet niet worden verboden. Mij zag de politie voor demente bejaarde aan omdat ik s'nachts door de regen liep met open jas. Nee, koud was het niet.

5 Reacties
trotsopnederland
trotsopnederland27 mrt. 2016 - 16:21

Je hoeft het hem maar te vragen hoor, dan neemt ie er afstand van. Niet meer dan normaal toch, ohhh wacht ff.....

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович27 mrt. 2016 - 16:45

Wilders hier verantwoordelijkheid voor nemen? Misschien moet je ff naar de islam fundamentalisten kijken. Wilders heeft maar 1 partij punt, als je dit punt weg neemt blijft er niks over. Maar dit punt is zo'n groot probleem in onze samenleving dat niet ff opgelost is en al helemaal niet als mensen weg blijven kijken

crumb2
crumb227 mrt. 2016 - 16:52

Eigenaardig toch hoe mensen van inzicht kunnen verschillen. Ik zie juist helemaal geen probleem met naaktloperij, wat is daar verkeerd of "onzedelijk" aan ? De meeste mensen werden naakt geboren en gaan ook naakt dood. Maar je halsstarrig blijven hullen in een dracht die veel mensen (begrijpelijkerwijs) associëren met dood en verderf, onverwachte ontploffingen en oud testamentische rigiditeit/onverdraagzaamheid, vind u geen probleem !

Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 8:16

Crumb; in hoeverre moet ik rekening houden met iets wat andere mensen begrijpelijkerwijs associëren met het één of ander? In onze samenleving hebben we godbetert vastgelegd dat we niet naakt mogen lopen. Maar hoeveel mensen vinden dat nu echt een probleem? Dat mensen Nazi-symbolen dragen, hebben we afgesproken, dat doen we niet. Dat associëren we met een organisatie die verantwoordelijk is voor de dood van 5.000.000.000. Joden en nog "een paar" andere slachtoffers. Maar dat mensen een hoofddoek dragen, daar is niets over afgesproken. En waarom zouden we, als iemand met die hoofddoek duidelijk maakt dat iemand moslim is (of vindt dat zoiets leuk staat of omdat de wind het kapsel ruïneert)? En dat we daarmee weinig meer weten dan dat die hetzelfde geloof aanhangt als mensen die erge dingen doen. Te vergelijken - maar dan veel minder erg natuurlijk - met iemand die des zondags de mis bezoekt, terwijl er geloofsgenoten (ook ((vooral?)) leidinggevende) zijn die zich vreselijk mis-dragen.

GeertvanDuinen
GeertvanDuinen31 mrt. 2016 - 9:23

Waarom Wilders wel verantwoordelijk stellen voor dit soort daden en moslims niet voor de aanslagen die in de naam van hun religie gepleegd worden, beetje twee maten meten dit.

crumb2
crumb227 mrt. 2016 - 15:30

Het is verbazingwekkend dat dit soort voorvallen niet vaker gebeuren. Maar ja, de angst zit er goed in.

Hugh Jizzler
Hugh Jizzler27 mrt. 2016 - 14:56

In tegenstelling tot de islam heeft de PVV wel een zelfreinigend vermogen. Vrijwel alle rotte PVV appels zijn inmiddels al uit de partij gebonjourd.

3 Reacties
rbakels
rbakels27 mrt. 2016 - 15:54

Weet u het zeker???

Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 16:09

Geen idee waarom u dat hier vermeldt. Onzin is het wel: De islam is een religie en geen partij of een vereniging met leden o.i.d. Verder is er nog nooit iemand de partij uitgebonjourd; de PVV ken maar één lid.

KnorretjeBig
KnorretjeBig27 mrt. 2016 - 19:53

@ Hugh Jizzler De islam heeft zeker een zelfreinigend vermogen. Alleen niet één die u wenselijk acht. In Saoedi Arabië worden mensen die bepaalde regels overtreden een stuk ingekort.

voxpopuli2
voxpopuli227 mrt. 2016 - 14:47

Wat mensen vergeten is dat na het naar buiten komen van het misbruik in de katholieke kerk er massaal werd opgezegd door gelovigen. Inmiddels moeten de bisdommen fuseren , bezuinigen en gaan weer terug naar de harde kern, ook daar troffen de gelovigen geen blaam maar gsven een fors signaal af naar de religieuze leiders. Nu ben ik benieuwd hoe dat nu zit bij de salafisten en soennieten en sjiieten en alavieten. Spreken die daar nu ook de voorganger aan op dit soort problematiek of verhardt de zaak meer.

3 Reacties
Meta Foor
Meta Foor27 mrt. 2016 - 17:35

je kunt niet ''uit een moskee uittreden'' ; je kunt er wel uitgezet worden , maar dan moet je het wel erg bomt gemaakt hebben

janwijn
janwijn28 mrt. 2016 - 9:26

Je kunt wanneer je gedoopt bent niet uit de katholieke kerk treden. Eenmaal gedoopt dan ben je voor Rome tot je dood katholiek. Zo is het ook bij moslims: geboren uit moslimouders of bekeerd dan kom je er net als bij een tattoo er nooit meer vanaf, Mekka blijft je baas.

erwinnijhof
erwinnijhof28 mrt. 2016 - 12:31

@pendelaar Hier informatie van de katholieke kerk zelf hoe je je uit kunt schrijven. Hartstikke simpel. Katholiek zijn is gewoon een keus, zoals het hoort te zijn. http://www.rkkerk.nl/info.php?id=23 Als moslim kun je je geloof natuurlijk ook gewoon vaarwel zeggen, enige probleem is dat je dan wel eens te maken zou kunnen krijgen met eerwraak.

Moeder Pietje
Moeder Pietje27 mrt. 2016 - 13:43

Alsof dit exemplarisch voor de gemiddelde Islam criticus.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 15:41

En wie beweert dat dan, dat dit exemplarisch zou zijn voor de "gemiddelde islamcriticus"?

Common Sense
Common Sense27 mrt. 2016 - 12:58

Misschien eerst maar eens het hele verhaal afwachten eer er verstrekkende conclusies worden getrokken? Zo was er vorige week een bericht over een onschuldige man die op de bushalte stond met zijn dochter en pardoes door de politie in zijn been werd geschoten. Later bleek het een gezochte terrorist die een willekeurige passant als menselijk schild gebruikte. Geen rectificatie en de suggestie van wild om zich heen schietende politie blijft hangen.

