Joop

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus krijgt strafblad vanwege bruiloft

  •  
18-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
grapperhaus
Ferd Grapperhaus krijgt alsnog een boete van 390 euro omdat hij op zijn bruiloft de coronaregels heeft overtreden. Dat betekent ook dat de minister van Justitie nu een strafblad heeft.
Op vorige maand gepubliceerde foto’s was te zien dat de minister tijdens zijn bruiloft onvoldoende afstand hield en handen schudde. Dat kwam hem op forse kritiek te staan omdat hij mensen die de regels tijdens feestjes overtreden, eerder asociaal had genoemd.
In een Kamerdebat ging de minister door het stof. “Ik heb mezelf verkeerd ingeschat: ik liet me meeslepen in de gebeurtenissen van die dag”, zei hij. “We hebben er thuis over gesproken en zeiden: hadden we het maar met zijn tweeën gedaan.”
De minister en zijn echtgenote maakten na alle commotie allebei 390 euro over naar het Rode Kruis. De bewindsman is niet van plan dat geld terug te vragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (64)

Joost Spits
Joost Spits20 sep. 2020 - 21:10

Dat de minister fout zat is gebleken en heeft hij ook toegegeven. Echter, wat je veel hoort is dat BOA' s hetzij politieagenten, nu reacties krijgen van: de minister mag het, dan mag ik het ook. Wel, dat is natuurlijk stompzinnig. Het interesseert mij namelijk geen fluit of de minister zich wel of niet aan de regels houdt. Het gaat om mijn persoonlijke verantwoordelijkheid. Ik wil zelf niet ziek worden en wil anderen niet infecteren. Het doen en laten van een minister heeft daar geen invloed op. Als de minister in de sloot springt, moet ik dan ook in springen?

Joost Spits
Joost Spits20 sep. 2020 - 21:07

Het doen en laten van een minister heeft daar geen invloed op.

Joost Spits
Joost Spits20 sep. 2020 - 21:05

Dat de minister fout zat is gebleken en heeft hij ook toegegeven. Echter, wat je veel hoort is dat BOA' s hetzij politieagenten, nu reacties krijgen van: de minister mag het, dan mag ik het ook. Wel, dat is natuurlijk stompzinnig. Het interesseert mij namelijk geen fluit of de minister zich wel of niet aan de regels houdt. Het gaat om mijn persoonlijke verantwoordelijkheid. Ik wil zelf niet ziek worden en wil anderen niet infecteren. Het doen en laten

LHarst2
LHarst220 sep. 2020 - 8:36

Nederland heeft nu een minister van Justitie met een strafblad. En Nederland kan zich nu in het rijtje van landen scharen die het niet zo nauw nemen met regels voor autoriteiten. Hmm, iets met bananen en monarchie (we zijn geen republiek tenslotte)?

Pater
Pater20 sep. 2020 - 2:04

Mijn eerdere bijdrage over Grapperhaus: Pater 11 september 2020 at 03:55 Waarschijnlijk is het mogelijk de politie te vragen Gr.haus alsnog op de bon te slingeren omdat het bewijs voor de overtreding via de foto’s royaal is geleverd en Gr.haus de overtreding pook niet ontkent. Een schriftelijk verzoek aan de politie: wie doet er mee ? Het lukte ook zonder schriftelijk verzoek.

1 Reactie
Jaco38
Jaco3820 sep. 2020 - 12:19

Pater, en toch is dit principieel gezien - gelijkheidsbeginsel - wel opmerkelijk, de politie handhaaft overtreding van de 1,5 m regel door individuen alleen in heterdaad situaties, de ambtenaar ziet de gedraging gebeuren. Nu gebeurt dit achteraf op basis van een foto en bovendien krijgt alleen Grapperhaus een boete en gaan anderen waarvan de identiteit bekend is vrijuit. Er circuleren veel vaker foto’s en filmbeelden van (on) bekende NL die zich niet aan de Corona voorschriften hielden. Gaat de politie daar ook alsnog achteraan of wordt dit toekomstig beleid? Ik vermoed van niet en dat betekent dat Grapperhaus de boete uitsluitend krijgt omdat hij minister is. Daar moet ik even op kauwen. Grapperhaus hoort als minister verantwoordelijk te nemen voor zijn gedrag en daar wordt hij dan wel/niet politiek op afgerekend, maar voor de wet horen burgers gelijk te zijn.

