Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Misplaatste voorpagina valt op de deurmat in Brabant

  •  
26-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BrabantsDagbladFlater.jpg
Regionaal nieuws met wereldnieuws combineren gaat wel eens mis
Het drama in Noorwegen mocht uiteraard niet ontbreken op de voorpagina van de lokale krant het Brabants Dagblad. Maar welke plek krijgt het traditioneel drukbezochte Roze Maandag dan? De hoofdredactie lijkt de oplossing te hebben gevonden. Internationaal nieuws krijgt de headline en het Tilburgse event de foto. Wat krijg je dan? Een kop ‘Massale herdenking van slachtoffers’ met daaronder een foto van uitgelaten feestvierders in Tilburg.
RTEmagicC_a4cyt.jpg
Update
De hoofdredactie van het Brabants Dagblad heeft inmiddels zijn excuses aangeboden over de ongelukkige combinatie. De krant is overstelpt met reacties. ‘De combinatie was volslagen misplaatst.’
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Michiel Online
Michiel Online26 jul. 2011 - 9:20

Dat is geen toeval.

Wout Berlinck
Wout Berlinck26 jul. 2011 - 9:20

Ik kan - bij God - geen reden bedenken waarom dit op Joop staat. Is het omdat Joop dit een grappige vergissing vindt? Is het omdat Joop dit een pijnlijke vergissing van het Brabants Dagblad vindt en dit graag nog eens uitvergroot?

listvanderede
listvanderede26 jul. 2011 - 9:20

Ik weet niet wat onnozeler is: 50 miljard misrekenen of zo'n voorpagina. Verschil is in elk geval dat op de één nog afgerekend kan worden en op de ander slechts lijdzaam toegekeken wordt.

Rickert2
Rickert226 jul. 2011 - 9:20

Het is zo te zien komkommertijd. Sorry hoor, maar iemand die even iets meer moeite neemt om naar de voorpagina te kijken - laten we zeggen: langer dan 1,5 seconde - ziet meteen de titel 'Roze Maandag' staan onder de foto. Vind het echt zwaar overtrokken dat mensen hier nota bene een klacht over indienen bij het Brabants Dagblad; er zijn belangrijkere dingen op de wereld.

JoopSchouten
JoopSchouten26 jul. 2011 - 9:20

Wat een blunder. Net zo misplaatst als die irritant schreeuwende Meeuwen gedurende het stilte moment van overpeinzing tijdens herdenking van de slachtoffers in Noorwegen ... Brutale herrieschoppers. Net ....

ammak
ammak26 jul. 2011 - 9:20

Staat je netjes. Die redactie was zeker nog niet wakker

BillDuin
BillDuin26 jul. 2011 - 9:20

Het is wat zeg.

Lucyfer
Lucyfer26 jul. 2011 - 9:20

allemachtig wat een sukkels

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 jul. 2011 - 9:20

Ik kan me niet voorstellen dat een krant op die manier de deur uit kan gaan: er moeten mensen geweest zijn die het hebben gezien, maar niets hebben gezegd.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst26 jul. 2011 - 9:20

Nee, Sylvia, dat geef ik je op een briefje. Zulke dingen gebeuren. Ik heb eens van de helaas overleden Ruud van Houwelingen het volgende gehoord uit de tijd dat hij nog redacteur was van het tamelijk protestantse Dagblad van het Oosten. Op de voorpagina stond een stukje over koningin Juliana die tijdens het ski-en in Leg haar kuitspier had verrekt. Raad zelf welke klinker uit dat woord kuitspier wegviel. En het was ook nog de eerste editie voor Staphorst en omgeving die al weg was, voor een alerte persoon bij het bedrijf merkte wat er verkeerd was gegaan. Die dingen gebeuren. Dat merkt niemand tot het eindproduct op tafel ligt. Dan zie je het meteen. Geloof mij. Ik weet waar ik over praat.

[verwijderd]
[verwijderd]26 jul. 2011 - 9:20

Ik vind dit een typerend geval voor de manier waarop sommige mensen tegenwoordig met informatie omgaan. Ik noem het altijd "informatie-ADHD" in colleges. Men neemt iets waar, combineert dat razendsnel tot een verkeerd beeld ("dat is geen toeval", "wat een blunder" of "wat een sukkels") roept vervolgens boe en bah en gaat over tot de orde van de dag. Geen enkel vermogen meer om te filteren of te nuanceren. Geen enkele rust meer in de kop om eerst te analyseren en dan pas een mening te vormen.

1 Reactie
ErikDoes
ErikDoes26 jul. 2011 - 9:20

--- Ik vind dit een typerend geval voor de manier waarop sommige mensen tegenwoordig met informatie omgaan. Ik noem het altijd "informatie-ADHD" in colleges. --- Dacht even dat je het had over de redacteuren van het Brabants Dagblad, maar de rest doet me sterk twijfelen.