Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mongolië, daar zijn de mensen gelijk en tevree

  •  
04-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
De 22-jarige Fransman Eliott Schonfeld trok drie maanden door Mongolië en legde ruim 18.000 kilometer af over de uitgestrekte vlakten van het land dat door de rest van de wereld nog met rust gelaten wordt. Hij ontdekte dat mensen daar leven op een manier die hier onvoorstelbaar is, zonder elektriciteit, openbaar vervoer of andere gemakken. Dat leidt er toe dat iedereen voortdurend bezig is elkaar te helpen, omdat het de enige manier is om gezamenlijk te overleven. De Mongolen zijn zo ongekend gastvrij dat Schonfeld er in het begin helemaal wantrouwig van werd. Maar al snel begreep hij dat het een manier van leven is die de inwoners ondanks hun karige bezittingen zeer gelukkig maakt.
Mongolië is een van de grootste en dunst bevolkte landen ter wereld. Er wonen drie miljoen mensen en een derde van hen leeft als nomade. De meeste van hen zijn boeddhist of ongelovig en een deel van de bevolking is moslim.
Bekijk de clip full screen en droom weg. De muziek is My False van Matt Corby.

Meer over:

reizen, kijk nou, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.