Piet Helmons
Piet Helmons19 sep. 2020 - 18:35

Is tot nu toe een goede minister geweest en heeft een foutje gemaakt tijdens huwelijk. Terecht dat men 6 maanden voor de verkiezingen en tijdens deze Corona crisis geen minister gaat vervangen.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman20 sep. 2020 - 6:59

Zijn aanblijven is een sein dat men het niet zo nauw met de coronaregels hoeft te nemen. Buitengewoon onverantwoordelijk dus om deze minister te laten zitten.

GoudenBergen
GoudenBergen19 sep. 2020 - 15:31

Terecht. Deze man zou moeten aftreden.

van Dale
van Dale19 sep. 2020 - 14:04

Grapperhaus huilde in de kamer toen hij diep door het stof ging en de de Minister President zag toe dat het allemaal volgens plan ging. Tjonge jonge dat zijn onze staatslieden. Wat moet je er nog over zeggen. Te triest voor woorden. Misschien kan het leger dit softe gedoe een poosje vervangen.

[verwijderd]
[verwijderd]19 sep. 2020 - 7:50

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber19 sep. 2020 - 17:01

Hoezo, Wilders zit er ook nog steeds na een veroordeling

Bouwman2
Bouwman219 sep. 2020 - 7:23

Waarom circuleert dit bericht over de minister maar steeds en is het nog niet uitgedoofd? Per slot van rekening gaat het over kinderlijkheid; jij mag opblijven en ik moet naar bed. Ik vind dat kenmerkend voor het niveau van de Nederlandse burger. Ik vind ook dat je dat niet dient te bevorderen, maar juist het oude ideaal van Joop den Uyl EMANIPATIE moet nastreven. Ik vind Joop zich dat aan moet trekken. Naast sociaal liberaal beken ik me als Uyliaan. Ik voeg daaraan toe dat Den Uyl tussen de oude Drees en de moderne Rutte een ereplaats verdient. Wat moet het enorm ingrijpend in negatieve zin voor Joopen Liesbeth geweest zijn dat het kabinet Den Uyl niet is geprolongeerd. En ondanks dat ging Joop gewoon door als Kamerlid. Ondanks de fouten die hij maakte is Joop den Uyl een ijkpunt gebleven. Althans voor mij, Verheven boven al die kibbelarijen, ,dat kinderachtige benepene, ,kortom al dat onnodige polariseren. Houd daarmee op, ik kan er wel tegen, maar heel veel anderen niet. .

2 Reacties
Vrije Geluiden
Vrije Geluiden19 sep. 2020 - 8:30

Bouwman: "Per slot van rekening gaat het over kinderlijkheid;" Nee, het gaat over een minister van justitie die de regelgeving die hij zelf in het leven heeft geroepen niet heeft gerespecteerd en de overtreders aso's heeft genoemd en nog veel meer. Overigens begrijp ik nog steeds niet waarom die Ankie Broekers-Knol buiten schot gebleven is, want dat is minstens net zo'n grote aso. En jij bent geen "sociaal liberaal die zich bekent als "Uyliaan", maar behoort tot de heel erg dom-rechtse vleugel van het CDA.

Marinus Calamari
Marinus Calamari19 sep. 2020 - 9:14

Hypocrisie stuit een hoop mensen tegen de borst, en een minister van justitie die harde woorden voor coronaknuffelaars heeft en ze aanpakt met en snoeihard beleid, en dan vervolgens a) zijn billen afveegt met zijn eigen beleid en b)als hij gesnapt is onder zijn eigen maatregelen uit probeert te komen, is nu eenmaal het soort hypocrisie waar mensen erg van over de zeik gaan. Het helpt ook niet mee dat onze rechts-christelijke regering constant verzeilt raakt in dit soort schandalen, en mensen zijn het credo "doe zoals we zeggen, niet zoals we doen" van de Gristelijk-Liberale regenten sowieso een beetje zat aan het worden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 sep. 2020 - 4:36

Ik had het zowaar nog even met hem te doen. Niets menselijks is mij vreemd!

