Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister verstoort gemoedelijk protest

  •  
11-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2762 keer bekeken
  •  
bozeboeren

Een gemoedelijk protest van boeren bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) is bijna uit de hand gelopen doordat de bewindsvrouw op agressieve wijze in gesprek ging met de demonstranten.

Een woordvoerder van de politie noemde de sfeer gemoedelijk. “De wanklank kwam eigenlijk alleen van de minister, die zich op luide toon erover beklaagde dat de boeren haar gezin lastig vielen. Zo zie je dat het meestal slechts een enkeling is die het voor de rest probeert te verpesten.”

De politie erkent dat de boeren zich misschien geïntimideerd gevoeld hebben door de verbale krachtpatserij van de minister, maar zegt daartegen niet te kunnen optreden. “We houden in de gaten of er strafbare feiten worden gepleegd. Dat was niet het geval.”

Grimmig

Het is niet de eerste keer dat politici grimmig reageren op vredelievende bijeenkomsten van boeren bij hun voordeur. “Toch lijkt het alsof ministers en parlementariërs hieruit geen lering trekken”, aldus een woordvoerder van landbouworganisatie LTO. “Wij keuren dit soort acties voor de bühne uiteraard af, maar het is wel opvallend dat politici kennelijk steeds weer overvallen worden. Terwijl de taak van de politiek juist is om vooruit te kijken.”

In een verklaring liet de Farmers Defence Force weten zich niet te kunnen vinden in de reactie van sommige politici dat acties bij woonhuizen verwerpelijk zijn. “Wij vinden juist acties in achterkamertjes verwerpelijk. Als je ons wilt verjagen van onze bedrijven, kom dan gewoon met fakkels en rieken naar de boerderij, in plaats van stiekem wetten aan te nemen op een plek waar we niet bij kunnen met onze trekkers.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.