Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister uit stevige kritiek op antivax-onzin bij Buitenhof

  •  
04-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-11-04 om 18.10.38
In het debatprogramma Buitenhof ging het zondag over vaccineren. Niet zozeer over het belang daarvan, maar de door de medische wetenschap al lang achterhaalde vraag of vaccineren nut heeft. Zo mocht Anne-Marie van Raaij aanschuiven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP), een organisatie die onder meer van mening is dat autisme veroorzaakt kan worden door vaccinaties. Een bewering die tot in den treure wetenschappelijk is weerlegd, maar nog altijd gretig aftrek vindt onder complotdenkers.
Na de uitzending van Buitenhof zondag liet minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zich kritisch uit over de keuze van het programma om een antivax-propagandist aan het woord te laten. Op Twitter schreef de minister:
"Kraakheldere en overtuigende stellingname van jeugdarts @M1Kamphuis. Maar waarom keer op keer een podium voor bangmakende antivax-verhalen? Medische wetenschap is niet ‘ook maar een mening’, antivax-verhalen zijn niet onschuldig. Álle kinderen verdienen bescherming. #ikvaccineer"
Minister De Jonge was niet de enige die niet te spreken was over de uitzending van Buitenhof:
Beeld: Screenshot Buitenhof
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.