Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Dekker verhoogt deurwaarderstarief, schuldenaar verder in problemen

  •  
14-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
Terwijl de coronacrisis voor een toenemend aantal mensen een fikse financiële strop betekent, wil minister Sander Dekker (VVD, Rechtsbescherming) de tarieven van gerechtsdeurwaarders verhogen. Dit terwijl hij nalaat het stelsel te hervormen waardoor de prikkel voor deurwaarders om zoveel mogelijk geld te verdienen over de rug van schuldenaren nog groter wordt. Dat meldt consumentenprogramma Kassa (BNNVARA).
Uit onderzoek van Kassa blijkt dat Dekker de deurwaarderstarieven met gemiddeld 16 procent wil verhogen. Het gaat daarbij vooral om de meest voorkomende kosten. Zo wordt de afgifte van een vonnis aan huis 35 procent duurder (komt uit op 108 euro) en een dagvaarding 18 procent (98 euro). De maandelijkse kosten voor een beslaglegging op het loon gaan met 19 procent omhoog.
"Hoe meer handelingen deurwaarders verrichten, hoe hoger de kosten. Door zo snel mogelijk te dagvaarden kan een niet betaalde rekening van 50 euro door incasso- en proceskosten zodoende in een mum van tijd oplopen tot 500 euro en na beslag op loon tot zo’n 800 euro."
De nieuwe tarieven moeten in januari 2021 ingaan, daar moet wel eerst de Raad van State nog akkoord op geven. Hoewel er vanuit belangenorganisaties al tijden forse kritiek op de praktijken bij deurwaarders luidt, hebben zowel de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG) als het ministerie van Justitie en Veiligheid daar geen boodschap aan.
cc-foto: Needpix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (52)

Ivan61
Ivan6116 nov. 2020 - 11:04

@ Gimii55, Jij vergeet een belangrijke ding te vermelden. Voordat de deurwaarder in actie komt is veel gebeurd. Al die tijd kon schuldenaar hulp zoeken en vinden. De bewindvoerders zijn veel grotere probleem dan de deurwaarders.

gimli55
gimli5515 nov. 2020 - 23:23

Het probleem zit hem niet bij de schuldenaren of schuldeisers. Het probleem zit hem in de belachelijke tarieven en boetes die kunnen worden opgelegd aan de personen met schulden. Het is marktwerking van de inning van schulden en daar zou een minister van rechtsbescherming iets aan moeten doen, en dan bedoel ik niet dat hij het nig duurder en complexer moet maken dan het nu al is. Viel het voordeel maar uit naar de ene of andere kant, dat is op te lossen. Het ligt aan de manier van innen, waarbij allerlei onbetaalbare verplichte regels worden opgelegd, schulden worden doorverkocht als product aan innende instanties. Zoals ik al eerder heb gezegd. De kosten worden gesocialiseerd en de baten geprivatiseerd.

gimli55
gimli5515 nov. 2020 - 14:15

Het gaat er juist om dat griep 1, die er niets aan kan doen, op een grote hoop wordt gegooid met groep 2 en dat het beleid gericht is op beide groepen alsof die hetzelfde zijn. De minister van rechtsbescherming zou moeten heten de minister van rechtsafbraak. Ieder voorstel van Dekker betekent een afbraak van de rechtspraak. Vb. Het verslechteren van de siciale advocatuur. Onder het mom van : Er wordt te veel gebruik gemaakt, laten we het verslechteren. Terwijl het ambtelijk apparaat zelf steeds vaker wijst naar de rechtspraak waar de burger zijn gelijk moet halen tegen een hardvochtige en soms zelfs criminele overheid.

