Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Moderne schandpaal: Taakstraf in oranje hesje mét tekst

  •  
30-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-Taakstraf300.jpg
Nieuw lik-op-stuk-beleid van Reclassering moet 'soft' imago van taakstraf veranderen
Tot een taakstraf veroordeeld? Dan bent u voortaan herkenbaar aan een fel oranje hesje. Dat is op zich niet anders dan voorheen, maar nu zal op uw rug, terwijl u papier prikt langs de weg, ook te lezen zijn: ‘werkt voor de samenleving’. De moderne schandpaal is onderdeel van het strengere lik-op-stukbeleid van de Reclassering. Dat heeft directeur van Reclassering Nederland, Sjef van Gennip zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf.
De Reclassering zegt te willen afrekenen met het imago van taakstraffen, zo meldt ook Trouw op basis van de berichten. Volgens directeur Sjef van Gennip denken veel mensen dat taakstraffen “niks voorstellen”. Personen die een taakstraf moeten uitvoeren zijn voortaan dus duidelijk te herkennen, ondanks een discussie die er binnen de organisatie gaande was over het hesje.
NU.nl citeert Van Gennip:
”De samenleving heeft een vertekend beeld van taakstraffen. Met het dragen van de hesjes willen we tot uitdrukking brengen dat mensen die iets verkeerds hebben gedaan ook tot andere dingen in staat zijn.
Het is volgens Van Gennip dan ook niet de bedoeling om de taakgestraften met de hesjes aan de schandpaal te nagelen. Het publiek zou in ieder geval enthousiast reageren op deze aanpak. Dat bleek volgens Van Gennip al uit proeven in verschillende regio’s. Ook in Engeland, waar deze aanpak al een tijdje aan de gang is, levert het positieve reacties op, aldus de directeur van Reclassering Nederland.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (71)

JanJansen17
JanJansen1730 jul. 2011 - 8:04

Zullen we de schandpaal en de tomaten alvast ook maar te voorschijn halen?

wilderiaan
wilderiaan30 jul. 2011 - 8:04

En de gemeentewerkers hebben die dan ook een straf omdat ze dit voor hun beroep doen ? Die zien hun werk dus ook als straf, niet dan ?

Flipper2
Flipper230 jul. 2011 - 8:04

Soort van 1 april grap?

Yggdrasil
Yggdrasil30 jul. 2011 - 8:04

Is dit misschien ook een optie ? http://www.bbwebwinkel.nl/produktfoto/1226565521_original_1.jpg

Hanvander Horst
Hanvander Horst30 jul. 2011 - 8:04

Naast de geuzennaam krijgen we nu ook het geuzenjasje. Het enige wat de getaakstrafte kan doen om deze vernedering voor zichzelf acceptabbel te maken is trots zijn op dat kledingstuk. Zijn matties zullen hem daarbij helpen door er ook zo over te denken. Ik zeg: reclassering declassering.

bobbono
bobbono30 jul. 2011 - 8:04

Ik ken een geval waarbij iemand de nieuwe partner van zijn ex heeft geslagen op straat. Deze heeft hier aangifte van gedaan en deze persoon is in dit geval veroordeeld door de rechter tot 60 uur taakstraf. Het schiet zijn doel voorbij om zo iemand een hesje aan te laten doen met de tekst 'werkt voor de samenleving' !? Dit naast het feit dat het een primitief genoegen van diegenen zal vervullen die het voorstaan wat niet vervuldt zou mogen worden want we zijn voorbij de middeleeuwen zeggen wijzelf !!!

Meta Foor
Meta Foor30 jul. 2011 - 8:04

geweldig idee ! deze overheidsdienaar die dit uitgewrochten heeft is zeker zijn Balkenende-norm waard (ig) ! Nog wat graits voorzetjes: etalages in gevangenissen, grote doorzonramen in Sociale Werkplaatsen, een zware kogel aan het been van een weekendverlof TBS-er, glazen hokjes als biechtkamertjes ... nog even dit aan de dames & heren van politie & gerecht: je kunt je beter richten op de oorzaak van misdaad dan op het natrappen

bobbie2
bobbie230 jul. 2011 - 8:04

Ik begrijp dat mensen het toejuichen dat vernedering onderdeel van de straf is. Dus wat anderen vinden is belangrijker dan het nut of de meerwaarde van de straf op zich. Wat een samenleving.

meijerlahn
meijerlahn30 jul. 2011 - 8:04

Het populisme neemt groteske vormen aan. Henk en Ingrid worden op hun wenken bediend.

blootje58
blootje5830 jul. 2011 - 8:04

Er komen goeie ideeën voorbij maar waarom zo vernederen, volgens mij is voorkomen nog steeds beter dan genezen. Zorg dat vooral de jeugd niet in zo'n situatie terecht komt. En door vernederen wordt het verzet tegen de maatschappij alleen maar groter.

