Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ministerie vraagt Máxima niet meer over digitale euro te spreken want 'wappie-magneet'

  •  
13-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3825 keer bekeken
  •  
ANP-466821306

Het ministerie van Financiën wil dat koningin Máxima zich minder uitspreekt over de mogelijke komst van een digitale euro. Dat meldt het AD. Elke keer wanneer de koningin dat doet, stromen sociale media vol met negatieve reacties. "Na corona is de digitale euro de nieuwe wappie-magneet", aldus een ambtenaar van het ministerie.

Máxima is speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). In die hoedanigheid haalt zij steeds vaker de mogelijkheden van een digitale euro aan. Die zou namelijk voor armen en kleine middenstanders een hulpmiddel kunnen zijn om laagdrempelig financiële diensten te verrichten, aldus de koningin.

Spreken over digitalisering van de euro is “in bepaalde kringen olie op het vuur”, zo laten medewerkers van Financiën weten. Inmiddels is er een gesprek met Máxima gevoerd. Het is haar niet verboden om over de digitale euro te spreken, dat kan ook niet. Wel is haar gevraagd er voorzichtig mee te zijn. Sinds dat gesprek zo’n twee weken geleden heeft ze de digitale euro niet meer genoemd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.