Joop

'Misschien kan Ridouan Taghi zich verkiesbaar stellen vanuit de cel. Als het in Amerika kan, dan kan het hier ook'

  •  
14-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1427 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-08-14 om 13.21.11

Kiki Schippers maakt zich een beetje zorgen in aanloop naar de aankomende verkiezingen, zo zegt ze maandag in De Nieuws BV. Het is ook verwarrend, met Caroline van der Plas op de posters voor BBB, Bontenbal bij het CDA, Pieter Omtzigt met een Partij van het Sociale Contract, of zo, maar niemand wil premier worden. ‘Raar idee toch? Dat je gaat stemmen, maar dat iemand niet wil,’ aldus Schippers.

Misschien moeten we naar een nieuw systeem toe, denkt ze. Dat we bijvoorbeeld gaan stemmen op basis van boeken, dat van Omtzigt ligt al klaar. Of een zakenkabinet met mensen die ergens verstand van hebben.

‘En een geile president aan het hoofd, want dat snap ik. Dat er wel behoefte aan is. Niet in politieke zin maar meer als een entertainment idee, aan verkiezingen, aan een talentenshow. Laten we John de Mol vragen om een presidentsverkiezing te organiseren. Laten we de uitvoerende macht en de wetgevende macht gewoon scheiden, net als in Amerika. Dat wij de eerste monarchie zijn met een republikeins stelsel. Dan kan Omtzigt lekker op z’n rooie Bic-pennen blijven sabbelen en Caroline op regionaal niveau mensen achter een trekkertje spannen. Dan kan Bruls bijvoorbeeld meedoen met de vluchtelingenboot, en Mona Keijzer zonder partij. Of Ridouan Taghi vanuit de cel. Ja, als het in Amerika kan, dan kan het hier ook.’

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

agnar123
agnar12315 aug. 2023 - 15:33

Volgens Alex heeft Maxima heeft al eens voorgesteld: "Maar zoals gewoonlijk kwam mijn vrouw met het beste voorstel. Maxi stelde voor om een soort idols en 'de gouden kooi' te houden. Maar dan 'het gouden paleis'. Eerst kiest het volk van nazi-nederigland de 100 meest gestoorde eikels, die koning of koningin willen worden. Die worden dan opgesloten in een paleis met de opdracht om elkaar weg te treiteren. Degene die als laatste overblijft wordt koning of koningin. U zult begrijpen, meneer Firewolf, dat we allemaal dubbel lagen van het lachen. Staat Jan Peter over enige jaren op het bordes om het 13e kabinet Balkenende te laten fotograferen. Staat ie arm-in-arm met de meest gestoorde eikel van Nazi-nederigland en moet ie blijven lachen, zelfs als hij wordt ondergekotst door koning Jaap. U zult begrijpen, dat we daar erg vrolijk van werden. Groetjes, Alex en Maxi. bron: www.groenepolitiek.info/index.php?pi=1331&n1=79

agnar123
agnar12315 aug. 2023 - 15:28

Yes. Taghi als premier en Holleeder als vice-premier. Dan hoeven we ons geen zorgen meer te maken over zeespiegelstijging en dergelijke. LOL. In de USA kan dit ook niet. Trump is nog niet veroordeeld. Maar als hij straks in een oranje pakje rondloopt, mag hij vast niet even naar buiten voor een verkiezingstoespraak.

pahan
pahan15 aug. 2023 - 5:45

Het enige waar een partij die meedoet aan de Tweee Kamerverkiezingen om mee te kunnen regeren voor moet zorgen is een kandidaat Premier. En kandidaat ministers en staatssecretarissen natuurlijk. Anders heeft deelname geen zin.

5 Reacties
LaBou
LaBou 15 aug. 2023 - 10:24

Waar zijn die regels terug te vinden?

pahan
pahan15 aug. 2023 - 14:57

Ik moet toch altijd wel om je lachen, Labou.

De Greet
De Greet15 aug. 2023 - 15:48

Gezond verstand.

De Greet
De Greet16 aug. 2023 - 7:37

Pahan, je bent niet de enige.

LaBou
LaBou 17 aug. 2023 - 5:30

Kijk aan: onzin vertellen en dan niet eens begrijpen dat je onzin vertelt. En die reaguurder "greet": wanneer verdwijnen jou reacties deze keer?

PVDB2
PVDB214 aug. 2023 - 21:44

Is een interessant idee. Taghi op Justitie, Holleeder op Binnenlandse zaken, Bolle Jos op Buitenlandse zaken en Piet Costa als minister van Infrastructuur . Aangevuld met wat witteboordcriminelen zoals Frank Vogel op Economie. En we hebben een zakenkabinet waar velen om vragen. Al dan niet vanuit de cel. Maar zonder reces.

Mathijsco
Mathijsco14 aug. 2023 - 18:32

Want het meest serieuze kamerlid en econometrist Pieter Omtzigt, past geheel binnen het narratief van een product van John de Mol. Werkelijk, je moet er maar opkomen.

1 Reactie
Mathijsco
Mathijsco14 aug. 2023 - 20:07

""Pieter Gillis". Ik was nog even vergeten mijn lollige duit in het zakje te doen. Ik vind het tot slot jammer, dat het alleen zo raadselachtig blijft wie -naast al dat platvloerse vermaeck- columniste zelf de juiste kandidaat acht voor het Premierschap. Of toch niet? Ja is het een soort spelletje 'wie is het', waarbij je zeg maar iedereen wegstreept, en dat dan zeg maar uiteindelijk 'de juiste' kandidaat overblijft? Bijvoorbeeld: is ie niet blond? Spreekt ie 5 talen? Verdient ie een kans? Dan is het..

Jozias2
Jozias214 aug. 2023 - 17:50

Toch heel duidelijk dat iemand vooraf aangeeft geen premier te willen worden. We kiezen volksvertegenwoordigers en premier zijn is iets heel anders.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 20:18

Ik zou het nog sterker willen zeggen. Een goed kamerlid hoeft niet automatisch een goede minister te zijn en omgekeerd een bekwaam bestuurder hoeft niet automatisch een geschikt kamerlid te zijn.

van Putten
van Putten14 aug. 2023 - 12:56

Het zijn Tweedekamerverkiezingen dus eigenlijk is het raar dat iemand die wordt verkozen vervolgens in de regering plaatsneemt.

1 Reactie
EenMening3
EenMening315 aug. 2023 - 16:14

In het VK moet je om in de regering plaats te kunnen nemen een zetel in het Lager- of Hogerhuis hebben. "Sinds 1902 zijn alle premiers lid van het Lagerhuis, de enige uitzondering was Alec Douglas-Home in 1963 , die in het Hogerhuis zat toen hij werd benoemd, maar daarna onmiddellijk in het Lagerhuis werd gekozen." wiki