Bernie2
Bernie230 jul. 2011 - 8:04

Ik vraag me af wat precies de straf moet zijn. Gaat het om het uitvoeren van de opgelegde straf of gaat het Van Gennip er vooral om dat taakgestraften gewoon openlijk voor lul staan? Ik krijg sterk de indruk dat Van Gennip graag wil dat de beklaagden nog even publiekelijk langs de meetlatten van het Volksgericht gehaald moeten worden. Het is verdomme of je Teeven zelf hoort lullen.

Yggdrasil
Yggdrasil30 jul. 2011 - 8:04

Werkt voor de samenleving ? Dat kan toch wel wat commerciëler. Pas op, geld lenen kost geld, bijvoorbeeld. Of roken tast de kwaliteit van uw sperma aan Of, deze taakstraf werd mede mogelijk gemaakt door de aanrechtgigant.

Pjotrs
Pjotrs30 jul. 2011 - 8:04

Zouden de vernederplannetjes van Hans Spekman dan toch uitgevoerd worden? Om hem te eren, zouden we de taakstraffers in plaats van in een oranje hesje ook in lompen de straat op kunnen sturen.

cormol
cormol30 jul. 2011 - 8:04

Dit design (ook te koop op Times Square] is goed bruikbaar: http://tinyurl.com/3lkqa9c

mees.
mees.30 jul. 2011 - 8:04

Nu is het nog een oranje hesje met opdruk voor mensen met een taakstraf....andere groeperingen zullen volgen....mensen moeten herkenbaar en openlijk te kakken te zetten zijn. Dat is waardoor de samenleving zich steeds beter gaat voelen... NOT Tis zo makkelijk...met een kabinet als dit leveren mensen die altijd netjes geleefd hebben door dit soort beleid steeds meer vrijheden in want ook zij worden de sigaar...dat hebben ze alleen nog niet door. Laatst hoorde ik iemand roepen dat die het heel prettig zou vinden als er elke dag politiemensen op elke hoek van de straat zouden zijn om alles te controleren want had toch niets te verbergen. Blijkbaar vergeet hij dat het daar helemaal niet om gaat,zo'n bivakkerende politieman houdt hem wel de hele tijd in de gaten en hij maar de pik op je hebben en gewoon zaken verzinnen. Maar ja...het helpt niet ze duidelijk te maken dat ze juist door steeds strengere controles zeer veel vrijheden van zichzelf gaan inleveren

Sonia2
Sonia230 jul. 2011 - 8:04

De Stichting Nederland Schoon lanceerde in 2004 een actie om werklozen verplicht zwerfvuil te laten opruimen met een puntmuts op, met behoud van uitkering. Weigerde je dat te doen, dan werd je 20% gekort op je uitkering. http://bieslog.vpro.nl/programma/bieslog/news.jsp?news=18702830 [dit is geen grap of hoax, maar waar gebeurd]

clara51
clara5130 jul. 2011 - 8:04

Dan zit er maar een ding op: ik heb vanmiddag bij de Action tien van die hesjes gehaald en ga vanavond die tekst erop stencilen. Want ik werk ook voor de samenleving. Dus als ik dit kabinet blij kan maken door zichtbaar te maken dat ik voor de samenleving werk, wil ik dat best doen. Als er nou heel veel mensen ook zo'n hesje gaan dragen is dat probleem ook weer opgelost.

meijerlahn
meijerlahn30 jul. 2011 - 8:04

De laatste openbare terechtstellingen die ook dienden als volksvermaak zijn al weer ongeveer 200 jaar geleden. Het huidige klimaat in Nederland is er weer helemaal rijp voor.

sam tosha
sam tosha30 jul. 2011 - 8:04

Dat rechtse rancuneuzen hun vingers er kwijlend bij af gaan mogen likken. Geeft eens te meer de walgelijke zich verheven voelende lekker puh mentaliteit aan.