Petra Privacy
Petra Privacy15 nov. 2020 - 12:53

De grote afdelingen van de SP hebben een hulpdienst. Daar zijn mensen welkom die sociaal juridisch advies nodig hebben. De kennis en informatie die de SP daardoor hoort en krijgt in het contact met mensen, zijn een deel van de kennis die we in de Tweede Kamer gebruiken voor het verbeteren van de sociale advocatuur. Het Tweede Kamerlid met als dossier het behouden en verbeteren van de rechtstaat is dhr. van Nispen. Zodra de leden van de SP de kandidatenlijst hebben vastgesteld, kunnen mensen die getroffen worden door dit soort beleid, volgend jaar met hun stem de keuze maken voor een bestuurder met veel ervaring en kennis voor het verbeteren van onze juridische wetgeving. Zoals de sociale advocatuur, het functioneren van de kredietbanken, het armoedebeleid en het verbeteren van de schuldhulpverlening of de wetgeving voor deurwaarderskantoren. De hulpdiensten zijn ook een stage mogelijkheid voor rechtenstudenten, omdat ze daardoor de theorie van hun studie kunnen combineren met de praktijk. Maar door de informatie die SP afdelingen ontvangen bij de hulpdiensten, horen we ook welke wetgeving dringend controle en verbetering nodig heeft. Zoals de toeslagenaffaire en dus het functioneren en falen van de belastingdienst. En in iedere gemeente werken de hulpdiensten samen met andere instanties zoals organisaties voor schuldhulpverlening, maar ook de juridische loketten, armoedebestrijding, wijkteams en organisaties voor mensen met een beperking.

Dave Velzen
Dave Velzen15 nov. 2020 - 12:32

Zolang de deurwaarder industrie geen tegengas krijgt. Verandert er niets. In Belgie ging tenminste een keer een deurwaarder mee de lucht in toen hij aanbelde.

1 Reactie
White Knight
White Knight16 nov. 2020 - 8:50

Dus u roept op tot geweld tegen deurwaarders?

X4
X415 nov. 2020 - 10:57

Dekker is een typische neo-liberaal. Zeg maar een communist met diploma. Ideologisch gezwets over vrijheid en gelijke kansen. Maar voor de poen steken we zwakken een mes tussen de ribben en ontnemen we mensen zoveel mogelijk vrijheid. Plaat voor z'n kop.

2 Reacties
Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 12:39

Sorry, maar hij baseert zich enkel op een rapport uitgebracht door een onafhankelijke commissie die concludeer tot de tariefverhoging. In de commissie zit geen enkele vvd er. Wellicht wel mensen van uw partij.

gimli55
gimli5515 nov. 2020 - 14:17

Communisme is niet gelijk aan het neoliberalisme, doe je huiswerk en kom dan terug met relevante opmerkingen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 nov. 2020 - 10:16

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/14/toezichthouder-verhoging-deurwaarderskosten-niet-onderbouwd-a4020073

1 Reactie
Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 12:42

Ik heb de mening van de bft gelezen, maar nergens onderbouwen zij waarom de huidige tarieven prima zijn of naar beneden moeten. Zij waren het destijds ook volledig mee eens dat de betrokken onafhankelijke commissie leden - die op basis van uitgebreid onderzoek tot tariefsverhoging komen - beschikte over de juiste kennis en ervaring. In de commissie zit overigens geen enkele vvd er. Wel leden van andere partijen.

JasDon
JasDon15 nov. 2020 - 9:48

Ik heb jaren in de branche gewerkt. Mensen die hiermee geconfronteerd worden zijn vooral de mensen die de kop in het zand steken of niet bij machte zijn te begrijpen wat er gebeurt. Deurwaarders mogen bij het leeuwendeel van de simpele incasso's niet zomaar dagvaarden (van de opdrachtgever) en voordat de incassokosten worden toegewezen door de (kanton)rechter gaat er de nodige tijd overheen. Vaak ligt het ook nog eens bij beleidstechnische imperfecties wat betreft het betalingsverkeer, de overheid stort namelijk geld op de rekening van mensen die vaak niet met geld om kunnen gaan. Je kan niet verwachten dat deze mensen opeens netjes de vaste kosten betalen alvorens het restant aan andere zaken uit te geven. Je kan wel verwachten dat de bedrijven die deze betalingen dienen te ontvangen naar de deurwaarder stappen. De deurwaarder zou er eigenlijk moeten zijn tegen aso's of tegen mensen en bedrijven die moedwillig hun verplichtingen niet nakomen. In hoeverre dat laatste echt het geval is.. is moeilijk te bepalen. Vaak ligt het aan een bepaalde vorm van onvermogen die zelden financieel van aard is.

