Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Monsterzege voor Corbyn bij leiderschapsverkiezingen Labour

  •  
24-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
#juniordoctorsstrike Jeremy Corbyn

© Jeremy Corbyn

Na een paar turbulente maanden voor de Britse Labour Party kozen de leden vandaag opnieuw met een overweldigende meerderheid voor Jeremy Corbyn. Corbyn kreeg meer dan 300.000 stemmen (oftewel 62 procent), terwijl uitdager Owen Smith het met minder dan 200.000 stemmen moest doen. Daarmee kozen de Labour-leden duidelijk voor de linksere koers die Corbyn voorstaat ten opzichte van ‘Blairite’-Smith.
De Labour Party ligt in de pers regelmatig onder vuur vanwege de interne strijd in een tijd waarin de Conservatieve partij onder leiding van premier Theresa May met een botte bijl op de sociale voorzieningen inhakt. Labour maakte het afgelopen jaar desondanks een explosieve groei door in leden. Iets wat bijna geheel op het conto van Corbyn mag worden bijgeschreven. Want wat Labour als partij nog niet echt lukt, krijgt Corbyn wel voor elkaar: massale steun voor een luid en duidelijk links geluid.
Cc-foto: Garry Knight
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.