ErnsTT2
ErnsTT230 jul. 2011 - 8:04

En wederom ontmenselijkt en vernederd dit op "joods-christelijke" leest geschoeide Terreur Kabinet, een bevolkingsgroep, inplaats van re-socialisatie, doet Rutte/Verhagen aan de-socialisatie. Beste Maxime lees jij de bijbel eigenlijk nog wel eens, of heb je hem net als alle bruggen achter je verbrand? Want dit staat wel compleet haaks op de Zeven werken van Barmhartigheid :-(

[verwijderd]
[verwijderd]30 jul. 2011 - 8:04

Mooi. Positieve reacties. Nederland is toe aan meer positivisme.

1 Reactie
sam tosha
sam tosha30 jul. 2011 - 8:04

Dus louter omdat Nederland toe zou zijn aan positivisme kun je negatieve reacties op een walgelijk voorstel niet maken.

[verwijderd]
[verwijderd]30 jul. 2011 - 8:04

Dat ze maar eens een voorbeeld nemen aan Rotterdam. Daar mogen boefjes van 15 tot 18 jaar paaltjes schilderen en zebra's vegen voor 6 euro schoon per uur. Daardoor komen en blijven ze weer op het rechte pad. Werkt prima! De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat mijn niet-criminele nichtje van 19 jaar oud in een winkel haar vakantiebaantje doet tegen het minimumjeugdloon van 4,35 euro in het uur. Oja, daar gaat dan natuurlijk ook nog belasting af. Het gemiddeld uurloon voor de leeftijdsklasse 15 - 18 jaar is ongeveer 3 euro (bruto).

5 Reacties
Mindfulnesstherapy
Mindfulnesstherapy30 jul. 2011 - 8:04

Verschil moet er zijn. Daar moet je toch alles van weten?

Tomzwarts
Tomzwarts30 jul. 2011 - 8:04

In deze materialistische wereld koestert het merendeel van de mensheid wrok jegens mensen met een hoger inkomen. Door de maatregel draai je dit om waardoor de crimineel met 6 euro per uur boven een niet-crimineel komt te staan. De goedwillige burger zal zich daarom afvragen waar hij/zij het nog voor doet als criminaliteit loont. Je draait de situatie hiermee om en zal het probleem statistisch gezien niet veel lager worden. Hopelijk staat er binnenkort een politicus op die kijkt naar de toekomst inplaats van aan komen zetten met blunders uit het verleden.

JanJansen17
JanJansen1730 jul. 2011 - 8:04

Dat ze maar eens een voorbeeld nemen aan Rotterdam. Daar mogen boefjes van 15 tot 18 jaar paaltjes schilderen en zebra's vegen voor 6 euro schoon per uur. Daardoor komen en blijven ze weer op het rechte pad. Werkt prima! Oftewel het stimuleert en motiveert recidive?

Sonia2
Sonia230 jul. 2011 - 8:04

Vergeet ook de comfortabele gratis gevangeniscel niet, terwijl 'de gewone mensen' krom moeten liggen voor hun huur. *kuch*

denmol
denmol30 jul. 2011 - 8:04

"Dat ze maar eens een voorbeeld nemen aan Rotterdam. Daar mogen boefjes van 15 tot 18 jaar paaltjes schilderen en zebra's vegen voor 6 euro schoon per uur. Daardoor komen en blijven ze weer op het rechte pad. Werkt prima!" Waar kan ik deze info vinden behalve dan dat jij dat te berde brengt, heb je een link?

AlbertHofmann
AlbertHofmann30 jul. 2011 - 8:04

Prima idee, maar dit kan veel creatiever....wat aanvullende suggesties: Zet het aantal dagen ook op het hesje Zet de reden op het hesje: bijv. "ik schoffel hier vanwege een portemonnee van een oud oma'tje" of "ik ruim rommel vanwege Ajax - Feijenoord" Eentje die het vooral goed zal doen bij de Telegraaflezer: zet de 'culturele' afkomst op het hesje - commercieel kun je er ook wat mee: "Snackbar Het Hoekje" in de nabijheid van deze taakgestrafte"

1 Reactie
trujac
trujac30 jul. 2011 - 8:04

Realiseer je je wel dat iedereen die langs de weg werkt en een oranje hesje aanheeft door voorbijgangers met argwaan bekeken wordt? Ik begrijp niet dat wegenbouwers en stratenmakers hier niet tegen protesteren. ook als vuilnisman/vrouw ben je al verdacht.

kraai21
kraai2130 jul. 2011 - 8:04

Stel je voor, een taakstraf in oranje hesje in een bejaardentehuis. Die arme bejaarden schrikken zich de pleuris als op een keer zichtbaar wordt hoeveel boeven er rondom hun heen lopen. In reflexen zie je bejaarden al steeds voelen of hun portemonnee er nog zit, en als ze in het toilet, met niemand erbij een oranje hesje zien poetsen, dan doen ze al in hun broek voordat ze de wc halen.