Fredje3
Fredje319 sep. 2020 - 3:52

En al die anderen dan op de foto? En de locatie eigenaar die dit fascilliteerde? Ik denk dat er bij elkaar wel iets van 25.000 op te halen valt?

1 Reactie
chwiedijk
chwiedijk19 sep. 2020 - 9:15

faci

vv2
vv218 sep. 2020 - 18:31

En zijn vrouw? En zijn schoonmoeder? En de overige gasten die ook de wet genegeerd hebben? Half werk zijn we goed in in dit land.

chwiedijk
chwiedijk18 sep. 2020 - 18:30

Grapperhaus kent als "leider" dé regel niet: "Slecht voorbeeld doet slecht volgen."

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden18 sep. 2020 - 18:27

Mooi toch, -hij is nu ook officieel ongeloofwaardig.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin19 sep. 2020 - 4:25

Ze hadden het tegengestelde beoogd!

Handige harry
Handige harry18 sep. 2020 - 17:41

Doorzichtige actie. Eerst checken of hij wel aanblijven. Nu zijn ze erachter dat dat kan dmv goedkeuring van de kamer. Dan pas de aantekening accepteren. Als hij niet zou kunnen aanblijven had hij dit nooit gedaan.

Krek
Krek18 sep. 2020 - 17:32

Ik vind ook dat hij beter had kunnen aftreden, maar toch vind ik deze ontwikkeling onwenselijk. Dit gaat voorbij aan de richtlijnen waarbij de politie eerst hoort te waarschuwen en pas na het geen gevolg geven aan de waarschuwing hoort te bekeuren. Als we dit toestaan bij Grapperhaus, dan vinden we het ook prima dat anderen zonder waarschuwing (en dus zonder de gelegenheid de boete/strafblad te ontlopen) bekeurd worden. En dat hoort niet, ook die mensen zouden zich moeten kunnen beroepen op (procedure)fouten van de politie. Verder is het vreemd dat de gasten niet eveneens bekeurd zijn. Als het excuus van Grapperhaus als bewijs wordt geaccepteerd, dan zou het ook rechtsgeldig zijn als bewijs tegen de gasten. Nu lijkt het alsof deze bekeuring alleen is gegeven vanwege de persoon, en ik hoef hopelijk niet uit te leggen hoe onwenselijk dat is.

TwoTone
TwoTone18 sep. 2020 - 17:09

Iedereen toch een boete op dat feest ! Rechtsgelijkheid heet dat.

Rechtse Bal6
Rechtse Bal618 sep. 2020 - 16:34

waarschijnlijk moest Grapperhaus trouwen, anders had hij het evenement toch wel uitgesteld ? Nu zit hij met de gebakken peren en een verhaal dat op elke verjaardag door een grappige oom wordt voorgedragen ... balen voor hem , maar dan had hij maar zijn voorzorgen moeten nemen....

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens20 sep. 2020 - 7:42

@Rechtse Bal "waarschijnlijk moest Grapperhaus trouwen" Zou knap werk zijn. Zijn vrouw is van 1957.

NoahAmber
NoahAmber18 sep. 2020 - 16:33

Dat zal Grapperhuis dus echt de broek niet doen bollen.

HarrieV2
HarrieV218 sep. 2020 - 16:15

En de rest van de aanwezigen dan die 12+ waren op dat moment?

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland19 sep. 2020 - 10:06

ja die knolbroek ook natuurlijk

Salama.
Salama.18 sep. 2020 - 15:52

Hmm, kan een minister van justitie een strafblad hebben?

Martinel
Martinel18 sep. 2020 - 15:18

We horen niets over Broekers-Knollemans??? Ik zou zeggen zij ook, ook wegwezen, ook door het stof. Ook boete en strafblad net als al die burgers die tijdens bruiloften zijn beboet of anderszins in welke setting dan ook zijn afgeschreven na een strafblad voor welke baan dan ook. Die vrouw die werkelijk al gepensioneerd en weg had moeten wezen, maar door Rutte op een haar volkomen waanzinnige plek is beland. Mens is VVD, dus mag aanblijven. De Tweede Kamer zou eens met vuist op tafel moeten slaan. En dan bedoel ik niet ene Wilders maar de linkse partijen die nauwelijks oppositie voeren. Al menig mail naar SP gestuurd, nooit antwoord gekregen. Ben daar weg en nee niet naar rechts, maar naar de PvdD, al 2 jaar lang. Asscher kan mij niet bekoren. Overigens nog nooit PvdA gestemd, maar hem vertrouw ik niet. Daarvoor heeft hij teveel weggegeven tijdens Rutte II.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin19 sep. 2020 - 4:27

Goed werk heeft tijd nodig! Die 2 miljard ging een heel stuk sneller! Dat had Hans de Boer al voorbereid!

