Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister sluit slachthuis Gosschalk wegens dierenmishandeling

  •  
02-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
varkensmishandeling
Het slachthuis Gosschalk in Epe gaat dit weekend dicht. Dat heeft demissionair minister Carola Schouten (Landbouw) bekendgemaakt. De sluiting volgt op schokkende undercoverbeelden die Varkens in Nood deze week openbaar maakte.
Een onderzoeker van de organisatie werkte een maand bij Gosschalk en filmde hoe medewerkers dieren slaan, schoppen en stroomschokken toedienen. De werknemers van het slachthuis zorgen er daarbij voor dat ze een en ander buiten het zicht van de camera’s en de controleurs van de NVWA-controleurs doen.
Tweede Kamerleden en andere kijkers reageerden geschokt op de beelden. Een petitie om het slachthuis te sluiten werd in een paar dagen meer dan 40.000 keer ondertekend.
Varkens in Nood is blij dat Gosschalk nu dichtgaat. “Dit voorkomt dat nog meer dieren het slachtoffer worden van mishandeling”, stelt directeur Frederieke Schouten. “Daarnaast is dit een waarschuwing voor alle andere slachthuizen die hun zaken niet op orde hebben.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.