Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Bruins onwel tijdens het debat over bestrijding coronavirus

  •  
18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-03-18 om 19.47.32
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is tijdens het debat over de coronacrisis onwel geworden. Kamervoorzitter Arib schorste daarop onmiddellijk het debat.
Bruins was juist bezig vragen van de oppositie te beantwoorden over de beschermingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld mondkapjes. Hij liet onder meer weten dat er een vorderingsbesluit klaarlag om mondkapjes te vorderen bij bedrijven, iets waar de SP eerder om had gevraagd. Bruins:
"Het is superspannend om de Nederlandse zorg te blijven voorzien van voldoende beschermingsmiddelen. Omdat je weet dat er verschillende kapers op de kust zijn. Dat je wordt overboden, mensen worden bedreigd. We doen ons stinkende best, er wordt 24/7 aan gewerkt. Het goede nieuwe is dat er 140.000 mondkapjes beschikbaar zijn gekomen. Komende dagen komen enkele miljoenen mondkapjes beschikbaar."
Nadat minister Bruins ineenzakte stond hij vrijwel direct, met wat hulp, weer op. Hij verliet op eigen kracht de Kamer. Beeld vanaf 3:52:24.
Na afloop liet minister Bruins zelf via Twitter weten:
"Dank voor al jullie steun voor zojuist. Ik had last van een flauwte door oververmoeidheid en intensieve weken. Inmiddels gaat het weer beter. Ik ga nu naar huis om vanavond uit te rusten, zodat ik morgen weer aan de slag kan om de #coronacrisis zo goed mogelijk te bestrijden."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

Kuifje3
Kuifje319 mrt. 2020 - 20:48

We hebben een crisis die zijn weergave niet kent. Wat doen we als parlement? We gaan een debat organiseren waarin we VIJFTIEN UUR LANG elkaar vliegjes af gaan vangen. De regering moet in deze tijd de handen vrij hebben om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Ik denk het mijne van wat de regering doet, niet doet, heeft gedaan of juist heeft nagelaten, maar in godesnaam... kap met steeds dezelfde vragen, steeds dezelfde retoriek, steeds hetzelfde betweterige toontje en laat Rutte zijn werk doen.

Bernie2
Bernie219 mrt. 2020 - 14:44

Sterkte man, zet 'm op en veel beterschap. Deze man werkt dag en nacht en loopt het vuur uit zijn sloffen om Nederlanders deze crisis door te slepen. Wat je ook van zijn visie, aanpak of politieke kleur vindt, hij zet zich met elke vezel in voor de goede zaak. Dan is het droef, hufterig eigenlijk om te zien hoe trieste kwakzalvers als Baudet en Wilders tijdens het debat te keer trekken (als ze al niet met hun gsm aan het spelen zijn...) Ranzig tweetal.

Moos2
Moos219 mrt. 2020 - 11:54

Knap van Khadija Arib, heel alert, nog voor de minister was omgevallen had ze de vergadering al geschorst.

harmmeijer
harmmeijer19 mrt. 2020 - 11:27

Ik kan me voorstellen dat Bruins onderuitging. Er word je nogal wat in de schoenen geschoven, terwijl je dag en nacht in touw bent om alles in goede en zo veilig mogelijke banen te leiden en doodmoe bent. Als je als politiek te maken krijgt met iets wat ongrijpbaar is. De walgelijke vertoning van de nep-virologen Baudet en Wilders tijdens het debat greep mij ook erg aan. Zij hebben waarschijnlijk ‘s nachts lekker geslapen, in tegenstelling tot veel politici in het kabinet.

Phil2
Phil219 mrt. 2020 - 7:08

Ik zal het wel gemist hebben (het antwoord hierop), maar als uiteindelijk de meeste mensen besmet zullen worden + je wil niet dat de ziekenhuizen overvloed worden met zieken... maar wel groepsimmuniteit wilt opbouwen... dan wil je dat laatste juist zo snel mogelijk laten verlopen. En wel onder de mensen die over een goede gezondheid beschikken. Ik denk dat toch gauw 80 procent hieronder valt: geen hart- of luchtwegklachten, geen gewone griep hebbende, hoge bloeddruk e.d. M.a.w. het leven kan dan redelijk gewoon doorgaan (met 80% aan het werk), en de zwakkeren moeten juist in quarantaine...