Thuiszitter
Thuiszitter18 sep. 2020 - 14:37

Strafblad werd toch geschrapt en de 390 werd toch 99 euro ? Geloof er eigenlijk geen zak van dat hij alsnog wordt bekeurd .

Martinel
Martinel18 sep. 2020 - 14:30

Ik neem aan dat Grappermaker nu gaat aftreden vanwege een strafblad? Net als al die jeugdigen die met strafblad nergens meer aan de bak zullen komen? Vanavond weer een persconferentie van de ene leugenaar met de andere...( zie de Jonge die ouderen die juist beschermd moesten worden door hem de dood in zijn gejaagd...RIVM, dat volledig niet onafhankelijk is..). En zie Rutte, die zijn handen in onschuld wast, want verantwoordelijkheid nemen is hem niet gegeven. Afschuiven is zijn motto. Niks kleeft blijkbaar aan zijn handen. De Tweede Kamer zou zich eens moeten buigen over Rutte's glibberigheid en hem weg moeten stemmen. Maar nee Groenrechts heeft hem weer het voordeel van de twijfel gegeven. Ik heb die twee dagen debat op de voet gevolgd. De oppositie is monddood gemaakt zoals al tien jaar lang gebeurt. De Jonge, Rutte en al dat venijn dat de burger tot halve garen heeft bestempeld, moeten weg en in hun kielzog ene Grappermaker die al heeft verklaard de boete hahahahaha, snel over te zullen maken, terwijl anderen krom moeten liggen met afbetalingsregelingen misschien nog net eten kunnen kopen. De leugens van het 'onafhankelijke' RIVM op de koop toe nemen. De doden die gevallen zijn in het begin van deze coronacrisis hadden dus niet hoeven te overlijden, de zorgverleners die ouderen verzorgden hadden als verzorgenden niet bang hoeven zijn als dat RIVM haar onafhankelijkheid van de politiek had gewaarborgd. En dus medische-schaarste kapjes hadden gekregen. Ik hoop werkelijk dat al die afschuivers/de 2e kamer/de regering/rivm/van dissel en co/ hun verdiende loon gaan krijgen. Aftreden en wegwezen.

4 Reacties
Appel2
Appel218 sep. 2020 - 15:15

Een strafbeschikking, want dat is dit in plaats van een boete, heeft automatisch ook een justitiële aantekening tot gevolg wat neerkomt op een vorm van een strafblad. Dat houdt in dat het genoteerd wordt en in geval van beroepen waar een VOG voor nodig is, dat is een verklaring van gedrag, dit ook bekend zal zijn. Dat betekent geenszins dat je dan niet meer in aanmerking komt voor een bepaald beroep maar dat het als grond kan gelden om niet geschikt gezien te worden. Afhankelijk van waar het om gaat heeft het mogelijk invloed. Meer niet.

NoahAmber
NoahAmber18 sep. 2020 - 16:35

@Martinel 18 september 2020 at 16:30 Djeez wat een zwaar opgefokte reactie zeg.

Hans van Degen
Hans van Degen19 sep. 2020 - 9:12

Appel heeft gelijk. Bij het aanvragen van een VOG wordt altijd gekeken of het strafblad van belang is voor de functie. Voorbeeld: een automoblist die steeds door rood rijdt, zal geen VOG krijgen bij een sollicitatie naar taxi-chauffeur. Reageert hij op een heel andere vacature, dan bestaat de kans dat dit geen probleem is. Bovendien bestaat er een 'terugkijktermijn'.