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen1730 jul. 2011 - 8:04

Het zal inderdaad heel veel vooroordeel veroorzaken!!

[verwijderd]
[verwijderd]30 jul. 2011 - 8:04

Uitstekend idee! Laat kleine crimineeltjes nu maar eens een keer niet vol bravoure opscheppen over hun daad en 'dat de straf zo weinig voorstelt'. Laat ze ten overstaan van vriend en familie maar voor lul staan. Dan zie ik voortaan ook wie er altijd langst de kant staan te "chillen" en wie er echt werken. En dan weet ik dan dat de meeste taakstraffen echt niets voorstellen om jonge vandalen te corrigeren. Ik ben voor. Want voor mij geen medelijden en zachte heelmeesters met en voor schoffies die zich keren tegen de samenleving door beroving, vernieling van publieke eigendommen, door de samenleving - dus jij en ik - betaald, berovingen van oude mensen die daardoor met een gebroken heup in het ziekenhuis komen, ten gevolge van het lange liggen longontsteking krijgen, en ten gevolge van hun verminderde weerstand sterven aan die longontsteking! Dus indirect is zo'n knaap m.i. ook nog schuldig aan doodslag. Daar zou rekening mee moeten worden gehouden bij het bepalen van de strafmaat! En dan staan ze vaak lekker langs de kant van het plantsoen lijn trekken en te wachten tot hun straf erop zit en onderwijl maar opscheppen over hun daad. En de volgende voorbereiden. Nee, da's niet genoeg voor mijn linkse rechtvaardigheidsgevoel. Ik heb namelijk meer afschuw van mensen die andere mensen iets aandoen en daar profijt van trekken en nauwelijks straf krijgen voor hun wandaad, en er dus ook niets van leren, dan van een milde vorm van stigmatiseren. Daar hebben ze uiteindelijk zelf voor gezorgd! Zelf om gevraagd zou je kunnen zeggen. Want ik heb er niet om gevraagd dat mijn bovenbuurvrouw nu van angst de deur niet meer uit durft omdat telkens haar hoofddoekje wordt afgetrokken door etterbakjes. En zij ook niet. Wat mij betreft mogen ook witte boorden criminelen die telkens de dans ontspringen of hun daad afkopen met zo'n hesje over hun driedelig kostuum met stropdas lopen. Hun leven lang schuldig aan het benadelen van hun medemens. Want al is een schuld ingelost, de daad wordt er nooit mee ongedaan gemaakt. En dat mag de samenleving best weten. It's all in the game, isn't it? Risico van het vak. Hadden ze hun lieflijke handjes maar thuis moeten houden en gewoon naar school gaan of werken, of anders moeders helpen met de afwas, of vader met de tuin! Ik zou graag willen weten wie dat kreng is dat mijn oma het graf in hielp. Of wie er voor gezorgd heeft dat de gemeentebelasting en verzekeringen weer omhoog gaat omdat ze niet met hun poten van andermans eigendommen af kunnen blijven. Of wie er voor gezorgd heeft dat mijn lesbische tante moest verhuizen of of of... Klink ik rechts? Ja, heerlijk hè? Ik ben het politiek correct denken en zeggen al een stadium of wat voorbij. En dat voelt goed. Ik heb nooit mijn Rotterdamse waffel gehouden en dat doe ik nu ook niet.

1 Reactie
Harmen2
Harmen230 jul. 2011 - 8:04

Politiek correctheid is niet hetzelfde als links zijn en ongezouten uitspraken doen is niet hetzelfde als rechts zijn.

wvdstraat
wvdstraat30 jul. 2011 - 8:04

Vernedering en wraak nemen de plaats in van beschaving, Nederland als gidsland op weg - terug naar de Middeleeuwen....

2 Reacties
Rokvok
Rokvok30 jul. 2011 - 8:04

En het helpt helemaal niks. Op vernedering reageren mensen of heel agressief of ze kruipen in de slachtofferrol. Twee zaken die niet gewenst zijn (alhoewel de slachtofferrol voor bepaalde politieke stromingen niet slecht uit komt).

Berthold2
Berthold230 jul. 2011 - 8:04

De lieden waarvoor de hesjes bedoeld zijn hebben in voorkomende gevallen de beschaving op eigen initiatief verlaten en hebben de weg naar de middeleeuwen reeds gemaakt. Zij zullen het dragen van die hesjes waarschijnlijk beter begrijpen dan u.