2 Reacties
Buzzer
Buzzer27 mrt. 2016 - 13:51

Helemaal mee eens, de lezers worden wel gevoed met allerlei onzin door de redactie zo neergezet om in het frame te passen, een correctie op valse suggesties kan je wel vergeten. ( net zoals deze reactie waarschijnlijk niet geplaatst gaat worden)

Nico de Mus
Nico de Mus27 mrt. 2016 - 16:49

@Buzzer 27 maart 2016 at 15:51@ !!( net zoals deze reactie waarschijnlijk niet geplaatst gaat worden) !! Je hebt geluk, vraag mij zelf ook vaak af waarom een reaktie niet geplaatst wordt. en andere die vol haat zitten naar pvv stemmers wel.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete27 mrt. 2016 - 12:29

We weten niet wat er vooraf is gegaan maar de kans is zeer aannemelijk dat de moslima ook heeft geprovoceerd. Ik vind sowieso het dragen van een hoofddoek anno nu in het westen een provocatie; dat is een symbool van conservatisme net als IS een conservatieve versie van Islam aanhangt. Het zijn juist de moslima's in het westen die IS kunnen verslaan; als ze en masse hun hoofddoek afwerpen en zeggen dat ze Islam de rug toekeren zolang IS doorgaat met moorden in naam van Islam; moet je eens kijken hoe snel ze verdampen; nu krijgen ze door het stilzwijgen van de diverse islamitsche gemeenschappen steun in de rug. Ik ben echter bang dat moslims onmachtig zijn; het zijn tenslotte "onderworpenen" die ook nog eens tot het bot verdeeld zijn langs tribale en religieuze lijnen.

16 Reacties
Contramine
Contramine27 mrt. 2016 - 13:57

Waarom is het zeer aannemelijk dat deze moslima geprovoceerd heeft? In de volgende zin geef je zelf al het antwoord"mijn vooroordelen zitten zo in elkaar. Ik vond die oproep van Lysistrata in de komedie van Aristofanes veel creatiever - met je knickname komen deze associaties nu eenmaal gemakkelijk boven: zij vroeg de vrouwen van beide oorlogvoerende partijen hun mannen seks te weigeren tot er vrede was gesloten.

Acid Prune
Acid Prune27 mrt. 2016 - 14:51

[We weten niet wat er vooraf is gegaan maar de kans is zeer aannemelijk dat de moslima ook heeft geprovoceerd] zeer zeker ; ze droeg in het openbaar een hoofddoekje, die mensen is echt niets heilig :P

Arie Roos
Arie Roos27 mrt. 2016 - 15:12

[Ik vind sowieso het dragen van een hoofddoek anno nu in het westen een provocatie; dat is een symbool van conservatisme net als IS een conservatieve versie van Islam aanhangt. ] . Gelukkig leven we in een vrij land, waarin bekrompen mannetjes hun kledingeisen niet kunnen opdringen aan anderen.

Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 16:03

Phoenix; hoe u een hoofddoek ervaart mag u lekker helemaal zelf weten. Ik mag van mensen als u ook vinden wat ik wil. Verder kunnen u en ik daar weinig mee. Als u echter moslims als "onderworpenen" gaat omschrijven in de betekenis dat ze onmachtig zijn, dan gaat u wel over de schreef. Vrijwillig geloven in iets - je onderwerpen aan iets van een god - betekent natuurlijk bij lange na niet, dat je jezelf onmachtig maakt, dat je onmachtig bent. Vele gelovigen laten dat elke dag weer zien.

RationeleBurger
RationeleBurger27 mrt. 2016 - 16:06

@Arie, [Gelukkig leven we in een vrij land, waarin bekrompen mannetjes hun kledingeisen niet kunnen opdringen aan anderen.] Maar de vader, broer, andere familie, religieuze groep en onzichtbare man in de wolken, wel. Want dat is gelukkig wel 'vrijheid'...

insignia
insignia27 mrt. 2016 - 18:01

Geprovoceerd? De aanvalster heeft de fiets nog ter hand, zo te zien net afgestapt om haar actie te gaan plegen. Het is echt te zot dat deze dwaas zoiets doet. Ik hoop dat het vervolg van dit verhaal op Joop komt. Wat zou de straf zijn? 100 uur burgerdienst?

Bertus4
Bertus427 mrt. 2016 - 21:29

Met onderworperen bedoeld hij volgens mij onderworpen aan de islam. Het woord Islam betekent namelijk ook onderwerping volgens diverse bronnen. Die hoofddoek is op zich geen heel groot probleem, maar toch raar dat een symbool zoals dit door iedereen beschermt wordt van alle kritiek terwijl dezelfde personen het fascistisch enz. zullen vinden als je een Nederlandse vlag bijvoorbeeld op je jas zou dragen. Waar komt die politiek correcte drang vandaan om aan de ene kant alles goed te praten, terwijl we als het over onze eigen cultuur gaat we aan het rellen zijn om het uiterlijk van barbies enz. aan te passen?

Arie Roos
Arie Roos28 mrt. 2016 - 5:30

[Maar de vader, broer, andere familie, religieuze groep en onzichtbare man in de wolken, wel. ] . Ehm ... nee ? Nogmaals, we leven in een vrij land. Wie heeft jou wijsgemaakt dat er Nederlandse wetten bestaan, die familie laten bepalen want mensen moeten dragen ?

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 7:48

@ Arie Roos " Gelukkig leven we in een vrij land, waarin bekrompen mannetjes hun kledingeisen niet kunnen opdringen aan anderen. " Onder welke steen kom jij vandaan? Het multiculturalisme heeft het juist mogelijk genaakt dat bekrompen mannetjes hun kledingeisen -en meer- kunnen opleggen aan hun vrouwen. Nog even dan kunnen deze bekrompen mannetjes ook middels de shaira rechtbanken -net als in Engeland- hun vrouwen anders behandelen.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 7:53

@ ZandB In uw antwoord over mijn gebruik van het woord onderworpenen laat u blijken erg weinig over Islam te weten. Het onderwerpingsaspect is een van de zaken waardoor Islam zich zo moeilijk kan ontwikkelen en aansluiting kan vinden in deze tijd. Wordt regelmatig over geschreven in de islamitische wereld; valt niet zo op want de roeptoeters overheersen.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 8:02

De aanvalster had een goed punt; er is nergens in de Koran iets te vinden over het dragen van hoofddoeken; het wordt vanuit de heilige geschriften niet verplicht. Het dragen van een hoofddoek wordt alleen verplicht door conservatieven en extremisten. Door de hoofddoek af te doen maak je een statement tegen conservatisme en extremisme. Zoals ik al eerder betoog: als dit massaal zou gebeuren dan zet je scherpslijpers IS in hun hemd. Door hem op te houden steun je impliciet het conservatisme en extremisme. Als je dan vervolgens ook nog eens zegt dat je trots bent op je geloof terwijl er net een aanslag is gepleegd vanuit je geloof provoceer je.

