Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Minister Van Ark adviseert geen IC-bedden vrij te houden

  •  
31-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
image0

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Bert de Vries
Bert de Vries31 dec. 2020 - 10:20

Van Ark is van de VVD, en net als haar partij weerzinwekkend. Medeverantwoordelijk voor de sloop van ons zorgstelsel, tot haar nek in de afschuwelijke feiten, en nog steeds even onverschillig als Rutte in de toeslagenaffaire. Het zou goed zijn als ze zich grondig op de hoogte kon stellen van de gruwelen op de IC.

1 Reactie
GMatth52
GMatth5231 dec. 2020 - 18:55

Hoe zou het voor mevrouw Van Ark zijn, als zij zelf getroffen zou worden door Corona, en aangewezen zou zijn op een behandeling op de Intensive Care? En als haar eigen beleid gevolgen zou hebben voor haar zelf? En de Duitsters moeten hun IC-capaciteit voor hun eigen patiënten gereed houden? Het tekort aan IC-bedden in Nederland is gevolg van de jarenlange afbraak van de gezondheidszorg door de regeringen van Rutte en zijn voorgangers. Rutte zal zich hiervoor op enig moment moeten verantwoorden. Ik begrijp de ophef in de media tegen onze koning, vanwege zijn onbeduidende misstap naar zijn Griekse vakantieoord, niet. Of eigenlijk wel, Rutte blijft hierdoor buiten schot.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg31 dec. 2020 - 10:18

Heb met verbijstering van de uitspraak van Van Ark kennis genomen. Qua effectiviteit zouden coronapatiënten juist van de IC geweerd moeten worden; mensen met andere aandoeningen op de IC (hartinfarct, hersenbloeding) liggen doorgaans én veel korter, én hebben een aanzienlijk betere prognose dan die langliggende COVID-19-patiënten (van wie op de IC nog altijd 30% overlijdt). Laten we inderdaad de oversterfte en het aantal verloren levensjaren opschroeven.

Andreas4
Andreas431 dec. 2020 - 9:11

En nieuwe IC bedden erbij? Miljarden naar de gezondheidszorg? Ik mag toch hopen dat ze het afgelopen jaar niet stil hebben gezeten... Maar ja, het zou me niet verbazen. Wat een k*tland dit landje, niet het enige maar het blijft k*t.

2 Reacties
jantje
jantje31 dec. 2020 - 12:09

Jammer dat zo'n mooi gebied als de K*T altijd voor negatieve dingen wordt misbruikt.

Bert de Vries
Bert de Vries31 dec. 2020 - 15:10

Jannie, ik sta achter je. Natuurlijk wel op anderhalve meter.