.2
.230 jul. 2011 - 8:04

Tijdens je straf het gevoel krijgen dat je wordt uitgekotst! Goed begin voor een nieuw begin in de samenleving, zucht.

1 Reactie
Berthold2
Berthold230 jul. 2011 - 8:04

Bijvoorbeeld een laffe malloot die een weerloze bejaarde heeft mishandeld en beroofd mag wat mij betreft best een tijdje uitgekotst worden. Maar u bent meer voor houding: "Och jongen wat doen ze jou toch allemaal aan" begrijp ik.

vanessa2
vanessa230 jul. 2011 - 8:04

Niets nieuws, in Leiden lopen mensen met een uitkering al jaren lang zo. Wie bijstand aanvraagt veegt de straat in een bijna lichtgevend rood hesje. Mijn overgrootvader vertelde me ooit dat het een smerig schandaal was dat in de crisis van de jaren dertig mensen met een uitkering een ander belastingplaatje op hun fiets hadden. We zijn met zijn allen teruuggegleden naar de denkwereld uit die tijd. Geef dus niet Anders Breivik de schuld: hij is een exponent van een denkwereld die we met zijn allen delen.

2 Reacties
Gelijkhebber
Gelijkhebber30 jul. 2011 - 8:04

Zo zo, in een paar regels van taakstraf naar massamoordenaar. U weet het wel te formuleren.

ErwinB2
ErwinB230 jul. 2011 - 8:04

Welkom in rechts Nederland. Volgens vele Rechtse mensen zijn uitkeringstrekkers ook dieven want ze maken misbruik van "gratis geld". Dus: Bijstand? Rood hesje aan met de tekst: "Ik maak misbruik van gratis geld en moet daarom dit hesje aan zodat rechts Nederland hun vingers kunnen aflikken omdat ze het beter hebben dan anderen."

Gerald2
Gerald230 jul. 2011 - 8:04

Goed idee deze taakstraffen. Maar niet alleen voor geweldsdelicten, ook witteboordcriminaliteit mag daar wel onder vallen.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil30 jul. 2011 - 8:04

Ja dat kan natuurlijk niet, dan loopt de complete top van het bedrijfsleven met zo'n hesje aan. En onze regering.

Dragon2
Dragon230 jul. 2011 - 8:04

Prima idee, liefst ook erbij zetten in welke categorie het vergrijp viel; bv. beroving, vandalisme, verkrachting etc.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil30 jul. 2011 - 8:04

Ook een goed idee. Misschien is het ook wel een goed idee om voor iedere soort allochtoon ook eren aparte kleur te gebruiken, rood voor Marokkaans, blauw voor Turks, bruin voor Somalisch en geel voor Chinees. En natuurlijk ook nog een vermelding of de dader Islamitisch, Christen of Joods is. Maar dat kan natuurlijk ook wel met kekke symbooltjes.

ErwinB2
ErwinB230 jul. 2011 - 8:04

Kunnen we mensen niet gaan brandmerken? Dan laten we pas echt zien dat iemand iets verkeerd heeft gedaan! En nog belangrijker: Dan kan je laten zien dat je goed bent en boven de mensen staat die gebrandmerkt zijn. Tja, we kunnen dan lekker langs de weg spugen op dat tuig. We kunnen ons verheffen boven de boeven en het tuig. Maar er zijn genoeg handboeken en geschiedenisboeken over de middeleeuwen om meer van deze methoden toe te gaan passen. We gaan in beschaving terug tenslotte, want het gaat er om dat je je beter voelt dan anderen. En veiliger wordt het er niet van. De groep mensen die vaker in de fout gaan zullen zo'n hesje dragen met eer, als een tatoeage om vrienden te laten te zien hoe goed ze wel niet zijn. Dit gaat om de reclassering om te laten zien dat ze niet zwak zijn... Tja, wat een argument... Ik heb liever dat ze denken aan veiligheid en hoe je herhaling tegen gaat i.p.v. hun eigen imago...

1 Reactie
Sonia2
Sonia230 jul. 2011 - 8:04

"Kunnen we mensen niet gaan brandmerken? Dan laten we pas echt zien dat iemand iets verkeerd heeft gedaan! En nog belangrijker: Dan kan je laten zien dat je goed bent en boven de mensen staat die gebrandmerkt zijn." Heb je dit idee bij de PVV opgedaan? http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/02/ppv_hivpatienten_die_brandmerk.html

ErwinB2
ErwinB230 jul. 2011 - 8:04

Als ik oud en bejaard ben wil ik verzorgt worden door mensen die dat graag doen. Maar nu is mijn voorland een stel criminelen om mij heen die mijn luier gaan vervangen en mijn voedsel gaan bereiden. joepie! daar heb ik zin in! Laten we meer criminelen maken door dit soort raar gedoe en je hebt een oplossing voor de vergrijzing... Zucht...