Haastig
Haastig28 mrt. 2016 - 8:22

Arie Roos 27 maart 2016 at 17:12 "Gelukkig leven we in een vrij land, waarin bekrompen mannetjes hun kledingeisen niet kunnen opdringen aan anderen." Mwaw, volgens mij kunnen ze dat wel. Naakt rondlopen wordt in de regel niet zo gewaardeerd, dat lijkt me dus een behoorlijke kledingeis. Je kruisloze broek zal net zo min als je openstaande gulp worden goedgekeurd. We hebben dus echt al bekrompen mannentjes met kleding eisen die niet alleen bepalen dàt je iets aanmoet, maar ook wat niet, en hoe wel.

Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 8:30

Phoenix: 1. Iemand die "aanvalt" heeft zelden een goed punt. 2. Waarom iemand preceis een hoofddoek draagt, dat kan alleen diegene die de hoofddoek draagt bepalen. Als ik u al kan gaan "aanvallen" als ik vind dat u geen hoed mag dragen...... 3. Aan dat "onderwerpen", daaraan kent u maar één zeer negatieve allesomvattende betekenis toe. Terwijl het kan variëren van "anderen dwingen tot onderwerpen - een dictatuur - en zichzelf willoos onderwerpen tot zich verantwoordelijk voelende mensen die zelf bepalen in hoeverre ze zich willen - en in de praktijk vaak - kunnen onderwerpen; zo willen heel veel mensen zich graag onderwerpen aan de Tien Geboden al levert dat in de praktijk de nodige problemen op! Ik zal niet ontkennen, zoals u meent dat ik wel doe, dat het "onderwerpen" binnen de islam veel te vaak de vorm aanneemt van een "dictatuur". Vandaar dat ik dan ook zo duidelij stellingen neem de mensen (Wilders c.s.) die menen dat een "andere dictatuur" de oplossing van dat probleem vormt.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 9:40

@ ZandB Als u mij aanvalt als ik een hoed zou dragen zou dat vreemd zijn; als wordt aangevallen als ik een nazi uniform dragen zou dat niet zo vreemd zijn in het licht van het leed dat de nazi's hebben veroorzaakt. De extreme islam zorgt voor veel leed in de wereld hedentendage; het dragen vn een symbool die op zijn minst raakvlakken heeft met deze conservatieve islam kan agressie oproepen; is niet zo heel vreemd. Dat aanvallers per definitie geen goed punt hebben is raaskal; hadden de geaileerden geen goed punt tijdens WW2? Er zijn heel wat bevrijdingsoorlogen geweest; er zijn heel wat regimes aangevallen die absoluut fout waren.

RationeleBurger
RationeleBurger28 mrt. 2016 - 10:34

[Ehm … nee ? Nogmaals, we leven in een vrij land. Wie heeft jou wijsgemaakt dat er Nederlandse wetten bestaan, die familie laten bepalen want mensen moeten dragen ?] Wat moet dat makkelijk leven zijn zeg. Als je iets niet in één oogopslag ziet, dan is het er niet. Net als het Stockholmsyndroom. Dat is geen psychologische aandoening, nee die slachtoffers zijn écht dol op de daders. Groepsdruk en psychologische druk vanuit religie zijn ook dwangmiddelen, Arie. Maar op de ene of andere manier moeten we zulke waanzin maar accepteren wanneer het uit naam van een religie plaatsvindt.

Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 15:23

Phoenix; in Nederland heeft "de hoed" de waarde van "de hoofddoek". Als het vreemd is om iemand aan te vallen omdat die een hoed draagt, is het dat ook, als je iemand aanvalt die een hoofddoek draagt. U moet goed verschil maken tussen een ideologie en een religie. Het Nazisme is een ideologie net als IS of een PVV. De islam op zichzelf is een religie, totdat aangetoond is dat iemand er een ideologie van heeft gemaakt. Een hoofddoek kan dus een teken van het belijden van een ideologie zijn maar ook een teken van het belijden van een religie. Aan de buitenkant kunt u dat niet zien dus houd op met dat gezwets. ps: Ik bedoel iemand die aanvalt om een hoofddoek. Ik heb het inderdaad niet over bijvoorbeeld de geallieerden.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 12:21

Het meisje met hoofddoek heeft aan een mediakanaal (DutchTurks) uitgelegd wat er aan de hand was. Ze werd aangesproken op het feit dat ze een hoofddoek droeg in verband met IS. Alles was de schuld van IS en dat ze een hoofddoek droeg. Het meisje gebaarde dat de oudere vrouw verder moest fietsen en als ze niet op zou houden dat ze zou beginnen met filmen. De oudere vrouw bleef doorgaan waarop de het meisje is begonnen met filmen. Het meisje verklaart dat daarop de vrouw begon te trekken en te slaan. Het meisje duwt de oudere vrouw van zich af. Er komen vier (Hollandse) mannen af op het geduw en getrek. Ze beschermen het meisje en manen de oudere vrouw om weg te gaan.

2 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose28 mrt. 2016 - 0:30

@Hafez Als ik het artikel mag geloven heeft ze aangifte gedaan van discriminatie en geweld. (bron DutchTurks)

Haastig
Haastig28 mrt. 2016 - 17:07

kapitanlaipose 27 maart 2016 at 14:21 Enig idee waar de vrouw een greep naar deed (in de eerste beelden)? Het lijkt in eerste instantie niet de hoofddoek te zijn, daarvoor is het perspectief verkeerd, immers, je zou dan verwachten dat de hand van de vrouw boven de camera zou komen, terwijl ze nu een stuk lager duikt (kniehoogte). Pas nadat ze van de grond op staat en zombie-wise op de moslima af gaat, gaat ze voor het hoofddoekje.

remmerik2
remmerik227 mrt. 2016 - 10:34

De kunst om monsters te verslaan is om zelf geen monster te worden!

