Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslim Broederschap: geen eigen kandidaat Egyptisch president

  •  
26-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-MoslimBroederschap_El-Erian300.jpg
De politieke tak van de beweging, de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid, zal ook geen kandidaat van andere partij steunen
De vice-voorzitter van de voorheen verboden Moslim Broederschap, Essam El-Erian, verzekert dat zijn partij niet aan de presidentsverkiezingen in Egypte zal deelnemen. Ook zal bij de parlementaire verkiezingen niet gestreefd worden naar een meerderheid van de stemmen. Op de Egyptische nieuwssite Ahram spreekt El-Erian zich uit over de voortdurende onrust in het land.
Op een openbare bijeenkomst in Luxor zei de vice-voorzitter van de islamistische beweging dat een meerderheid voor de Broederschap niet in het belang zou zijn van het democratische proces in Egypte, zo meldt Ahram
Over de recente gebeurtenissen in het land zei El-Erian dat er pogingen worden gedaan om de voorjaarsprotesten op het Tahrir-plein in kwaad daglicht te plaatsen en wrijving te creëren tussen de demonstranten van toen en de gewone Egyptische burger. De mensen die nu op het Tahrir-plein (het Plein van de Bevrijding) staan zijn volgens El-Erian dan ook niet dezelfde als die er in het vroege voorjaar stonden.
Na de revolutie heeft de Moslim Broederschap zijn politieke tak, de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid, officieel opgericht. Voorheen was het de beweging verboden om aan het politieke proces deel te nemen. Toch gold de groepering als invloedrijk.
Op de foto: vertegenwoordigers van de Moslim Broederschap, met links Essam El-Erian

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 jul. 2011 - 11:19

Ik geloof ze pas als die mensen bij werk-huis en moskee houden en met spoed moeten de politiek verlaten. Je moet nooit een gelovige politicus geloven, want wie in God gelooft doet het thuis.

grolschje2
grolschje226 jul. 2011 - 11:19

Niet streven voor een meerderheid van de stemmen. Hoe werkt dat precies? Geen campagne voeren ofzo? Ik zie niet in wat er niet democratisch is aan een meerderheid voor de Broederschap. Mogen ze een paar jaar lang de punten die kennelijk een meerderheid van de bevolking wil uitvoeren. Dat is toch de essentie van democratie?

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen26 jul. 2011 - 11:19

De parlementsverkieizingen komen te vroeg - er zijn te weinig volgroeid democratsiche partijen - dus is grove winst voor de Islam Broederschap en aan hen verwante partijen en organisaties een eitje. Maar voor het democratisch proces niet per se verstandig.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jul. 2011 - 11:19

..[ Ook zal bij de parlementaire verkiezingen niet gestreefd worden naar een meerderheid van de stemmen. ].. O, nou dan is er niets aan de hand!

1 Reactie
Soupkip
Soupkip26 jul. 2011 - 11:19

==O, nou dan is er niets aan de hand! == Dat is al een tijdje duidelijk. Vertel jij je geblondeerde lijer ook even dat deze groepering haar tanden nagenoeg kwijt is? Dus hij kan stoppen met het schreeuwen, over deze groepering.