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs30 jul. 2011 - 8:04

"Als ik oud en bejaard ben wil ik verzorgt worden door mensen die dat graag doen." Gezien de vooruitzichten zou ik zeggen: begin dan maar vast met sparen.

[verwijderd]
[verwijderd]30 jul. 2011 - 8:04

Dat staat pas stoer, een oranje hesje met een mooie opbouwende tekst. Dan geeft de veelpleger status, dat geeft even respect! Nu worden ze echt herkenbaar voor de hardwerkende burger. Werkt voor de samenleving en een mooi scherp logo van de Reclassering. Prima zaak, om het vrijblijvend karakter van deze taalstraffen wat meer cachet te geven. Dan kunnen er ook geen vooroordelen meer ontstaan, het is dan voor een ieder duidelijk, even tellen en je weet het.

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen1730 jul. 2011 - 8:04

"'Dan kunnen er ook geen vooroordelen meer ontstaan, het is dan voor een ieder duidelijk, even tellen en je weet het. "' Integendeel, het werkt juist vooroordeel in de hand; Iemand wordt beoordeelt vanuit het idee dat hij een strafmaatregel aan het uitvoeren is i.p.v. iets voor de samenleving; dit staat gelijk aan stigmatisering, en zal degene eerder in het defensief duwen omdat de bescherming verdwijnt. En zoals we al weten van dhr. Wilders: de aanval is vaak de beste verdediging. Op de korte termijn althans!! Moet de man of vrouw bloot worden gesteld aan lieden die vinden dat ze publiekelijk deze mensen mogen veroordelen omdat ze nu herkenbaar zijn? Want dat dit gaat gebeuren kan men op zijn vingers natellen. Dan zijn we weer terug in de Middeleeuwen, en was dat nou net niet het verwijt aan de strenge Moslimlanden?

[verwijderd]
[verwijderd]30 jul. 2011 - 8:04

Nou, weet je wat? We straffen gewoon helemaal niet meer en laten die klootzakjes gewoon lekker hun gang gaan. Dat is pas het toppunt van tolerantie! Al die mensen die tegen zijn, moeten maar hopen dat zij nooit slachtoffer worden, dan is de nuance snel verdwenen. Of er is iets mis in het hoofd, dat kan ook nog. Of men wil per se een tegenwicht vormen voor rechts: "die zijn voor, goed... dan ben ik tegen". Maar vergeet niet dat de maatschappij deels ontwricht wordt door kleine criminaliteit. Pamperen en over het bolletje aaien helpt nog wel bij huilbaby's maar niet bij onopgevoede jongeren! Uiteindelijk krijgt met geen taakstraf omdat men zo lief en behulpzaam oma hielp oversteken en niet haar tasje roofde.

2 Reacties
Rokvok
Rokvok30 jul. 2011 - 8:04

Waardoor denkt u dat de kleine criminaliteit is toegenomen sinds eind jaren '70? Deze statistieken zijn perfect bijgehouden. Wat het antwoord daarop ook is, het is niet doordat er softer wordt gestraft als voorheen. Integendeel.

Yggdrasil
Yggdrasil30 jul. 2011 - 8:04

Al die mensen die tegen zijn, moeten maar hopen dat zij nooit slachtoffer worden, dan is de nuance snel verdwenen. =================== Omdat jij wel de allerlaatste bent waar ik onenigheid mee wil laat mij mezelf dan maar eens nader duiden. Ik ben tegen een taakstraf omdat het geen straf is en het wordt ook niet minder draaglijk door een hesje aan te trekken met de tekst "werkt voor de samenleving". Dat hesje is meer geschikt voor wegwerkers, mensen die op het spoor werken, mensen in de zorg en ambtenaren en ieder ander die voor de samenleving werkt. Als er crimineel gedrag bestraft moet worden dan hebben we daar gevangenissen voor en geen taakstraf. En als we het dan toch over gevangenisstraf hebben, iemand die 21 jaar heeft gekregen dient niet na 14 jaar weer op straat te staan volgens een of andere idiote 2/3 regeling dan had je hem beter direct 14 jaar kunnen geven.