1 Reactie
Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 8:44

Als u niet leest Knorretje Big, dan wordt het weel moeilijk: Ik noem uw bijdrage onnozel. En ik leg uit waarom. Als u zelf daaruit concludeert dat u "dus" onnozel BENT, kan ik u niet tegenhouden. Maar ik vind dat niet. Idem de reactie van Meta Foor: Ik heb het over de bijdragen die hij/zij levert. Meestal ook nog verklaar ik daarin waarom ik die niet zo vind bijdragen aan een discussie! Meta Foor komt niet verder dan een onberedeneerd wegzetten van mij als mens: "Een bijzit zonder eigen mening." Tja. Ik bekritiseer bijdragen omdat dit een discussiesite is; willen mensen geen weerwoord op wat ze schrijven, laat ze dan naar een andere site gaan. Ik incasseer nogal eens een weerwoord, dat terecht of onterecht gegeven wordt.

Meta Foor
Meta Foor27 mrt. 2016 - 9:44

nou, ik heb eens op die maroc side gekeken ... word je ook niet vrolijk van

9 Reacties
Bartje822
Bartje82227 mrt. 2016 - 10:52

Ook goedemorgen, lekker geslapen?

voxpopuli2
voxpopuli227 mrt. 2016 - 10:56

Juist , je kan beter niet kijken op die sites, GeenStijl, maroc.nl , wij blijven hier, etc allemaal polariserend. Overigens vind ik het prima dat mensen met hun geloof te koop lopen. Dan weet je precies met wie je te doen hebt.

Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 11:41

Ik word ook nooit vrolijk van uw bijdragen.

Acid Prune
Acid Prune27 mrt. 2016 - 15:05

En hiermee wilt u zeggen?

KnorretjeBig
KnorretjeBig27 mrt. 2016 - 15:06

@Zandb "Ik word ook nooit vrolijk van uw bijdragen." Als ik sommige reacties op uw bijdragen lees heeft u een grotere probleem dan Meta Foor.

Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 16:40

Vaak neem ik de moeite om te laten zien dat ik grote moeite heb met de bijdragen van Meta Foor. Dit keer heb ik gekozen om de onnozelheid van haar opmerking te pareren met een nog onnozeler opmerking. In de hoop dat..... Maar dan is er altijd weer een Knorretje Big die een zo mogelijk nog onnozeler duit in het zakje moet doen: Volgens u heb ik een groter probleem dan Meta Foor. Afgezien van het "nou en..." gehalte, wat moeten zinnige mensen met dergelijk cryptiek? Of wilt u alleen maar een vervelende opmerking maken?

Meta Foor
Meta Foor27 mrt. 2016 - 17:19

@allen beetje zielig die zandb ; een bijzit zonder eigen mening; gewoon negeren

KnorretjeBig
KnorretjeBig27 mrt. 2016 - 18:18

@Zandb Lees u eerst maar eens de kritieken van meerdere personen op uw bijdragen aan deze site maar eens door voordat u mij onnozel noemt. Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren.

Zandb
Zandb28 mrt. 2016 - 15:25

Als u niet leest Knorretje Big, dan wordt het weel moeilijk: Ik noem uw bijdrage onnozel. En ik leg uit waarom. Als u zelf daaruit concludeert dat u “dus” onnozel BENT, kan ik u niet tegenhouden. Maar ik vind dat niet. Idem de reactie van Meta Foor: Ik heb het over de bijdragen die hij/zij levert. Meestal ook nog verklaar ik daarin waarom ik die niet zo vind bijdragen aan een discussie! Meta Foor komt niet verder dan een onberedeneerd wegzetten van mij als mens: “Een bijzit zonder eigen mening.” Tja. Ik bekritiseer bijdragen omdat dit een discussiesite is; willen mensen geen weerwoord op wat ze schrijven, laat ze dan naar een andere site gaan. Ik incasseer nogal eens een weerwoord, dat terecht of onterecht gegeven wordt.

Frank Straathoff
Frank Straathoff27 mrt. 2016 - 9:40

Wat zou de aanleiding zijn geweest? Dit filmpje laat zien dat 'Opsporing Verzocht' geen juist etnisch beeld van de samenleving geeft. Het zijn niet alleen maar 1e 2e 3e generatie jonge mannen met van buitenlandse komaf die de hoofdrollen op mogen eisen. Deze blanke mevrouw mag er ter tegengewicht zo tussen wat mij betreft.

2 Reacties
voxpopuli2
voxpopuli227 mrt. 2016 - 10:59

Is er al aangifte gedaan ? Volgens mij is deze mevrouw eenvoudig op te sporen. Er is bewijs, plaats is bekend, aanleiding nog niet. Maar dat wordt wel duidelijk tzt. Alleen als de aanleiding net iets anders was dan heeft de aangeefster een probleem. Onderzoeksvaardigheden vind ik

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 13:03

Frank, Ja, deze mevrouw moet ook nog integreren. .

Savanne Rotsmoel
Savanne Rotsmoel27 mrt. 2016 - 9:01

Interessant. Nu heeft opeens niemand behoefte aan context. Wat is hieraan vooraf gegaan? We hoeven het niet te weten, want racisme! Na de recente zelfmoordaanslagen hield men hier nog lang een slag om de arm of het wel om moslimextremisten zou gaan: laten we nog even wachten, we hebben nog niet alle informatie. Een schril en veelzeggend contrast.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 11:46

Ik lees hier mensen die meer informatie willen om te kunnen bepalen of de ene mevrouw schuld treft, dan wel de andere. Dus juist om te kunnen bepalen wie hier nu "racistisch" is. (Trouwens, hier is geen sprake van racisme; wel van belediging of discriminatie.)

Freeman2
Freeman227 mrt. 2016 - 8:16

Heb ik in Duitsland posters met de gezichten van extreem-rechtsen op de lantaarnpalen opgeplakt gezien met onderschrift - "Dit zijn de extreem-rechtsen onder ons". Weet ik niet of dit in Nederland wettelijk toegestaan is doch de foto met het gezicht van deze haatster op de lantaarnpalen in Zutpen opplakken, lijkt me beter dan de aangifte, in praktische zin.

