Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moeder zet Facebook in na ontvoering kind door Nederlandse vader

  •  
13-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
ferris_300.png
5-jarig zoontje meegenomen uit Maleisië, getraceerd in België
Moeder Elis Syuhaila Mokhtar (34) kreeg van Maleisische rechtbank de volledige voogdij toegewezen over haar zoon die in maart van dit jaar spoorloos verdween. Nu moet ze hem terug zien te krijgen.
Door redactie Joop “Ik vind het niet erg dat hij zijn zoon wil zien maar het is niet eerlijk dat hij hem bij me weghoudt,” zegt de moeder in de New Straits Times. De 5-jarige Ferris Mokhtar werd in maart van dit jaar zonder toestemming meegenomen door zijn Nederlandse vader Frank van de Ven (40). Het echtpaar is vorig jaar gescheiden en zorgden sindsdien om beurten elk een week voor het kind. Vijf Maleisische missies, waaronder in Thailand en Nederland, speurden sindsdien naar het kind. De moeder zette ook een Facebook steungroep ‘ Bring back Ferris to Malaysia ‘ die 360 leden telt. Het kind is in september na een internationaal arrestatiebevel opgespoord door de Belgische autoriteiten. Die weigeren het kind echter aan de moeder over te dragen. De vrouw moet zelf in België een juridische procedure starten om het kind terug te krijgen. Daarvoor ontbreken haar echter de financiële middelen.
Haar grote verlangen is dat voor 7 december met Ferris herenigd wordt. Het is dan zijn verjaardag.
In dit kader: In mei van dit jaar baarde de ontvoering van de 7-jarige Katja Leendertz door haar Amerikaanse vader in Nederland veel opzien. Zie deze reportage van Netwerk.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.