Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Moet je tijdens de vakantie je werkmail checken?

  •  
01-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
image0

Meer over:

cartoon, kijk nou, vakantie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Thuiszitter
Thuiszitter1 aug. 2021 - 14:52

Als eigen baasje check ik elke morgen mijn mail , thuis , op vakantie , in het ziekenhuis…… altijd .

1 Reactie
adriek
adriek2 aug. 2021 - 10:46

Als loonslaaf check ik regelmatig mijn email, maar kan ik tijdens vakanties en in het weekend het meeste gewoon negeren.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland1 aug. 2021 - 13:05

Vroeger liften door Europa en dan je ouders bellen collect call een keer per week, niemand die een idee had waar je was . Dat was nog eens leven .

Thuru
Thuru1 aug. 2021 - 11:56

Werkmail kan je gewoon checken als je weer op werk bent, eventueel thuis om te zien wat van mail, zonder deze te lezen.

Bouwman2
Bouwman21 aug. 2021 - 9:38

Het is niet dat jij je mails checkt, maar omgekeerd: je wordt voortdurend in de gaten gehouden of jouw mening wel strookt met andere meningen. Je moet dus steeds weer nadenken en kiezen tussen je eigen mening en die van anderen. Dat was de oorspronkelijke bedoeling .dacht ik zo.

JasDon
JasDon1 aug. 2021 - 9:12

Mensen mogen mij best benaderen tijdens mijn vakantie, no stress. Dat geef ik ook aan. Net zoals ik ook duidelijk aangeef wanneer bepaalde vragen echt niet welkom zijn tijdens mijn vakantie.

1 Reactie
adriek
adriek2 aug. 2021 - 10:49

Precies. Mijn collega's weten me prima te vinden, maar zullen me nooit 'lastigvallen' met zaken die tot na de vakantie kunnen blijven liggen. Ik heb erg fijne collega's. (Mijn leidinggevende laat het wel uit zijn hoofd om me met werk lastig te vallen tijdens mijn vakantie, en dat is wederzijds ook zo.)

[verwijderd]
[verwijderd]1 aug. 2021 - 8:40

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
ValsPlat
ValsPlat1 aug. 2021 - 17:31

Vind je zelf ook niet dat jullie afnemers, ziekenhuizen naar ik aanneem, dan onverantwoord bezig zijn? Afhankelijk van één kleine leverancier die zelf weer afhankelijk is van één specifieke werknemer. Ik kan me, eerlijk gezegd, niet voorstellen dat ziekenhuizen zich zo afhankelijk maken van één leverancier.

adriek
adriek2 aug. 2021 - 10:52

Je moest eens weten hoeveel 'single points of failure' er in onze maatschappij zijn ValsPLat, je zou je een stuk minder veilig voelen. Maar ook als teunbeunhaas onder de spreekwoordelijke tram zou lopen zou er wel een oplossing gevonden worden, al is het niet uitgesloten dat er dan (meer) doden vallen. Je kan niet het hele leven dubbel uitvoeren. Fact of life.

ValsPlat
ValsPlat2 aug. 2021 - 17:28

Eirda, ieder single point of failure is er natuurlijk een teveel. Mijn ervaring bij een groot ziekenhuis leert me dat ze daar wel degelijk energie staken in het maken van een goede risico analyse en maatregelen nemen om die risico's te beperken. Bij een kleinere organisatie in het zorgveld was het beleid om voor eigen IT specialisten waarvoor intern geen back-up aanwezig was, op voorhand externe partijen in te schakelen om de continuïteit te waarborgen. De werkgever van Teun heeft het blijkbaar slecht geregeld.

JanB2
JanB24 aug. 2021 - 6:28

@ Valsplat Radio-isotopen voor medische toepassingen zijn een niche in die zin dat er weinig bedrijven en instellingen zijn die ze kunnen produceren. Risicospreiding is daaardoor niet mogelijk. @ teun cyclotron?