Ik kan - bij God - geen reden bedenken waarom dit op Joop staat. Is het omdat Joop dit een grappige vergissing vindt? Is het omdat Joop dit een pijnlijke vergissing van het Brabants Dagblad vindt en dit graag nog eens uitvergroot?
Ik weet niet wat onnozeler is: 50 miljard misrekenen of zo'n voorpagina. Verschil is in elk geval dat op de één nog afgerekend kan worden en op de ander slechts lijdzaam toegekeken wordt.
Het is zo te zien komkommertijd. Sorry hoor, maar iemand die even iets meer moeite neemt om naar de voorpagina te kijken - laten we zeggen: langer dan 1,5 seconde - ziet meteen de titel 'Roze Maandag' staan onder de foto. Vind het echt zwaar overtrokken dat mensen hier nota bene een klacht over indienen bij het Brabants Dagblad; er zijn belangrijkere dingen op de wereld.
Wat een blunder. Net zo misplaatst als die irritant schreeuwende Meeuwen gedurende het stilte moment van overpeinzing tijdens herdenking van de slachtoffers in Noorwegen ... Brutale herrieschoppers. Net ....
Ik kan me niet voorstellen dat een krant op die manier de deur uit kan gaan: er moeten mensen geweest zijn die het hebben gezien, maar niets hebben gezegd.
Nee, Sylvia, dat geef ik je op een briefje. Zulke dingen gebeuren. Ik heb eens van de helaas overleden Ruud van Houwelingen het volgende gehoord uit de tijd dat hij nog redacteur was van het tamelijk protestantse Dagblad van het Oosten. Op de voorpagina stond een stukje over koningin Juliana die tijdens het ski-en in Leg haar kuitspier had verrekt. Raad zelf welke klinker uit dat woord kuitspier wegviel. En het was ook nog de eerste editie voor Staphorst en omgeving die al weg was, voor een alerte persoon bij het bedrijf merkte wat er verkeerd was gegaan. Die dingen gebeuren. Dat merkt niemand tot het eindproduct op tafel ligt. Dan zie je het meteen. Geloof mij. Ik weet waar ik over praat.
Ik vind dit een typerend geval voor de manier waarop sommige mensen tegenwoordig met informatie omgaan. Ik noem het altijd "informatie-ADHD" in colleges. Men neemt iets waar, combineert dat razendsnel tot een verkeerd beeld ("dat is geen toeval", "wat een blunder" of "wat een sukkels") roept vervolgens boe en bah en gaat over tot de orde van de dag. Geen enkel vermogen meer om te filteren of te nuanceren. Geen enkele rust meer in de kop om eerst te analyseren en dan pas een mening te vormen.
--- Ik vind dit een typerend geval voor de manier waarop sommige mensen tegenwoordig met informatie omgaan. Ik noem het altijd "informatie-ADHD" in colleges. --- Dacht even dat je het had over de redacteuren van het Brabants Dagblad, maar de rest doet me sterk twijfelen.