3 Reacties
Ivan61
Ivan6115 nov. 2020 - 11:08

@ JasDon, Het echte probleem ligt bij de Stat. Overheden mogen zonder tussenkomst van rechter beslag op iemand leven leggen. De Belastingdienst heeft ons allen laten zien hoe dat echt werkt. Dekker heeft sociale advocatuur kapot gemaakt en nu gaat hij mensen die onvermogend zijn en onder druk staan nog verder naar vernieling helpen. In 2018 is 11.000.000.000 rondgepompt in schuldenindustrie. VVD heeft in afgelopen 10 jaar deze probleem veel erger gemaakt. Alle onderzoeken tonen aan dat omdenken eerste stap en dat huidige aanpak voor niemand goed is. Financieel probleem is bijna nooit de oorzaak meer het gevolg van veel grotere onvermogen. Daar heb jij grote gelijk in.

Karingin
Karingin15 nov. 2020 - 11:54

Begin maar eens met het stoppen van de asociale boetes bij wanbetaling, want daar begint de ellende vaak mee. Ja, mensen steken hun kop in 't zand als zaken uit de klauwen lopen, dat is een overlevingsmechanisme. Het is al zo lang bekend hoe 't werkt, en gelukkig zijn er ook bedrijven die dat inzien en bij wanbetaling anders te werk gaan. Het is onbegrijpelijk dat Dekker juist de andere kant op zwaait...nou ja, niet helemaal natuurlijk, het blijft een VVDer - totaal los gezongen van de werkelijkheid

Marinus Calamari
Marinus Calamari15 nov. 2020 - 13:44

Ik denk dat deurwaarders hun kop in het zand steken over het feit dat een groot deel van hun beroepsgroep uit aasgieren bestaat die profiteren van de ellende van anderen.

gimli55
gimli5515 nov. 2020 - 9:44

Welk recht probeert minister Dekker te beschermen? Volgens mij het recht van de schuldeisers en het instituut om dat te innen. De marktwerking van het schulden instutuut heeft plaatsgevonden onder Rutte 1 tm 3. Het is het neoliberalisme ten top. Het eindpunt om de burger nig verder uit te melken, waarbij de politiek de slachtoffers als daders aanmerkt en waarbij de inners optimaal profiteren van het verhogen van de kosten, Ziektekosten verzekeraars innen al 30% extra inkomen als de burger niet wil betalen, dat is logisch. Maar het is onlogisch en niet effectief wanneer dat ook gebeurt wanneer de burger het niet kan betalen. Door beide groepen op 1 hoop te gooien, innen de verzekeraars van 300.000 burgers 30% extra premie. Dat is een mooi verdienmodel voor de verzekeraars van zo'n €100 miljoen. (€1200 per jaar x30%, x300.000) Tel daar de inning door de incassobureau's bij op dan is mijn voorzichtige schatting dat het de slachtoffers €150 miljoen kost, terwijl een groot gedeelte wel wil betalen maar niet jan betalen. Dat is dan weer een veronderstelling van mij, de regering dient onderzoek te doen naar de verdeling tussen niet willen en niet kunnen betalen. Nu is de veronderstelling dat het een groep niet willers betreft, een foute conclusie. Terwijl vrijwel alle instanties die hier iets over te zeggen hebben, deze verhoging afwijzen. Kun je zien waar de volgende baan van minister Dekker zal liggen. Hij is zijn nieuwe goedbetaalde functie al aan het invullen. Vb. Hr Rouvout, en zo zijn er genoeg voorbeelden te noemen van oud politici die commisariaten en CEO zijn geworden bij banken, bouwinstituten, woning cooperaties, en andere uitstekende betaalde functies.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin15 nov. 2020 - 10:21