NoahAmber
NoahAmber19 sep. 2020 - 17:05

@Appel 18 september 2020 at 17:15 Dat houdt in dat het genoteerd wordt en in geval van beroepen waar een VOG voor nodig is, dat is een verklaring van gedrag, dit ook bekend zal zijn. Dan nog zal het niet zoveel uit hoeven te maken. De VOG zijn meestal heel specifiek. Simpel voorbeeld: Een pedo zal zeker geen VOG krijgen als hij is veroordeeld voor verkrachting en in een kindergarten wil gaan werken. Hij zal wel een VOG krijgen als hij in een bejaardenthuis in de keuken gaat werken. Dus het niet krijgen van een VOG is geheel afhankelijk van wat je hebt gedaan en in welke functie je gaat werken.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 sep. 2020 - 14:28

Eindelijk gerechtigheid

Markzelluf
Markzelluf18 sep. 2020 - 14:26

Was hij de enige die te dicht bij anderen stond op zijn feest? Dat lijkt mij fysiek onmogelijk. Dus als hij als enige beboet wordt om de indruk van klassenjustitie weg te nemen doen ze dat door juist klassenjustitie toe te passen. Veel logischer: bekijk de beelden en stuur alle betrokken een acceptgiro

1 Reactie
Jaco38
Jaco3819 sep. 2020 - 11:17

Dat dacht ik ook, bovendien niemand wordt normaal gesproken beboet op basis van een foto, als we internet afspeuren vinden we vast meer foto’s van te identificeren personen die zich niet houden aan de 1,5 m regel, zeker in geval van trouwfoto’s. Het is juist (omgekeerde) klassenjustitie als dit wel en uitsluitend geldt voor Grapperhaus.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9318 sep. 2020 - 14:13

Heb een vermoeden dat hij er zelf om verzocht heeft en ik moet zeggen dat siert hem.

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 sep. 2020 - 14:45

Ik denk van niet . Ik denk eerder dat men er toch wat mee in de maag zat dat ze nu wel heel openlijk klassenjustitie toepasten. En Grapperhaus voeren ze toch de volgende verkiezingen af - die zal wel burgemeester worden of goed betaalde stoelzitter bij een groot bedrijf waarvoor ie tijdens zijn ministerschap gewerkt heeft.

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 sep. 2020 - 16:23

Het vermoeden dat Grapperhuis hier zelf om heeft verzocht is geloof ik niet juist. Ten eerste omdat hij heeft geprobeerd de boete af te kopen met een gift aan een zelfgekozen goed doel. Ten tweede omdat hij heeft verzuimd aangifte te doen tegen zichzelf. Het is zonneklaar dat Ferdi alles heeft ondernomen om onder een boete met bijbehorend strafblad uit te komen. Dat dit is mislukt is een goede zaak, maar degene die hiervoor moet worden geprezen is de OvJ die de moed heeft gehad zijn baas te beboeten en niet Grapperhaus.

Bert de Vries
Bert de Vries18 sep. 2020 - 20:20

Hij heeft er zeker zelf om gevraagd. Had hij die boete niet gekregen, dan hadden eerder bekeurden zich kunnen beroepen op rechtsongelijkheid met herziening van vonnissen tot gevolg en een extreem complexe administratie waar het kapotbezuinigde departement niet tegen opgewassen is. Nood breekt wetten.

Marinus Calamari
Marinus Calamari19 sep. 2020 - 9:29

Er is niets, maar dan ook niets, wat er op wijst dat hij er zelf om gevraagd heeft. In feite wijst alles erop dat hij, zelfs nadat hij gesnapt was, er alles aan gedaan heeft om onder de door hem zelf ingestelde straf uit te komen. Of op zijn minst de zaak te traineren tot zijn baan veilig gesteld was. Gelukkig was de functie van Minister van Justitie al dusdanig bezoedeld door zijn rechtschristelijke voorgangers, dat dit er ook nog wel bij kan.

vdbemt
vdbemt18 sep. 2020 - 14:07

Goed zo. Ik snap niet dat de man niet inziet dat hij beter had af kunnen treden. En dat niet alsnog doet. Zijn blunder wordt te uit-en-te-na gebruikt op de manier die je niet zou willen: gezag-ondermijnend. Zo ook de betogen van Wilders en Baudet, maar ook anderen.

Aart van de aap
Aart van de aap18 sep. 2020 - 14:02

Wel grappig dat nu officieel, zwart op wit, boeven ons regeren hahaha

2 Reacties
Aart van de aap
Aart van de aap18 sep. 2020 - 14:50

Aart heeft geen strafblad Maar Grappenhuis wel hahahahaha Wie is hier nou het tuig, grappenhouse ?

