Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Mobiele netwerken moeten samenwerken bij storing

  •  
20-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sidp300.JPG
Aanleiding: problemen Vodafone ... PvdA-kamerlid Martijn van Dam wil providers zonodig dwingen
PvdA-Kamerlid Martijn van Dam wil dat de aanbieders van mobiele telefonie hun netwerken voor elkaar openstellen als een van hen door een storing plat ligt.
Dat zegt hij naar aanleiding van de grote storing bij Vodafone van de afgelopen dagen. “De storing heeft laten zien hoe afhankelijk mensen van het mobiele telefoonnet zijn”, aldus het Kamerlid in het AD. Hij wil dat de aanbieders zelf rond de tafel gaan zitten. Doen ze dat niet, dan sluit hij dwang niet uit.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Florian2
Florian220 nov. 2009 - 9:51

Omdat je toevallig in de 2e kamer zit ben je in de gelegenheid meteen maar wat te roepen indien iets gebeurd wat jou niet aanstaat. Ik zou graag willen dat de 2e kamer eens zou ophouden met dit soort reactieve kreten en proefballonnen (en vervolgens "kamervragen stellen".

prometeus2
prometeus220 nov. 2009 - 9:51

@Bart en Florian. Mee eens, al moet ik hem toch een beetje respijt geven omdat 1. de overheid ook flink de dupe was. Hij gedraagt zich dus in zekere zin gewoon als 'calculerende consument' (*kots*). 2. Het lijkt wel te gaan om een systeemfout. In de zin van: een fout in de markt die de markt zelf niet snel corrigeert. En 'het systeem' blijkt inderdaad onmisbaar. En 3: hij brengt het wel voorzichtig. Maar ja: het is wel weer in bepaalde opzichten een gevalletje incidentenpolitiek. Ook omdat hij zich helemaal niet lijkt te interesseren in de oorzaak van de storing. Was het gewoon dikke pech, of is het nodig om meer 'redundancy ' in het netwerk in te bouwen?

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek20 nov. 2009 - 9:51

Klopt. Het is alleen de vraag of de overheid zich daar mee moet bemoeien.

1 Reactie
m.vandervelpen@gmail.com
m.vandervelpen@gmail.com20 nov. 2009 - 9:51

En mag bemoeien. Dit zou kunnen vallen onder het Europese Recht van Mededinging (staatssteun), en indien dat zo is zou de NL overheid helemaal niet eens mogen ingrijpen