Het recht van de sterkste! Mensen krijgen eerst geen toegang tot een advocaat meer, hij breekt nl. de sociaal advocatuur af en de toegang tot het recht, en vervolgens gaat hij de deurwaarderskosten belachelijk veel omhoog gooien. Dat is een zeer giftige combinatie. Past blijkbaar goed in zijn denkwijze. Het zegt ook iets over het denken van het deurwaarders-collectief zelf.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander15 nov. 2020 - 9:38

Misselijkmakend Dit is het ware gezicht van de 'naar links' opgeschoven VVD. Met een rammelend rapport over de rug van de meest kwetsbaren handelen. En hoe zat dat ook alweer met de sociale advocatuur? En de Wajongers en hun uitkering? https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2354660-vijf-jaar-na-aanscherpen-wajong-goed-bedoeld-maar-totaal-mislukt.html Ook Wiebes , natuurlijk ook van de VVD, opereert op soort gelijke wijze. Wapperend met een rammelend ENCO rapport probeert hij de haalbaarheid van kernenergie aan te tonen.Het past eigenlijk ook prima in de energiefabeltjesfuik van Lubach en consorten En natuurlijk had Dijkhoff al een 'FvD' ballonetje opgelaten. Het slimme kapitalisme is nog springlevend. en veel 'progressieven' vinden het eigenlijk ook wel prima. Sinds 'De voorstad groeit' (Louis Paul Boon) is het systeem eigenlijk nog precies hetzelfde: zieltjes(stemmen) van de middenklasse winnen, de rijker rijker maken en de meest kwetsbaren en onzichtbaren aan hun lot over laten. Je kunt wat doen Stuur een brief naar Sander Dekker. Via deze link https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/voorbeeldbrief-aan-sander-dekker-tegen-verhoging-deurwaarderskosten kun je een brief makkelijk kopiëren en per email versturen naar s.dekker@minjenv.nl Voor wat het waard is. Niets doen is geen optie.

1 Reactie
HarrieJ
HarrieJ15 nov. 2020 - 10:19

Het enige wat werkt tegen dit gespuis, is met tig duizend man de straat op gaan. Oh nee wacht, dan roept de 'linkse' vvd extreemrechts op 'onze' instituten te beschermen, en zijn we nog dichter bij af. De vvd is een wolf in schaapskleren (geworden - dijkstal zei in de jaren 90 geen gekke dingen). Maar ja, het heeft dan ook de vrije hand zolang de PvdA (geïnfiltreerd, overgenomen en monddood gemaakt?) niet de band met het gewone volk (en de witte man - hoe naar ook voor ieder Ander) weer voorop stelt. Zo niet, dan zijn we, op een klein groepje na, allemaal de pisang.

Brent Dysta
Brent Dysta15 nov. 2020 - 9:31

Dekker begrijpt heel goed wat hij doet en is daar heel consequent in. Dit is puur VVD beleid, neoliberaal, zoek het zelf maar uit, de burger als lastig en frauduleus figuur moet ingetoomd worden. Recht is voor de sterksten. Rutte zegt wel geen visie te hebben, het te zien als olifant in de kamer, maar in zijn kamer staat een kanjer van een olifant; de neoliberale ideologie. Ze zeggen op te schuiven naar het midden. Wie dat gelooft, gelooft in sprookjes. Dekkers aanpak van de toegang tot het recht is er een mooi voorbeeld van. Als het over de toekomstige premier gaat, wordt Rutte voortdurend op het schild gehesen. Dat vind ik dan weer een olifant in de kamer. Het zicht op betere leiders voor de toekomst wordt zo flink vertroebelt.