3 Reacties
Freeman2
Freeman227 mrt. 2016 - 10:53

Dacht ik dat we gewoon het voorbeeld van meer ontwikkelde landen mogen als voorbeeld gebruiken.

Acid Prune
Acid Prune27 mrt. 2016 - 11:38

Ik denk dat we in Nederland gewoon spiegels op die palen kunnen plakken . Lijkt me tevens niet illegaal al weet je maar nooit in een land waar je niet eens in je eigen kroeg mag roken .

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 13:13

Freeman, De schandpaal was in de middeleeuwen al heel effectief. Tegenwoordig hebben we trouwens schandpalen zoals twitter. Schandpalen zijn afgeschaft. Ze laten iemand ook in zijn privéleven geen enkele uitwijkmogelijkheid meer. Het achtervolgt iemand overal, waar hij/zij ook is, komt, tot in diens huis toe, geen ontkomen aan. Het brengt iemand tot wanhoop, het is een directe psychische bedreiging. Privacy, een persoonlijke bestaansruimte, is van levensnoodzaak. Iemand gek maken en tot zelfmoord drijven is in strijd met ons rechtssysteem. Vandaar ook, dat rechtbankverslagen niet de volle naam van de verdachte vermelden. Een volksgericht is rechtstreeks in strijd met het recht. Geen foto's ophangen dus, ondanks of beter gezegd juist vanwege het bewezen effect. .

Joop Schouten
Joop Schouten27 mrt. 2016 - 7:37

Die is van de pot gerukt.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco27 mrt. 2016 - 13:48

Precies.

peterh2
peterh227 mrt. 2016 - 7:25

Ben benieuwd wat ervoor gebeurd is...

1 Reactie
johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 13:17

Deze vrouw zou vijftig jaar geleden zelf met een hoofddoek over straat zijn gegaan. .

Bernie2
Bernie227 mrt. 2016 - 6:36

Enge kopvodderrukker aan het werk. Het Verzet van Wilders. Zoals de blonde haatzaaier dat graag ziet: "Haat jij de islam ook? Kom dan met mij meedoen." Deze PVV'ster heeft het goed begrepen. Walgelijk.

4 Reacties
kindval
kindval27 mrt. 2016 - 9:37

"Deze PVV’ster heeft het goed begrepen. Walgelijk." Bedenkelijk soort reaktie...Wilders heeft steeds duidelijk gemaakt dat hij tegen het gebruik van geweld is. Maar dat weet u zelf wsch ook wel. Kortom een staaltje goedkope stemmingmakerij. In dat opzicht lijkt u wel wat op Wilders.

Nico de Mus
Nico de Mus27 mrt. 2016 - 9:41

!!Deze PVV’ster heeft het goed begrepen. Walgelijk! Was je erbij? je kent haar? moet je een PVV`er zijn om dit te doen. kan net zo goed een sp ster zijn hoor.

Acid Prune
Acid Prune27 mrt. 2016 - 11:39

Yep Wilders staat te juichen !

insignia
insignia27 mrt. 2016 - 20:18

@nicodemus - als de dame bij de SP hoort, zit ze bij de verkeerde partij. Wat ze zou stemmen is natuurlijk geheim maar haar woorden komen mij redelijk bekend voor.....

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 3:31

Dat het filmpje zo plotseling begint, kennelijk na het begin van de actie, maakt het voor mij juist authentieker. De filmende had pas aanleiding om te gaan filmen toen die vrouw al behoorlijk op dreef was en de filmende begreep wat er gebeurde. Overigens brengt dit mij op het idee, dat ook bij de integratie in dit land een cursus zelfverdediging op zijn plaats zou zijn. .

1 Reactie
Doppert2
Doppert227 mrt. 2016 - 12:40

Overigens brengt dit mij op het idee, dat ook bij de integratie in dit land een cursus zelfverdediging op zijn plaats zou zijn. Oh, maar die zijn er al heel lang hoor. Noemen ze kickbokscursussen en bepaalde groeperingen maken daar graag gebruik van.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*27 mrt. 2016 - 1:33

Goedendag. Sorry hoor, maar waar zijn onze MP en onze vice-premier, met hun steuntjes in de rug, gewoon via goede en mooie woorden, in deze chaotische tijden, na de vreselijke incidenten in Brussel deze week, voor en richting alle goede burgers van Nederland, met o.a. alle goede Nederlandse moslims (= nog altijd de grote meerderheid, gelukkig maar), net zoals Barack Obama blijkbaar onlangs gedaan heeft, ik vraag me af. Dat is in eerste instantie toch hun taak, als leiders van dit land. Maar dan wie ben ik?. Een heel fijn Paasweekend.

BasVV
BasVV27 mrt. 2016 - 1:29

Ik kan me niet voorstellen dat die vrouw op de fiets gestopt is voor een meisje met een hoofddoekje. Dan kun je wel constant stoppen. Wat is er werkelijk gebeurd.

2 Reacties
joopxxx
joopxxx27 mrt. 2016 - 11:18

"Ik kan me niet voorstellen" nou das dan jou probleem.

BasVV
BasVV27 mrt. 2016 - 12:50

joop: Er verschijnen vaker filmpjes die ter plekke zijn gemaakt. Vaak is het probleem dat mensen pas gaan filmen als er daadwerkelijk wat gebeurd. Daarmee mis je de aanleiding. En is het ook lastig tot niet te beoordelen of de handelingen tijdens de gebeurtenissen terecht of onterecht waren. Simpelweg omdat er maar halve informatie is.

Common Sense
Common Sense27 mrt. 2016 - 0:20

Dank voor dit genuanceerde schrijven, hetgeen de polarisatie zeker niet zal verergeren, ahum.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 16:17

U vindt dat het meisje met de hoofddoek zich dit maar moest laten welgevallen? Want ja, dat heeft wel "polarisatie" tot gevolg in de vorm van deze zeer objectieve berichtgeving.

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович27 mrt. 2016 - 0:20

Ik wel erg nieuwsgierig wat er aan de opnamen vooraf ging. De aanleiding word niet getoond. De dame op de fiets lijkt niet echt tot de harde kern van de NVU toe behoren. Wat ik zie is een oudere dame die halverwege het filmpje opstaat en duidelijk is aangeslagen (rode plekken in het gezicht).

