Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Miljoenen uit Oekraïne voor campagneleider Donald Trump'

  •  
15-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
911 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-08-15 om 15.35.04
De campagneleider van Donald Trump kreeg mogelijk miljoenen uit Oekraïne. Dat schrijft The New York Times. Volgens de krant dook de naam van de campagneleider, Paul Manafort, op in een overzicht van zwarte betalingen die in contanten zouden zijn gedaan.
The New York Times schrijft dat Manafort mogelijk jarenlang grote illegale betalingen hebben ontvangen uit de hoek van voormalig president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj. 11,3 miljoen euro aan betalingen in cash zouden aan Manafort zijn gedaan. De campagneleider ontkent stellig ook maar iets met de betalingen te maken te hebben. Manafort was jarenlang een adviseur van Janoekovitsj.
In het kasboek, dat in een voormalig hoofdkwartier van de Janoekovitsj’ Partij van de Regio’s werd gevonden, wordt Manafort 22 keer genoemd, over een tijdspanne van vijf jaar. Of hij de betalingen daadwerkelijk heeft ontvangen is compleet onduidelijk: dat is door de onderzoekers nog niet vastgesteld.
Janoekovitsj, de laatste pro-Russische president van Oekraïne en vertrouweling van Poetin, werd in 2014 afgezet.
Donald Trump heeft zijn voorliefde voor de Russische president Poetin de afgelopen tijd niet onder stoelen of banken geschoven. Nog voordat Manafort werd aangesteld als campagneleider, uitte Trump zich al lovend over Poetin.
Manafort zegt in een reactie op Politico :
"The New York Times heeft wederom gekozen om doelbewust feiten en professionele journalistiek te negeren om berichtgeving aan hun politieke agenda aan te passen, ze kiezen ervoor mijn karakter en mijn reputatie aan te vallen, in plaats van aan eerlijke berichtgeving te doen. De suggestie dat ik contact geld zou hebben aangenomen is ongegrond, dom en onzinnig."
Foto: Screenshot NYT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.