[verwijderd]
[verwijderd]30 jul. 2011 - 8:04

Ja het is vreselijk. Maar aan de andere kant : a.s. maandag komt mijn beneden buurman weer thuis. In Januari, ik lag toen in het ziekenhuis dus ik heb er helaas niks van meegekregen, werd hij door een arrestatieteam met getrokken pistolen en kogelvrije vesten uit z'n huis gehaald. Bij mij beneden dus. Wat bleek ; hij had z'n ex vriendin ontvoerd, vastgebonden, verrot geslagen en toen verkracht. O ja, en terwijl ie toch bezig was heeft ie z'n jonge hond ook nog even door ophanging vermoord. Het plaatselijke sufferdje stond er vol van. Maar goed, maandag is ie weer thuis. Hoera. Deze week was er een schoonmaakploeg die het huis heeft opgeruimd. Stofzuigen, ramen zemen, onkruid uit de tuin etc. De huur, gas, water en licht werden doorbetaald door de sociale dienst en zijn ziektekostenverzekering uiteraard ook. Hij heeft nu ook een lekker spaarpotje want de uitkering ging natuurlijk gewoon zes maanden door en in de bajes geef je niks uit. Maar zo'n taakstraf hesje is een grof schandaal.

4 Reacties
Sonia2
Sonia230 jul. 2011 - 8:04

Dus mensen met een taakstraf zijn sadistische verkrachters en dierenbeulen. Tenminste, dat is toch de bedoeling van je reactie?

JanJansen17
JanJansen1730 jul. 2011 - 8:04

Wat mij betreft wordt er een financiële regeling getroffen zodat hij het geld, dat dit de staat heeft gekost, maandelijks kan aflossen. Maar mijn vraag is: heeft deze man een taakstraf gekregen of heeft hij gevangen gezeten? Wat deze man heeft gedaan is verschrikkelijk. Stel dat hij, na celstraf, nog een taakstraf krijgt en we zien hem een tuintje aanharken, wat denigrerend gezegd, maar samen met iemand die naast een uitkering zwart heeft bijverdient; beide hebben de wet overtreden, maar een totaal andere, dan blijft het voor beide stigmatiseren op grond van niet met elkaar te vergelijken criminele activiteiten. Dan loopt Piet langs met een stel maten en herkennen uw buurman als dader van de ontvoering en de brute mishandeling en verkrachting. Sommigen zullen het geweldig vinden, anderen stuitend, maar Piet en zijn maten vinden dat hem een lesje moet worden geleerd en van een afstandje beginnen ze te schelden en te sarren. Ook naar degene die niets met de zaak van uw buurman te maken heeft. Passanten kijken op en realiseren zich dat deze twee mannen al een paar dagen de gemeentetuin aan het bijwerken zijn. Wat denkt u dat er gebeurd? Paniek; met later een lange nasleep van vooroordeel en uitsluiting. Ook voor de man met wie hij samen het tuintje aanharkt. Want dat zal ook wel uitschot zijn!! Regelmatig wordt in de krant bericht over agresssie tegenover de man van het pedofielen netwerk Martijn. Ze staan regelmatig voor zijn huis te schelden en te bedreigen. Nu zijn er tweebakstenen door zijn voorruit gegooid. Ik ben niet echt op de hoogte of de man een strafbaar feit heeft begaan, maar het feit dat hij een online pedofielennetwerk heeft is voor sommige mensen voldoende aanleding om die man het leven zuur te maken en te bedreigen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat met het publiekelijk maken van criminelen wij als samenleving een stuk beschaving verliezen, en we maar een paar stappen verwijderd zijn van het recht in eigen hand nemen. Dat moeten we ten alle tijden voorkomen. Dat is wat anders dan begrip hebben voor de man die een strafbaar feit heeft gepleegd in de orde van grote als uw buurman. Ik hoop dat de man wordt begeleid en hem psychische hulp wordt gegeven om een eventueel vergrijp in de toekomst te voorkomen. Eén ding is zeker; die voorkomt men niet door hem voor de rest van zijn leven te laten achtervolgen door mensen als Piet en zijn maten!!!

mees.
mees.30 jul. 2011 - 8:04

Totaal verzonnen verhaal om het idee te geven dat het zo gaat....durf voor 100% te wedden dat u helemaal niet zo'n buurman heeft...maar ja,het klinkt zo lekker die Telegraaf style..... van alles roepen maar nergens van op de hoogte zijn -Zo iemand krijgt geen taakstraf -De uitkering wordt niet doorbetaald -Er komt een nieuwe verzekering in de gevangenis,de oude wordt niet door betaald.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen30 jul. 2011 - 8:04

Ik snap het veband niet, die benedenbuurman heeft toch geen taakstraf gekregen maar moeten zitten?

paradoxical
paradoxical30 jul. 2011 - 8:04

Prachtig dit, als het een links voorstel geweest was dan zouden jullie dit voorstel allemaal steunen, of niet soms? Mensen mogen al blij zijn dat ze er in NL met een taakstraf vanafkomen, wat is er zo erg aan een tekst als 'werkt voor de samenleving'. Ik zie werkelijkwaar het probleem niet...