Verlichte Liesbeth
Verlichte Liesbeth26 mrt. 2016 - 22:19

We leven in een vrij land. Zelfhaat mag. Ik zou zeggen: doek de hoofddoek op, maar sommige vrouwen laten zich graag afdekken...

6 Reacties
johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 1:29

Liesbeth, We leven hier inderdaad in een land dat zo vrij is, zo vrij dat we een hoofddoek mogen dragen, en ook zo vrij dat ook jouw schunnige toespelingen hier niet verboden zijn. .

Albert Einstein
Albert Einstein27 mrt. 2016 - 10:47

Hafez, Wat een onzin. De verlichting was gewoon tegen religie. punt. Je moet niet alles in termen van tolerantie framen. Dat is een goedkoop en grijsgedraaid argument waar je alle kanten mee op kunt.

remmerik2
remmerik227 mrt. 2016 - 10:54

Het is misschien niet verlicht wat hier gezegd wordt maar ik denk niet dat ze bedoeld dat de hoofddoek 'verboden moet worden'. Dat is iets aan moslima's om dat zelf te doen. Achter dit soort rituelen gaan echter wel dogma's schuil die niet passen in ons westerse waarden systeem die kunnen leiden tot gestoorde denkbeelden wat vervolgens kan leiden , en dat bewijst de huidige tijd, tot extremisme. Vanuit deze gedachte kan ik het 'opdoeken van hoofddoeken' goed begrijpen, extremisme komt niet uit de lucht vallen maar is het gevolg van het waardensysteem van veel moslims in de wereld.

Zandb
Zandb27 mrt. 2016 - 16:30

Verlichte Liesbeth kan de hoofddoek alleen maar zien als een teken van zelfhaat. Dat ze vervolgens grootmoedig toelaat dat mensen zichzelf haten is niet meer van belang. Haar idiote stelling is al een feit: "Iedereen die een hoofddoek draagt haat zichzelf." En als dat het enige was..... Ze weet ook nog, dat vrouwen dat ook nog niet uit zichzelf doen; ze "laten zich ook nog eens afdekken". Sneu.

NatureTravel
NatureTravel27 mrt. 2016 - 20:36

Erg kort door de bocht Hafez. Tolerantie komt niet uit een boek of ander geloofsschrift, het zit in jezelf. Uw reactie geeft uitsluitend aan dat wij die tolerantie niet bij u hoeven te zoeken, meer toegevoegde waarde heeft het in mijn ogen niet.

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 21:06

Albert, De Verlichting had wel wat meer om het lijf dan anti-religie. Daar kunnen we met atheïsme wel toe. De Verlichting had de godsdienst niet nodig om te floreren. Vrijdenken en oa. de wetenschap zijn daar voortbrengselen van. De verlichting van Liesbeth waar Hafez op wijst is ook een product van de Verlichting. De uitvinding van het elektrisch licht verschaft haar nu haar schemerlamp. .

kapitanlaipose
kapitanlaipose26 mrt. 2016 - 21:19

Dit is natuurlijk een "bezorgde burger". Als het een Marokkaanse vrouw was die een joodse of een blond meisje vanwege geloof of ras fysiek aan het lastig vallen was dan was de wereld te klein geweest. Dan had Wilders aan de bel getrokken, lag het aan de islamitische cultuur en gebrekkige integratie. Het is echter een blanke vrouw die een Turkse moslima aanvalt. Dan spreken we over een verwarde individu. Of we spreken over een bezorgde burger. Dit debiele gedrag wordt dan nooit breder getrokken naar de gehele Nederlandse cultuur. Om de cognitieve dissonantie grens nog verder te trekken wordt vervolgens de Linkse Kerk, de grachtengordel en in het bijzonder de PvdA de schuld gegeven van dit voorbeeldje van moslimfobie.

6 Reacties
aburrido
aburrido26 mrt. 2016 - 23:43

Wat u in uw eerste alinea schrijft gebeurt dagelijks.. Waarschijnlijk woont u niet in 1 van de 4 grote steden. Selectieve blindheid?

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 1:26

Timwitten, Het begin, zo je wilt de aanleiding is inderdaad niet in beeld. En dat geeft jou kennelijk de vrijheid om die zelf op zeer tendentieuze en misselijkmakende manier in te vullen. Dat zegt meer over jou en jouw gedachtegoed dan over elk van de betrokkenen in dit filmpje. .

adriek
adriek27 mrt. 2016 - 7:35

@Timwitten - zo'n moslim-meisje-met-hoofddoek bij een bushalte is natuurlijk een onacceptabele provocatie. Zo'n meisje hoort binnen te zitten. Heel terecht dat de vrouw op de fiets haar probeert te grijpen. De man die tussenbeide kwam is natuurlijk zo'n linksche gutmensch die ons land om wil vormen tot kalifaat. Als binnenkort de grote blonde leider aan de macht komt weet hij wel raad met zulke types die onze vrijheid verkwanselen! Dan zullen we eens zien wat vrijheid is!

H.Witte
H.Witte27 mrt. 2016 - 10:26

Timwitten wie of wat er werkelijk achter je schuil gaat weet ik niet, maar de inhoud van al je commentaren is niet alleen altijd zeer eenzijdig, maar is ook steeds weer nadrukkelijk een bestendiging van de negatieve gevoelens die er in onze samenleving t.o.v. de Islam (en links). Je komt me steeds weer voor als een door de PVV ingehuurde spreekbuis of als synoniem voor een PVV-Kamerlid of misschien Wilders zelf wel. Jouw commentaren kan ik niet anders duiden dan een grote afkeer jegens de Moslimmens en tegen links. Weet dan dat je, door je altijd zo negatief en destructief op te stellen ten overstaan van de Islam en tegelijkertijd naar links, je sommige van de lezers wellicht aanleiding geeft om nadrukkelijk afstand van jouw haatopstelling, te nemen, beslist niet vereenzelvigd willen worden met zulk een intolerante houding dat zij juist naar links trekken. Prima, wat mij betreft. Je opmerking dat hier de Moslima wel geprovoceerd zal hebben is werkelijk misselijkmakend. De mevrouw die van haar fiets stapt duid ik als iemand die oprecht boos is over de aanslagen in Brussel en aan die boosheid op uiterst ongelukkige wijze uiting geeft. Ik zie hier niet perse PVV-achtig gedrag in.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 12:24

@Hafez Dat zou best kunnen. Ik heb het vermoeden dat je niet helemaal begrijpt wat cognitieve dissonantie is. Het staat je vrij om uit te leggen waar ik het niet goed heb gezien.