Ivan61
Ivan6115 nov. 2020 - 9:22

Onze Dekker gaat dat nooit leren en begrijpen. Als iemand een bedrag kan niet betalen dan is zinloos om kosten te verhogen. VVD ministers willen zich onsterfelijk maken met bevolking uit te buiten. Opstelten heeft destijds alle tarieven Schippers heeft boete ingevoerd aan wanbetalers en Dekker heeft bewezen dat hij van zelfde hout gesneden is.

JoepJos
JoepJos15 nov. 2020 - 9:03

Waarom doet hij dit is een vraag die bij me opkomt. Wie of wat heeft hier voordeel bij, behalve dan de het deurwaarderscollectief? Bij mijn weten zijn er veel te veel deurwaarders en incassobureaus die elkaar kapot concurreren. Lost dit het op?

3 Reacties
Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 9:59

Heeft u het rapport gelezen van de commissie oskam (cda er)? https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/15/minister-dekker-ontvangt-rapport-toekomst-tarieven-deurwaarders Daar kunt u de antwoorden op uw vragen vinden.

Karingin
Karingin15 nov. 2020 - 11:45

Jezus Poeha je punt was 3 reacties geleden ook wel duidelijk. Door het te herhalen maak je het er niet beter op hoor, sterker nog, het komt nogal sneu over dat je zo je best doet om een onmenselijk standpunt te verdedigen

Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 16:37

Als iemand vraagt “waarom doet hij dat, terwijl er een rapport is over de hele achtergrond, is dat tekenend. Ik zie iedereen denken: Sander dekker....tarief omhoog? Nou ik ga even los op de vvd. En dat zonder zich ook maar verdiept te hebben in de feiten.

vdbemt
vdbemt15 nov. 2020 - 8:58

Tja. Dekker heeft nog nooit aangetoond te begrijpen waar het werkelijk om gaat en in te zien wat zijn maatregelen voor nare effecten hebben.

2 Reacties
Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 9:09

Zeker wel, daarom heeft het kabinet een onafhankelijk commissie ingesteld (commissie oskam) onder leiding van het cda Die commissie heeft op basis van alle feiten een conclusie geschreven dat de tarieven omhoog moeten, https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/15/minister-dekker-ontvangt-rapport-toekomst-tarieven-deurwaarders Blijkbaar snapt de commissie het niet in uw ogen. Welk onderdeel van het rapport is onbegrijpelijk?

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 nov. 2020 - 10:12

Dat rapport schijnt in het geheel niet onderbouwd te zijn is vastgesteld door de toezichthouder!

harmmeijer
harmmeijer15 nov. 2020 - 7:01

Oh ja Dekker, de mislukte politicus van de VVD, die ook op andere ministeries een spoor van ellende achter zich heeft gelaten. Wanneer wordt de politiek en dus ook Nederland, verlost van die mislukte corpsbal.

3 Reacties
Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 9:54

De beslissing is gebaseerd op basis van een duidelijke conclusie van de commissie oskam (geleid door de cda er oskam) aan het kabinet. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/15/minister-dekker-ontvangt-rapport-toekomst-tarieven-deurwaarders Op welk onderdeel bent u het niet eens?

harmmeijer
harmmeijer15 nov. 2020 - 10:52

Dekker zou z’n hart eens kunnen laten spreken. Maar die is van steen. Dus hij neemt dit flutrapport, in de uitzending ook al geconstateerd, gewoon over. Lekker makkelijk.