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty19 mrt. 2020 - 7:05

Zo een ongekende crisis trekt een zware wissel op bewindslieden, lijkt mij een zeer integere en plichtsgetrouwe bestuurder met een te sterk verantwoordelijkheidsbesef. Rutte heeft hier veel minder last van. Draaide zich na afstemming met Van Dissel weer op Ruttiaanse wijze uit een lastig parket.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal418 mrt. 2020 - 20:48

ik heb slechts even kunnen kijken naar het debat , maar merendeel van de hypocriete en op hoog toontje gestelde vragen waren volstrekt onnodig en irrelevant. Zou het er anders uitgezien hebben als er geen camera's waren doch alleen microfoons ? Overigens: in tijden van calamiteit en snel schakelen dient elke beslisser een buddy te hebben die direct kan invallen of bijspringen (m/v)

1 Reactie
wegmetons
wegmetons18 mrt. 2020 - 21:11

Die zijn er an sich wel, als minister Bruins weg valt is er altijd nog minister De Jonge. Als de minister van Financiën weg valt dan is daar altijd nog bijvoorbeeld de president van de Nederlandsche Bank die kundig genoeg moet zijn om voor korte tijd het ministerie te runnen in een crisis situatie. Zelfde voor de premier met de vice premiers. Wat betreft uw opmerkingen over ons parlement, daar ben ik het volledig met u eens. Dat idee heb ik al langer dat er in debatten zonder media exposure veel zinvoller gediscussieerd wordt als in de mediagenieke debatten over het pensioenstelsel bijvoorbeeld.

Thuiszitter
Thuiszitter18 mrt. 2020 - 20:20

Een avondje rust is natuurlijk niet voldoende, de werkzaamheden voorlopig door een ander laten doen zou mijn advies zijn , een ieder is vervangbaar . Vervelend dat de man dit mee moet maken.

wegmetons
wegmetons18 mrt. 2020 - 19:46

Het applaus voor onze toppers in de ziekenhuizen gister was terecht maar hier blijkt maar weer uit dat ook onze ministers zich een slag in de rondte werken om er voor te zorgen dat dingen zo goed mogelijk gaan. Laten we allemaal onze meningsverschillen aan de kant zetten en samen de schouders er onder zetten om deze crisis door te komen. Laten we allemaal elkaar helpen waar dat kan. Door voorzichtig te zijn en afstand van elkaar te houden, door de mensen met een zwakke gezondheid/ouderen te helpen door bijvoorbeeld boodschappen te doen voor ze, door niet te hamsteren in de supermarkt zodat de dokter na zijn/haar shift ook gewoon nog eten kan kopen. Help elkaar, heb wat medeleven met de ander. Zet de meningsverschillen aan de kant en laten we samen deze ziekte en de gevolgen er van bestrijden. De overheid en de ziekenhuizen kunnen het niet alleen!

2 Reacties
P Haan
P Haan18 mrt. 2020 - 20:43

Hear hear!

wegmetons
wegmetons18 mrt. 2020 - 21:12

Ik zie trouwens dat ik de ambtenaren op Volksgezondheid, Economische zaken, Financiën en Sociale zaken vergeten ben. Zij zullen de komende tijd ook bizarre werkweken maken om te zorgen dat er genoeg hulpmiddelen zijn in de zorg, dat mensen en bedrijven gebruik kunnen maken van de aangekondigde maatregelen, etc.

Frits Jansen
Frits Jansen18 mrt. 2020 - 19:36

De droom van giftige populisten; een Minister zo sarren dat die bezwijkt. Het zal een impuls zijn om voortaan alleen volkomen afzeikbestendige lieden naar voren te schuiven. Zoals zo'n Henk Kamp. Nergens verstand van, overal inzetbaar. Nog nooit betrapt op een relevante opmerking.

4 Reacties
Audio
Audio18 mrt. 2020 - 20:52

Frits Jansen, nog nooit betrapt op een relevante opmerking.

wegmetons
wegmetons18 mrt. 2020 - 21:15

Ik denk dat u de heer Kamp lichtelijk onderschat. In het Groningen dossier heeft hij zeker steken laten vallen maar om hem nu af te schilderen als totaal incompetent gaat een tikkeltje ver. U kunt het met zijn politieke kleur niet eens zijn maar de man is 10 jaar minister geweest, dat blijf je niet zo'n lange tijd als je geen kwaliteiten heb.

Jorah
Jorah18 mrt. 2020 - 21:37

Waarom fitten op Henk Kamp, ook die heeft zich voor ons land ingezet en naar vermogen gehandeld. Ik hoop dat minister Bruins de komende tijd her en der wat rust weet te pakken om vervolgens door te kunnen gaan met zijn taak. We hebben iedereen hard nodig.

Lucas2000
Lucas200018 mrt. 2020 - 22:21

Ik ben geen fan van Wilders en rechtse mensen zijn vaak kil en koud, maar hier kon Wilders niets aan doen, Bruins was gewoon overwerkt en zakte door zijn hielen.