Paul250371
Paul25037127 mrt. 2016 - 22:59

Niets tegen in te brengen. Als dit een Marokkaan was geweest dan hadden er met andere mate gemeten geworden door de bezorgde heren ter verdediging van onze Joods Christelijke Verlichte cultuur. Of weggepraat met de simpele argumentatie van de Aburrido"s onder ons: zij doen het veel meer. Dus deze dame stond in haar recht en straks heeft ze nog een lekke band ook.

LodeHere
LodeHere26 mrt. 2016 - 21:19

Het is heel naar voor een moslima wanneer ze zo wordt aangevallen. Ook andersom wanneer moslim jongeren meisjes lastig vallen en namen noemen. Ook voor homo's is het heel naar in elkaar geslagen te worden. Er is vaak een groot gebrek aan liefde. Het lijkt gebrek aan liefde voor de ander, maar dat is projectie van onderbewuste zelf-haat. Enkel de ware liefde voor jezelf en je naaste zal dit nare probleem oplossen. Zo wordt het ook uitgelegd in deze vandaag gepubliceerde hoopgevende boodschap: "The nightmare of worldwide poverty, conflict, and suffering will cease." https://johnsmallman2.wordpress.com/2016/03/25/the-nightmare-of-worldwide-poverty-conflict-and-suffering-will-cease/#comment-19004

3 Reacties
Stientje2
Stientje227 mrt. 2016 - 9:01

Met "liefde" heeft dit alles niet te maken. Acceptatie, belangstelling voor geloof en interesse tonen, maar dan wél zonder geweld. Vraag je zelf eens af waaróm je geagiteerd raakt.

LodeHere
LodeHere27 mrt. 2016 - 11:16

Beste Stientje, acceptatie en belangstelling voor geloof heeft alles met liefde te maken. Want moslims geloven dat Allah de Barmhartige is, zo staat het in 113 van de 114 soera's in de Koran. En een liefdeloze barmhartigheid bestaat niet, noch een onbarmhartige liefde. En christenen geloven dat God liefde is, want zo staat het in de bijbel. Dus acceptatie van en belangstelling voor een ander is op liefde gebaseerd. En datzelfde geldt ook jegens jezelf. Je kunt enkel met een ander delen wat je voor jezelf al hebt, dus ook echte liefde. En de liefdevolle erkenning dat je in wezen de Liefde bent, en dat je naaste dat ook is. Hoe verborgen het ook mag zijn achter een masker van haat. Vandaar de Gulden Regel, en het bidden voor je naasten, dat ook zij tot het ware geluk mogen komen van Zelf-kennis. Want dat is de kennis van God.

Stientje2
Stientje227 mrt. 2016 - 12:36

Waarschijnlijk mijn reactie niet goed begrepen. Liefde heeft alleen met gevoelens te maken van mens tot mens. Ik heb daar geen Bijbel of Koran voor nodig. Ook geen God of Mohamed. Het is jammer dat U zich v.w.b. "Liefde", zich afhankelijk opstelt van een persoon of geschrift. Stel, U bent niet gelovig, wat dan? Bent U dan plotseling een mens zonder liefde en haat? Aardig dat U voor mij wilt bidden. Het zal echter GEEN effect hebben, al bent U daar nog zo van overtuigd! Ik wens U veel wijsheid.

[verwijderd]
[verwijderd]26 mrt. 2016 - 21:11

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Coen Annijas
Coen Annijas26 mrt. 2016 - 23:58

Mooi hoe je vraagt en zoekt naar context, maar met de woorden:"zal waarschijnlijk onheus bejegend zijn" jezelf tegenspreekt en je vooringenomenheid duidelijk is. Ik weet ook niet hoe het zit.De mevrouw met het kort pittig kapsel zet wel duidelijk de aanval in!

Haastig
Haastig27 mrt. 2016 - 11:47

@Timwitten De fiets-vrouw doet een uithaal, het lijkt of ze iets wil afpakken. Aangezien ze niets zegt in de trant van "geef terug", lijkt het toch echt alsof zij simpelweg fout zit: je hebt immers van andere mensen en hun spullen af te blijven. Al ben ik inderdaad ook benieuwd wat een vooraf ging, waar ze een grijp naar deed en wat ze op het laatst zegt.

DejanSalomon
DejanSalomon26 mrt. 2016 - 20:57

Zeker niet het eerste voorbeeld en helaas vast niet de laatste... Ik denk dat de jongedame zichzelf de moeite kan besparen om aangifte te doen, maar de mevrouw met haar fiets zou zich kapot moeten schamen voor dit gedrag.

6 Reacties
johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 3:23

Dejan, Maar dat doet ze niet, dat schamen. Want dit gedrag en dit "gedachtegoed" (gezondheid!) is sinds meneer Wilders legitiem en salonfähig geworden. Deze mevrouw voelt zich dan ook duidelijk gerechtvaardigd in haar gedrag. .

Nico de Mus
Nico de Mus27 mrt. 2016 - 7:02

!!zich kapot moeten schamen voor dit gedrag!! Waarom en welk gedrag? Er moet vanuit die moslimvrouw iets geroepen zijn ,die vrouw op die fiets gaat niet zo maar iemand met een hoofdoek aanvallen,want dan komt ze aan niks anders meer toe. vrouw op de fiets lijkt mij ook geen vechtersbaas.

AnthonyB
AnthonyB27 mrt. 2016 - 10:12

In het fragment roept de moslima dat ze aangifte gaat doen, ik hoop het, dan zal er meer duidelijk worden over al dan niet de aanleiding. Zijn in verleden al meerdere gevallen geweest waarin gezegd werd aangifte te gaan doen maar puntje bij paaltje gebeurde dat dan niet. Kan me het geval herrinneren van ene Noor die beweerde op amsterdam cs aangevallen te zijn, zou ook aangifte doen. Toen bleek dat bij aangifte de camerabeelden bekeken zouden worden is er toch maar geen aangifte gedaan.