Karingin
Karingin15 nov. 2020 - 11:40

Hou toch op Poeha, het is toch duidelijk dat de kosten weer worden afgewenteld op dat deel van de samenleving dat toch al in de shit zit. Waarom wordt het op de schuldenaar verhaald? Waarom wordt er niet gekeken naar dat achterlijke boetesysteem dat voorafgaat aan de deurwaarder? Waarom worden incassocowboys niet aangepakt? Zo kan ik nog wel ff doorgaan, het is al jaren duidelijk dat het systeem onmenselijk is en totaal niet gericht op het oplossen van problemen, maar ze juist verergert. Maar jij hangt duidelijk hetzelfde idee aan als de gemiddelde VVDer; als je op de grond ligt is 't je eigen schuld en verdien je het om nog een lading stront over je heen te krijgen

Mohawk2
Mohawk215 nov. 2020 - 1:34

Krankzinnig & onuitlegbaar schofterig! Waarom moeten die tarieven omhoog? Ik wist niet dat deurwaarders zo noodlijdend waren en dat ze niet meer rond konden komen. De deurwaarder die ik medegesponsord in de tijd toen ik met schuldenproblematiek kampte zit er heden ten dage nog altijd uitermate warmpjes bij, bijvoorbeeld. En ik heb bepaald niet het idee dat het met de rest van zijn beroepsgroep het zoveel slechter gaat. Weer een dikke middelvinger van de VVD naar de onderkant van de samenleving...

Thuiszitter
Thuiszitter15 nov. 2020 - 0:07

En toch staat die partij al jaren fucking hoog in de peilingen en scoren ze het hoogst bij verkiezingen, hoe is dat toch in godsamme mogelijk ?

1 Reactie
johannn2
johannn215 nov. 2020 - 12:52

Thuiszitter, 't Zit um in de bedriegbaarheidsfactor van de bevolking. .

johannn2
johannn214 nov. 2020 - 22:48

Sander Dekker, VVD, voorheen staatssecretaris tegen onderwijs, nu minister tegen rechtsbescherming. .

1 Reactie
PVDB2
PVDB215 nov. 2020 - 10:47

Inderdaad. Hoe minder werkgevers / ondernemers lastig gevallen worden door rechtszaken en rechtsbescherming werknemers / burgers die geen dure advocaat kunnen betalen hoe beter. Dekker is, kan men zeggen, de meest incapabele bewindspersoon die er rond loopt binnen de VVD. Maar we nog lang niet van af zijn. Want waarschijnlijk worden ze met afstand weer de grootste. Wat dat betreft zijn ze pragmatisch en passen zich zo aan dat ze toch elke keer weer de voorkeur van dermate veel mensen hebben dat ze de grootste worden.

PVDB2
PVDB214 nov. 2020 - 22:06

Ja het blijft VVD hé. In het verkiezingsprogramma een stuks naar links opgeschoten. Althans iig tot de verkiezingen. Ja je zou denken dat men meer verstand heb gekregen. Na de kennis dat er veel cowboys onder de deurwaarders zitten en mensen met schulden er vaak juist dieper in de shit komen door veel te hoge kosten van deurwaarders. Maar dat blijkt hier dus niet uit.

1 Reactie
PVDB2
PVDB215 nov. 2020 - 16:07

Ook een ander dingetje maakt het voor burgers moelijker. Men wil het moeilijker maken dat burgers of burgercollectieven die de overheid aan willen klagen, of aan hun woord en eigen regelgeving houden, beletten dat te doen omdat zodat men een volgende keer dat zo iets voor komt het erg moeilijk maakt. Dan raak je, of erger, je beschadigt de vrije rechtstaat. Een van de pijlers van de democratie. En ook geen goed teken ten opzichte van het buitenland. Het geeft de autocratische en populistische leiders in Polen en Hongarije munitie wanneer het tot een conflict komt over de democratische waarden in deze landen. VVD die zich schuldig maakt aan Trumpisme. Maar ja de bedrijven moeten beschermd. Ook tegen bijvoorbeeld de kosten van de energietransitie die gemaakt zal moeten worden de komende paar decennia. De vraag is hoeveel mensen dit zal opmerken. Het kan een middel zijn om deels "linkse" maatregelen te nemen zodat je deze er bij moet nemen. Maar dan weggemoffeld als kleine lettertjes.

rvb2
rvb214 nov. 2020 - 21:55

De deurwaarder is in dienst van de schuldeiser, de schuldeiser moet dus ook bij wet verplicht worden de deurwaarderskosten te betalen. Zo voorkom je ook dat de deurwaarder misbruikt wordt voor te kleine schulden.