3 Reacties
Sonia2
Sonia230 jul. 2011 - 8:04

Op een jodenster stond alleen maar 'jood' dus dat zal je ook wel geen probleem hebben gevonden? http://www.verzetsmuseum.org/binaries/achter_de_iconen/jodenvervolging/joodsche_raad_ster_300.gif

sam tosha
sam tosha30 jul. 2011 - 8:04

"als het een links voorstel geweest was dan zouden jullie dit voorstel allemaal steunen, of niet soms?" Een veelzeggende,rechtse ,zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten kronkel. Nee de meeste van ons plegen een voorstel naar eigen inzicht af te wegen en staan niet vanzelf juichend op omdat we een bepaalde kleur hesje aan hebben.

clara51
clara5130 jul. 2011 - 8:04

["Prachtig dit, als het een links voorstel geweest was dan zouden jullie dit voorstel allemaal steunen, of niet soms?"] Ik weet niet of ik voor jou bij jullie hoor, maar ik kan me herinneren dat PvdA'ers intern ook zulke voorstellen deden en er niet ver mee kwamen. Gelukkig.

AE911TRUTH
AE911TRUTH30 jul. 2011 - 8:04

In Amerika had je voorheen de chaingang, gevangenen als slaven aan de ketting zwoegen langs de rails en wegen, dat zwoegen is niet het ergste wel het beeld van slavernij, dus de manier hoe. Door deze stap begint het echt op een slavensysteem te lijken, maar daar ging het de hele tijd al om met al die vele belastingen die iedereen moet afdragen, dus loonslavernij. Werken en meer dan de helft afstaan aan de staat. Dit systeem zit vol slavernij alleen niet een twee drie te zien, nu komt de aap uit de mouw.

1 Reactie
mees.
mees.30 jul. 2011 - 8:04

In Amerika lieten ze vroeger sommige negers vrij uit de gevangenis....werden naar een bos gereden en daar uit de auto gelaten.....kregen een beetje voorsprong en dan mochten de blanke boeren vrij hun gang gaan. Die stonden al klaar met hun jachtgeweer in de aanslag. Jagen op wild. Dat deden ze ter ontspanning. Niet verzonnen...dat gebeurde echt Mijn verbazing en vaak verbijstering over het gedrag mens was er al vroeg en wordt dag in dag uit groter

Yggdrasil
Yggdrasil30 jul. 2011 - 8:04

We hebben de quote van de dag, wat zeg ik, van de week alweer te pakken. Picture this, zit je hier regelmatig prikkelende one-liners te fabriceren met de boodschap hoe goed, hoe democratisch en hoe fijn het wel niet is bij de PVV. Je komt superlatieven tekort om de PVV de bekende veren in het nog bekendere achterwerk te kunnen steken. Je leeft en je ademt de PVV. Nou weten we ook dat de PVV op afstand de meest negatieve partij van dit land en van Europa is en wat constateer je dan vervolgens en ik quote: Mooi. Positieve reacties. Nederland is toe aan meer positivisme. Kijk en daar zakt dan bij mij de broek vanaf en gaat het licht uit. Een PVV'er die toe is aan meer positivisme.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat30 jul. 2011 - 8:04

de vinger pijnlijk op de zere plek: "Haat jegens alles wat anders is, kunsten, buitenland en maatschappelijke steun voor anders denkenden/levenden is positief want "wij" zijn de norm, het "positieve". Blij daar niet bij te horen, zeg...

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen30 jul. 2011 - 8:04

Kunnen we niet beter gaan stenigen?

2 Reacties
PVVer
PVVer30 jul. 2011 - 8:04

Leg eens uit wat er mis is met een oranje hesje, misschien de kleur?

Berthold2
Berthold230 jul. 2011 - 8:04

Als dit bij het niveau van de door uw gewenste beschaving behoort moet u beslist niet nalaten dit voor te stellen.