Buzzer
Buzzer27 mrt. 2016 - 10:13

@Hafez hopelijk doet ze inderdaad aangifte en komt de echte aap uit de mouw.

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 mrt. 2016 - 0:39

@Nico de mus De jonge vrouw moet natuurlijk iets geroepen hebben. De oudere blanke vrouw valt niet zomaar uit het niets aan. Zo zijn blanke niet-moslims namelijk niet. Dus hier volgt automatisch uit dat de jonge moslima wel geprovoceerd moet hebben. Zo zijn 'ze' nou eenmaal. Hoe krom kan je in je denken zijn vraag ik me dan af als je dit met droge ogen durft te beweren.

Nico de Mus
Nico de Mus28 mrt. 2016 - 18:29

@kapitanlaipose 28 maart 2016 at 02:39@ !!Hoe krom kan je in je denken zijn vraag ik me dan af als je dit met droge ogen durft te beweren!! En hoe krom kun je denken dat die oudere vrouw zo maar van de fiets stapt en er op los begint te meppen.

erwinnijhof
erwinnijhof26 mrt. 2016 - 20:56

Zegt ze daar aan het einde nou dat ze gewoon wil fietsen? Ben wel benieuwd wat de aanleiding was hier voor was, jammer dat we dat niet weten.

naraga
naraga26 mrt. 2016 - 20:56

Ze pakken het toch slim aan. Filmpje begint zomaar ergens, waardoor we de aanleiding van dit conflict missen. Heeft het hoofddoekje dit wellicht uitgelokt door vreemde dingen te roepen? We weten het niet. Vervolgens valt het beeld weg en pardoes ligt mevrouw met fiets en al op de grond zodra er weer beeld is. Daarna stopt het filmpje ook weer zomaar waardoor we het einde, waarop mevrouw het incident wellicht uitlegt aan de voorbijganger, ook niet meer zien. Maar het hoofddoekje is het slachtoffer hoor!

3 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose26 mrt. 2016 - 22:06

Het beeld valt niet opeens weg. Je ziet dat de blanke vrouw van haar fiets stapt en een grijpende beweging maakt naar de moslima. De moslima roept vervolgens op de actie van de blanke vrouw dan nog iets van "rot op". De telefoon valt waarschijnlijk dan op de grond. Als het beeld weer normaal is zien we dat de blanke vrouw nog net opstaan. Mijn interpretatie: De vrouw wilde de moslima vastpakken maar krijgt zelf een duw of klappen zodat ze zelf valt.

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 3:17

Timwitten, Dat weten we al, dat dat jouw interpretatie is, Tim. Jij beschouwt het dragen van een hoofddoek als uitlokking. .

Visvijver2
Visvijver227 mrt. 2016 - 6:48

Die laatste zin zegt alles. De mens gereduceerd tot 'hoofddoekje'. Ik denk dat die Verwarde Vrouw op de fiets ook alleen maar een hoofddoekje zag (en dankzij de geslaagde manipulaties van de Populistische Pers/PVV/Aanverwanten) meteen de lijn doortrok naar IS en aanslagen. Het zou goed kunnen dat er eerst wat geroepen en gescholden werd, maar dan nog heeft de zonnebrilmevrouw haar handjes thuis te laten.

Machielse93
Machielse9326 mrt. 2016 - 20:52

Uiteraard triest natuurlijk. Een individu moet je altijd als individu beoordelen. Overigens wel een bijzondere opmerking "trots op mijn geloof". Dan ontbeert het je toch ergens aan denk ik.

5 Reacties
Coen Annijas
Coen Annijas27 mrt. 2016 - 0:06

Waarom mag je niet trots zijn op je geloof? Christenen zijn dat ook. En de geschiedenis van de kruisvaarders of evangelisten om niet christenen te bekeren is niet mooi! En dan druk ik me heel voorzichtig uit.

Visvijver2
Visvijver227 mrt. 2016 - 6:50

@Machielse: wie ben jij om de denigrerend uit te laten over gelovigen?

Dunya2
Dunya227 mrt. 2016 - 9:03

"een stelletje doorgesnoven geïndoctrineerde, vaak ook nog eens ex-crimineeltjes, jongelui die maar al te graag bij een groep willen horen ons hier en aldaar als mensheid in zijn geheel aandoen?" Dit is wat de meerderheid van de moslims van het hele gebeuren vinden, helaas komt dit pvv-sympathisanten niet over wat je ook zegt.

Machielse93
Machielse9327 mrt. 2016 - 12:38

@Coen Annijas, lol de kruisvaarders? Zijn er wat meer recentere voorbeelden? Een aardig aantal katholieken was niet meer trots op zijn/haar religie toen al die schandalen bekend werden. Zij hebben de kerk dan ook verlaten. Het gaat ook niet om de geschiedenis maar om het heden. @Visvijer, Iemand die gebruik maakt van zijn recht dit te zeggen. Zolang het nog mag en kan zal ik dat ook doen. Het is mijn recht kritisch te zijn tegenover ideologen en religies + haar aanhangers. @Hafez Zelfreflectie o.a. Uiteraard zijn veruit de meeste moslims vredelievend. De geweldplegers zijn er echter in aantal iets te veel om af te schuiven als incidenten. Ik vraag me terecht af waarom mensen er geen bezwaar bij hebben om een geloof aan te hangen die voor zoveel ellende zorgt overal op de wereld. Behalve wat overblijfselen van de islamitische gouden eeuw zie ik gewoon niets om trots op te zijn. @Dunya Ik zie weinig gebeuren van de meerderheid van de moslims. Ik zie ze ook Hamas bijv. niet veroordelen of wat dan ook. Doet me een beetje denken aan dit: https://www.youtube.com/watch?v=8fSvyv0urTE On topic, nogmaals mensen aanvallen op straat is walgelijk ongeacht de hoek waaruit het komt.

Machielse93
Machielse9327 mrt. 2016 - 23:34

@Hafez, U zou zo bij de NRA kunnen werken. Het zijn geen wapens die mensen doden maar mensen die mensen doden. Uiteindelijk is het een mens die de trigger overhaalt echter de aanwezigheid van de trigger en de motivatie om de trigger over te halen zijn wel degelijk belangrijke factoren. U noemt het crimineeltjes en geïndoctrineerde. Beseft u wel wat hen indoctrineert? Het zijn de teksten in de koran.