1 Reactie
White Knight
White Knight16 nov. 2020 - 8:56

De deurwaarder wordt ingeschakeld omdat de schuldenaar de afgesproken som niet betaalt. Als de schuldeiser dan moet betalen om het geld te krijgen waar deze recht op heeft, worden die kosten vervolgens weer doorberekend aan de andere klanten, die wel betalen. Als iedereen nu eens zou betalen wat deze verschuldigd is?

west012
west01214 nov. 2020 - 21:31

Het zal Dekker niet zijn. Die man is aangenomen om kosten te verhogen of voorzieningen af te breken. Hij kan niet anders.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland14 nov. 2020 - 20:57

De vraag is waarom doet ie dat ? Ik bedoel, dat is toch heel E V I L of niet dan? Zit ie op zijn kamertje monologen te houden "JA HET KWAAD ZAL OVERWINNEN MOEHAHAHAHAHAHA! "

4 Reacties
HarrieJ
HarrieJ14 nov. 2020 - 23:40

Ten diepste van binnen zit naar mijn mening, bij de meeste rechtgeaarde vvders, toch het master slave idee, wat niet alleen op het werk, maar overal opgang dient te vinden. Het aristocraatje willen spelen. Alles EN IEDEREEN behoort en komt hen toe.

Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 7:59

“De vraag is waarom doet ie dat” ? Heeft u wel kennisgenomen van het onderwerp? Er is namelijk een hele commissie ingesteld die een heel duidelijk rapport heeft geschreven over de tarieven onder leiding van Peter Oscam (cda). https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/15/minister-dekker-ontvangt-rapport-toekomst-tarieven-deurwaarders Deze commissie concludeer op basis van alle feiten en adviseert kabinet om oa de tarieven te verhogen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland15 nov. 2020 - 10:07

ok zit die commissie dan te vergaderen : "hoe zullen we de mensen die in de ellende zitten nog verder in de ellende schoppen? ! " Deurwaarders zouden eigenlijk gewoon verboden moeten worden

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 nov. 2020 - 10:13

Die man is niet capabel.

Oki Doki
Oki Doki14 nov. 2020 - 19:56

Ik vind dat echt onmenselijk hoe er met mensen omgegaan wordt. Zet liever in op het behoeden van mensen dat ze überhaupt in de schulden komen, maar dat gebeurt helemaal niet, mensen moeten zoveel mogelijk geld uitgeven en als ze dan in de schulden komen dan moeten ze het zelf maar uitzoeken. Zorg er gewoon voor dat mensen helemaal niet in de schulden kunnen komen, het zou tijd worden.

3 Reacties
Poeha
Poeha15 nov. 2020 - 8:03

Het gebeurd wel degelijk om mensen te behoeden voor schulden. In 2018 is er al gestart met een actieplan. In de tussentijd zijn er al beperkende maatregelen opgelegd aan bedrijven die op afbetaling verkopen (geen hoge rentes meer, een maximaal lager krediet etc. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/documenten/kamerstukken/2018/05/23/kamerbrief-brede-schuldenaanpak

Bert de Vries
Bert de Vries15 nov. 2020 - 9:24

OkiDoki, twee oorzaken. In de eerste plaats heeft Dekker geen beeld van armoede, anders dan het beeld van een kostenpost voor de overheid. In de tweede plaats wil hij, gelijk elke liberaal, dat de overheid zo weinig mogelijk uitgeeft.

Oki Doki
Oki Doki15 nov. 2020 - 12:48

Poeha Nou, dan is het mooi dat er in ieder geval iets gebeurt om te voorkomen dat mensen in de schulden komen, laten we hopen dat het werkt.

Aart van de aap
Aart van de aap14 nov. 2020 - 19:40

typerend