Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Minister Van der Steur voelt zich boven de wet verheven'

  •  
02-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Minister Van der Steur heeft ter viering van zijn verloving gebruik gemaakt van een ambassadegebouw in Parijs. Volgens Peter Kee, parlementair redacteur van Pauw, is er niet zoveel bijzonders aan de hand. Hij noemt vervolgens een hele reeks incidenten waar Van der Steur bij betrokken is.
Francisco van Jole stelt dat het gedrag van de minister kenmerkend is voor het ballerige gedrag van de nouveau riche: wel sjiek willen doen maar nooit chique zijn. Hij ziet het als ongewenst omdat juist Justitie van onbesproken gedrag moet zijn.
Ook de affaire binnen het korps Nationale Politie komt aan de orde.
Verder praat het duo over het Oekraïne-verdrag. Volgens Van Jole ligt het niet voor de hand dat een partij als de VVD, die de belangen van het bedrijfsleven behartigt, het handelsverdrag gaat verwerpen.
Tot slot stelt Van Jole nog even het optreden bij Pauw van de lijsttrekker van Rechtdoor, verbonden aan de motorclub No Surrender, aan de orde. Van Jole constateert dat bij talkshows Jerry Springer altijd in de coulissen staat en dit keer de zucht naar sensatie even de overhand kreeg.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.