Joop

Miramax is niet meer

  •  
29-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pulpfiction_300.jpg
Walt Disney Company trekt de stekker uit studio waar kaskraker Pulp Fiction werd gemaakt
De Walt Disney Company, ’s werelds grootste mediabedrijf heeft de stekker uit de Amerikaanse filmstudio Miramax getrokken. Dat melden Amerikaanse media. Regisseurs als Quentin Tarantino en Kevin Smith maakten films bij de studio.
De broers Harvey en Bob Weinstein richtten de onafhankelijke filmstudio in 1979 op. Ze boekten succes met films als Clerks en Sex, Lies and Videotapes. Pulp Fiction, Good Will Hunting, The English Patient, Shakespeare in Love en Chicago waren regelrechte kaskrakers.
In 1993 kwam de studio in handen van de Walt Disney Company. De Weinsteins bleven de studio runnen tot 2005. Walt Disney Company maakt verlies met zijn films en besloot daarom tot een herstructurering van de bedrijfstak. Dit meldt onder andere Business Week.

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Pink!
Pink!29 jan. 2010 - 12:23

Ben het met Harry de Zomer eens. Ik ben sowieso als geen Hollywood film fan maar films van Tarantino en vooral Samuel L. Jackson zijn goed, ik ben voor cult films, niet voor opgedirkte tuthola's en botoxlippen en macho's.

[verwijderd]
[verwijderd]29 jan. 2010 - 12:23

Hop, en wederom een maatschappij die nog enigszins kwaliteit wilde leveren verdwenen. No Country For Old Men, Kill Bill en, inderdaad, Good Will Hunting waren topproducties. Nu gaan we compleet toe naar een Hollywoodeenheidsworst. En nee, Avatar is geen goede film.

1 Reactie
Paradox2
Paradox229 jan. 2010 - 12:23

Ik denk niet dat de Coen Brothers nu -bij gebrek aan Miramax- Chuck Norris gaan casten.