Ivan61
Ivan6118 sep. 2020 - 18:30

Gezellig boevenbende.

Bouwman2
Bouwman218 sep. 2020 - 13:51

Het aardige is dan weer wel dat niemand in een strafblad kan kijken behalve dan de genen die daarvoor toestemming hebben. Nou als Ferdinand G in zijn strafblad leest is ie snel klaar. Anderhalve meter per uur te hard gereden. Foto erbij. Kusje er op en weer de weg op. .

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 sep. 2020 - 13:32

Grapperhaus had er verstandiger aan gedaan in een veel eerder stadium aangifte te hebben gedaan tegen zichzelf. Bovendien krijgt alleen Grapperhaus een boete, zijn vrouw niet. En alle andere bruiloftsgasten, waaronder staatssecretaris van justitie Ankie Broekers-Knol, krijgen ook geen boete. Dat zou eigenlijk wel moeten, aangezien ook zij de corona regels hebben overtreden en daarmee een strafbaar feit hebben begaan. En het zou Grapperhaus sieren als hij deze boetes voor zijn rekening zou nemen. Nu blijft deze kwestie maar door slepen en het is altijd too little and too late.

4 Reacties
Bouwman2
Bouwman218 sep. 2020 - 13:57

Laatst werd ik bekeurd, ik heb namelijk een wat moeilijke blaas. Dus ik plaste een weinig wild. Maar gelukkig hoefde ik mijn Willemsorde niet in te leveren. Die mocht ik natuurlijk gewoon houden ondanks die kopstoot. Klassenjustitie zeg je? Niks hoor juist klasse van justitie.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 sep. 2020 - 14:42

Ja daar heb je gelijk in mevrouw Veenstra

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 sep. 2020 - 22:30

@ Tal 'Je kunt geen aangifte tegen jezelf doen.' 'Iedereen die kennis heeft van een gepleegd strafbaar feit, kan hier aangifte van doen bij de politie. Je zou dus ook een aangifte kunnen doen van een strafbaar feit, waarvan je zelf de dader bent. Je zou je ook simpel kunnen melden op een politiebureau met je verhaal. Als je aangeeft, dat je zelf de dader bent van iets, dan hoef je niet perse officieel een aangifte op te laten nemen. Je kan ook zo je verhaal vertellen, waarbij je waarschijnlijk gehoord zal worden als verdachte, zodat er verder onderzoek opgestart kan worden.' (bron: https://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?t=27302#:~:text=Re%3A%20aangifte%20doen%20tegen%20jezelf%2C&text=Iedereen%20die%20kennis%20heeft%20van,een%20politiebureau%20met%20je%20verhaal.)

Marinus Calamari
Marinus Calamari19 sep. 2020 - 9:32

@Tal: je hoeft niet tegen jezelf te getuigen, maar het mag uiteraard wel. Iets met de klok en de klepel

ton14024
ton1402418 sep. 2020 - 13:18

Hoe kwam die boete nu tot stand?

2 Reacties
ton14024
ton1402418 sep. 2020 - 13:28

Door ´´foto´s in de media´´ volgens het AD. Raar dan, dat alleen Fred een bon krijgt. En nu niet meer vloeken op die fotograaf.

ton14024
ton1402418 sep. 2020 - 13:33

Ik hoop dat de Minister van Justitie een en ander kan verantwoorden.

Thuru
Thuru18 sep. 2020 - 13:05

Dat strafblad is zo onzin. Foei had meer dan genoeg geweest als straf.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 sep. 2020 - 14:29

Nee want de 17-jarige die even zat te chillen met zn matties kreeg ook een strafblad - en voor die 17-jarige is dat een stuk erger dan voor Grapperhaus wiens kostje al gekocht is.

Thuru
Thuru19 sep. 2020 - 12:37

Uberhaupt strafblad voor zoiets is waanzin. Boete en foei is meer dan afdoende.

Aart van de aap
Aart van de aap20 sep. 2020 - 19:13

Precies die 17 jarige komt niet meer aan de bak nu.... En dat betaald de gemeenschap dan indirect gewoon. Jij en ik betalen dat dan